Milica Bajic Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Професор из Ниша се огласио поводом све очигледније покондирености ,,Београђана" у односу на - Србијанце, ове доле, унутрашњост и сл. Да не буде забуне, имам срећу да познајем многе културне, могу слободно рећи, праве Београђане и код њих се заиста овај синдром не може уочити. Напротив, њима смо ми, провинцијалци интересантни, они кроз нас гледају да прошире своје видике. Не, неки други полу-свет је окупирао медије и изгледа да сe све више отима контроли...где ће нас овакво понашање одвести? Плаво Небо, obi-wan, Вилер Текс and 6 осталих је реаговао/ла на ово 4 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ц. Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 @Milica Bajic Свака част проф. Гајићу. Ово је све истина... Ако ставимо све ово и у контекст Цркве, слична је ситуација. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Београђани који тако гледају било кога другог су шабани. Исто као што су шабани они из других места који људе из околних мањих места или дошљаке у старту посматрају као нешто мање вредно шабани. С тим што сам срео много мање Београђана који ће неког да гледају као мање вредног зато што је са стране, него неке из мањих градова, који се и даље трипују да је провинцијски воњ заправо косполитизам, и да се грађански дух пројављује примитивним пљувањем по дошљацима. Што се дало видети кад су се примале избеглице деведесетих током све оне несреће. Али је факат кад погледаш са стране, да Београд јесте нешто посебно у односу на остатак земље. Зашто је то тако и да ли има среће у земљи где је то тако, може да се распреда до сутра, ал јесте тако. Тражитељ, АлександраВ, Milica Bajic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Jel ste ga čuli šta je rekao - to je u meni probudilo inat......... Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Unutrasnjost, to su vam iznutrice, kavurma... Milica Bajic, Поет, Justin Waters and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Могу слободно да кажем да је Београд град који је окупиран, коме се насилно мења идентитет, који је систематски насилно насељаван неким ликовима који као да имају задатак да све што је лепо и што ваља у Београду униште, покваре и промене. Нико ко је нормалан не посматра друге људе и друге градове на начин како то ради гомила малограђана која је окупирала Београд, а међу њима су и они који су стасали у овом граду као и они који су се доселили. Ми смо имали ситуацију у школи код ћерке да су се посебно дружили клинци из Белвила а да су на осталу децу гледали као на некакву боранију. Тако се уче и васпитавају (без обзира да ли су се доселили у Бгд или су овде рођени). Тако су стасале генерације покондирених Београђана. Београђани се деле на оне који имају и оне који немају, и према томе на оне који одређују правила и оне који то прихватају или се повлаче у свој Бгд локал патриотизам (НБгд, Земун, Вождовац, итд...). Гомиле људи који су дошли у Београд послом и/или политиком, после пар година су постали толико жестоки Београђани да од њих не може да се живи више нормално. И сав тај новац који се отима од других градова и улива у Београд, не доноси нама никакве бољитке, ништа се овде тим парама не ради у интересу Београђана, него само у интересу тих ликова који су окупирали Београд. И ми који живимо овде а нисмо у тој екипи, такође смо "унутрашњост" за њих. Професор Гајић је потпуно у праву, и тако како он говори могли бисмо и ми који смо нормални остали у овом граду да кажемо у односу на ове малограђане и беспризорне ликове који од града праве велику перионицу пара, центар лаке и најпростачкије забаве, меку шунда и кича, централизовану клоаку потпуно урушене културе и свега осталог. Вилер Текс, Justin Waters, Milica Bajic and 5 осталих је реаговао/ла на ово 4 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 1 сат, RYLAH рече Али је факат кад погледаш са стране, да Београд јесте нешто посебно у односу на остатак земље. Београд је велика пијаца робова. Нек се не заносе грађани из других градова мислећи да је у Београду не знам шта. Дођу људи рмбају и преживљавају. Робови, шрафови, заменљива и обесправљена средства за производњу. АлександраВ, Предраг М, Milica Bajic and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 14, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 1 сат, RYLAH рече Али је факат кад погледаш са стране, да Београд јесте нешто посебно у односу на остатак земље. Зашто је то тако и да ли има среће у земљи где је то тако, може да се распреда до сутра, ал јесте тако Тако је само зато што су и политика и медији усмерени у том правцу, што траје већ предуго и све ће се теже последице санирати. Нико не може оспорити да се индустрија и култура не може развијати у било ком мањем граду исто тако успешно као у Београду. Како ми можемо да се боримо са тим? Једино што ми пада на памет јесте - васпитањем своје деце, будућих генерација, да много више верују у себе и поштују порекло. Да им се, по сваку цену, објасни и покаже што је могуће више да су градови, и места уопште, само људи који живе у њима, ни трунку више од тога. Да свака стопа на свету има своју аутентичну, вредну поштовања, историју, да су велика имена науке и историје потекла из разних области, нигде не пише - круга двојке итд. Ваљда се тако можемо спасти... Предраг М and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 14, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 8 минута, АлександраВ рече велику перионицу пара, центар лаке и најпростачкије забаве, меку шунда и кича, централизовану клоаку потпуно урушене културе и свега осталог Како је ово болно истинито АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Мислим да је Риле мислио на оно што је рекао Момо Капор, да Београд није у Београду, јер Београд у ствари није град, него метафора, начин живота и угао гледања на ствари. То сасвим сигурно и полако нестаје, сада је Београд нешто попут Наде Мацуре или Рушке Јакић. Вилер Текс, RYLAH and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 23 минута, АлександраВ рече ништа се овде тим парама не ради у интересу Београђана, него само у интересу тих ликова који су окупирали Београд. И ми који живимо овде а нисмо у тој екипи, такође смо "унутрашњост" за њи Мислим да је ово тема којим наши свештеници такође треба да се баве. Да подучавају, критикују и разобличавају тај систем касти, у зависности од ситуације да примене једну од метода. Јер ако може сиромашном Пери да се каже да поштује Божије заповести треба и богатом Пери да се каже да пријави радника и то на пуну плату јербо је крађа грех. Кажем ово зато што мислим да нам Црква није активна на том пољу а при том да ми нико не спочитава револуцију, комунизам или пљување по Цркви. Milica Bajic and Натан је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 14, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 2 минута, Вилер Текс рече Кажем ово зато што мислим да нам Црква није активна на том пољу а при том да ми нико не спочитава револуцију, комунизам или пљување по Цркви. Разумем потпуно и слажем се, само мислим да је данашња Црква, намером или ,,случајем" и сама бачена у велике проблеме, тако да за наше, приземне, овоземаљске, сада нема времена. Тако макар делује, да смо у томе препуштени сами себи да се сналазимо како умемо, и ми и Црква. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Bio sam u BG pre neki dan i zaista je metropola i poseban grad, centar jedne drzave, centar ekonomski, kulturni, politicki, sportski, pa i centar u ljudima i velika snaga jedne drzave. I, zaista jeste nesto posebno za svaku drzavu jedan glavni grad i tako i BG za nas. I, zaista deluje BG nesto vise u svakom smislu i u odnosu na moje Smederevo koje nije bas tako mali i nebitan grad. Ali, to sto cini BG posebnim i specificnim gradom, ne znaci da sami ljudi u njemu trebaju da gledaju sa visine na one koji dolaze iz manjih gradova i provincija u BG,....jer na primer, moj cale je bio nedelju dana u Istanbulu i kada se vratio kuci kaze da mu BG deluje kao neka varosica u odnosu na Istanbul .....tako da znaju beogradjani da ima veca riba i od njih... i to mnogo veca.... АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Управо сада, Bokisd рече tako da znaju beogradjani da ima veca riba i od njih "Прави" Београђани се тиме ни не баве, једноставно живиш, бијеш своје битке, пазиш на децу, своју и туђу, тркнеш баки комшиници по хлеб, помогнеш неком декици да пређе улицу, помазиш промрзлог пса, бациш ђубре у контејнер а не на сред паркинга, преживиш вожњу бусом у шпицу, помогнеш комшији да упали ауто на гурку, и тако.... живиш и волиш своје окружење. Будале се баве стављањем чинова на измишљене еполете уображености према адреси становања. Bokisd, Натан, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 1 минут, Milica Bajic рече Разумем потпуно и слажем се, само мислим да је данашња Црква, намером или ,,случајем" и сама бачена у велике проблеме, тако да за наше, приземне, овоземаљске, сада нема времена. Тако макар делује, да смо у томе препуштени сами себи да се сналазимо како умемо, и ми и Црква. Мислим да увек има простора за то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука