mirko1929 Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 13:20, Bokisd рече Polako,.... .... a zasto si to uopste i pomenuo i to bez ikakvog objasnjenja i to kao neku tvrdnju (necega), trebao si to malo bolje obrazloziti, ali okey, dosli smo do toga da to nema nikakve veze sa sv.Vasilijem. Expand Зато што си почео да пишеш шта је људима заповедао свети Василија, а ја сам ти само скренуо пажњу на то какви су то били људи. On 6. 7. 2021. at 13:28, Bokisd рече Ko to kaze da tako moze ? Naravno da ne moze i da bilo koji svestenik ili duhovnik takvog coveka nikako ne moze da pricesti jer za takve grehe treba i odredjena vremenska epitimija i slicno. Dok za ove druge se odredjuje na osnovu njihovog duhovnog stanja tj. kako pise tamo p.Pavle sto je postavio Rodja. Expand Па може. То ти је стандардна пракса код мене на терену. То је све лепо уређено и подређено таквим, површним хришћанима, обичајцима, провуковцима... а ми што смо већи католици од папе -- ко те шиша, шта се ту правиш паметан и идеш мимо света? Један лик ми је једном рекао, зашто ти идеш сваке недеље у цркву, нисмо ми американци!? Он је то да се сваке недеље иде у цркву видео само у америчким серијама и филмовима. On 6. 7. 2021. at 13:27, obi-wan рече Nego, `tedoh ovo da kazem - nema potrebe da se proliva ovolika zuc. Sve moze mirno i polako, pogotovu sa damama. Expand Па она је мене напала, а ни не зна моју причу, нити кроз шта сам све прошао и због какве глупости сам упао у неуролошски пакао на земљи. Заправо ништа друго на овој теми није ни радила, осим што је нападала мене. Реко' добро, ако хоће да пророкује, онда нека јој буде. А што се тиче дама, правило Интернета број 30 гласи: нема жена на Интернету. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 13:38, mirko1929 рече Зато што си почео да пишеш шта је људима заповедао свети Василија, а ја сам ти само скренуо пажњу на то какви су то били људи. Expand Ali da li onda znaci da to sto pise sv.Vasilije nije u redu zato sto neki ljudi ne prihvataju to sto on pise kakvi hriscani treba da budu ? Slicno kao sto ti potenciras tvoj primer da bi dokazao da nesto u veri nije dobro, i onda i tvoj licni duhovni zivot koji si prosao i koji imas sada ne moze da bude za reper sta nije ili jeste dobro u duhovnosti i veri i to su ti vec skrenuli paznju par ljudi na forumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 13:38, mirko1929 рече Па може. То ти је стандардна пракса код мене на терену. То је све лепо уређено и подређено таквим, површним хришћанима, обичајцима, провуковцима... а ми што смо већи католици од папе -- ко те шиша, шта се ту правиш паметан и идеш мимо света? Један лик ми је једном рекао, зашто ти идеш сваке недеље у цркву, нисмо ми американци!? Он је то да се сваке недеље иде у цркву видео само у америчким серијама и филмовима. Expand Moze, ali to onda nije po duhovnosti i veri i epitimijskim kanonima, o tome pricamo. A zasto obracas toliko paznju na povrsne hriscane ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 13:52, Bokisd рече Ali da li onda znaci da to sto pise sv.Vasilije nije u redu zato sto neki ljudi ne prihvataju to sto on pise kakvi hriscani treba da budu ? Slicno kao sto ti potenciras tvoj primer da bi dokazao da nesto u veri nije dobro, i onda i tvoj licni duhovni zivot koji si prosao i koji imas sada ne moze da bude za reper sta nije ili jeste dobro u duhovnosti i veri i to su ti vec skrenuli paznju par ljudi na forumu. Expand Наравно да могу да будер репер томе шта није добро. Не могу да будем репер томе шта је добро, али шта није то свакако могу. Опитно сам утврдио шта није добро. Ко ће да буде репер томе ако не ја? On 6. 7. 2021. at 13:54, Bokisd рече Moze, ali to onda nije po duhovnosti i veri i epitimijskim kanonima, o tome pricamo. A zasto obracas toliko paznju na povrsne hriscane ? Expand Ја ти причам какве су ствари на терену. Какав је реалан црквени живот у нас, конкретно у мојој парохији, а не како мали Перица замишља Православље. Зато што су они цркви много пречи од неких ту који активно практикују. Бројке су у питању, 300 ваља се > 1 јуродивог стигматичара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 što manje rigidnosti i suve teorije....već smo shvatili da vera nije puko ispunjavanje pravila... više radosti i ljubavi...i tolerancije i uvažavanje drugog...različiti su naši putevi, naši životi.... nema potrebe da se vraćamo na prethodne vekove...veoma ozbiljno se podvizavamo u sadašnjim uslovima života... samo da se molimo Gospodu da smo stalno sa Njim....u svim situacijama.... Драшко and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 14:05, mirko1929 рече Наравно да могу да будер репер томе шта није добро. Не могу да будем репер томе шта је добро, али шта није то свакако могу. Опитно сам утврдио шта није добро. Ко ће да буде репер томе ако не ја? Expand Tesko da mozes, jer je pitanje kako si to sve shvatio sa duhovnom borbom i po tvojim opisima ovde na forumu pogresno si to shvatio i primenio u zivotu, imao si pogresne perspektive iz razno raznih razloga. Jer, vidi, ako vec postoje ljudi kojima je to dobro, kako ti onda mozes da tvrdis da to ipak nije dobro i nikako drugacije i da mozes da budes reper u tim stvarima, pa valjda onda svima ne bi bilo dobro ili koji su tvoji argumenti da mozes da budes reper da nije dobro, ne mozes sam po sebi da budes reper, moras da imas odredjene argumente i razloge kako bi dokazao da si reper za nesto. Kada mi se pokvari elekro na autu ja odem kod servis Lukic u smederevu jer je on vec dokazani reper za takve elekro popravke, necu da idem kod komsije da mi popravlja. Razumes, ako na primer jedan sv.Antonije Veliki tvrdi i objasnjava da strah Boziji moze da bude dobar i lekovit za coveka ako to dobro shvati, ko onda moze da kaze da nije tako jer ipak pricamo o coveku koji je bio jedan od najvecih podviznika u istoriji crkve i covek koji je ustanovio monastvo i covek koji je dokazano najbolji primer i reper za duhovna pitanja, kao sto je onaj Lukic vec dokazani reper za auto elekro popravke. Znaci, ako se pozivas da mozes da budes reper u ovim stvarima onda ipak moras da imas potporu i medju onima koji su u crkvi reperi za takve stvari vec mnoge godine i vekove, ne mozes samo da se pozivas na to, ja sam lose prosao i ja sam zato reper, to ne znaci nista bez dodatnog duhovnog dokazivanja zasto bi trebalo da budes nekome reper. I dosad nisi naveo nijedan valjan duhovan razlog i primer nekog svetitelja zasto mozes da budes reper. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 14:05, mirko1929 рече Ја ти причам какве су ствари на терену. Какав је реалан црквени живот у нас, конкретно у мојој парохији, а не како мали Перица замишља Православље. Зато што су они цркви много пречи од неких ту који активно практикују. Бројке су у питању, 300 ваља се > 1 јуродивог стигматичара. Expand Da iskarikiram, pa kakve su bile realne stvari na terenu u doba Noja, i znamo sta je bilo dalje. Kakve ima veze ako vecina radi neku pogresnu stvar, pa necu valjda i ja da budem vecina ako znam da nije dobro to sto rade. I valjda cu onda pre da idem za malim Pericom koji radi dobro nego za vecinom.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 15:05, Bokisd рече Tesko da mozes, jer je pitanje kako si to sve shvatio sa duhovnom borbom i po tvojim opisima ovde na forumu pogresno si to shvatio i primenio u zivotu, imao si pogresne perspektive iz razno raznih razloga. Jer, vidi, ako vec postoje ljudi kojima je to dobro, kako ti onda mozes da tvrdis da to ipak nije dobro i nikako drugacije i da mozes da budes reper u tim stvarima, pa valjda onda svima ne bi bilo dobro ili koji su tvoji argumenti da mozes da budes reper da nije dobro, ne mozes sam po sebi da budes reper, moras da imas odredjene argumente i razloge kako bi dokazao da si reper za nesto. Kada mi se pokvari elekro na autu ja odem kod servis Lukic u smederevu jer je on vec dokazani reper za takve elekro popravke, necu da idem kod komsije da mi popravlja. Razumes, ako na primer jedan sv.Antonije Veliki tvrdi i objasnjava da strah Boziji moze da bude dobar i lekovit za coveka ako to dobro shvati, ko onda moze da kaze da nije tako jer ipak pricamo o coveku koji je bio jedan od najvecih podviznika u istoriji crkve i covek koji je ustanovio monastvo i covek koji je dokazano najbolji primer i reper za duhovna pitanja, kao sto je onaj Lukic vec dokazani reper za auto elekro popravke. Znaci, ako se pozivas da mozes da budes reper u ovim stvarima onda ipak moras da imas potporu i medju onima koji su u crkvi reperi za takve stvari vec mnoge godine i vekove, ne mozes samo da se pozivas na to, ja sam lose prosao i ja sam zato reper, to ne znaci nista bez dodatnog duhovnog dokazivanja zasto bi trebalo da budes nekome reper. I dosad nisi naveo nijedan valjan duhovan razlog i primer nekog svetitelja zasto mozes da budes reper. Expand Твоји мисаони процеси су крајње хаотични. Правиш закључке и асоцијације где их нема, и учитаваш оно што нисам рекао. Ја сам репер у томе шта и како не треба радити. Нисам репер у томе шта и како треба радити. То нема везе ни са Шајом, ни са Пајом, ни са светим Антонијем. Ко буде радио оно што сам ја радио, и како сам ја радио, не пише му се добро. Capisce? Не треба ти ту треће лице да ти то потврди. То је као кад бих ти ја рекао, немој тамо да се возиш, тај мост је срушен, ја сам се ту стровалио, пашћеш у провалију, а ти ми одговораш са, чек да видим са Лукићем у Смедереву. Ниђе везе. Такође бих те замолио да не трујеш твојим неповезаним мисаоним процесима. Сабери се мало. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 15:15, Bokisd рече Da iskarikiram, pa kakve su bile realne stvari na terenu u doba Noja, i znamo sta je bilo dalje. Kakve ima veze ako vecina radi neku pogresnu stvar, pa necu valjda i ja da budem vecina ako znam da nije dobro to sto rade. I valjda cu onda pre da idem za malim Pericom koji radi dobro nego za vecinom.... Expand Не можеш да бираш. Од цркве ти зависи спасење. То значи оно да си уцењен да прихватиш ствари како ти се намећу што сам написао на почетку. Неком је некад владика био владика Василије (Качавенда), шта да се ради. Разумеш? Немаш пуно избора. Ако си био у његовој епархији, има да се причешћујеш код њега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 16:42, mirko1929 рече Твоји мисаони процеси су крајње хаотични. Правиш закључке и асоцијације где их нема, и учитаваш оно што нисам рекао. Ја сам репер у томе шта и како не треба радити. Нисам репер у томе шта и како треба радити. То нема везе ни са Шајом, ни са Пајом, ни са светим Антонијем. Ко буде радио оно што сам ја радио, и како сам ја радио, не пише му се добро. Capisce? Не треба ти ту треће лице да ти то потврди. То је као кад бих ти ја рекао, немој тамо да се возиш, тај мост је срушен, ја сам се ту стровалио, пашћеш у провалију, а ти ми одговораш са, чек да видим са Лукићем у Смедереву. Ниђе везе. Такође бих те замолио да не трујеш твојим неповезаним мисаоним процесима. Сабери се мало. Expand A ja bih te zamolio da budes konzistentan u pisanju, jer tvoja tvrdnja je sve vreme je bila,..... na osnovu toga sto sam ja reper da nije dobro, onda i to samo nije dobro..... Ali, ako sada kazes da nisi reper, ..... kako treba raditi..... i da si reper kako ne treba raditi..... onda se slazem i to sam ti i napisao u svojoj gornjoj poruci. I nadam se da ces ostati na tim stavovima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 16:52, Bokisd рече A ja bih te zamolio da budes konzistentan u pisanju, jer tvoja tvrdnja je sve vreme je bila,..... na osnovu toga sto sam ja reper da nije dobro, onda i to samo nije dobro..... Ali, ako sada kazes da nisi reper, ..... kako treba raditi..... i da si reper kako ne treba raditi..... onda se slazem i to sam ti i napisao u svojoj gornjoj poruci. I nadam se da ces ostati na tim stavovima. Expand Па ево шта сам ти написао преходно Наравно да могу да будер репер томе шта није добро. Не могу да будем репер томе шта је добро, али шта није то свакако могу. Опитно сам утврдио шта није добро. Ко ће да буде репер томе ако не ја? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 16:51, mirko1929 рече Не можеш да бираш. Од цркве ти зависи спасење. То значи оно да си уцењен да прихватиш ствари како ти се намећу што сам написао на почетку. Неком је некад владика био владика Василије (Качавенда), шта да се ради. Разумеш? Немаш пуно избора. Ако си био у његовој епархији, има да се причешћујеш код њега. Expand Kako ne mogu da biram, pa ne moze niko cak i u crkvi da ti zabrani da radis ono sto je dobro, ili da te natera da radis nesto lose, na primer kao da je Kacavenda jedini u crkvi, pa necu da se pricescujem tamo, idem tamo gde je dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 16:54, mirko1929 рече Па ево шта сам ти написао преходно Наравно да могу да будер репер томе шта није добро. Не могу да будем репер томе шта је добро, али шта није то свакако могу. Опитно сам утврдио шта није добро. Ко ће да буде репер томе ако не ја? Expand Ma, okej, samo si malo nesto imao drugaciji diskurs u predhodnim porukama na forumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirko1929 Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 On 6. 7. 2021. at 16:55, Bokisd рече Kako ne mogu da biram, pa ne moze niko cak i u crkvi da ti zabrani da radis ono sto je dobro, ili da te natera da radis nesto lose, na primer kao da je Kacavenda jedini u crkvi, pa necu da se pricescujem tamo, idem tamo gde je dobro. Expand Али свете тајне код њега су спасоносне (валидне) и ако си живео у епархији ЗТ, зашто би тражио преко хлеба погаче? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 6, 2021 Пријави Подели Написано Јул 6, 2021 Бога зовемо Неизмерна Љубав. Нимало нисмо свесни тог појма јер се копрцамо и гушимо по неким правилима. Сав пост с наше стране, сва припрема - јесте само наш предлог Богу, а у Њега је наше спасење. Можда неко ко је постио и живео по закону, ипак не задобије Царство. Толико од мене на ову тему. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука