Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Био сам мало оштар,међутим,најважније је да сте се поново покренули у вези са апелом за ослобађање Архиепископа Јована,који је за свако дубоко и широко и високо ПОШТОВАЊЕ.Хвала свима у своје лично име.

..Да оче ... ''Мало оштар''

...Па мало оштрине није згорег, обзиром на количину исте(оштрине) коју пројављују ''мпц''-овци и држава македонија и ка Архиепископу Јовану и П.О.Архиепископији.. И шта им чине ..заиста је могло и оштрије.. ;)

Свако добро, и заиста и вама хвала јер сте својим ангажиовањем (и ''оштрином:) ) покјренули тему са мртве тачке..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да,то нас покреће и на дубље размишљање о идентитету Цркве које је битно за наше спасење.Расколници као да не маре за спасење,те као да је Црква додатак на стварност,фолклорни,етнички,естетски....Како је само битна теологија,коју многи "пљују".Није срамота расколничког Стефана да у пани белој,буде на сахрани Патријарха Павла,па затим на устоличењу Патријарха Иринеја у Београду ( опет у белој пани),као да је све у реду.Он је ето, " високи представник" цркве,"достојанственик".Појма нема о теологији,да макар мало чита и повеже,мућне главом,али изгледа да ту није само до главе...Слепило.

Подели на овим сајтовима

Оче, ако дозвољавате...

Колико је страшан сам расколник Стефан у свом незнању или, пак, свесном игнорисању Цркве Божије (зарад неког себичног циља који није Царство небеско, па самим тим не може бити ни истински циљ), толико је страшан и сам народ који, и поред сведочења и постојања Цркве Божије на простору данашње Македоније, свесно пребива у расколу, хули на светињу и цепа Ризу Христову... Категорички одбијају Христа Господа којег сведочи Блажењејши владика Јован, и целокупна Православна Охридска Архиепископија, а прихватају... Зна се шта (Који није самном, против мене је... (Лук. 11,23)). Као хипнотисана гомила, да се тако изразим. Нецрквени менталитет, расколничка свест. Понављају једно исто непрестано и у свим приликама. И нико се не пита: Боже, какав ли ћу одговор дати?!

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

У част Архиепископа Јована

9352809.jpg

Нерези, црква св. Пантелејмона, Свети ратници

vrata_od_Sv_Pantelejmon_Nerezi_13.jpg

Да не заборавимо ....

иначе, да се у овом прелепом манастиру НЕРЕЗИ код Скопља, благо(ВРАГО)словом РАСКОЛНИЧКЕ ''мпц'' већ 50 година не служи Литургија и да је манастирски комплекс (одаје, келије, гостопримнице, ..) ХОТЕЛ и РЕСТОРАН са БАШТАМА и КАФАНАМА.. При том, небројено пута коришћен и као МОДНА ПИСТА за гологузе манекенке и најниже баханалије..

А да је јединствени Манастирски Храм у Византијском стилу из 9.Века ..претворен, знам да већ погађате.. у МУЗЕЈСКО-ИЗЛОЖБЕНИ ПРОСТОР - КОНЦЕРТНОГ ТИПА..

Боже сачувај и саклони..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Не могу да верујем! :( Стварно страшно :(

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

И није једини (ооо, несреће ли!), јер... Манастир Светог Охридског Чудотворца, оца нашега Наума, систематски се уништава, и то на најјезивији начин, како је и брат поменуо горе за Нерези... Претворен у хотел, ресторане, спа центре... Отпадне канализационе воде из тих ресторана и хотелских комплекса помешале су се са чистим манастирским изворима... Ко је био, зна. Још један доказ у ужасној расколничкој свести. Расколничка "

МПЦ" дозвољава деловање у манастиру "религиозној групи" Art of Living Foundation, чији је оснивач Рави Шанкар. Ова религиозна група управо у манастирском конаку предаје неку своју "технику дисања". ЗАМИСЛИТЕ! Мада, о томе има и на сајту наше Цркве, али и Охридске Архиепископије.

Свети Чудотворче Науме, опрости и помози!

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Чуо сам да се такво скрнављење сакралних послова дешава и по Хрватској и Бугарској...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Да не заборавимо ....

иначе, да се у овом прелепом манастиру НЕРЕЗИ код Скопља, благо(ВРАГО)словом РАСКОЛНИЧКЕ ''мпц'' већ 50 година не служи Литургија и да је манастирски комплекс (одаје, келије, гостопримнице, ..) ХОТЕЛ и РЕСТОРАН са БАШТАМА и КАФАНАМА.. При том, небројено пута коришћен и као МОДНА ПИСТА за гологузе манекенке и најниже баханалије..

А да је јединствени Манастирски Храм у Византијском стилу из 9.Века ..претворен, знам да већ погађате.. у МУЗЕЈСКО-ИЗЛОЖБЕНИ ПРОСТОР - КОНЦЕРТНОГ ТИПА..

Боже сачувај и саклони..

Жалосно, али то је истина.

Једном речју, несхватљиво.

Била са потрешена кад а сам видела те слике и људе на њима, недостојне тог светог места.

Временом те слике ружења наше Свете Цркве бледе у мом сећању, а извиру изображени ликови Христоса, Богоматере, архангела, ангела и светих.

Погледајте и угрејте душе своје...ове фреске у Нерезима спадају у ред најлепших на свету...

MA%2057.jpg

Подели на овим сајтовима

Ангст,уместо што си на мене,примени на "мпц" Ничеову опаску о лицемерном клиру,из твоје топле собе.Чик.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...