Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Перезвоне, не објавише ови са РТС-а Твој коментар...

ма брига њих за истину... они су ту да нам сервирају оно што они желе...

Не објавише...

Имају они доле неке пајтосе сачуване из "оног" времена па пре преписују њихове текстове него што преносе речи Вл.Иринеја. И тако то они раде у континуитету по овом питању.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Најпонизније молим оца Ивана и админстраторе да још више усмере ову значајну тему у правцу афирмације истине ради буђења савести и изналажења модела утицаја а све у циљу ослобађања Архиепископа Јована и очувања достојанства ПОА- е.Заиста овде нису потребни детињасти видео клипови и препуцавања са слободним асоцијацијама, који долазе од стране случајних посетилаца. Нека иду на другу тему.

Подели на овим сајтовима

Драгољубе уздржи се од ироније на рачун појединих Владика. Никакве информације немаш о ситуацуји у ПОА, те би боље било да се смириш и да не уносиш празне коментаре..Не можеш ти више да волиш Архиепископа него што га воли Сабор и његови епископи.Стога се уздржи од непотребне ироније.

Иронија или не, али ситуација је таква...

Подели на овим сајтовима

Полиција је како смо сазнали од пријатеља из П.О.А, данас била више него брутална и при хапшењу су све спроводили са лисицама на рукама..па и монахиње од којих су неке и старице..

Малтретирали су их баналним питањима, инсинуацијама и провокацијама најниже врсте...

Свима су одузели пасоше....

.... + ....

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Изгледа да БЈРМ власти желе да покажу како су сви они ''удружени међу-собом'' али у смислу да су утајени новац заједно трошили!! И да им је исти дао Архиепископ Јован како би га они сами донирали у П.О.А. и тако га ''опрали''...

ЛУДАЦИ НЕОПЕВАНИ...

Подели на овим сајтовима

Изгледа да БЈРМ власти желе да покажу како су сви они ''удружени међу-собом'' али у смислу да су утајени новац заједно трошили!! И да им је исти дао Архиепископ Јован како би га они сами донирали у П.О.А. и тако га ''опрали''...

ЛУДАЦИ НЕОПЕВАНИ...

Па када су већ "доказали" да је Архиепископ Јован проневерио новац, што сада, на сличан или исти начин, не би "доказали" и удружени злочиначки подухват.

У сваком случају, пошли су у офанзиву. Изабрали су време, поступају веома сурово, отворено прате и прогањају људе.

Мислим да нема назад. После овога, не верујем да ће се ситуација вратити на ону од пре данашњег дана.

Подели на овим сајтовима

Па када су већ "доказали" да је Архиепископ Јован проневерио новац, што сада, на сличан или исти начин, не би "доказали" и удружени злочиначки подухват.

У сваком случају, пошли су у офанзиву. Изабрали су време, поступају веома сурово, отворено прате и прогањају људе.

Мислим да нема назад. После овога, не верујем да ће се ситуација вратити на ону од пре данашњег дана.

И не треба...

Било како било, они нам помажу д авидимо ЈАСНО где је ЦРКВА.. и да није у ни једној варијанти према ''мпц'' а да је та екипа одавно испушена муштикла...

Подели на овим сајтовима

Јао људи, дођох кући и прочитах ову страховиту вест!

Никада ми није било јасно како људи могу да имају толику мржњу према Цркви?

Како их то ђаво убеди да на овај начин Богу службу чине?

Подели на овим сајтовима

Sveti Nikolaje Ohridski, moli Boga za nas.

Перезвоне, не објавише ови са РТС-а Твој коментар...

ма брига њих за истину... они су ту да нам сервирају оно што они желе...

A pod cijim politickim uticajem je RTS? No, nece jos dugo.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Рат до краја.На жалост.

Што рече о.Александар није време за надмудривање о овој теми.

Али просто се намеће питање ИДЕНТИТЕТА Цркве

и самим тим,МЛАКОСТИ као ПОСЛЕДЊЕГ јахача апокалипсе.

На страдалништву прогањаних се види сав трагизам млакости унутар Уна Санкта.

Непријатељи Цркве итекако ревнују(можда и не спавају),а ми...

Страда Икона Христосова,жив човек,епископ.И они који иду за њим.

А управо је то идентитет Цркве.Епикоп и они које он води код Христоса.

Да му дозвољавају да служи Литургију,била би то хула на Оца и Сина.

Овако са забраном служења Литургије,то је ХУЛА НА ДУХ СВЕТИ.

Сав свет се припрема за још једно страдање,небивало у историји.

А ево Јован,и они што иду за њим,су претече тог страдања.

И сада се види да је МОЛИТВА,ПРВО И ПОСЛЕДЊЕ оружије.

