Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Со право и со гордост почесто нагласуваме дека Македонија е библиска земја, а нашата Света Црква има апостолско преемство – бидејќи евангелското семе на неа го посеа Свети Апостол Павле.

0102_laugh  1: Овакво тумачење библијских ''земаља''.

0102_laugh  2: Овакво тумачење апостолског прејемства.

Његово рашчињено високо-више-препоДБство блиста!!!  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Његово рашчињено високо-више-препоДБство блиста!!!  confused

Сам факт да рашчињени (једини за сада) од Цркве пише и посланице и на неки начин се самим тим од осталих расколника у чину Ммитрополита, њему указује почаст...; довољан је знак и глувом, слепом, кљастом и недовољно упућеном ко су и шта су остала ''господа'' раЗвладици и колико је њима стало до одлука Васељенске Цркве и јединства уопште...

Чини се да је више него очито да је Београд на потезу

4chsmu1 bandit confused1 препоДБство  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Македонско-артемитски савез

Јако ми је ''драго'' да се ово десило и дешава, ово на шта је брат Евагриј указао... То да расколници расколнике препознају као такве и за своје јевтине циљеве имају упориште једни у другима..Пре због тога што се обистињује теза неких паметнијих од мене, који још пре пар година говораху да ће се Артемити (тада само псевдозилоти), наћи на истој линији, руку под руку, са мпц-овцима... Чудесно пророковаху  4chsmu1

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Македонско-артемитски савез

Постављена слика

Постављена слика

цитат са слике:

Не само да су му признали све тајне, које су му дали [glow=red,2,300]расколници[/glow], него су му још дали чин више, тј постао је Архиепископ - чин који је у СПЦ, могао да носи само Патријарх као Архиепископ београдски, (по узору на Светог Саву тај чин је био јединствен у СПЦ, јер је Сава био први Архиепископ).

Није сметало митр.Амфилохију у Еп.Иринеју Буловићу да расколничке тајне признају када њима одговара.

Подели на овим сајтовима

цитат са слике:

Не само да су му признали све тајне, које су му дали [glow=red,2,300]расколници[/glow], него су му још дали чин више, тј постао је Архиепископ - чин који је у СПЦ, могао да носи само Патријарх као Архиепископ београдски, (по узору на Светог Саву тај чин је био јединствен у СПЦ, јер је Сава био први Архиепископ).

Није сметало митр.Амфилохију у Еп.Иринеју Буловићу да расколничке тајне признају када њима одговара.

Доживљај стварности и Црквеног погледа на реалност, какав ти овде исповедаш, више пристаје(одговара) неком активисти СКОЈ-а, него човеку који поседује иоле Црквености коју је, од прабабине бабе предањски наследио од своје бабе...

Погрешио си партију брате... Црква није странка у којој је шеф Архи.. или Епи... или незнам ко...

А по најмање Христос...бирај себи другог идола или схвати неке основне цртице па може да причамо... joooj

Подели на овим сајтовима

Не знам шта си хтео рећи са овим.

Ај преведи.

Из кулачко-четничко-поповске породице сам, и нико ми никада ни у попречној фамилији(стрине, ујне, тече) није био ни скојевац, ни близу било каквих комунистичких апаратчика.

Нешто си ти озбиљно побркао..

Комунисти и комунистичка деца, су управо сада на свим позицијама власти у држави, а ако ћемо истини за вољу и у једном делу Цркве.

Цитирао сам ову дечурлију са групе, из само једног разлога, да не правите страшније него што јесте.

Они МПЦ зову расколницима, и то је чињеница.

Подели на овим сајтовима

Dobro je rekoa vladika Atanasije,sad će artemiti tražiti jeresi tamo gde ih i nema nebi li opravdali svoju parasinagogu.

Umesto da se raduju što je jedan deo mpc prešao pod kanonsku jurisdikciju ,oni sad i tu poronalze mane.

Zaista se nebi čudio kada bi zajedno počeli i da saslužuju sa mpc  :229229229:

Подели на овим сајтовима

Zaista se nebi čudio kada bi zajedno počeli i da saslužuju sa mpc  :229229229:

1414_feel Па није ваљда џабе бивши Симеон, сада Дејан,(као и дуго пре тога), Вилов-СКИ kriminalac

Подели на овим сајтовима

Ај преведи.

Да ... очигледно је дошло до малог неразумевања.. али ја сам ипак био јасан...  1414_feel Нисам Те директно оптужио за било шта ..већ сам намерно искористзио фразеологију типа '' оно што ти овде ИСПОВЕДАШ'' јер ни сам нисма био сигуран шта заиста желиш д акашеш само једним подвлачењем једне једине речи а остатак текста је само поновљен  1414_feel Тако да је неко могао да разуме (а ево и ја сам некако тако оценио, иако-признајем , нисам био сигуран kriminalac) да се уствари слажеш са том истом ''дечурлијом'' тако да заиста опрости по том питању.. А сад, да не бих ја, опет и изнова, правио исту грешку, замолио бих те да ми дообјасниш ову твоју реченицу, просто што ми је и она мало на средини ...

.. да не правите страшније него што јесте.

како бих рекао нисам сигуран да је баш најбоље разумем...

... и наравно,.. опрости на дужини језика којим сам се ''устремио на твој текст'' :cmizdrenje: ..Никако на Тебе...

Поздрав :229229229:

Подели на овим сајтовима

цитат са слике:

Какве има везе чин архиепископа с нарушавањем јединства СПЦ? Архијереј може имати чин викарног епископа, епископа, митрополита, архиепископа или патријарха. У патријаршијама не може бити више патријараха, а у архиепископијама не може бити више архиепископа. Пошто смо ми Српска патријаршија, имамо једног патријарха, али не забрањује да имамо више архиепископа. Уосталом, титула патријарха као архиепископа је титуларна, почасна, јер нема Архиепископије пећке, постоји само ставропигијална Пећка патријаршија.

Такође, Охридска архиепископија је аутономна црква, нису тамо епархије као све остале непосредно окупљене у Сабору епископа СПЦ, тамо постоји Синод Охридске архиепископије. Мало више треба прочитати шта је то аутономија цркава, и видјети како је то у другим црквама. Није то СПЦ пало с неба да то тако уради.

Г. Амфилохије такође носи почасну титулу, литургијског карактера, Архиепископа цетињског јер је то историјска титула црногорских владика. То је титулу било потребно вратити како би се учврстио положај канонске СПЦ доле у Црној Гори, и то може представљати сметњу само ономе ко жели да се СПЦ избрише из Црне Горе. Примјер почасне титуле је тај, што г. Амфилохије није Његово Блаженство већ Високопреосвештенство (обраћање митрополитима).

Постоји и историјска титула архиепископа сарајевског и митрополита дабробосанског и егзарга цијеле Далмације, и чак мислим да сам негдје видио да се она користи и за данашњег митрополита Г. Г. Николаја. Јел он можда нарушава јединство СПЦ?

Уосталом, никако не могу схватити како се ти артемијевци залажу за некакву најправославнију СПЦ, а жељели би да нема Г. Амфилохија (који је бранилац православља у Црној Гори) или архиепископа Јована (који брани православље од оне напасти МПЦ). Према артемијевцима, најбоље би било када не би било Цркве у Црној Гори (нека буде доле ЦПЦ) и у Македонији (нека буде МПЦ). И то је као нешто чему СПЦ треба тежити. СПЦ треба тежити проширењу, реалном, а не смањивању.

Подели на овим сајтовима

Ај преведи.

Да ... очигледно је дошло до малог неразумевања.. али ја сам ипак био јасан...  crvenilo Нисам Те директно оптужио за било шта ..већ сам намерно искористзио фразеологију типа '' оно што ти овде ИСПОВЕДАШ'' јер ни сам нисма био сигуран шта заиста желиш д акашеш само једним подвлачењем једне једине речи а остатак текста је само поновљен  :) Тако да је неко могао да разуме (а ево и ја сам некако тако оценио, иако-признајем , нисам био сигуран joooj) да се уствари слажеш са том истом ''дечурлијом'' тако да заиста опрости по том питању.. А сад, да не бих ја, опет и изнова, правио исту грешку, замолио бих те да ми дообјасниш ову твоју реченицу, просто што ми је и она мало на средини ...

.. да не правите страшније него што јесте.

како бих рекао нисам сигуран да је баш најбоље разумем...

... и наравно,.. опрости на дужини језика којим сам се ''устремио на твој текст'' :) ..Никако на Тебе...

Поздрав 0110_hahaha

Poenta njihovog albuma mi je jasna,

Kovore o dvostrukim arsinima, i i nelogicnostima, jer sam otisao tamo,i video ostale fotografije.

A ''da ne pravite strasnije nego sto jeste'' odnosilo se na to da je album propracen tekstom daartemiti i mpc prave koaliciju.

Sto nije tacno,jer ih zovu raskolnici.

A ja cu se raspitati o njihovom stavu prema mpc i poa.

Подели на овим сајтовима

Какве има везе чин архиепископа с нарушавањем јединства СПЦ? Архијереј може имати чин викарног епископа, епископа, митрополита, архиепископа или патријарха..... itd.....

Апсолутно..  confused1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...