Jump to content

Саопштење Министарства културе и информисања у вези са изложбом у Уметничкој галерији „Стара капетанија” у Земуну

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Па и ја сам свашта написао, па ме опет исто питаш. Нисам то видео. Видео сам да си рекао да објашњаваш хришћанима да насиље није у реду.

Tako je. A ti mi kazes da je u redu ako je  u samoodbrani, sa cime se slazem a sto nas onda ostavlja do toga da ono nasilje u galeriji ipak- nije u redu? S tim sto je za tebe ta tvrdnja nepotpuna jer iza nje ide "ali" a kod mene je definitivna i beskompromisna- nema nasilja i tacka. Svako nasilje je za osudu, bez "ali".

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Јел се ти брецаш овак на људе и на улици? Прилично си агресиван на форуму, зато питам.

Jok, nisam ni na forumu, nego mi se ne vidi faca dok kucam :pivo:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Rapso nemas veze sa zivotom a narocito o temama za koje si se ovde uhvatila da mi solis pamet.

Хришћани су свету со :D да не обљутавиш :smeh1: 

Призори са искасапљеним бебама одсечених удова или са секирама у главама недоношчади, представљају патологију и девијацију свести  а не уметност у било ком њеном облику. (ово је из уводног поста )

a ne znam kom se to bogu klanjas koji od tebe ocekuje da budes sveznalica i da drugima odredjujes sta ce da misle rade i govore, al sigurno nije neki mnogo dobar bog... 

Просто сам начитана, :))) постови су ти стварно трабуњање, што  Авокадо каже (Трла баба лан да јој прође дан ) нигде везе ни смислености. Проради  мало на сценарију , изгубићеш публику . :D

Pa nista... sledeci put kad ti neko opali samar ti ga nacrtaj mnogo ruzno... ono kao, oko za oko ;) mnogo ces ga povrediti tim nasiljem veruj mi :D :D :D 

Ова  изјава ти је не само бесмислена него и тако глупа, просто не завређује пажњу . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Tako je. A ti mi kazes da je u redu ako je  u samoodbrani, sa cime se slazem a sto nas onda ostavlja do toga da ono nasilje u galeriji ipak- nije u redu? S tim sto je za tebe ta tvrdnja nepotpuna jer iza nje ide "ali" a kod mene je definitivna i beskompromisna- nema nasilja i tacka. Svako nasilje je za osudu, bez "ali".

Ја ти кажем да самоодбрана и одбрана других није насиље.

Цепање цртежа је једнако глупо и није у реду колико и сами цртежи. И једно и друго саматрам лошим. 

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Ово  изјава ти је не само бесмислена него и тако глупа, просто не завређује пажњу . 

Naravno :1405_love:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

"Ja osudjujem nasilje

Пун ми је куфер ових лицемерних флоскула иначе. Смејаће нам се деца за 30 година као што се ми смејемо курџубићима.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Ја ти кажем да самоодбрана и одбрана других није насиље.

Opet ponavljas nesto oko cega smo se vec slozili, sta ti je?

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Цепање цртежа је једнако глупо и није у реду колико и сами цртежи.

Ovo je za mene monstruozna izjava i ljuti se kolko oces. 

Prvo moras da imas jasan krietrijum prema kojem odredjujes sta je glupo, a kao sto sam vec rekao to je nemoguce za ljude koji siroko misle... za uskomislece nema lakseg zadatka, prosto receno "glupo je sve ono sto je meni glupo" i toeto.

A posto je nemoguce praviti takve kvalitativne kriterijume mi imamo neke vrlo konkretne koji kazu "zabranjeno je nasilje". Mnogo lepo pravilo. Jednostavno za upotrebu i lako za koriscenje... NE znam sto ljudi vole da komplikuju stvari?

Seti se mog ranijeg pitanja... ako je ok da glupom reakcijom reagujes na ono sto samtras glupim onda je  i meni ok da svojim glupim reakcijama reagujem na ono sto ja smatram glupim stvarima. etooo sta ako ja liturgiju smatram glupom? Po tvojoj logici meni to daje za pravo da upadnem tamo i da se derem? Nikakvo nasilje, necu nikoga da bijem i nista da unistavam, samo cu da se derem ko magarac  i da ne dajem popu da peva... 

I vise je nego ocigledno da je to jako, jako glupa stvar, ali ti ne prosto odbijas da shvatis da nisu svi ljudi pravljeni po Vilerovom kalupu i ne dozvoljavas da imaju drugacije kriterijume prema kojima odredjuju sta je glupo a sta ne i to je karakterisitcno za veliku vecinu verujucih. Zatvorenost i hermetika, odsustvo emaptije i sposobnosti da se shvati individualnost drugih ljudi kao i sopstvena nesavrsena sposobnost donosenja zakljucaka.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вилер Текс рече

Пун ми је куфер ових лицемерних флоскула иначе. Смејаће нам се деца за 30 година као што се ми смејемо курџубићима.

Pa ja sam tu tebe parafrazirao :D

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, cloudking рече

Opet ponavljas nesto oko cega smo se vec slozili, sta ti je?

Ovo je za mene monstruozna izjava i ljuti se kolko oces. 

Prvo moras da imas jasan krietrijum prema kojem odredjujes sta je glupo, a kao sto sam vec rekao to je nemoguce za ljude koji siroko misle... za uskomislece nema lakseg zadatka, prosto receno "glupo je sve ono sto je meni glupo" i toeto.

A posto je nemoguce praviti takve kvalitativne kriterijume mi imamo neke vrlo konkretne koji kazu "zabranjeno je nasilje". Mnogo lepo pravilo. Jednostavno za upotrebu i lako za koriscenje... NE znam sto ljudi vole da komplikuju stvari?

Seti se mog ranijeg pitanja... ako je ok da glupom reakcijom reagujes na ono sto samtras glupim onda je  i meni ok da svojim glupim reakcijama reagujem na ono sto ja smatram glupim stvarima. etooo sta ako ja liturgiju smatram glupom? Po tvojoj logici meni to daje za pravo da upadnem tamo i da se derem? Nikakvo nasilje, necu nikoga da bijem i nista da unistavam, samo cu da se derem ko magarac  i da ne dajem popu da peva... 

I vise je nego ocigledno da je to jako, jako glupa stvar, ali ti ne prosto odbijas da shvatis da nisu svi ljudi pravljeni po Vilerovom kalupu i ne dozvoljavas da imaju drugacije kriterijume prema kojima odredjuju sta je glupo a sta ne i to je karakterisitcno za veliku vecinu verujucih. Zatvorenost i hermetika, odsustvo emaptije i sposobnosti da se shvati individualnost drugih ljudi kao i sopstvena nesavrsena sposobnost donosenja zakljucaka.

Ајмо. Глупо је у стрип формату се борити против чедоморства. Мени се не свића. Ако не постоји читав стрип са причом поготово је  неприкладно. Јер тако изгледа као обичан умоболин плакат.

Нигде нисам бранио насиље према цртежима. Требало би да си схватио до сада. Објаснио сам ти већ раније да немаш никакво право. Не знам да ли је то товја летентна жеља да прекидаш литургије?

Супер сви имају своје критеријуме имам их и ја. Мени су лично цртежи потпуно суманути поготово ако су део стрипа а приказани сами за себе.

Да сам затворен не би са тобом причао ни секунде.

Јел имам право сад да дишем или ћеш ми рећи као Рапси на нисам људско биће?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Вилер Текс рече

Ајмо. Глупо је у стрип формату се борити против чедоморства. Мени се не свића. Ако не постоји читав стрип са причом поготово је  неприкладно. Јер тако изгледа као обичан умоболин плакат

Ti jednostavno nisi ciljna grupa ove umetnosti. Kao da ja na primer gledam jednacinu standardnog modela i kazem, ovo su gluposti, skrabotne i nepovezana i besmislena idiotarija... fizicari bi se pogledali medjusobno, odmahnuli glavom svesni da ja nikada necu biti u stanju da razumem to sto vidim pred sobom a ja cu otici dalje i svima govoriti kakvu sam glupost nevidjenu upravo video... i da ne mogu da verujem da neko daje ljudima pare da se bave takvim skrabotinama... cak bi mi bilo ok da im neko isvrlja te gluposti, jer cemu to inace sluzi? Nicemu, to je ocigledno svakom...

Објаснио сам ти већ раније да немаш никакво право. Не знам да ли је то товја летентна жеља да прекидаш литургије?

Cekaj, cekaj... ti si sam rekao da glupe akcije imaju glupe reakcije? Za tebe je karikatura glupa pa je ok glupa reakcija a za mene je npr liturgija glupa... kako sad odjednom ja nemam prava na svoju glupou reakciju? 

Ako oces da ti ovaj argument bude validan, moraces da mi prvo pokazes da su karikature univerzalno glupa stvar a ne samo tebi glupa stvar. 

Kapiras jednostranost u svom razmisljanju koju pokusavam da ti predocim od prve stranice ove teme?

Супер сви имају своје критеријуме имам их и ја. Мени су лично цртежи потпуно суманути поготово ако су део стрипа а приказани сами за себе.

Imas apsolutno pravo na ovo misljenje a ja nemam nikakvo pravo da te zbog toga osudjujem ili da ti ga nasiljem menjam.

Ali bi bilo lepo da i ti to isto mozes da kazes za druge...

Јел имам право сад да дишем или ћеш ми рећи као Рапси на нисам људско биће?

Ok ajde... mozes da udahnes.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, cloudking рече

Ti jednostavno nisi ciljna grupa ove umetnosti. 

