Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Poenta njihovog albuma mi je jasna,

Kovore o dvostrukim arsinima, i i nelogicnostima, jer sam otisao tamo,i video ostale fotografije.

A ''da ne pravite strasnije nego sto jeste'' odnosilo se na to da je album propracen tekstom daartemiti i mpc prave koaliciju.

Sto nije tacno,jer ih zovu raskolnici.

A ja cu se raspitati o njihovom stavu prema mpc i poa.

:)  У сoпствено име могу рећи да умем да претерујем ...кад су такве(псевдозилотаријске) ствари у питању confused1.. Али чисто да би, у ''овима другима'', ''ови први'', видели то што и сами раде ...јер обично препознају ''ове друге'', као такве а себе не... и то заиста важи и за ''мпц'' и за ''артемите''. А до сада колико ја знам, Артемијевци и њима блиски, су Архиепископа Јована ''сврставали'' у ред епископа СПЦ, у којем су били владике, Фотије, Григорије, Порфирије, заједно са митр.(и архиепископом :)) Амфилохијем, Иринејем бачким, наравно и вл.Игнатијем да њега не заборавим јер они сигурно не би... confused ..Али Ти брате провери...види.. јер ко зна можда се ту нешто и променило...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ево браћо, нормалан човек из Русије,

http://poa-info.org/vesti/2011/02/20110203.html

..Видите, на Валааму има двојица македонаца,..  Да је било исправно оно што је пре пар месеци урадио онај други македонац, МЕТОДИЈЕ(који је и заменик игумана Валаамског манастира), и овај други монах-НАУМ, би такође као он, служио са расколничком (хи)јерархијом; Али ето, види се да је у суштини, Методијев потез ( https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10095.0.html )дубоко антицрквени испад, који је за сваку осуду...

Подели на овим сајтовима

Драги Иполите,

семејството на игуманот Методија е под МПЦ, а семејството на иеромонах Наум под ПОА (Ктитори на параклисот света Екатерина во Скопје). Сепак игуманот Методија не служеше литургија и не се причести од еден путир со клирот и народот на МПЦ. Според тоа игуманот Методија е исто онолку за осуда колку и свештениците на Православната Црква кои учествуваат во екуменистичките (или како што вие ги викате икуменистичките) средби и се молат заедно со римокатолиците или со останатите христијански деноминации. Така да оставете го игуманот Методија. Неговото сослужување не значи дека МПЦ не е во раскол, исто како што не значи и заедничките молитвословија на Православните свештеници со римокатоличките дека римокатолиците не се повеќе еретици.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Ево браћо, нормалан човек из Русије,

http://poa-info.org/vesti/2011/02/20110203.html

..Видите, на Валааму има двојица македонаца,..  Да је било исправно оно што је пре пар месеци урадио онај други македонац, МЕТОДИЈЕ(који је и заменик игумана Валаамског манастира), и овај други монах-НАУМ, би такође као он, служио са расколничком (хи)јерархијом; Али ето, види се да је у суштини, Методијев потез ( https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10095.0.html )дубоко антицрквени испад, који је за сваку осуду...

