Jump to content

Прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

- Бевме наредени еден зад друг и чекавме да дојдат свештеници и да нѐ причестат. Одеднаш тие извикаа дека оние што доаѓаат од Македонската православна црква нема да можат да се причестат.

О Д Л У К А

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...
  • Одговори 3.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Настављен прогон Православне Охридске Архиепископије у Р. Македонији

sud.jpg

Дана 30. 8. 2016. је било заказано судско рочиште најновијег политички монтиранофг судског прогона који се спроводи над Архиепископом Јованом, двојици Епископа, свештенством, монаштвом и припадницима Православне Охридске Архиепископије

Иако, су се сви неправедно окривљени, као и увек, уредно појавили у скопском суду,  судско рочиште није одржано! Наиме, судија је обавестио неправедно оптужене да се јавна тужитељица, рано ујутру јавила телефоном и саопштила да неће доћи на суђење (sic!), које је иначе заказано још јуна месеца . Истовремено, судија није нашао за потребно да информише ни адвоката неправедно оптужених, како би и они тим путем били обавештени те тако лишени малтретирања да беспотребно долазе у скопски суд!

Није први пут да јавна тужитељица у последњем тренутку отказује своје присуство на претходно заказаном рочишту, а да при том благовремено не обавештава  суд, или пак да шаље свог заменика! Судија толерише ово неодговорно и непрофесионално понашање јавне тужитељице, чиме учествује у својеврсној тортури над неправедно оптуженима.
У чему се састоји ова судска тортура? Судски процес се одуговлачи до бескраја, чиме се у  многим сегментима отежава живот неправедно оптуженима, а поврх свега, међу неправедно оптуженима има и старих и изнемоглих лица, која путују до Скопља из различитих делова наше земље, само да би им судија саопштио да суђење неће бити одржано ..

На питање, какве користи има судија да у садејству са јавном тужитељицом, непрестано и до бескраја одуговлачи овај судски процес, остављамо вама и вашој савести, да  сами, као трезвеномислећи читаоци, кадри да расуђују, дате ваљани одговор.

Државни прогон на верској основи против Православне Охридске Архиепископије се наставља! Следеће рочиште, заказано је за октобар.

ИЗВОР:
http://www.poa-info.org/vesti/2016/08/20160830.html

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Boze dragi, kakvo komercijalizovanje I Svetog Ognja I Svetog Mira?! 

Kako je ovde objavljeno, prenošenje jerusalimskog ognja „ovoga puta biće organizovano na oficijelnom nivou između dveju crkava MPC-OA i BPC“.

Je li ovo bratko Bugarin ide oficijelno I u raskol?! 

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...
  • 9 months later...

Има ли неко информације какво је стање код наших свештеника и народа у Македонији ?

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Банатски деран рече

Има ли неко информације какво је стање код наших свештеника и народа у Македонији ?

Koji vashih? U Makedoniji ima oko 50 000 srba i svi oni su duhovna chada nashe MPC. Silom da ih terash, nece oni u POA...:coolio: Svi zdravi, zhivi i veseli.:)

Ako pitash za POA, i oni svi zdravi i zivi))). Okuplaju se po 15-20 ljudi na liturgiji, ako broj vam ishta znaci, nismo mi ukrainci pa da se takmicimo litijama....;)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, MKD13 рече

Koji vashih? U Makedoniji ima oko 50 000 srba i svi oni su duhovna chada nashe MPC. Silom da ih terash, nece oni u POA...:coolio: Svi zdravi, zhivi i veseli.:)

Ako pitash za POA, i oni svi zdravi i zivi))). Okuplaju se po 15-20 ljudi na liturgiji, ako broj vam ishta znaci, nismo mi ukrainci pa da se takmicimo litijama....;)

Ваше литургије нису посећеније од ПОА, најважнији манастири су музеји ... А када је реч о прогону ПОА, дискриминацију је утврдио и Суд у Стразбуру. 

• Хахаха 1

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Панарет рече

Ваше литургије нису посећеније од ПОА, најважнији манастири су музеји ... А када је реч о прогону ПОА, дискриминацију је утврдио и Суд у Стразбуру. 

Xa-Xa... Dogi i vidi!

U Makedoniji Pravoslavlje dozivljava istinsku renesansu, i to zahvaljujuci MPC a ne POA-e, koja pokusava da na sve nacine ocrni klir i verni narod. Al tesko je sakriti Grad koji na gori stoji! 

Monastvo isto u poslednjih 20tak godina, dozivljava preporod i mnogi manastiri su obnovljeni, u Makedoniji ima sad oko 200 monaha i monahinja, i sve je to milost Bozja za makedonce.

Ja sam sam svedok kako na hijlade i hiljada postaju hriscani ne samo po krstenju, i po paljenje sveca za prazdnike, vec istinski, sve se to zbiva pred mojim ocima ovih 30 godina kako sam se i ja ocrkovio. Ljudi koji svake nedelje idu u crkve,  kaju, ispovedaju se i pricescuju.

I sve se to preumnozava pa daje svoje plodove, i svestenstvo je sve "bolje i bolje", i ljudi su sve pobozniji, dan uz dan.

MIlina je gledati, narocito na praznike, kako pobozan narod, sa strahom Bozjim i poboznoscu, ucestvije u sluzbama, ne samo po manastirima, nego i po gradskim crkvama. Prirodno i iskreno, iz sveg srca, mole se svome Tvorcu. 

Sve je to blagodat Bozja, i svet koji nemoze se sakriti, i svetli svima. Hodite dok je svet sa vama:)

POA moze samo da zavidi i po obicaju da klevece, al to shto je od Boga, ljudi ne mogu da razruse.

Razlika megu MPC i POA u Makedoniji je Nebo i Zemlja. I da preduhitrim onih od vas, koji oce da mi kazu da je Nebo POA, a Zemlja MPC... po plodovima cete ih poznati...

Shto se tice gonenja, Makedonija ima svoje zakonodavstvo i POA mora da se prilagodi njime. Nek se registruje kao SPC u Makedoniji, ako bas necemo naci sporazum megu nama i "mirna Bosna". Kao Ohridska Arhiepiskopija nemoze, narod u Makedoniji ima svoju Ohridsku Arhiepiskopiju, drugu koja hoce da zauzme njeno mesto makedonci nece. Strazbur moze da se slika:D

Ja ipak se nadam na pomirenje, i ovo malo stado POA-e, da bude jedno sa nama, takoge i mi sa vama i svi zajedno da slavimo Boga!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, MKD13 рече

Xa-Xa... Dogi i vidi!

U Makedoniji Pravoslavlje dozivljava istinsku renesansu, i to zahvaljujuci MPC a ne POA-e, koja pokusava da na sve nacine ocrni klir i verni narod. Al tesko je sakriti Grad koji na gori stoji! 

Monastvo isto u poslednjih 20tak godina, dozivljava preporod i mnogi manastiri su obnovljeni, u Makedoniji ima sad oko 200 monaha i monahinja, i sve je to milost Bozja za makedonce.

Ja sam sam svedok kako na hijlade i hiljada postaju hriscani ne samo po krstenju, i po paljenje sveca za prazdnike, vec istinski, sve se to zbiva pred mojim ocima ovih 30 godina kako sam se i ja ocrkovio. Ljudi koji svake nedelje idu u crkve,  kaju, ispovedaju se i pricescuju.

I sve se to preumnozava pa daje svoje plodove, i svestenstvo je sve "bolje i bolje", i ljudi su sve pobozniji, dan uz dan.

MIlina je gledati, narocito na praznike, kako pobozan narod, sa strahom Bozjim i poboznoscu, ucestvije u sluzbama, ne samo po manastirima, nego i po gradskim crkvama. Prirodno i iskreno, iz sveg srca, mole se svome Tvorcu. 

Sve je to blagodat Bozja, i svet koji nemoze se sakriti, i svetli svima. Hodite dok je svet sa vama:)

POA moze samo da zavidi i po obicaju da klevece, al to shto je od Boga, ljudi ne mogu da razruse.

Razlika megu MPC i POA u Makedoniji je Nebo i Zemlja. I da preduhitrim onih od vas, koji oce da mi kazu da je Nebo POA, a Zemlja MPC... po plodovima cete ih poznati...

Shto se tice gonenja, Makedonija ima svoje zakonodavstvo i POA mora da se prilagodi njime. Nek se registruje kao SPC u Makedoniji, ako bas necemo naci sporazum megu nama i "mirna Bosna". Kao Ohridska Arhiepiskopija nemoze, narod u Makedoniji ima svoju Ohridsku Arhiepiskopiju, drugu koja hoce da zauzme njeno mesto makedonci nece. Strazbur moze da se slika:D

Ja ipak se nadam na pomirenje, i ovo malo stado POA-e, da bude jedno sa nama, takoge i mi sa vama i svi zajedno da slavimo Boga!

Заиста је твој опис МПЦ бајковит. Дословно. 

Кључна разлика између МПЦ и ПОА је што је прва у расколу, а друга не. 

Не постоји Македонија и њено законодавство. Постоји само Северна Македонија чија власт води политику растакања македонског националног идентитета у координацији са дезоријентисаном МПЦ. А разумем ја да сте ви сами себи довољни као критеријум и оријентир. Али то вас пола века одржава у расколу. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

"Православље у Северној Македонији доживљава ренесансу захваљујући МПЦ", а манастир Светог Наума у којем сам лично био претворен у хотел од стране несрећне МПЦ.7896634

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, MKD13 рече

Xa-Xa... Dogi i vidi!

Управо је Христос и рекао:" Не бој се стадо мало"... Да си некад био у Куманову на Литургији код Владике Јоакима Јовческог све би ти било јасно... Стадо мало, а не група велика обезблагодаћена...

Подели на овим сајтовима

DA! Uspon vere i poboznost koja se tu zbiva izgleda bajkovita, al neznaci da nije realnost. To se vidi i po broju obnovlenjih manastira, monastvom, ocrkovljavanem naroda. Da ce Bog i druge manastire da se obnove... Ne mogu ja da vas  vratim pre 30 godina pa da vas donesem opet u danasnje vreme da vidite razliku.

Nek vam pricaju vladike POA kao David, gde su oni sreli Hrista, jel bila blagodat u MPC il nije, gde su oni duhovno uzrastali?

U "raskolu" je bio i jedan Jovan Shangajski i jedan Serafim Rouz, pa se danas klanjamo njihovim ikonama, al otom potom...Ista retorika su upotrebljavali protiv njih, kao i vi prema nama...al ako nek vam bude...Bog vam oprostio

Imamo mi zvezde putevodiljke kao shto je bio nash Episkop Gavril Velicki... a i Duh u nama koji govori Ava Oce.

I ni smo mi samodovoljni, trazimo puteve za jedinstvo, ali i dostojno nosimo krst kao narod koji nam je Hristos dodelio. Tesko je da si na raspece da ti se svi potsmevaju i njegiraju i shta sve drugo nije ovaj narod pretrpeo, al nek bude uvek Volja Bozija.... 

Treba malo dublje uroniti da bi videli stradanje ovog naroda i Bozje blagovoljenje prema ovome narodu, nismo gaba sinovi Klimenta i Nauma. To shto su nas svi redom tlacili od braca susednih hriscanskih naroda, do komunista, sve je po dopushtenju Bozijem. I crkovne i identitetske katastrofe koje smo pretrpeli i potsmevanja radi istih neka vama budu na cast a nam na spasenje. Najglavnie je shto smo deca Bozija i to niko nemoze da nam uzme. Bog nam je svedog i istorija!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...