А Евхаристија Онај који задржава,одолева и побеђује.

Подели на овим сајтовима

Ово је мржња животињских размера. Понављам, мржња животињских размера! После, ако поново из љубави допустимо себи да на овакав начин као до сада разговарамо са неким ко нас животињски прождире, чији је циљ нестанак Православне Цркве на простору Македоније, што ме невероватно подсећа на Туђмана и његов говор и објашњење да им је циљ да нанесу такав ударац да Срби из Крајине нестану. Додуше, овде се не ради о Србима нити о некој земаљској ствари, већ о истом народу прогонитељ/прогнани, али пре свега о Цркви Божијој, возглављеној у лику Архиепископа Јована. Ко није могао да претпостави, тачније, ко није имао информације са терена, сада може да види да се овде не ради ни о каквом имену "МПЦ", јер је оно небитно. Инсистирање на имену "МПЦ" је небитна ствар, ево вам доказа. Даље, ево доказа да приче о "великосрпској пропаганди" падају у воду. Ево доказа да приче о "губљењу Александровског идентитета", и то пада у воду. Приче о "територијалним претензијама" Србије падају у воду. Све оно што су говорили "МПЦ"-овци, није истина! Овде се ради само о једном: о мржњи нељудских размера према Цркви и о максималној посвећености партији (зна се којој - једној јединој). На делу су типични партијски ликови, који и даље продубљују незалечене ране из Другог рата, где је убијао и прогонио брат брата. Поуздано знам да се злочинци из Идризова, највећи криминалци - осуђени за најстрашније злочине у Македонији, пуштају на слободу, да би радили у служби те јадне државе. Да раде на разбијању Цркве! Ту сам информацију добио јуче од моје породице. Неће или не сме држава да удара на Цркву, па склапају договоре са криминалцима, и заузврат им скраћују затворску казну, или је у потпуности укидају! Па, ви сад видите! Криминал у служби државе! Исто као у време Христово, и они што су викали: Ако си Син Божији, сиђи с крста, спаси себе и нас. - у потуности су једнаки онима што су довикивали испред суднице Блажењејшем владици: Није мантија за тебе! ТУ ЈЕ ЗНАК ЈЕДНАКОСТИ!

Али, како је говорио некада отац Јулијан Студенички: Ви нама не можете ништа! Опстаће и Црква и њен предстојатељ, Архиепископ Јован! Страхота је то како затиру себе, не мислећи о Богу. Знају ли да је Божија последња? Бога се не боје, људи се не стиде, и тако све док Господ у сили не проговори. Ми очигледно не можемо рећи ДОСТА! Али, Бог ће рећи у своје време! Сав некрст је устао против Цркве, као и увек у њеној историји, али и будућности. Никада хришћанину није било лако, па би било болесно очекивати да нама може бити лако, да можемо живети без борбе. Само да се не уплашимо што је унутрашња и спољашња борба постала једно. Преживећемо и овај фронтални напад отелотвореног зла!

Боље нека свако од њих прочита ове речи и нека се замисли над својим животом: Од денес, секој од клириците на расколничката организација МПЦ ќе може да размислува за враќање во канонското Православие, само како чин на лично преумување.

Ми иза тих речи у потпуности стојимо.

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Жив је Бог,и жив је Народ Његов,у векове векова.

И када су Христоса распињали,Ана,Кајафа и Пилат,иначе смртни непријатељи,

се договорише и удружише.

А шта је резултат-ВАСКРСЕЊЕ.

Највише боли што Црква чека да се нешто догоди,размисли,извага,па изда саопштење.

Подели на овим сајтовима

Жив човек који нема мудрости(ово није сарказам),и није научио на дипломатију,тј.

да сачека да прође први талас узбуђења,реагује како реагује.

Има и суза и туге и радости,осуђивања ближњих...

А наше није да судимо,но да стражимо над собом.Слажем се.

Али покренутошћу свог бића ми помажемо и онима који ВАГАЈУ.

Јер све се вага Негде Другде неком другом Вагом.

Па да додамо и ми своју лепту,па макар била и мало загорела.

Подели на овим сајтовима

Ово може да иде и без коментара али ја бих издвојио да је: "прво-оптужени: Јован Вранишковски" !!! Наравно да је истина оно што је Владика Иринеј јуче рекао новинарима: они желе да сакрију да се ради о прогону на верској основи (у служби националистичких (у суштини шиптарских) циљева - прим. моја) и зато форсирају причу о наводном прању новца и утаји пореза:

http://www.sitel.com...a-vranishkovski

.....важно да је велика статуа Филипа 2 македонског данас стигла у Скопље да краси центар града.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...