Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ако, је неко од вас био у БЈРМ, онда je сигурно био згранут као и ја  чињеницом да тамо скоро сви древни па и неки нови храмови функционишу као музеји, односно ако желите да уђете морате да платите улазницу... са образложењем, дечко није ти ово обична црква, ово је црква-музеј... тако да то је једна од много надреалних ствари код расколника и владе БЈРМ, па тако и овде видите БЈРМСК-а влада опет зида неку ''цркву''-музеј...

http://www.vecernjenovosti.info/vesti/planeta.70.html:319041-Skoplje-Tuca-zbog-izgradnje-muzeja-crkve

(обратите пажњу на коментаре!!!)

Подели на овим сајтовима

• Гости

кад ћемо сазнати њихова цењена имена ,ја см баш нестрпљив?

Објавићемо слику лажног профила човека који је хаковао страницу, као и све шта је писао, као и разна дописивања која је обављао пре него што је приступио админ панелу. Полако...

Подели на овим сајтовима

Да, коментари браће македонаца су УВЕК и ОБАВЕЗНО најпатетичнији у космосу...ево једног

Goran-mk 14. februar 2011.

Edinstvenite prijateli koi sto gi imate se makedoncite a vie plukate i po niv, sram da vi e.

Ко да су се са србима побили или не дај Боже са припадницима ПОА...ма немам речи

Подели на овим сајтовима

Oxooo....

Ту је форум...   eheeeej

Па нека је на здравље....  319.gif

.... нема оноликих силних А више него добрих клипова... eheeeej

319.gif

Ма поставићемо поново да се виде и чују...хехехе...нека не брину ''мпц''-овци  eheeeej

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Него нисам приметиo да је неко од ових силних заговорника ''мпц''-арија, иоле покушао да одговори на уредно прокоментарисане постове моје маленкости, на патетизме и неистине г.Драганмк-а...

То је та типична клиничка слика "М-p-citis chronica - Fugatum vulgaris" eheeeej

Подели на овим сајтовима

...ово је црква-музеј... тако да то је једна од много надреалних ствари код расколника и владе БЈРМ, па тако и овде видите БЈРМСК-а влада опет зида неку ''цркву''-музеј...

http://www.vecernjenovosti.info/vesti/planeta.70.html:319041-Skoplje-Tuca-zbog-izgradnje-muzeja-crkve

Овде је занимљиво да они сад зидају потпуно нову ''цркву-музеј'', дакле не претварају неки храм у музеј него га из темеља граде... Заиста АУТЕНТИЧНО...а све се, ако сам схватио, гради на темељима ЦРКВЕ из 13. ВЕКА, релативно скоро откривене... И ево видите ''мпц''-багру...уместо да се заинтересује, да посведочи нешто у корист Цркве, ''господа'' ћути и гледа са стране - саучествујући у свему томе дајући тако и квази-благослов...

А све се то дешава како ми се чини у оквирима древног Цар-Душановог града, на Скопском Калету..

Ако ови Шиптари који се буне (наравно из својих разлога), нису најпаметнији тамо, ево 'де сам... ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Ако, је неко од вас био у БЈРМ, онда je сигурно био згранут као и ја  чињеницом да тамо скоро сви древни па и неки нови храмови функционишу као музеји, односно ако желите да уђете морате да платите улазницу... са образложењем, дечко није ти ово обична црква, ово је црква-музеј... тако да то је једна од много надреалних ствари код расколника и владе БЈРМ, па тако и овде видите БЈРМСК-а влада опет зида неку ''цркву''-музеј...

Лудило... По ко зна који пут, не знам да ли да се смејем или да плачем! Боље да се смејем dada

На темељима цркве хоће да сазидају музеј у облику цркве :)

Међу рушиоцима је заменик министра полиције :) а Груевски каже да ''случај не би требало политизовати'' :)

А тек: шиптарска навијачка група се зове ''шверцери'' :)

Што би рекао Фјодор свети, стварност је фантастичнија од сваке фантастике.

Остаје ми само да констатујем: Ако имаш прво цркву (док си био у Цркви), па си под комунистима и под расколом прешао на цркве-музеје, наставићеш тако што ћеш градити музеје-цркве а завршићеш са музејима само.

Подели на овим сајтовима

...Ако имаш прво цркву (док си био у Цркви), па си под комунистима и под расколом прешао на цркве-музеје, наставићеш тако што ћеш градити музеје-цркве а завршићеш са музејима само.

sFun_bat

Греота је коментарисати одличан коментар, али ајде само да се некако надовежем на једну реченицу, не кварећи смисао...

...а завршићеш са музејима само.

Можда је истинитије У МУЗЕЈИМА... некако га ценим да ће ''завршити У МУЗЕЈИМА'' ... Мислим да и ''браћа'' ''шверцери'' имају ту идеју  dada

Подели на овим сајтовима

Šiptari su "šverceri"?

Да брaте .. шипшони су то...

Propašće brže nego što se nadamo.

Слажем се,.. али како су кренули македонероси, биће то мртва трка ко ће пре у музејске витрине... dada

Подели на овим сајтовима

На темељима цркве хоће да сазидају музеј у облику цркве

Међу рушиоцима је заменик министра полиције :cheesy: а Груевски каже да ''случај не би требало политизовати'' torta

Ту се негде и крије суштински мрак (најмрачнији), кад је у питању државна религиозна институција -''мпц'' и сама македонска савремена држава.

Њихов доживљај Цркве је јасан: ''то је историјско(музејско)-национална тековина и НЕ ТРЕБА САД ПОЛИТИЗОВАТИ ОВУ ИЗГРАДЊУ''; алудира премијер Груевски, да се Шиптари не плаше много - јер ту (у случају градње) нема никакве православне(хришћанске) хегемоније, шта више, заправо нема никакве истинске Црквене иницијативе! Стога, нека се браћа албанци не узбуђују и смире, па и заменик министра полиције који је међу протестујућима ne_shvata

С друге стране, евидентни ЦРКВЕНИ ПРОБЛЕМ са својом ''мпц'', константно свих ових година пред јавношћу у македонији, ПРЕДСТАВЉАЈУ као ПОЛИТИЧКИ ПРОБЛЕМ...! ПОДЛО(!) и ван сваког, ИОЛЕ па и оног већ превазиђеног, традиционалног хришћанско-православног осећаја и убеђења ...а камоли истинске Православне Вере !

А помислимо ли само на прогон који спроводе, јасно је да се ради управо о супротном т.ј. о потпуном АНТИ-ЦРКВЕНОМ дејству ових структура у данашњој македонији...    

Подели на овим сајтовима

БЈРМСК-а влада опет зида неку ''цркву''-музеј...

И на крају, господа у Скопљу која себе сматра православнима :cheesy: , у својој помрачености и мраку најмрачнијем, не види да је и овај подухват заправо СУШТИНСКИ ПРОГОН ЦРКВЕ ХРИСТОВЕ... Зидајући некакву модернаторску, музејску грађевину, на темељима Цркве из 13. века, они ништа друго и не чине до изнова и изнова - распињање самог Христа, .. а за то је опет вероватно крив Београд, Атина, Софија... али не и Тирана и (на жалост) Приштина, јер то је политика(!) а они, сироти и поштени не баве се политиком него само суштом Истином које ми бедни националисти и етно-филетисти, нисмо ни достојни, нити пак умемо да то њихово велико дело схватимо.. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Рече неко..., Шиптари су сирови и да су православни били би најтврђи у вери, тако да ја мислим да ће доле "маћедонци" имати тек ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛИКЕ проблеме.

Подели на овим сајтовима

Рече неко..., Шиптари су сирови и да су православни били би најтврђи у вери, тако да ја мислим да ће доле "маћедонци" имати тек ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛИКЕ проблеме.

Već ih imaju. I to je deo tragedije, tog dole našeg naroda, koji ima mnogo dobrih osobina. U ovim našim razgovorima, u kojima govorimo o progonu POA u BJRM, ima malo povoda da se spomene i ono sto valja kod naše braće, ali to ne znači da neko od nas smatra da braća Makedonci nisu naši, dobri i vredni ljudi. To kažem, da ne bi bilo zabune da je ovde neko protiv Makedonaca uopšte. I uvek sam na njihovoj strani kada su protiv Šiptara; ali u ovoj situaciji, čini mi se da ni sami ne znaju šta rade i ne znaju šta hoće. Ako žele da budu pravoslavan narod na temeljima crkve u njihovom glavnom gradu treba zidati samo pravoslavnu crkvu. Ovo sa muzejem je sramota i pokazatelj potpune dezorijetnacije u kojoj se nalaze.
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...