Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 часа, Иванушка87 рече

Да некоме не падне на памет више да овде те ствари поставља, ни помисо да му не прође.

За форум можеш да одређујеш правила и то је легитимно и у реду. Али за овај део о помислима сам се прилично саблазнио. Немаш ти власт над туђим помислима.

Ово пишем у контексту православног духа који би ти да уводиш.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 7 часа, Иванушка87 рече

Случај ,,Ђуровић" је решен

Случај " Хармс "

O.Зоран није случај , но промисао :smeh1: 

Да ли је предмет у фасцикли ?

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, RYLAH рече

а ти сад види колико се ради о здравом понашању.

сакро мостро (Свети Монструм):)))

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вилер Текс рече

За форум можеш да одређујеш правила и то је легитимно и у реду. Али за овај део о помислима сам се прилично саблазнио. Немаш ти власт над туђим помислима.

Ово пишем у контексту православног духа који би ти да уводиш.

Наравно да немам, то је ствар слободне воље. Мислила сам на помисли о објављивању ствари на форуму где је већ све речено- да се разумемо. Нико овде није ,,институција" @Иван Ц. је ,,cheaf" и јасно је речено шта и како. Непоштовање правила има својих граница. Џаба што као Калимеро вичете: ,,Неправда, па то ти је". И да, не битно ко брише постове, ми радимо синхроно... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Иванушка87 рече

Наравно да немам, то је ствар слободне воље. Мислила сам на помисли о објављивању ствари на форуму где је већ све речено- да се разумемо. Нико овде није ,,институција" @Иван Ц. је ,,cheaf" и јасно је речено шта и како. Непоштовање правила има својих граница. Џаба што као Калимеро вичете: ,,Неправда, па то ти је". И да, не битно ко брише постове, ми радимо синхроно... 

Ја бих те молио да ми не говориш у множини. Ја сам овде сам. Пишем за себе. Молио бих да ме не називаш (или поредиш) Калимеро, поспрдно. Буди доследна па причај са поштовањем према некоме ко ти даје критику или изреци себи опомену.

Бог ти добро дао.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Иванушка87 рече

ни помисо да му не прође.

nineteen eighty-four fox GIF by Animation Domination High-Def

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Ćiriličar рече

Данашње стање секуларних држава - посебно банан дражава кава је нарко-држава Црна Гора - је садашње стање, и не видим зашто је неприродно стање да Црква тежи и делује у правцу храмоније са државом, никако, наравно, не секуларизујући саму себе, него одуховљавајужи државу.

Naravno da odnosi treba da budu harmonični, ali nemojmo se zanositi idejama o nekakvoj sredenjevekovnoj simfoniji. To je bilo dobro za to vreme, ali je u 21. veku to nemoguće.

Dakle, odnosi između Crkve i države treba da budu u ključu "saradljive odvojenosti" (o. Radovan Bigović).

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Иванушка87 рече

ми радимо синхроно... 

ko plivanje

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Иванушка87 рече

Случај ,,Ђуровић" је решен, постови о Митрополиту ,,нестали" 

WOW

pa za vas je Margaret Tacer mala beba

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Драшко рече

WOW

pa za vas je Margaret Tacer mala beba

GoodMildLice-max-1mb.gif:smeh1:

Свака сличност са стварним модераторима је случајна :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Naravno da odnosi treba da budu harmonični, ali nemojmo se zanositi idejama o nekakvoj sredenjevekovnoj simfoniji. To je bilo dobro za to vreme, ali je u 21. veku to nemoguće.

Dakle, odnosi između Crkve i države treba da budu u ključu "saradljive odvojenosti" (o. Radovan Bigović).

Ти односи нису били добри ни за то време. Ти односи су били, у православљу, да држава контролише Цркву у потпуности, тј.да Црква у великом делу случајева буде само продужена рука државе, а у КЦ, да Црква покушава да руководи државама, тј. да државе буду њена продужена рука. Погледај историју Православља у Источном Риму или у Русији, на пример (а и у осталим православним државама) па види колико то био здрав однос.

Тек се са одвојеношћу та болесна и неприродна симбиоза прекида.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, RYLAH рече

Ти односи нису били добри ни за то време. Ти односи су били, у православљу, да држава контролише Цркву у потпуности, тј.да Црква у великом делу случајева буде само продужена рука државе, а у КЦ, да Црква покушава да руководи државама, тј. да државе буду њена продужена рука. Погледај историју Православља у Источном Риму или у Русији, на пример (а и у осталим православним државама) па види колико то био здрав однос.

Тек се са одвојеношћу та болесна и неприродна симбиоза прекида.

Ok, samo teško da bi Sveti Sava dobio autokefaliju da nije imao bratovljevu (= državnu) podršku. To je za to vreme bilo normalno. Ali, danas se zanositi nekim miroljubovskim idejama o teokratiji je deplasirano.

• Свиђа ми се 1

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Родитељи деце која су цртала Штрумпфове на тробојци траже да се суспендована Рада Вишњић врати на наставу...

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Вилер Текс рече

Ја бих те молио да ми не говориш у множини. Ја сам овде сам. Пишем за себе. Молио бих да ме не називаш (или поредиш) Калимеро, поспрдно. Буди доследна па причај са поштовањем према некоме ко ти даје критику или изреци себи опомену.

Бог ти добро дао.

Хм... Увек говорим у множини.. Навићићете се. Немам времена да се са свима дописијем појединачно, те је коментар више уопштен. А, што се тиче Калимера, кога то вређа, његов проблем, то је тренутна истина. Ничега ту нема увредљивог, али наравно зависи ко колико има високо мишљење о себи- такве свако поређење ,,вређа", јер су себи они идеал, а не Христос. Ја се лично не вређам, можете да пишете шта год хоћете, нећу се у даљне дискусије упуштати, али ћу на сваки помен непоштовања онога што смо рекли да не може више и те како реаговати. Па, сад то некоме може да се свиди, а некоме не. Не интересује ме, крајње. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Иванушка87 рече

Хм... Увек говорим у множини.. Навићићете се. Немам времена да се са свима дописијем појединачно, те је коментар више уопштен. А, што се тиче Калимера, кога то вређа, његов проблем, то је тренутна истина. Ничега ту нема увредљивиг, али наравно зависи ко колико има високо мишљење о себи- такве свако поређење ,,вређа", јер су себи они идеал, а не Христос. Ја се лично не вређам, можетре да пишете шта год хоћете, нећу се у даљне дискусије упуштати, али ћу на сваки помен непоштовања онога што смо рекли да не може више и те како реаговати. Па, сад то некоме може да се свиди, а некоме не. Не интересује ме, крајње. 

Ја бих те опет замолио да кад се мени обраћаш да ми пишеш у једнини. Покажи на тај начин поштовање према саговорнику, јер ти си овде неко на "фунцкцији" и неког ко је пример а не да ми одговараш у стилу да си такава и таква и нема мењања чак и ако те неко замоли И да не вршиш психоанализу паушалну над свима обраћајући се мени (виско мишљење и слично). Више од две и по године сам на форуму и имам једну једину опомен за речник и сматрам да нисам неко коме треба цртати о нешто о поштовању правила.

Хвала унапред.

Христос по среди нас!

Јесте и биће. Примљено к знању. ? Дон'т секирација, братићу. Нисам климатерична жена, још увек.? Само само можда мало тврђа некада, праштај Христа ради. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...