Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Bokisd рече

kako bese, ...indukcija i dedukcija,...jedna od te dve metode...:laie_14:

I sta kazes, mislio je da bi bilo dobro da Patrijarh prisustvuje velicanstvenoj litiji, a znao je da ce biti u Klitvoteru?

Priznajem da sam glup. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Вукашин рече

I sta kazes, mislio je da bi bilo dobro da Patrijarh prisustvuje velicanstvenoj litiji, a znao je da ce biti u Klitvoteru?

Priznajem da sam glup. 

Pa, :laie_14:...znao je da ide za ameriku, i ipak se upucuje javno - nezvanicni poziv (jer nije zvanican, nema direct komunikaciju)....i ako je tako,....1. zna se da tada ide u ameriku....2. ali opet upucuje se javni i nezvanicni poziv za litiju,......sta onda ostaje pod brojem 3.,.....pa, samo to zbog cega je upucen poziv za litiju, ako se zna da ide u ameriku,....i tu imamo razne scenarije, ja mislim da je ....3. zbog toga da bi patrijarh uvelicao proslavu svojim prisustvom zajedno sa Onufrijem ili neki slican kontekst,....ako nije tako nesto, onda ostaju neki drugi scenariji... to je to...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, :laie_14:...znao je da ide za ameriku, i ipak se upucuje javno - nezvanicni poziv (jer nije zvanican, nema direct komunikaciju)....i ako je tako,....1. zna se da tada ide u ameriku....2. ali opet upucuje se javni i nezvanicni poziv za litiju,......sta onda ostaje pod brojem 3.,.....pa, samo to zbog cega je upucen poziv za litiju, ako se zna da ide u ameriku,....i tu imamo razne scenarije, ja mislim da je ....3. zbog toga da bi patrijarh uvelicao proslavu svojim prisustvom zajedno sa Onufrijem ili neki slican kontekst,....ako nije tako nesto, onda ostaju neki drugi scenariji... to je to...

Znas sta, ja stvarno nemam nikakav uvid u crkvenu politiku odredjenih krugova u SPC, niti zelim nekoga da optuzujem, ali 200% sam siguran da su ciste gluposti ovo sto ti pises.

Bolje je nekad precutati.

Подели на овим сајтовима

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вукашин рече

Znas sta, ja stvarno nemam nikakav uvid u crkvenu politiku odredjenih krugova u SPC, niti zelim nekoga da optuzujem, ali 200% sam siguran da su ciste gluposti ovo sto ti pises.

Bolje je nekad precutati.

Dobro,....ali recimo prvo, koji je onda povod zbog koga se zove Patrijarh (i Onufrije) na litiju, ...ako nije ovakav nekakav povod i scenario,...vidi, nisam ja rekao da je bas zbog toga, mozda je i zbog neceg slicnog, ali je kontekst svega da smatram da je poziv bezazlen i dobar,....a, ako nije nesto tako (kako smatram da jeste) ....onda imamo ucitavanje za neki drugi povod kojim se poziva patrijarha i ako se zna da ide u ameriku..... koje ucitavanje moze da bude u sklopu cele price koja se ranije negativno vodila protiv Amfilohija i Mitropolije i svih dole...(koja se i sada vodi nekim,....nisam bas to hteo da kazem....sredstvima....:nene:)

I, drugo, koje je tvoje razmisljanje i zakljucivanje, valjda imas neko razmisljanje o tome,....trebalo bi, jer ako mi vec prebacujes da je ovo cista 200% glupost (veruj mi, bio sam spreman za ovakav tvoj odgovor...:stadaradim:) onda valjda i imas neke svoje uvide zasto je pozvan patrijarh na osnovu kojih mi prebacujes.

Подели на овим сајтовима

Владике и свештеници који беседе на Литијама су толико надахнути Духом светим да је то више него очигледно... и овај силни Божији народ то препознаје! 

Џаба разно'разним пропагадним триковима покушавају истомишљеници Бебе Лакиране Бубашвабе, да хибридним НАТО марифетлуцима и парама, као и ови наши ,,корисни идиоти'' штоно нападају СВЕТОГ Митрополита Амфилохија, покушавају да омаловаже ове СВЕТЕ Литије!

Што Митрополита више нападају, то му више мале деце трчи у загрљај ...  Мала и неустрашива кума Уна је сјајан пример светости Амфилохијеве! 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Golub рече

Владике и свештеници који беседе на Литијама су толико надахнути Духом светим да је то више него очигледно... и овај силни Божији народ то препознаје! 

Џаба разно'разним пропагадним триковима покушавају истомишљеници Бебе Лакиране Бубашвабе да хибридним НАТО марифетлуцима и парама, као и ови наши ,,корисни идиоти'' штоно нападају СВЕТОГ Митрополита Амфилохија... шта га они више нападају, то му више мале деце трчи у загрљај ...  Мала и неустрашива кума Уна је сјајан пример светости Амфилохијеве! 

Nesto glasno razmisljam,.... da se nije zadesio u ovakvim strasnim vremenima dole episkop olicen u licnosti m.Amfilohije, ko zna sta bi se sve lose izrodilo dole za nas narod i crkvu..... (pokusavam, da zamislim licnost recimo e.Atanasija Raketa da predvodi crkvu dole u CG, i ne ide,....cak mislim da jedna takva licnost kao sto e.Irinej Bulovic tesko bi se snasao u takvoj situaciji...)

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Milan Nikolic рече

:aplauz:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, niksicanin рече

šta će na to reći Onufrije

Kad vec pomenu Onufrija,....very interesantno, poziva se onaj koga Vartolomej i VP blago receno ne gotive,... vrlo indikativno....:!: ... secam se koliko se bespotrebno prozivala Mitropolija i Amfilohije sto je primio (ikonomijski) onu crkvenu grupaciju raskolnika iz Ukrajine sto ih je Vartolomej priznao,...valjda ovo ima neki veci znacaj....

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bokisd рече

e.Atanasija Raketa

Боки...оплаках :smeh1:

• Хахаха 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, niksicanin рече

Lepo sto je zvao Onufrija to je diplomatski i to njima sigurno mnogo znaci samo da se molimo da opet posle neki mesec na primi te raskolnike iste pa poslije jopet Onufrija i tako ne znam ni ja

Pa, nije bas samo diplomatski, ima to mnogo veci znacaj s obzirom na slicnost crkvene situacije u Ukrajini i CG, i sa Onufrijem ako dodje treba da se sasluzuje i da se pokaze jedinstvo crkve u CG i SPC sa Onufrijem i crkvom u Ukrajini (ovi u VP i Vartolomej ima da :1314_womens: ...:smeh1:), ko bese pre neki dan u ime RPC je pricao o tome kako RC podrzava crkvu u CG i kako je to sve slicno sa crkvom u Ukrajini ....dok su ovi raskolnici cisto jedna prolazna epizoda i skroz nebitni...itd...

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, niksicanin рече

Ako se u sredu ne služi liturdjija onda se normalno služi moleban i litija kao što se i radi većinom svuda i nema nikakvih komplikacija prebacivanjem službe Simeonu u subotu ne vidim potrebu za takvim komplikovanjem i još preko toga da se patrijarh pozove u dan kada se zna da je će biti u Ameriku to je isto kao da su ga pozvali u sredu kada je u Amanu a mogli su da čekaju da odljeti u ameriku pa da ga tek onda pozovu brukamo se pred svetom šta će na to reći Onufrije.

Променио си комплетно стил писања, а и граматику, у само две поруке :)) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...