Вилер Текс Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 2 минута, АлександраВ рече Будале се баве стављањем чинова на измишљене еполете уображености према адреси становања. Аксиос! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 22 минута, Вилер Текс рече Београд је велика пијаца робова. Нек се не заносе грађани из других градова мислећи да је у Београду не знам шта. Дођу људи рмбају и преживљавају. Робови, шрафови, заменљива и обесправљена средства за производњу. Не знам колико путујеш. Стицајем околности сам нон стоп на путу, и стално пролазим кроз нека друга места. Између осталог и по југу централне Србије сам врло често. У односу на Бг, тамо је ситуација као после неке нуклеарне експлозије. Нема људи, све је девастирано, видиш да нема никаквог живота. Колико год да је тешко и лоше у Бг, прошла су времена кад ће ту неко да буде срећан да ради за плату од 150 или 200 евра као по тим мањим местима. Или да те малтретира локални кабадахија коме је све дозвољено, јер привреда не постоји па сви зависе од послова којима он располаже по свом нахођењу. То време је прошло и у добром делу централне Србије, али доле није. И није у још неким мањим местима. Не може то да се објасни док се не види. И нису за то никако криви Београђани нити Београђани имају било каквог разлога овде да се правдају, и они трпе исто као и сви други. Доста је овде и речено о томе ко јесте крив за то, да се сад не понављам, само сам констатовао нешто. Што се тиче некакве културе или неког духа, све што је постојало полако замире. И капирам да се тако чини и људима који су у Бг, али ја који сам у Бг релативно често али опет у Бг не живим, видим да није тако. Јесте раскопана највећа улица у центру са четири траке и даље, јесте да вас малтретирају појединци којима до града уопште није стало, стоји и да се доста посељачило, али стоји и да упркос свему напредује и она друга страна, која није баш толико видљива. Доста људи на једном месту, више пара на једном месту, и све то некако допринесе да буде много боље него на другим местима. Једноставно је тако. Замисли, да се опет вратим на оне градиће, да живиш у месту где су ти увече алтернатива три кафића и три кафане, а да се у сваком слушају народњаци, па да ти је најприхватљивија варијанта она где су Цеца и Карлеуша и звезде Гранда мушке и женске, јер се у другима слуша неки још гори треш. АлександраВ and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 1 минут, RYLAH рече Не знам колико путујеш. Стицајем околности сам нон стоп на путу, и стално пролазим кроз нека друга места. Између осталог и по југу централне Србије сам врло често. У односу на Бг, тамо је ситуација као после неке нуклеарне експлозије. Нема људи, све је девастирано, видиш да нема никаквог живота. Колико год да је тешко и лоше у Бг, прошла су времена кад ће ту неко да буде срећан да ради за плату од 150 или 200 евра као по тим мањим местима. Или да те малтретира локални кабадахија коме је све дозвољено, јер привреда не постоји па сви зависе од послова којима он располаже по свом нахођењу. То време је прошло и у добром делу централне Србије, али доле није. И није у још неким мањим местима. Не може то да се објасни док се не види. И нису за то никако криви Београђани нити Београђани имају било каквог разлога овде да се правдају, и они трпе исто као и сви други. Доста је овде и речено о томе ко јесте крив за то, да се сад не понављам, само сам констатовао нешто. Што се тиче некакве културе или неког духа, све што је постојало полако замире. И капирам да се тако чини и људима који су у Бг, али ја који сам у Бг релативно често али опет у Бг не живим, видим да није тако. Јесте раскопана највећа улица у центру са четири траке и даље, јесте да вас малтретирају појединци којима до града уопште није стало, стоји и да се доста посељачило, али стоји и да упркос свему напредује и она друга страна, која није баш толико видљива. Доста људи на једном месту, више пара на једном месту, и све то некако допринесе да буде много боље него на другим местима. Једноставно је тако. Замисли, да се опет вратим на оне градиће, да живиш у месту где су ти увече алтернатива три кафића и три кафане, а да се у сваком слушају народњаци, па да ти је најприхватљивија варијанта она где су Цеца и Карлеуша и звезде Гранда мушке и женске, јер се у другима слуша неки још гори треш. Путујем по Србији ту и тамо. Слажем се да неки градови изгледају као да је време стало у 2005. години. Хтео сам да на поменем да у Београду не цветају руже и да овде нема бајке у смислу метропола лудило. Имаш више могућности да се "продаш" на тржишној пијаци и али од свих тих трансфера нема леба јер су мали д аби имао достојан живот у пензији. Туга. И још кад се неко накачи и прича "на западу се ради није то као у Србији" или "ми смо лењи". То може да каже онај ко није радио никада ништа у Србији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 16 минута, RYLAH рече Замисли, да се опет вратим на оне градиће, да живиш у месту где су ти увече алтернатива три кафића и три кафане, а да се у сваком слушају народњаци, па да ти је најприхватљивија варијанта она где су Цеца и Карлеуша и звезде Гранда мушке и женске, јер се у другима слуша неки још гори треш. Јесте, али исто тако, буквално сваке ноћи преко лета до четири ујутро а викендом и до шест ујутро треште она чуда од сплавова, не можеш а да не слушаш, то је хорор али стварно. Могу ја да изађем у неки џез клуб, одем на неко готивно дешавање, а онда дођем кући и слушам распалу музику која је ненормално појачана у оној Бетон хали и другим ђубретарским местима. Они улазе у наше домове, и силују нас. И не можеш им ништа. RYLAH and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Вилер