Како је ово тужно, и до кости потресно два македонаца један  нормалан а други не нормалан, један приапада нормалнима а други ненормалнима. Каква нељубав какав језик, .........Пред око недљу дана ја сам испробао један експеримент......покушао сам да напишем кратко, оно што ви о македонском православном народу, , пишете,али против вас, (као пример), хтео сам да се уверим у предпоставку да кад пробаш да нешто кажеш о стварима кои ви из те дистанце можда нисте чули, и нисте их осетили на своју душу, кад поменеш нацију удре те канонима , а када пробаш са еклисиологијом, или канонима удре те  вреџајучи ти и нацију и Цркву, и твој хришчански позив. Јас сам раније писао на овом форуму, писао сам јер из почетка сам мислио да незнате много о нас и да уствари нам фали много љубави....кад сам видео да уствари ми само седимо, као ОНИ СТАРИ МАПЕТИ (из куклене серије) и исмејавамо најосетливија и болна питаЊА КОЈЕ НАС НЕ ТИЧу директно ОДУСТАО САМ ЈЕР МЕНЕ као МАКЕДОНЦА (молим вас немојте да ме због овога судитте) почело много да ме боли. Јер ако будемо искрени каноне  се читају онако како се воли, уствари некад се они као заложнике користе.......ето ситуације и Артемијев раскол данас брани се канонима, и ми се бранимо канонима, и ви нас судите канонима.....а канонима влада Љубав која их је написала. Христос врвна љубав ујединава а  мржнњом ми парамо његов хитон. Нико овде није писао како се осечају милион и по православних у Македонији, они вам благодатчу нису тако далеки, јер  они кои су од нас отишли дошли су код вас са истим благодатним даровимна које су од МАкедонској цркви као залог за вечносат добили. Како вреча кад се ту трудите  да нас што горим именом  ословите, или у каквој нас пеколној рупи сместите еретике, безбалгодатни, расколице, горих од ескима.....јел на крају крајева излази да наш највечи грех је то што смо македонци!

Христос жртвом својим све народе споио у један НАРОД. сАМО ЖРТВОМ МОЖЕМО ПОБЕДИТИ ОВО НЕНОРМАЛНО СТАЊЕ  УЗДРЖАНЕЊ ЉУБАВИ ( ЈЕР СЕ МИ КАО ПРАВОСЛАВНИ ВОЛИМО, АЛИ ИПАК , НЕ ВОЛИМО СЕ).

АЛИ  КО ДА  СЕ ЖРТВУЈЕ? Један или мноштво?  Мислим да свети Григориј има одговор за све нас!

са љубављу и БОЛУ  надам се ваш брат

Подели на овим сајтовима

Како је ово тужно, и до кости потресно два македонаца један  нормалан а други не нормалан, један приапада нормалнима а други ненормалнима. Каква нељубав какав језик, .........Пред око недљу дана ја сам испробао један експеримент......покушао сам да напишем кратко, оно што ви о македонском православном народу, , пишете,али против вас, (као пример), ......

........Како вреча кад се ту трудите  да нас што горим именом  ословите, или у каквој нас пеколној рупи сместите еретике, безбалгодатни, расколице, горих од ескима.....јел на крају крајева излази да наш највечи грех је то што смо македонци!.....

..... љубављу и БОЛУ  надам се ваш брат

Страшно... Заиста страшно... Не могу да се отмем утиску да негде у свом том болу има једна мазохистичка цртица ... БЕЗ УВРЕДЕ..молим! Заиста пажљиво читајтешта се овде прича а ја не могу да се сетим ни једног поста који је у себи имао увредљивост као примарну црту! Било је можда нечега што је нког увредило.. СИГУРНО! Али браћо, оно што је истина не може бити увредљиво, јер то просто није ни људски ни хришћански! Навешћу пример једне моје познанице која се увредила кад сам јој рекао ...''добро бре женска главо''...За њу је то било увредљиво зато што је по убеђењу феминисткиња... Није патетика хришћанско наслеђе ..а мени ово очијукање заиста највише личи на патетику...

Не дајете одговор ни на једно постављено питање и прозивку у вези прогона које врши организација којој ви припадате(''мпц''), Архиепископа Јована и не помиљете .. а константно говорите о некаквом НЕЉУБАВНОМ односу према ВАМА???!!!    ЈАДНО...

Па шта сте ви учинили да ПОКАЖЕТЕ ЉУБАВ према П.О.А., према вл.ЈОВАНУ, који је трунуо у затвору а не ВИ?

НИШТА...НИКАД...и НИГДЕ!!! Јел сам увредио нешто и неког...??? Ајде размислите па будите искрени и можда и дође до неког бољитка...

С Љубављу...

