Jump to content

Да пробамо да ли овако иде... шанса за ЖРУ

Оцени ову тему

Иван Ц.

Препоручена порука

пре 12 минута, Justin Waters рече

Kada bi forum bio finansiran od strane SPC onda bi bio strogo kontrolisan

Ova recenica sama po sebi zasluzuje kompletno novu temu....

Hvala na odgovoru!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Мени је пријала ова пауза. Губио сам много времена на беспотребне расправе и теме које ми нису најбитније.

Од сада паметније : )

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Justin Waters рече

Samo neke od nijh da pitaš forum treba baciti na smetljištš jer afirmiše teoriju evolucije i slično. 

Ово реално нико не фаворизује, бар не од уредништва, али се о томе разговара. Сматрам да не сме бити теме о којој не смемо и нећемо разговарати.

пре 36 минута, Justin Waters рече

Šta je tu je sredstva kako se nađu od ovih ili onih ali finansijsku podršku od SPC je za sad nemoguće dobiti.

Ово и не очекујем.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Вукашин рече

Мени је пријала ова пауза. Губио сам много времена на беспотребне расправе и теме које ми нису најбитније.

Од сада паметније : )

Одлична је пауза.

Подели на овим сајтовима

Bas je meni blago, sto forum se vratio.

Da kazem, iz iskustva Poljske Pravoslavne Crkve. Pre 20 godina nekoliko pravoslavnih mladih aktivista, o razlicitim pogledima (stari/novi kalendar; crkvenoslovenski/poljski jezik; pisanje o skandalima ili bez toga itd.) pokrenula je projekat "cerkiew.pl". Pocelo od web stranica sa aktualnostima iz Poljske i sveta, pa posle takodje razmisljanaja, fotoreportaze, snimci video, linkovi za pravoslavne svete iz celog sveta itd. i takodje.. forum i chat. Preko njih upoznalo se nekoliko sadasnjih braka, nekoliko ljudi je primilo pravoslavlje.. U stvari, cerkiew.pl bio - i jeste do sad - najveci poljski pravoslavni projekat na poljskom (posto drugi, medjunarodni, to je orthphoto). Ali uvek je bio pitanje: da li se drzimo vladika, pa imamo para, ali i jaku cenzuru, ili da budemo nezavisni, ali pare moramo da trazimo od citaoca, forumasa, sponsora itd. Do sad nije to reseno, pa sad na primer aktualnosti iz sveta ne ma (ja sam to radila 5 godina, svaki dan nekoliko newsa, ali i neke druge stvari, prevodila sam iz srpskog, engleskog, spansog, arapskog.. Pa niko nije hteo da meni da cak 25 evra mesecno, a u istovreme imala sam dosta konflikta sa nekima ljudima u Crkvi u vezi kalendara i pravoslavnih zapadnih obreda - da! - - pa cak nisam mogla kroz kratko vreme, ali ipak, da se pricescujem.. Pa posle nekoliko sitauciji sam anpustila redakciju, i sada samo ponekad nesto prevedem, ali bez koordinacije, nisam kao clan redakcije itd.

Takodje vec od 8 godina traje disksuija u promeni serrvera i layouta.. To tako ukratkom receno, posta to je veca istorija.

U vezi foruma, prestao je da radi 2010. godine, posle avionske katastrofe u Smolensku, koja je potresnula Poljake - tada poginulo je 96 osoba, ukljucujuci predsednika, duhovna lica, artista itd. izmedju njih je bio pravoslavni arhiepiskop Miron. Pa izabrnao je novog episkopa za vojno svesttenstvo koji.. Ranije je bio saradnjik cerkiew.pl Ali ljudi su pisali u komentarima svasta, pa forum i mogucnsot komentara ispod tekstova su bili iskljuceni. Prov je bio receno, da samo za kratko vreme.. Koje je trajalo i trajalo.. Pa probalu su da vrate ovaj forum negde 2018. ali to je bilo prekasno, nije bilo renome.. neki su se plasili..

Ah, i da kazem, sta ja mislim: forum je potreban, posto ne svaki koristi Facebook ili nesto slicno. Pravoslavni forum to je neka vrste misije: i za pravoslavne brakove, i ljude koji traze Boga... I cak sa crkvene ljude, da mogu da razmeen neke stavove, da poznaju jos vise i vise ifnroamciaj o Crkvi, da cak i u drugim stvarima, tememama za razbrigu, komuniciraju sa ljudima iz Crkve.

Подели на овим сајтовима

Живеће форум овај.

Живе су Поуке док су му деца верна.

Подели на овим сајтовима

Они који знају са чим све могу да се сретнем ако се нешто деси на форуму, разумеће зашто морам да некад предузмем драстичне кораке. Уопште не уживам у томе, напротив.

Добро би било да СВИ ЗАЈЕДНО пазимо на сајт. Што се мене тиче, најбоље је да пишемо о темама које нас опуштају, радују, где делимо нека наше искуства из вере. Пустимо владике да раде свој посао, ко ће бити патријарх, ко неће... Нека буде како Господ хоће.

Такође, позивам вас који желите да подржите рад Поука или Живе речи портала (који је изникао од Поука и функционише самостално, са сваковечерњом емисијом на јутјубу  да помогнете, ако желите... све ће ово функционисати докле будемо могли заједно да одржавамо.

Подели на овим сајтовима

Nisam dugo bio na forumu da ne ulazim u detalje, pauza je bila potrebna i meni i forumu od mene.

Nakon nekog vremena dolazi do zasićenja i "premora" 

Ne treba ni jednu temu zabraniti osim onih  tema koje krše elemente pristojnosti. 

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

On 1.1.2021. at 0:21, Иван Ц. рече

Ово реално нико не фаворизује, бар не од уредништва, али се о томе разговара. Сматрам да не сме бити теме о којој не смемо и нећемо разговарати.

Па мислим на читав форум, не само уредништво, много чланова брани ТЕ овдје у односу на број оних који су за Шестоднев, а уредништво наступа са неутралне позиције. 

On 1.1.2021. at 0:21, Иван Ц. рече

Ово и не очекујем.

Тако је можда и боље. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Шестодневци и еволуфанатици су две стране исте медаље, зато заслужују подједнако да користе форум.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Са срећом нови почетак.

На многаја љета.

:algabacaju:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче, планирам да се више бавим читањем душекорисног, а овде написаног. Чувајмо ово овде, ако умемо! 

Остајте здраво и добро! 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...