Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече
пре 18 часа, Bokisd рече

Pa jel spasenje gratis ili je blagodat gratis, jer ima kod Pavla i da se potrudio vise od drugih kao odgovor na blagodat. I sta sad, da te vatam za gusu i da vicem, jeres, :D

Šta kaže Pavle neposredno posle tvog citata? Kaže da se nije sam potrudio, već da se blagodat u njemu postarala za to.

Nemoj više da krnjiš kako Hrista tako i citate iz sv.Pisma.

Ja mislim da ti treba malo vise concetracion', jer ovo sto sam napisao da se potrudio vise od drugih kao odgovor na blagodat jeste isto kao da si rekao da se blagodat u njemu postarala za to,..... ako je odgovor na blagodat (moje) to ne znaci da je blagodat nestala, nego i dalje je u njemu blagodat koja mu pomaze i bez koje ne bi nista mogao da uradi, ali Pavle nije rekao, pa eto imam blagodat i to mi je dovoljno, nego je i on sam odgovorio na blagodat i ulozio je i napore i trud kako ne bi blagodat ostala 'neiskoriscena' i kao uzalud da mu je data'....itd...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 часа, mirko1929 рече

Не разумеш ни шта сам ти рекао! Кажи ми чиме си заслужио опроштење грехова на крштењу? Реци ми како си зарадио разрешње на исповести?

Pa kako da te razumem kada nisi koncizno napisao, nego si samo bupnuo i konstatovao nesto bez potpunog obrazlozenja.

Ali vidi, pocetna premisa je ovo sto kaze Kasijan,.... 192. Многи питају о томе када у нама делује благодат: да ли онда када се у нама испољавају добре жеље, или се добре жеље у нама испољавају онда када нас посети благодат Божија?.... i onda se postavlja pitanje kako smo mi dosli do krstenja, da li smo nasim dobrim namerama ili nas je Bog uputio i nadahnuo dobrim raspolozenjem da pridjemo crkvi i krstenju.

Ali, u svakom slucaju blagodat krstenja nam se daje potpuno besplatno i po milosti i ako verujemo da je Isus Hristos pobedio greh i smrt, ali ta blagodat posle krstenja treba da se zadrzi u nama i mi onda moramo da ulozimo napor i trud i to je nas odgovor na blagodat i kako bi zadrzali blagodat bez koje ne bismo uspeli u duhovnom zivotu.

Ispovest je malo drugacija, daje nam se oprostaj blagodacu, ali prvo mi moramo da ulozimo trud za ispovedanje grehova i nameru i zelju da vise ne cinimo te grehove i tek onda deluje blagodat ispovesti, bez toga blagodat nece automatski delovati.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Bokisd рече

....pomracen, prezirem, idiot, hulitelj, jeretik,...... Blago vama ako vas uzsramote i usprogone i reknu na vas svakojake rđave riječi, mene radi..... tako da.... :0205_whistling: :D

Salim se malko, pa nisam ni rekao da je moja moc recepcije, nego da citamo tumacenja i trazimo razumevanje i slicnost medju ocima povodom nekog pitanja i nedoumice i to nase razumevanje njihovih tumacenja moze da bude 100% i dobro je ako razumemo u sto blizem procentu do 100% i mislim i slazem se da svako ako se malo potrudi moze da razume bar jedno do 50% i vise procenara ako se udubi i analizira i slicno i tako da ide sve vise i vise procentualno u razumevanju ...itd...... (moj pocetni procenat je jedno 70 - 75%....:smeh1:)

Sad u vezi mojih razumevanja tvojih poruka, koliko se secam u principu sam ti odgovarao na sve poruke i razumeli smo se u velikom procentu, ali eto na jednu tvoju poruku (koliko se secam mozda je bila jos neka) sam rekao da te ne mogu bas razumeti i ispratiti u tim nekim tvojim obrazlaganjima (i to ne bas cela poruka, na jedan deo sam odgovorio sto mi je bilo jasno i ticalo se teme) i stvarno sam to mislio i smatrao da to sto nisam razumeo nije se ticalo same teme o kojoj smo u tom trenutku raspravljali i zato se nisam se ni dalje udubljivao da bi mozda shvatio i celu poruku.

Stvarno nema prezira, stvarno je prejaka rec i stvar u pitanju, ako i ima nesto i neki 'animozitet', to moze da bude samo ako nam se ne slazu stavovi i pogledi i tice se nekih principijalnih stvari...itd..

Ајд испочетка, али ако ме витлаш теби на част, 50% аko je текст савршено чист, а такав немамо, 50% је савршена рецепција, нпр Христос узео да чита текст, и онда је 100 посто истина.

Ти си кренуо, а Роћко живи у 100% истини коју је волшебно примио а сад му остаје само да је одбрани. Зато сте скоро немогући за комуникацију јер ако се и смилујете  понекад дате који проценат простора.

Зашто кад сте тако скромни нисте кренули од 1% властите рецепције и остали отвотрени, умјесто што Вам је отачка грађа постала материјал за неки оклоп, за оковану свијест.

Да си пажљиво читао видио бих да сам рекао да Ава када је богонадахнут може да разумије 80%, док теби и Рођаку се чини да Вас Бог може учинити теолозима, а очигледно је да за сад не може јер нема мјеста гдје да слети, а можда баш преко неких овде то покушава, за Роћка је ноћна мора да га Дух Свети походи преко Аве.

Дух Свети мора да има гдје да слети, мора да се припрема трпеза, не може свемогући Бог да направи од мене тенисера или атомског физичара, може теоретски али то би подразумијевало дугогодишњу синергију по том питању, неки основ за који би се могла благодат ухватили и неке људе који би у томе сарађивали, неку врсту еволуције.

Зато што би реко Таса о Христа се мјери, о његово разумијевање па ћеш бити паметнији. О Онога који је свима једини учитељ и онда ћеш видјети да ли си на 75%  и оставићеш више мјеста за нас, Бог нам је оставио 50% испразнивши се да би смо и ми ушли, то је купола у којој је пантократор, остало све је за нас.

Испразни те се и Вас двојица мало, немојте да кипите собом, до испод 50%.

Нема презира, али нема ни неке рецепције, а знамо даје за рецепцију неопходан услов поштовање, можда је и до нечег друго.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Bokisd рече

Pa kako da te razumem kada nisi koncizno napisao, nego si samo bupnuo i konstatovao nesto bez potpunog obrazlozenja.

Ali vidi, pocetna premisa je ovo sto kaze Kasijan,.... 192. Многи питају о томе када у нама делује благодат: да ли онда када се у нама испољавају добре жеље, или се добре жеље у нама испољавају онда када нас посети благодат Божија?.... i onda se postavlja pitanje kako smo mi dosli do krstenja, da li smo nasim dobrim namerama ili nas je Bog uputio i nadahnuo dobrim raspolozenjem da pridjemo crkvi i krstenju.

Ali, u svakom slucaju blagodat krstenja nam se daje potpuno besplatno i po milosti i ako verujemo da je Isus Hristos pobedio greh i smrt, ali ta blagodat posle krstenja treba da se zadrzi u nama i mi onda moramo da ulozimo napor i trud i to je nas odgovor na blagodat i kako bi zadrzali blagodat bez koje ne bismo uspeli u duhovnom zivotu.

Ispovest je malo drugacija, daje nam se oprostaj blagodacu, ali prvo mi moramo da ulozimo trud za ispovedanje grehova i nameru i zelju da vise ne cinimo te grehove i tek onda deluje blagodat ispovesti, bez toga blagodat nece automatski delovati.

У једном тренутку си се морао пробудити за веру. Нешто те је освестило. Шта је то, ако није благодат? Тек након тога си дошао до црквеног живота и исповести.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

Ja mislim da ti treba malo vise concetracion', jer ovo sto sam napisao da se potrudio vise od drugih kao odgovor na blagodat jeste isto kao da si rekao da se blagodat u njemu postarala za to,..... ako je odgovor na blagodat (moje) to ne znaci da je blagodat nestala, nego i dalje je u njemu blagodat koja mu pomaze i bez koje ne bi nista mogao da uradi, ali Pavle nije rekao, pa eto imam blagodat i to mi je dovoljno, nego je i on sam odgovorio na blagodat i ulozio je i napore i trud kako ne bi blagodat ostala 'neiskoriscena' i kao uzalud da mu je data'....itd...

Ništa ti ne razumeš.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Вукашин рече

У једном тренутку си се морао пробудити за веру. Нешто те је освестило. Шта је то, ако није благодат? Тек након тога си дошао до црквеног живота и исповести.

Pa, to sam napisao i u poruci u vezi krstenja (to se podrazumeva i za ispovest) da je pitanje sta nas je dovelo da dodjemo do crkve i vere i naveo sam Kasijana sta pise.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Jel si procitao dobro ono sto je preveo Milojkov od Avgustina ? :citac:

Naravno zato sam te i dopunio.

Ti si rekao da apostol ulaže najveći trud ali si zaboravio da pomeneš da taj trud pripisuje blagodati.

Ti veruješ u stvorenu blagodat, a ja ne.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naravno zato sam te i dopunio.

Ti si rekao da apostol ulaže najveći trud ali si zaboravio da pomeneš da taj trud pripisuje blagodati.

Ti veruješ u stvorenu blagodat, a ja ne.

Pa nije bas da pripisuje samo blagodati (nemoj ovo slucajno da shvatis kao da odricem blagodat :nene:), jer kaze :

Али не ја, него благодат Божја са мном.

Vidis sklop recenice,..... ali ne ja, iako sam se potrudio vise od svih,..... nego blagodat Bozja,.... i to svi ne odricemo,..... ali je dodao uz blagodat Bozja,..... sa mnom..... pa sta to znaci VSB,.... jel vidis uzrocno posledicne stvari ovde.... i da blagodat bez volje i truda nikome ne koristi (kalvinisti i slicni),..... ali ni samo nas trud i volja bez blagodati ne moze nam doneti koristi i dobro (pelagijanisti).... procitaj Avgustina i njegov zakljucak,.... inace ces i njega da optuzis za neku stvorenu blagodat.... za koju ni sam ne znas sta je tacno.... a nekoga optuzujes za to,.... svasta od tebe....:D

Подели на овим сајтовима

Nista dobro ne mogu uraditi a da mi to Bog nije dao pre toga. 

U ovom je sustinska razlika izmedju mene i tebe.

Znam ja da prepoznam kad neko pise o stvorenoj blagodati iako je ne spominje.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

pa sta to znaci VSB,..

Znaci da apostol sve svoje pririsuje Bogu, kao kad kaze: Ne zivim ja nego Hristos  u meni.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ајд испочетка, али ако ме витлаш теби на част, 50% аko je текст савршено чист, а такав немамо, 50% је савршена рецепција, нпр Христос узео да чита текст, и онда је 100 посто истина.

Ти си кренуо, а Роћко живи у 100% истини коју је волшебно примио а сад му остаје само да је одбрани. Зато сте скоро немогући за комуникацију јер ако се и смилујете  понекад дате који проценат простора.

Зашто кад сте тако скромни нисте кренули од 1% властите рецепције и остали отвотрени, умјесто што Вам је отачка грађа постала материјал за неки оклоп, за оковану свијест.

Да си пажљиво читао видио бих да сам рекао да Ава када је богонадахнут може да разумије 80%, док теби и Рођаку се чини да Вас Бог може учинити теолозима, а очигледно је да за сад не може јер нема мјеста гдје да слети, а можда баш преко неких овде то покушава, за Роћка је ноћна мора да га Дух Свети походи преко Аве.

Дух Свети мора да има гдје да слети, мора да се припрема трпеза, не може свемогући Бог да направи од мене тенисера или атомског физичара, може теоретски али то би подразумијевало дугогодишњу синергију по том питању, неки основ за који би се могла благодат ухватили и неке људе који би у томе сарађивали, неку врсту еволуције.

Зато што би реко Таса о Христа се мјери, о његово разумијевање па ћеш бити паметнији. О Онога који је свима једини учитељ и онда ћеш видјети да ли си на 75%  и оставићеш више мјеста за нас, Бог нам је оставио 50% испразнивши се да би смо и ми ушли, то је купола у којој је пантократор, остало све је за нас.

Испразни те се и Вас двојица мало, немојте да кипите собом, до испод 50%.

Нема презира, али нема ни неке рецепције, а знамо даје за рецепцију неопходан услов поштовање, можда је и до нечег друго.

Ne vitlam, pricamo i tako tece razgovor.

Iskreno mislim da je situacija ovakva, ako Rodja i ja i drugi mislimo da razumemo 100% o ovim pitanjima o kojima pricamo, i ti i drugi takodje mislite da razumete 100%, i ako se radi o nekim principijalnim stavovima na obe strane kako onda moze da bude da samo mi nismo spremni za komunikaciju i zakovani smo u sebe i svoju percepciju, kada po defaultu obe strane su zakovane i pokusavaju da objasne svoje stavove za koje misle da su na 100%, takva je trenutna situacija povodom ovih pitanja na temi, povodom nekih drugih pitanja moze da bude komunikacija i razmena percepcija.

Ili, ako mislis da mi trebamo da se ispraznimo na 50%, ali daj bar i vi se ispraznite, ne mora 50%, moze i 70% :D, pa da vidimo gde ce to da nas odvede. :pivo:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nista dobro ne mogu uraditi a da mi to Bog nije dao pre toga. 

U ovom je sustinska razlika izmedju mene i tebe.

Znam ja da prepoznam kad neko pise o stvorenoj blagodati iako je ne spominje.

Pa ko to odrice da bez Boga i blagodati mozemo nesto uraditi ?

Da li si ti siguran da uopste postoji razlika i ako postoji, i ako je sustinska, koje su onda posledice po mene (ili tebe) ?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Znaci da apostol sve svoje pririsuje Bogu, kao kad kaze: Ne zivim ja nego Hristos  u meni.

Ma, naravno, ali kako je dosao do toga, procitaj zakljucak Avgustina.

Ja ne znam gde je ovde problem, ako svi pisemo da je blagodat neophodna kao pocetak duhovnog puta, ali je onda posle potrebna i nasa volja i zelja i trud kako bi iskoristili pomoc koju nam Bog daje kroz blagodat, pa nece valjda blagodat automatski da deluje, sipas gorivo (blagodat) u bmw, ali nece da ide ako ga ne upalimo i vozimo, ali djabe nam vestina i da smo Fandjo licno, ako nema goriva u bmw, nece da sljaka.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...