Подели на овим сајтовима

Драги Иполите,

семејството на игуманот Методија е под МПЦ, а семејството на иеромонах Наум под ПОА

Драги брате, ти имаш породицу, али монаси се добровољно одричу породице и од стварање исте, зато што преко служење Цркви, цео свет им постаје једна породица у Христу, што значи никако ван Цркве... има православних монаха чију су родитељи, римокатолици, протестанти и слично, по твоме треба лично да иду да их сахране... преступ је преступ, нико не тражи осуду (да се низвргне), већ покајање...!!! ПОКАЈАЊЕ!

Подели на овим сајтовима

Драги брате, ти имаш породицу, али монаси се добровољно одричу породице и од стварање исте, зато што преко служење Цркви, цео свет им постаје једна породица у Христу, што значи никако ван Цркве... има православних монаха чију су родитељи, римокатолици, протестанти и слично, по твоме треба лично да иду да их сахране... преступ је преступ, нико не тражи осуду (да се низвргне), већ покајање...!!! ПОКАЈАЊЕ!

0911_sport Сва Истина!...

Ко уши, да чује има, и да види очи, ко дан јасно му је све ! А ко срце своје затвори, у своја погрешна схватња и доживљаје, тражећи константно оправадања за своје поступке - наврћући воду притом, на ту своју воденицу... константно ће омашивати и никад, али НИКАД(!) неће дати одговор ни на једно постављено питање.. Пре ће одговарати на сваку прозивку ванконтекстном прозивком, покушавајући тако да сакрије свој траг који га разоткрива - јер води на погрешан пут...! Али коме није стало до Истине он ће и ово схватити као мржњу.

... ето... Кол'ко да се зна...

Подели на овим сајтовима

... Каква нељубав какав језик, ........... надам се ваш брат

Као да се назире, како и у Христовим речима ''Ко није самном против мене је'' братија види ''помањкање љубави'', Боже ме опрости...

Подели на овим сајтовима

... Каква нељубав какав језик, ........... надам се ваш брат

Као да се назире, како и у Христовим речима ''Ко није самном против мене је'' братија види ''помањкање љубави'', Боже ме опрости...

Ма потпуни аут... потпуно субјективно гледање на Цркву и на Љубав..скроз УСКОГРУДО...

''мпц''-овци би једино за ''љубав'' признали да и спц-овци оду у јерес раскола испуњавајући њихове квази-љубавне псеудо-хришћанске прохтеве... ''Лечећи'' раскол тако што би сами постали расколници.. ма потпуно бунило и помањкање основне Црквене свести.

Подели на овим сајтовима

Како је ово тужно, и до кости потресно два македонаца један  нормалан а други не нормалан, један приапада нормалнима а други ненормалнима. Каква нељубав какав језик, .........

Чиста ПОПДМЕТАЧИНА... ако подметачина икако може да се назове ''чистом''

..Дакле ЛАЖ у свој својој суштини! И типично понашање ''мпц''-оваца ... Par excellence пример њиховог понашања и самообмане smej.gif...

Где је бре брате Драганче, овај наш брат Иполит рекао да је неко НЕНОРМАЛАН??? Јел ти умеш да читаш? Шта ово значи...да ми немамо очи па ти препричаваш шта је неко рекао... Ајде да читамо поново..

Где пише ово што САМО ТИ ВИДИШ.., да неко припада НОРМАЛНИМА а неко НЕ НОРМАЛНИМА.... Халуцинираш !   smej.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' />   ..и не само то...

Под велом некакве ''љубави'', а ја ти тврдим да то са Истом нема никакве додирне тачке, ти делиш лекције потпуно дисквалификујући поједине личности на форуму.. То исто ради и ТВОЈА ''мпц'' у случају Вл.Јована и прогона П.О.А... С једне стране је, као за јединство а ОСНОВНИ УСЛОВ, да се пође ка том Јединству, ГАЗЕ и РУШЕ... Правећи се да ЈОВАН НЕ ПОСТОЈИ!!! Потстичу прогон и инсистирају на њему! Чак се ни не питају ''да ли је нормалан'' (као што ти подмећеш поменутом брату) него за њих ОН НЕ ПОСТОЈИ! Јел рече стефан око Божића да је ''Јован завршена личност за ''мпц'' '' - шта год то требало да значи и шта год је хтео заиста да каже...

Срамота је да неко нема основну дозу Хришћанске ОДГОВОРНОСТИ, па оптужује редом за нешто што нико није рекао, а са друге стране НИПОДАШТАВАЈУЋИ једног признатог Архипастира Цркве, стално  ПИТА ГДЕ ЈЕ ЉУБАВ!!??

БЕДНО

Подели на овим сајтовима

Ево једног типичног текста који иде из македонске удбе и ''мпц http://efakt.com.mk/?p=704 

Ако пажљиво читате текст, и коментаре испод, видећете колика се мржња пласира међу БЈРМ-ском популацијом. Све се користи да се окрене и контекстуално наведе да цело бреме и кривица спадну само на најискренију и најтемељнију личност коју моментално има БЈРМ! Али Који нажалост није тамо; Наравно  да то је Архипископ Јован... А потајно расколници све то режирају, исто као и ови наши патетични форумаши, који стално користе нешто као: ''опростите'', ''извините'', ''немате љубав'' бла, бла.. и не знам шта све још... А доле исти ти верници мп“ц“ , заговарају метак у чело (погледајте трећи коментар испод текста-vlado)... Епа стварно не видим, како то они имају љубав, а ми не, дали се дефиниција љубави код њих идентификује са мржњом? Претње, лажне оптужбе, клевете, осуде једног недужног канонског поглавара... Браћо, они појма немају шта је љубав, само су навикли  да патетично глуме жртве, и тако изнуђују сажаљење и ЈАЛОВУ толеранцију..!

Подели на овим сајтовима

Ево једног типичног текста који иде из македонске удбе и ''мпц,,

http://efakt.com.mk/?p=704 

Софија - Бугарска државна телевизија БНТ започна антимакедонска кампања.  Македонски студенти во Софија информираат...

ХАХАХАХА eheeeej... Македонски студенти из Софије информишу... smej.gif ....

Па шта студирају ти студенти... Факултет за Дражавну безбедност... 0110_hahaha

Да није глупо било би лудо... confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

Подели на овим сајтовима

Ево једног типичног текста који иде из македонске удбе и ''мпц

Даље у том македонском тексту стоји...:

.. Интервју за емисијата дал и поранешниот премиер Љубчо Георгиевски, кој истакнал дека историските факти, кои што се учат во Македонија не можело да се најдат никаде на друго место.

0110_hahaha Пазите ..то говори БИВШИ ПРЕМИЈЕР... и човек који је један од најзаслужнијих за отцепљење Македоније од СФРЈ и њено осамостаљивање...За њега је почетком 90.их година било преко 60% бирачког тела у Македонији!  ..Ееееј... Имали су апсолутну већину у парламенту...! Ајмо да поразмислимо о томе... А сад издајник... и још био кандидат за градоначелника једног града у Бугарској... Ехеееј има ли кога да упали светло... eheeeej

Подели на овим сајтовима

Ево једног типичног текста који иде из македонске удбе и ''мпц,,

Софија - Бугарска државна телевизија БНТ започна антимакедонска кампања.  Македонски студенти во Софија информираат...

ХАХАХАХА eheeeej... Македонски студенти из Софије информишу... smej.gif ....

Па шта студирају ти студенти... Факултет за Дражавну безбедност... 0110_hahaha

Да није глупо било би лудо... confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

Pa ne treba im fakultet za jednu takvu dojavu. Moze i nalog na gmail-u. Otisli su predaleko.
Подели на овим сајтовима

Jedan od komentara

Citat:

"Takvi izrodi ne treba da gazat makedonska zemja. Se znae koj e najstar narod na balkanov i od cii madinja site drugi ispadnale."

Cisto da ne  bude zabune.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...