Текс and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Све што је Гајић поменуо је 100% тачно. Додао бих на све то (пошто је клип од пре пар година, па то тад није било актуелно) и врхунски криминални чин уништења нишког аеродрома од стране власти, аеродрома који је био у самом врху европских по расту броја путника из године у годину. И који би за пар година достигао и Николу Теслу у Бг. Што је вероватно и разлог зашто га је држава отела. Само постоји један мали проблем у целој причи - Нишлије нису по тим питањима ни за јоту бољи од Београђана. Напротив. Овде се редовно за све проблеме окривљује Београд, "дођоши" из околних места (Алексинац, Лесковац, Врање, Прокупље или села у околини Ниша, итд), "Косовари" (које обично зову "Шиптарима", иако је јасно да причамо о етничким Србима), и сличне параноидне фантазије које су вероватно много горе од ових о којима се прича овде. Једноставно, менталитет је такав - што се иде јужније, племенски начин живота је све израженији; па тако да би уопште нешто урадио у животу, зна се кога мораш да познајеш, ко ће нешто да ти среди, "чији си ти", где требаш да се учланиш и тако даље. И страх и параноја да ће неко да дође у твој "рај" и нешто ти узме или те избаци чини своје. А све се на крају своди на човека и васпитање које носи из куће. Нормалан човек никад неће мислити да је неко мањи од њега само зато што је из неког другог места, џибер хоће. Докле год ниси џибер, све је ОК... АлександраВ and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 3 часа, RYLAH рече који се и даље трипују да је провинцијски воњ заправо косполитизам Хоћеш да кажеш да није? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Фебруар 14, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 45 минута, Вилер Текс рече И још кад се неко накачи и прича "на западу се ради није то као у Србији" или "ми смо лењи". То може да каже онај ко није радио никада ништа у Србији. Ево управо и сама капирам, то причају они који су на Запад отишли трбухом за крухом, па тако, без папира, мораш нечим да се издвојиш од конкуренције да би задржао радно место, једини начин ти је да ринташ, буквално као коњ, да се издвојиш од људи који углавном нормално раде. Ту се углавном и пукне мало са мозгом па ти они послови у Србији које си радио дођу као годишњи одмор из те перспективе. Поготово ако немаш неку визију и циљ да напредујеш, па то потраје, онда, својим ушима слушам, измишљаш чак и да Срби крију да имају пара да би извукли од гастоса што више и сл... Извињавам се за оф. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 8 минута, Juanito рече Хоћеш да кажеш да није? Читав политички покрет направљен на представљању једног крила комунистичке партије космополитизмом и авангардом "простаклуку". Само набацили тај малограђански воњ на себе, и глуме неку елиту и дан данас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 13 минута, GeniusAtWork рече Нормалан човек никад неће мислити да је неко мањи од њега само зато што је из неког другог места, џибер хоће. Ово не важи ако је тај други из Чачка. У свим осталим случајевима се слажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 2 минута, Milica Bajic рече Ту се углавном и пукне мало са мозгом па ти они послови у Србији које си радио дођу као годишњи одмор из те перспективе. Нисам сигуран да сам све скапирао али сам сигуран давише заради и носи мањи одговорности неко ко шиша траву у Хамургу или пере чаше нпр него неко ко у Србији ради неки одговоран посао и за фирму обрће много новца. Без ниподаштавања људи који шишају траву и перу чаше то је поштен посао. Да не идем даље у другу тему. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 пре 4 минута, RYLAH рече Читав политички покрет направљен на представљању једног крила комунистичке партије космополитизмом и авангардом "простаклуку". Само набацили тај малограђански воњ на себе, и глуме неку елиту и дан данас. Ма не, мислио сам да те питам да ли заиста тврдиш да ми што миришемо на бели лукац, сланину и раџу нисмо космополите. Milica Bajic, АлександраВ and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Управо сада, Juanito рече Ма не, мислио сам да те питам да ли заиста тврдиш да ми што миришемо на бели лукац, сланину и раџу нисмо космополите. Ма управо сам супротно од тога причо А ти ниси космополита јер не може човек из Чачка да буде космополита. Шта да ти кажем, брате, није до тебе... АлександраВ, Milica Bajic and Juanito је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Иначе размишљање о коме говоримо и потцењивање “примитивнијих сународника” постоји буквално свуда где сам живео, укључујући и најразвијеније земље на свету. Једина је разлика што они имјау паре, па се те приче своде отприлике на вицеве о Муји и Хаси и Пироћанцима. Док се код нас све схвата много озбиљније јер је праћено реалним егзистенцијалним проблемима. RYLAH, Milica Bajic, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2020 Него нешто сад размишљам... Ел му ја дођем неки форумски козмополитан ако имам четрешес иљада лајкова? И да тражим да се моја реч уважава? Типа да @Иван Ц. уведе сад неку значку за мене и кад се ја појавим на некој теми и кажем своје мишљење, ако неко има супротно мишљење од мене елитана и козмополитана форумашког, да се јавно каменује, ил макар да му се обришу сви постови где се не слаже са форумском елитом и козмополитанима? Много би лакше било свима да једноставно послушају шта имам да кажем и да се тако заврше неке расправе него да се протежу у бесконачност. Ако не постоји та опција, ваљало би да се уведе, да идемо у корак са развијеним светом. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука