Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Izbezumljen i dusevno rastrojen. Imam jedog prijatelja advokata (veoma skupog) koji mi je uvek pricao kako voli kada njegovog klijenta tuze za nanosenje dusevne boli. Honorar (kada protivnik izgubi na njega padaju svi troskovi) je ogroman.

Ali, ovo je sve potpuno tacno: izvestaj o stanju dusevno i psihickom raskolnika Petra je autentican i jasan. Covek jeste dusevno rastrojen. Covek jeste izbezumljen. I za dusevno rastrojenog "episkopa" nema leka, tek tako.

A zaboravio sam ovu svinjariju sa paraklisom sv. Nektarija. To ne cine ni divlje zveri. I u pravu si brate: i kada su to radili Siptari i Hrvati, mogao si makar reci da su to muhamedanci ili papisti. A kada to urade ljudi koji sebe pravoslavnim nazivaju, reci mi ponestaju.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

И после свега што је урађено П.О.Архиепископији од стране ''мпц''-оваца, и од стране државе која је само испуњавала жеље и иницијативе ових првих... После затварања и робијања, до бесмисла понављаних процеса, на којима се вл.Јовану поново доносила кривична пресуда за дело за које је ослобађан од истог суда(!) што свет није видео, да један те исти суд доноси и обара своју сопствену одлуку, три пута три пута, после затвора ево сад и у Бугарској, ... Архирасколник Стефан каже ''Јован је за нас, завршена личност'' ...шта је хтео тачно да каже само он зна... 89898989898989 http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=69628 ...медији су пренели ''Јован је за нас завршена прича''...и наставио даље у стилу... ''Преговора ће бити са Српском Црквом , када за то доће време... а и сада их има (???) али далеко од очију јавности...'' уз закључак на крају: ''О Јовану да, али са Јованом НЕ''

Халуциноген на коме се овај имитатор и узурпатор Архипископске столице, Аутономне Охридске Архиепископије налази није познат, али се оставља реална могућност да је у питању само ..што би проф.Др Владета Јеротић рекао, ''лоша генетика'' :229229229:

Који тајни преговори? Који преговори и када? Када је јасно и јавно више пута речено из Београда, и од самог Патријарха Иринеја, да Без престанка прогона нема ни помишљања на преговоре! А кад они (прогони) престану, онда да се почну разговори СА вл.ЈОВАНОМ о начину на који ће се преговарати ! Дакле једно условљава друго, да би се десило ТРЕЋЕ т.ј. преговори. О чему онда овај имитатор и узурпатор говори? О доброј вољи за нормализацију Црквеног стања у Македонији сигурно не! Е сад, намеће се питање ..ако већ није испуњен ни ПРЕДУСЛОВ-престанак гоњења вл.Јована и П.О.А., а о првом услову и да не говорим-разговори ''мпц'' са П.О.А.... Какве преговоре помиње манипулатор и узурпатор Стефан, и коме се обраћа уопште???!

Све је неодољивији утисак ...да је  на ПОТЕЗУ САБОР СПЦ...  0409_feel

Подели на овим сајтовима

Какве преговоре помиње манипулатор и узурпатор Стефан, и коме се обраћа уопште???!

Обраћа се налогодавцима...То је потпуно јасно, јер г.г. ''мрдалица'' мора да одради сликање и наизглед смисаоно отварање устију и испуштање гласова по одређеном редоследу, за оне од којих живи он - као Архирасколник, а ''мпц'' као фирма.. а то су оне ''не баш јавне'' државне институције јако блиске подземљу као и полицијским круговима. Удубите ли се заиста у оно што поменута појава на македонском ''естрадном поднебесју'' говори, видећете колико су ово биле прецизне и недовољно ироничне речи за оно што је овај незнавени псеудо-архиепископ успео да изусти..и притом се и сам не насмеје.

Дијагноза  :229229229:

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Дијагноза  prst ka dole

Дијагноза мора бити веома слична оној који је добио раск. Петар. Дакле (цитирам из налаза који је раск. Петар САМ доставио и објавио), "душевно растројство", "избезумљеност", "немогућност да се сабере", сигурно. Даље, у случају раск. Стефан, једна поштена и професионална анлаиза би се свакако oсврнула на његове когнитивне капацитете.
Подели на овим сајтовима

Интервју Архиепископа Јована одмах после ослобађања из бугарског затвора, за БНТ-1 (Бигарску Националну тв). Обавезно погледати да би се бар мало почео да схвата .проблем са ''мпц'' јер је он много шири него што ми то уопште и видимо и схватамо ! ево линка:

http://bnt.bg/bg/productions/44/edition/11777/vjara_i_obshtestvo_15_januari_2011

Подели на овим сајтовима

Интервју Архиепископа Јована одмах после ослобађања из бугарског затвора, за БНТ-1 (Бигарску Националну тв). Обавезно погледати да би се бар мало почео да схвата .проблем са ''мпц'' јер је он много шири него што ми то уопште и видимо и схватамо ! ево линка:

http://bnt.bg/bg/productions/44/edition/11777/vjara_i_obshtestvo_15_januari_2011

OДЛИЧНО...

Првих 20 минута је интервју вл.Јована где се говори о ставрима о којима ми имамо РУПУ у историјском знању... Напротив, Бугари су пак преоптерећени тиме... То се и да видети из другог дела емисије ..тако да заиста треба погледати пажљиво...

Подели на овим сајтовима

Brate, preslusao sam celu emisiju. Ne razumem bas najbolje. O cemu su pricali oni posle intrevjua Blaznjejsnjeg, o, ako sam dobro cuo "Spaska Mitrova"?

Подели на овим сајтовима

Гледао сам емисију, одлично је што су развалили овог стефчета, види се да није за то место човек, нека пензионишу човека у неки манастир и нека поставе место њега Архиепископа Јована и крај, решен проблем... Видите и ја као фанариот заступам мишљење да доле треба да имамо најрафиранијег Архиепископа као у време древне Охридске: Лав, Димитрије, Теофилакт и остали... А такав човек на тлу БЈРМакедоније, је само Архиепископ Јован, доктор теологије на најеминентнијим богословским катедрама, шта даље, предан Цркви, Христу, то треба мало македонцима, препород, да еволуирају мало духовно од мајмуна, што би реко садашњи стефче...

Подели на овим сајтовима

Дијагноза мора бити веома слична оној који је добио раск. Петар. Дакле (цитирам из налаза који је раск. Петар САМ доставио и објавио), "душевно растројство", "избезумљеност", "немогућност да се сабере", сигурно. Даље, у случају раск. Стефан, једна поштена и професионална анлаиза би се свакако oсврнула на његове когнитивне капацитете.

Додатак у анамнези да би се имала потпунија клиничка слика...и прецизније поставила дијагноза..хахаха

Петар Расколник дословце каже, ових дана за лист ''Нова Македонија'':

''Владиката Петар, познат противник на мажоложништвото (црковен термин за хомосексуалноста), ги продлабочи навредите од својот поглавар, па во гневот против оние со поинакви сексуални определби порача: „Ако се дозволи брак на маж со маж или на жена со жена, толкава либерализација, тогаш нека се женат и мажат со овци, крави, со сите животни.

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=C46EE37088C6404ABCE5A2E1BC747A8E

:drugarstvo:  Е то је брате чување изворног Православља..то је Теологија...  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Brate, preslusao sam celu emisiju. Ne razumem bas najbolje. O cemu su pricali oni posle intrevjua Blaznjejsnjeg, o, ako sam dobro cuo "Spaska Mitrova"?

Па што се тиче те Спаске Митреве, са којом је Архиепископа Јована упоредио Архирасколник Стефан, а то у Бугарској изазвало велике реакције њихових политичких лидера..што се види и у трећем делу ове емисије са БНТ, која је ево постављена у три дела и на ЈУ-ТЈУБу...

Интервю с Йован Бранишковски - 2 част

..То и није нешто много интересантно за нашу јавност.. Реч је, наиме о жени која има бугарско држављанство а рођена је македонка и била је у затвору у Македонији а Бугарска се заложила за њено (неправедно) заточење јер се радило о политичком прогону на анционалној основи! Узгред њој су одузели и децу... Па је Архирасколник Стефан повукао паралелу између њеног и случаја Архиепископа Јована у стилу да , ''Оно што је Спаска Митрева за Државу Македонију вл.Јована је за ''мпц''...

Ма гадови, потпуни joooj-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy:' />

Подели на овим сајтовима

Ево Интервјуа Архиепископа Јована и емисије о Охридској Архиепископији и на YouTube-у ..и то у три дела...па ко нема времена и живаца...

Архиепископ је крајем Првог и цео други део...  facenew22222222

ДЕО 1.

Интервю с Йован Бранишковски - 1 част

Подели на овим сајтовима

Трећи део је практично бугарски савремени поглед на целу ситуацију око П.О.А. што је такође јако битно у свему овоме, т.ј ту се и види да је проблем мало компликованији и шири него што то у први мах изгледа...

ДЕО 3.

Интервю с Йован Бранишковски - 3 част

И као што сте већ и приметили, нису лепо ни потписали Архиепископа јер уместо Вранишковски стоји ''Б''ранишковски...бугарска посла....

А ево, и на сајту П.О.А. је исечен и постављен само део са Архиепископом Јованом

http://www.poa-info.org/arhiepiskop/intervjua/20110115.html facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Драго ми је да је Његово Блаженство имао могућност да каже нешто за Бугарску јавност.

Што се тиче овог Красимира, прецедника патриотическе организације ВМРО :  4chsmu1

Иначе, дајем предлог свим ВМРОвци(а)ма да сакупљају добротворне прилоге и да сакупе два + два  милиона швајцараца (наравно - франци) и да откупе ПОА од Пећке и Цариградске да буде аутономна у односу на Блгарску Патријаршију  greengrin

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...