Cekaj, cekaj... ti si sam rekao da glupe akcije imaju glupe reakcije? Za tebe je karikatura glupa pa je ok glupa reakcija a za mene je npr liturgija glupa... kako sad odjednom ja nemam prava na svoju glupou reakciju? 

Kapiras jednostarnost u svom razmisljanju koju pokusavam da ti predocim od prve stranice ove teme?

Imas apsolutno pravo na ovo misljenje a ja nemam nikakvo pravo da te zbog toga osudjujem ili da ti ga nasiljem menjam.

Ali bi bilo lepo da i ti to isto mozes da kazes za druge...

Ok ajde... mozes da udahnes.

Мислим да је циљна група торбицин Милан металац. Самим тим ово је за неки зид на Демији коју некад походих и бејах окружен разним субкултурама. То са циљним групама је потпун тржишни концепт и он не оправдава ништа. Кажем ти да ако не постоји читав стрип који јасно прича причу и у негативном контексту говори о чедоморству ови цртежи сами посеби су морбидни. Чак и да постоји стрип, то није довољно добра форма за тако озбиљне теме. Ево ја волим реп али јер реп сувише плитка форма за неке теме а за неке сасвим ок. Нешто би било скарадно реповати.

Овде долазимо до кључне ствари. Ти не знаш шта је Литургија и она не зависи од мог или твог личног доживљаја и мишљења. Литургија је отварање врата Царства Небског. На њу, без љутње могу негативно да реагују људи који су помрачени на овај или онај начин. Без љутње, ја мислим да си ти помрачеН што не значи мислим да си лош или да те не треба волети и слично. Озбиљно, без цинизма, свађалачког тона и слично покушај да схватиш шта ти говорим. А на пример пријавио ову проруку за рапсу и  мислим да ниси у винклу.

Не браним ја никоме право да мисли другачије, што не значи да нећемо имати сукоб мишљења.

А кад си ми дао да дишем дај пошаљи и неку лозу да се укрепим, шта си се стисо

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Вилер Текс рече

Мислим да је циљна група торбицин Милан металац. Самим тим ово је за неки зид на Демији коју некад походих и бејах окружен разним субкултурама. То са циљним групама је потпун тржишни концепт и он не оправдава ништа. Кажем ти да ако не постоји читав стрип који јасно прича причу и у негативном контексту говори о чедоморству ови цртежи сами посеби су морбидни. Чак и да постоји стрип, то није довољно добра форма за тако озбиљне теме. Ево ја волим реп али јер реп сувише плитка форма за неке теме а за неке сасвим ок. Нешто би било скарадно реповати.

Ne vredi, nisi u stanju da se odvojis od svog licnog utiska koje stavljas za opsti kriterijum. To je antiintelektualan pristup i na zalost necemo nikada naci zajednicki jezik oko ovoga.

пре 14 минута, Вилер Текс рече

Овде долазимо до кључне ствари. Ти не знаш шта је Литургија и она не зависи од мог или твог личног доживљаја и мишљења. Литургија је отварање врата Царства Небског. На њу, без љутње могу негативно да реагују људи који су помрачени на овај или онај начин. Без љутње, ја мислим да си ти помрачеН што не значи мислим да си лош или да те не треба волети и слично. Озбиљно, без цинизма, свађалачког тона и слично покушај да схватиш шта ти говорим. А на пример пријавио ову проруку за рапсу и  мислим да ниси у винклу.

Овде долазимо до кључне ствари. Ти не знаш шта је umetnost и она не зависи од мог или твог личног доживљаја и мишљења. Umetnost је sloboda. На њу, без љутње могу негативно да реагују људи који су zatucani на овај или онај начин. Без љутње, ја мислим да си ти zatucan што не значи мислим да си лош или да те не треба волети и слично. Озбиљно, без цинизма, свађалачког тона и слично покушај да схватиш шта ти говорим. А на пример пријавио sam onu rapsinu poruku u kojoj kaze da su umetnici bolesnici

Na zalost, ja itekako shvatam i vrednost i znacaj liturgije  u zivotu svakog hriscanina a tvoja nesposobnost da shvatis moju metaforu sa liturgijjom definitivno ukazuje da si osoba vrlo uskog pogleda na svet i da ne postoji sansa da nadjemo zajednicki cinilac oko ove teme, kao sto vec rekoh...

Neces ni ovaj drugi moj pasus sa izmenjenim recima da shvatis na sta se odnosi i sta bi trebalo da ti ukaze, ali ajde, mozda ovo cita jos neko ko ce da skonta u cemu je problem. Ti svakako neces, tako da ne vidim smisao da nas dvojica nastavimo ovu diskusiju.

El ima neko drugi? (osim rapse, ona vec odavno nije za ozbiljne razgovore)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...