Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

Боле ме очи од прескакања ваших порука.:D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 13 минута, Pontifex Emeritus рече

И онда је мрмот.. како оно беше?

Никад! Али никад, не може Србија да постане партнер било које велике силе. Никад. Престани људима да причаш бајке. 

Moze da postane ako se razvije i ako ima njihovu podrsku na Balkanu ispred drugih zemalja. Ako nema onda ce biti vazal i manje bitna od malih drzavica na balkanu.

Pa Juzna Koreja je bila i ne ozbiljno razvijena, pa kroz nekoliko decenija uz ekonomski razvoj, podrsku USA i sad tehnolosku revoluciju postade USA partner. Oni su veci od Srbije, to stoji, ali Srbija je veca od bivsih zemalja SFRJ i moze da im postane u skladu sa tim partner u ovom dijelu Balkana ispred konkurenata. Problem Srbije je sto zeli da sjedi na dvije stolice, a ipak se treba odluciti jasno za jednu i onda ima nade da je neko ozbiljno uzme u obzir.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Pontifex Emeritus рече

Ма наравно. Зар неко у то може да сумња. 

Ali rade, i medju tim zemljama koje su povukle nezavisnost, to je vise ucinjeno bez ikakvog ozbiljnog razmatranja, nisu bili uopste upucene u to pitanje, nego su sledile primer. Cak i Srbija za neke djeluje kao velesila.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ronald рече

Ali rade, i medju tim zemljama koje su povukle nezavisnost, to je vise ucinjeno bez ikakvog ozbiljnog razmatranja, nisu bili uopste upucene u to pitanje, nego su sledile primer. Cak i Srbija za neke djeluje kao velesila.

Vise mislim da je to politicka i takticka odluka USA, .... da su ameri imali neki interes mogao je ovima Dacic i na uvce da im peva 0504_music....djaba....:D

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Pontifex Emeritus рече

Па ово је жива дискусија, а форум томе и служи. Уз то је у границама пристојности, што је освежење. Показује вам како људи могу да се у свему не слажу, а да се не вређају. 

Ti si meni drag, slagali se ili ne, kako god da mi djeluje tvoj post, nema uvreda, sve najbolje cak i kad se ostrim rijecima opise neciji komentar:)

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Pontifex Emeritus рече

Твоја теза почива на тврдњи да Дачић има већу моћ и утицај на неке небитне и мале државице, него што има САД. А та тврдња је потпуно невероватна. И наивана. У њу може да поверује само нека баба на Јастрепцу која по цео дан гледа Пинк и РТС. 

Ne da ima Dacic veci uticaj, nego da Srbija na tome radi, ulaze i lobira po svijetu a KiM to ne radi, sto jeste iznenadjujce. USA to manje brine koliko trajno resenje izmedju KiM i Srbije. Oni to skidanje nezavisnosti pominju samo kao protiv tezu taksama. Niko iz USA nikada nije ni pomenuo Rusiju ili Kinu kako pomaze u lobiranju Srbiji. A da ima prostora oni bi jedva docekali za kritiku. Strucnih ljudi i dalje ima u Min. Spoljnih poslova, a Dacic samo daje podrsku, to mi je i Igor rekao. I on je jezikofil i poliglota i svi oni su bliski.

Подели на овим сајтовима

Украјинска православна црква: Украјинци, учите од Црногораца

Јединство верника у Црној Гори који су масовно изашли како би заштитили своју Цркву су пример за свештенике и вернике Украјинске православне цркве, изјавио је портпарол Украјинске православне цркве, протојереј Николај Данилевич у коментару за украјинске медије.

„Замислите, од око 630.000 становника ове земље, 250.000 је изашло на улице и тргове у знак протеста против закона. Тј. око 40 одсто земље је изашло на протесте. Када сам био са епископом Баришевским, Виктором у Црној Гори, видели смо те протесте, видели смо литију, учествовали смо у једној од тих литија када су људи шетали и молили се. Схватио сам да, без обзира на то што у Украјини има више православних, ми, пропорционално, не можемо да се меримо са Црногорцима. У том плану Црногорци су пример за нас“, рекао је портпарол УПЦ.

Данилевич је подсетио да је у литији која је одржана 2019. године у Кијеву, поводом обележавања годишњице крштавања Руса, изашло око 300.000 верника, што „није мало, али за нашу државу ипак јесте. По томе наше свештенство и верници имају шта да науче од Црногораца“.

Према речима свештеника, то и јесте задатак Цркве – „што више проповеди, формирати јаке парохије, јачање Цркве изнутра и показати снагу Цркве“.

При томе, отац Николај је нагласио да он ни у ком случају не позива за неки устанак. Тога је било у историји Украјине, али држава треба да зна да „Украјинци дуго трпе, али ако устану, устанак ће донети много несреће“, објаснио је он.

Подсетимо, митрополит Кијевски Онуфрије присуствоваће литији у Подгорици која ће бити одржана 29. фебруара.

https://rs.sputniknews.com/regioni/202002171121868280-ukrajinska-pravoslavna-crkva-ukrajinci-ucite-od-crnogoraca/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Pontifex Emeritus рече

Зато што ми и кад се сукобљавамо чинимо то као цивилизовани људи. Не слажемо се, али то нема везе са личношћу, него са ставовима. Људима свиклим на Фарму и Парове то је досадно. Али ми овде нисмо да некоме будемо забава, него да сучелимо мишљења. На некој другој теми, бићемо можда истих уверења. Овде не.  

Ma imam ja istih uvjerenja dosta sa tobom, ona tvoja tema vezana za istoriju SPC i autokefaliju je odlicna i slazem se sve sa tobom.

Ja i kad kazem da si napisao nonsens, trolovanje nisam nikad licno o tebi pomislio, inace bih izasao iz rasprave. Na to uvijek pazim. Ali ne moze forum tako ma mene da utice i da se zapalim, tesko se ja nerviram oko mnoogo krupnijih stvari da bi me rasprave poremetile.:)

Takodje nemam problema i da sam ja gubitnik rasprave, to i ne posmtram kao gubitak, kao borbu sto vecina radi, kao takmicenje, jednostavno je neslaganje, i mozda mogucnost da naucim od drugih i uvidim nedostatke u svojim atavovima. Ali to dodje nakom rasprave ako ima potencijala za to.:)

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Bokisd рече

Vise mislim da je to politicka i takticka odluka USA, .... da su ameri imali neki interes mogao je ovima Dacic i na uvce da im peva 0504_music....djaba....:D

Pa sta ste se uhvatili Dacica kao da on direktno radi a ne ljudi u Min. spoljnih poslova. Ima tu vrijednih ljudi, Dacic samo treba da privuce novac i da podrsku tim ljudima. Jeste da on ko klovn izadje na TV i izgleda kao da je on sve odradio bez novca i bez znanja jezika, haha samo harizmom i pjevanjem. Pa kad vidis Igora kako je zapaljen za Srbe u CG i generalno, vratio se iz Kanade da zivi u Srbiju, a radio je u Min. vjera Srbije, mozes da shvatis kako takvih ljudi ima jos. Igor Jaramaz( sa kojim se ja doduse dosta ne slazem) je i istorijom ekstra potkovan, ima master politickih nauka i govori tri ili cetiri jezika. I sad se bavi prevodjenjem vezanim za etnicka i nacionalna pitanja, znam da je detaljno upucen u istoriju Albansko -Srpskih odnosa.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ronald рече

Pa sta ste se uhvatili Dacica kao da on direktno radi a ne ljudi u Min. spoljnih poslova. Ima tu vrijednih ljudi, Dacic samo treba da privuce novac i da podrsku tim ljudima. Jeste da on ko klovn izadje na TV i izgleda kao da je on sve odradio bez novca i bez znanja jezika, haha samo harizmom i pjevanjem. Pa kad vidis Igora kako je zapaljen za Srbe u CG i generalno, vratio se iz Kanade da zivi u Srbiju, a radio je u Min. vjera Srbije, mozes da shvatis kako takvih ljudi ima jos. Igor Jaramaz( sa kojim se ja doduse dosta ne slazem) je i istorijom ekstra potkovan, ima master politickih nauka i govori tri ili cetiri jezika. I sad se bavi prevodjenjem vezanim za etnicka i nacionalna pitanja, znam da je detaljno upucen u istoriju Albansko -Srpskih odnosa.

Super je sve to, stvarno...... (i raspevani Daci 1306_womens),....ali, da amere to interesuje, sredio bi to neki njihov otpravnik poslova u ambasadi tamo tih drzava koje su povukla priznanje,...pa bi ponovo priznale ... i tako, tesko mozemo mi da budemo nekome partneri, ....eto i Milosevic mislio da im je neki partner i udario cak i sankcije srbima u Bosnu,....i prodje kao najgori pas....

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Зашто је Амфилохије позвао Патријарха 29ог да води литије у ЦГ, а знао је да је овај тада у САД? - Кад ми на то одговориш, онда слободно можеш да лајеш на мој рачун. 

Кад ти одговориш где је договор Мила и било ког епископа из ЦГ, где је крај литија који си најављивао, тражење аутокефалије, цепање СПЦ које си најављивао громопуцателно, како се усвојио закон упрокос договору о ком си причао са сигурношћу да постоји, како се сад не одустаје ни од спровођења тог закона упркос твојим "пророштвима", и кад даш одговор за још милијарду других клевета и фекалија које си бацао овде по свима, или кад се извинеп због свих клевета и лажи које си просипао, заслужићеш било какав одговор. До тад, не заслужујеш ништа сем онога што добијаш, а то је гађење и презир где год да се појавиш.

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Јово Капичић ти не би био раван...

:)) :)) 

Чему нервоза, Зораннах? :))) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Milan Nikolic рече

Ми посједујемо доказе о уписима права својине Цркве у катастар, али и бројне доказе из којих се јасно утврђује да држава Црна Гора ни прије, а ни послије 1918. или било које друге године није била власник православних храмова, манастира и остале непокретне и покретне црквене имовине. Сви уписи у катастар непокретности, када су у питању Митрополија и остале епархије Српске Православне Цркве у Црној Гори, вршени су транспарентно и законито и правоснажно су окончани

Капирам смисао ове изјаве, али требало би можда припазити. Овим се лопта директно набацује на волеј другој страни која ће да каже "Па одлично, онда неће ни да буде проблема!". Лично не бих уопште причао о легалности уписа или о стању власништва. Све одк се закон не повуче, свака аргументација у овом правцу може потенцијално да нанесе штету.

Ово свакако причам уз пуно уважавање и подршку и оцу Велибору и правном савету Митрополије, који раде врхунски посао у немогуће тешким условима, као најдобронамернију братску сугестију ако икад буду видели.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...