Jump to content

СРПСКИ СВЕТ - новости

Оцени ову тему


Препоручена порука

ВУЛИН СА ЂОКОВИЋЕМ: Спорт доприноси афирмацији Србије

Министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се у четвртак са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем и том приликом су констатовали да је спорт област у коју треба непрестано улагати, јер првенствено доприноси правилном васпитању и развоју деце и омладине, али и афирмацији Србије.

97728_441003-djokovic1-f_f.jpg?ts=162151

Министар Вулин је најбољем тенисеру света честитао на свим досадашњим постигнутим успесима и резултатима и захвалио се српском шампиону на свему добром и значајном што је учинио и што и даље чини за Србију.

Истакао је и да је бављење спортом изузетно значајно, пре свега за младе и да сваки спорт доприноси и томе да деца и омладина “не буду на улици”, већ да развијају и усвајају праве вредности и правилне облике васпитања и понашања.

Вулин је подвукао да деца и омладина кроз бављење спортом развијају осећај заједништва, пријатељства и да такође не треба занемарити и правилан физички развој који бављење спортом обезбеђује.

Ђоковић је са друге стране захвалио министру Вулину на свему што Министарство унутрашњих послова чини на пољу афирмације спорта у Србији, посебно кроз успехе које припадници полиције постижу на међународним такмичењима, али и на свесрдној подршци приликом организовања тениских турнира у Београду на којима пружа апсолутну безбедност како учесницима тих турнира, тако гледаоцима и свима онима који у њиховој организацији учествују.

Вулин је Ђоковићу пожелео нове успехе и нове медаље и да још дуго својим маестралним мечевима и игром весели и усрећује све грађане Србије.

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ЈУНАЦИ РАТА НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: Борци са Кошара, Паштрика и учесници пробоја Коридора у Републици Српској добили помоћ

У УДРУЖЕЊУ ратних војних инвалида, уприличена је церемонија одавања признања борцима са Кошара, Паштрика и борцима учесницима пробоја Коридора у Републици Српској. Ветерани учесници рата, и породице оних који су одликовани постхумно, добили су новчану помоћ, медаље и захвалнице.

97756_pomoc-kosare-2005-2021-11_f.jpg?ts

У пуној сали Удружења на Савском тргу, команданти су се подсетили својих преминулих сабораца и вратили болна сећања на дане борбе, заточеништва, и зверстава које су преживели. ОДликовани су војници и официри учесници битака на Кошарама и Паштрику.

Реч је о члановима 63. падобранске бригаде, 125. и 349. моторизоване бригаде, 53. граничног батаљона и 52. батаљона војне полиције. Нису заборављени ни борци Војске Републике Српске - 2. озренске бригаде и 1. прњаворске бригаде.

Помоћ и захвалност примила је и Ивана Андиев, супруга руског добровољца на Косову и Метохији Алберта Андиева, који је недавно преминуо.

Покретач ове акције је српско-америчка хуманитарна организација "Спасимо српску децу", чији је оснивач Милош Шупица, личанин који од 1955. године живи у САД. Лане је покренута акција "Један од хиљаду", са идејом да 1.000 Срба из САД донира средства као вид помоћи најугроженијим борцима из поменутих битака.

Скуп је организован у сарадњи са СУБНОР Србије, који је борцима и војницима доделио медаље. 

 

https://www.novosti.rs/c/vesti/drustvo/998913/junaci-rata-nisu-zaboravljeni-borci-kosara-pastrika-ucesnici-proboja-koridora-republici-srpskoj-dobili-pomoc

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Аеродром у Требињу

Пројекат изградње аеродрома у Требињу, инвестицију вредну 100 милиона евра у потпуности финансира Србија. Расписана је јавна набавка за избор извођача за израду пројектно-техничке документације, Србија је одвојила средства за експропријацију земљишта, што би требало да буде обављено на јесен. Рачуна се да би грађевинску дозволу добили до краја године и са изградњом аеродрома кренули у првом кварталу идуће године.

 

Аутопут Сремска Рача-Бијељина

Деоницу будућег аутопута Београд-Сарајево, првог који директно треба да повеже Србију и БиХ, од Сремске Раче до Бијељине финансираће Србија и радови би ускоро требало да почну. Главни радови на изградњи моста на Сави, код Сремске Раче, у вредности од 100 милиона евра, дугачког 1.320 метара, почели су крајем августа 2019. године и одвијају се према планираној динамци.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Хидроелектрана „Бук Бијела“

У Фочи је свечано положен камен темељац за хидроелектране чија је вредност више од 500 милиона евра. На почетних тридесетак километара тока Дрине прво ће се градити „Бук Бијела“, акумулација дужине око 11,5 километара. Максимална снага требало би да буде 93,52 мегавата, уз очекивану годишњу производњу од 332 гигават сата. Након њене изградње, низводно би требало да буду изграђене и хироелектране „Фоча“ и „Паунци“. Њихова укупна инсталисана снага биће 180 мегавата, што је еквивалентно снази блока 2 у ХЕ „Ђердап 1“. Чеона електрана, ХЕ „Бук-Бијела“ би са становишта величине акумулације, требало да буде највећа електрана на Дрини узводно од Вишеграда. 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 month later...

ХЕРОЈИ одбране карауле Кошаре данас су први пут присуствовали једној војној вежби Војске Србије.

- Посебно желим да истакнем захвалност нашим јунацима са Кошара, њих 200 је овде, седморица су стигла из Црне Горе. Велико вам хвала јунаци, за ваше велико срце и што сте овде са нама. И видео сам са каквом су страшћу пратили све овде данас, и срећу и задовољство што је њихова војска много снажнији. Хвала им што су ранама и пожртвованошћу и животима дали да будемо овде - рекао је Вучић.

2021-06-27_150520.jpg.b9165edd0f50afc6f8a7726fa857168a.jpg

 

https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1011153/slika-vredi-vise-hiljadu-reci-junaci-kosara-prvi-put-prisustvovali-vojnoj-vezbi-srpske-armije-foto

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Драшко рече

FB_IMG_1624876114054.jpg

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Градоначелница Чикага Лори Лајтфут прогласила је Видовдан празником града Чикага.

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

ВУЧИЋ СУТРА СА МЛАДИМ СПОРТИСТИМА: Председник дочекује учеснике кампа "Србија те зове 2021"

26. 07. 2021.

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примиће сутра младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и из дијаспоре, учеснике кампа "Србија те зове 2021".

Пријем ће бити организован у подне у Палати Србија, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

После сусрета предвиђено је обраћање медијима.

https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1020816/vucic-sutra-mladim-sportistima-predsednik-docekuje-ucesnike-kampa-srbija-zove-2021

 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

RS.N1INFO.COM

Posle pet godina rada kompanija Geoks (Geox) zatvara fabriku obuće u Vranju, a bez posla ostaje 1.200...

 

  • Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Milan Nikolic рече

Сада бих замолио да у овој теми наставимо као што наслов означава, а то је синтагма СРПСКИ СВЕТ која се тиче обједињавања свих Срба где год да живе. Аутошовинистичке и антиполитичке активности можете чинити у многим другим темама.

Хвала лепо.

Нешто се не сећам да сте ти и другари хтели да услишите молбе да престанете да спамујете и тролујете те друге теме да их не би закључали. Карма је чудо ;)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мислио сам на вашу острашћену борбу против некога, уместо за некога. То је антиполитика. Тражио сам да ми кажете за кога да гласам уместо за Вучића, нисте хтели да ми одговорите. Ја уопште не желим да гласам за било кога против Вучића.

У вашој хејтерској теми навео сам да ћу отворити другу тему о позитивним стварима српске власти. Нисам желео да ваша тема буде закључана и искрено ми је било жао када се затрпавала бесмисленим одговорима.

СРПСКИ СВЕТ је синтагма која се скоро појавила и постала актуелна на регионалном и светском нивоу, означавајући јединство и сарадњу српског народа где год да живи. Замолио бих да ова тема остане у том оквиру.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...