Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 53 минута, cloudking рече

Opet samo iz svog ugla i iz svoje perspektive, lisen bilo kakvog osecaja za drustveni prostor i okruzenje. Mnogo velika steta, pametan si mladic, relativno...

@Вилер Текс имаш потенцијала ал пошто си другачијег става ерго сигурно ниси ни школован онда си ускраћен да проникнеш у заиста дубоке смислове и поуке које ова карикатура преноси овом за њу још трагично недораслом друштву.

Упути нас облаче на курс неки да се дошколујемо, да схватимо слободу по калупу грађанскога друштва. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Zato mislim da extremnim promocijama (izlozba) ne moze da se spreci neki drugi extremizam (nasilje) nego dobrim zakonima i postovanjem i primenom zakona i promovisanjem opstih moralnih nacela.

A ko je hteo izlozbom da spreci nasilje? 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, sampaganini92 рече

@Вилер Текс имаш потенцијала ал пошто си другачијег става ерго сигурно ниси ни школован онда си ускраћен да проникнеш у заиста дубоке смислове и поуке које ова карикатура преноси овом за њу још трагично недораслом друштву.

Упути нас облаче на курс неки да се дошколујемо, да схватимо слободу по калупу грађанскога друштва. 

Ko je pa sad ovaj?

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Bokisd рече

Mislio sam ako je neka skrivena poruka te umetnosti kao da se govori protiv nasilja.

Izlozba je ukazivala na nasilje a nasilnici bas i ne vole kad neko ukazuje prstom na njih pa su opravdano ljudi reagovali (Imaju i oni ljudi svoja prava! Kolko ti imas prava da pises na forumu tolko neko ima prava da te ubije od batina zbog onoga sto pises)

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

Izlozba je ukazivala na nasilje a nasilnici bas i ne vole kad neko ukazuje prstom na njih pa su opravdano ljudi reagovali (Imaju i oni ljudi svoja prava! Kolko ti imas prava da pises na forumu tolko neko ima prava da te ubije od batina zbog onoga sto pises)

Koliko imaš prava da budeš na odobravanju

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Дејан рече

Koliko imaš prava da budeš na odobravanju

Opet cu da budem kaznjem zbog zagovaranja pacifizma :D i insistiranju na postovanju ljudskih prava

PS. Post koji si citirao je sarkazam ;)

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, cloudking рече

sam onu rapsinu poruku u kojoj kaze da su umetnici bolesnici

Рапса ништа не каже, само се слаже са Министарством културе . 

Да нећеш да ме тужиш чика Сорошу ?:)

Министарство културе и информисања осуђује сваки вид насиља над уметничким слободама и  угрожавање физичког интегритета аутора и посетилаца на културним догађајима, али исто тако сматра да приказивање и афирмисање скаредних и неморалних садржаја, заогрнуто плаштом наводне стваралачке креативности, с пуним правом изазива негативне реакције највећег дела јавности.

Призори са искасапљеним бебама одсечених удова или са секирама у главама недоношчади, представљају патологију и девијацију свести  а не уметност у било ком њеном облику. Ма колико то неко желео да оповргава, ово друштво и даље уме да разликује добро и зло у њиховим основним садржајима и постојаће све док то буде умело.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Ja vas pitam jel ok nasilje u galeriji,

Јесте, насиље је... још једном ти поноваљам, карикатурално насиље, позивање на насиље. Али то није наратив који ти желиш чути . Ти би и Министарству културе да солиш памет, само си заборавио да су хришћани со свету....:D  А јел знаш шта је било са жабом  која је хтела да буде во ? :smeh1: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс A? Sta ti kazes? Jel Boki u pravu? Jel ove karikature pozivaju na nasilje prema deci? :D

Кажем да је изложба и сам цртеж кретенски. Место му је на вратима вецеа неког панк клуба у најбољем случају. И то је непотребан и погрешан и ружан. 

Сам цртеж без и контекста апсолутно може да позива на насиље и девијантан је и умоболан.

Ти кажеш да постоји читав стрип и да је поента борба против чедоморства. Мислим да је и у том случају све погрешно јер постоји много бољи начин за то а ови цртежи више делују као девијантан "хумор" него што би указали на тако озбиљан проблем.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Јесте, насиље је... још једном ти поноваљам, карикатурално насиље, позивање на насиље. Али то није наратив који ти желиш чути . Ти би и Министарству културе да солиш памет, само си заборавио да су хришћани со свету....:D  А јел знаш шта је било са жабом  која је хтела да буде во ? :smeh1: 

Ne lupaj please... a ministarstvo odavno niej napisalo nesto ovako fasisticko u svojoj istoriji. Ovaj proglas ministarstva ja usmeren prema necemu sto se tei licno ne svidja pa ti je ok ovaj proglas represije ali sutra kad se to isto desi tebi bice "uaaa, fasistiii moja pravaaaaa," ali bice kasno a klaudove reci ce kao kroz maglu zvonko da zvone kroz secanje :D :D:D 

Rapso ti bese ravnozemljas?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Кажем да је изложба и сам цртеж кретенски. Место му је на вратима вецеа неког панк клуба у најбољем случају. И то је непотребан и погрешан и ружан

Kako bre uvek izbegavas da odgovoris na pitanje nego si pises sta ti prvo padne na pamet a sto te niko nije pitao :D ja sam samo pitao da li je boki u pravu da ove karikature pozivaju na nasilje prema deci? Prosto pitanje.

Подели на овим сајтовима

I dalje smo u fazonu: 

"Jel osudjujete nasilje?"

" Ali karikature su grozne i besmislene"

"OK, ok, to je druga tema, nego nasilje jel ok?"

"Karikature su grozne..."

"Dobro be! Grozne pa grozne! Ko te to pita? Ja pitam jel ok da nekom pocepas karikature zato sto mislis da su grozne?"

Teks: "Mnogo su besmislene i grozne..."

Rapsa: CEEEEPAAAAAJ BREEEEEEE!!!!!!

:D:D:D 

Rapsa voli freske ne kojima se deru zivi ljudi ali zato kad vidi stripovski crtez, prosto odlepi od pravicnosti :D

Подели на овим сајтовима

18 страна и још иде. :smeh1::smeh1::aplauz:Ето идеје за финансирање сајта, ЖРУ кладионица. Која је квота за 30+страна? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...