Jump to content

Пројекат ”Нови српски поредак”

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

пре 10 часа, Вилер Текс рече

Мисим, стварно. Бог је љубаааааав и треба да будемо граџани света.

Али, то питање "шта је косовкси завет" уопште није лоше. Вероватно ћемо се сложити да је то противљење злу, па ма како оно јако било.

27. март је био једна пројава косовског завета (без обзира што је био потпаљен од Британаца). Али, да ли бимо могли мало да редефинишемо тај завет? Да видимо да ли је могуће мало и живети косовски завет, а не само бесомучно гинути. Уосталом, и Лазар је изашао пред Мурата вероватно зато што је мислио да битку може и да добије (и чак је умало и добио). А ми '99. уђосмо у рат за који је било јасно да не може да се добије.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Срђан Шијакињић рече

Ја се понекад питам (пази сад!) да ли би за Србију дугорочно било најбоље да се окрене потпуно Западу, учлани се у НАТО итд., тј. да уради све што су урадиле практично све земље бившег Источног блока. 

Е сад, ја бих се лично осећао лоше због тога - не само због заиста лицемерног и злочиначког бомбардовања, него и зато што имам осећај да нас елите САД, Велике Британије, Немачке, а вероватно донекле и Француске нити воле нити цене. Народу, тзв. оном "обичном" ништа не значимо (у бољем случају), или нас посматра као неке проблематичне и сурове примитивце (у горем случају), и кад би било стани-пани, вероватно би нас лако пустили низ воду.

Међутим, ако склонимо личне емоције на страну, укључујући емоције свих наших тренутних нараштаја који памте ратове, питам се дакле да ли би било боље за опстанак будућих генерација да се приклонимо НАТО-у, јер би то, како сада ствари стоје, обезбедило барем то да нас нико никада са Запада више не убија. Од Русије и Кине бисмо свакако били безбедни, што због НАТО-а (још ниједна чланица није нападнута), што због тога што би народи Русије и Кине се теже одличили да убијају Србе, иако нисмо у истој екипи, него у обрнутом случају (ови са Запада су показали да немају проблем да нас убијају). Не мислим да бисмо ишта изгубули и у економском смислу, јер са Русијом немамо неку специјалну размену (сем извоза воћа, поврћа и сл. и гаса), а Кини свакако не смета да ради са свима. 

Немам дефинитиван став, само размишљам наглас..

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Срђан Шијакињић рече

Ја се понекад питам (пази сад!) да ли би за Србију дугорочно било најбоље да се окрене потпуно Западу, учлани се у НАТО итд., тј. да уради све што су урадиле практично све земље бившег Источног блока. 

Е сад, ја бих се лично осећао лоше због тога - не само због заиста лицемерног и злочиначког бомбардовања, него и зато што имам осећај да нас елите САД, Велике Британије, Немачке, а вероватно донекле и Француске нити воле нити цене. Народу, тзв. оном "обичном" ништа не значимо (у бољем случају), или нас посматра као неке проблематичне и сурове примитивце (у горем случају), и кад би било стани-пани, вероватно би нас лако пустили низ воду.

Међутим, ако склонимо личне емоције на страну, укључујући емоције свих наших тренутних нараштаја који памте ратове, питам се дакле да ли би било боље за опстанак будућих генерација да се приклонимо НАТО-у, јер би то, како сада ствари стоје, обезбедило барем то да нас нико никада са Запада више не убија. Од Русије и Кине бисмо свакако били безбедни, што због НАТО-а (још ниједна чланица није нападнута), што због тога што би народи Русије и Кине се теже одличили да убијају Србе, иако нисмо у истој екипи, него у обрнутом случају (ови са Запада су показали да немају проблем да нас убијају). Не мислим да бисмо ишта изгубули и у економском смислу, јер са Русијом немамо неку специјалну размену (сем извоза воћа, поврћа и сл. и гаса), а Кини свакако не смета да ради са свима. 

Немам дефинитиван став, само размишљам наглас...

To je za srpske ljevičare nerešiva jednačina!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече

Али, то питање "шта је косовкси завет" уопште није лоше. Вероватно ћемо се сложити да је то противљење злу, па ма како оно јако било.

27. март је био једна пројава косовског завета (без обзира што је био потпаљен од Британаца). Али, да ли бимо могли мало да редефинишемо тај завет? Да видимо да ли је могуће мало и живети косовски завет, а не само бесомучно гинути. Уосталом, и Лазар је изашао пред Мурата вероватно зато што је мислио да битку може и да добије (и чак је умало и добио). А ми '99. уђосмо у рат за који је било јасно да не може да се добије.

27. март је била манипулација косвоским заветом. Косвоски завет је Јеванђеље у малом. Е сад да цртам живот не могу, зато нам је дато расуђивање а не упутство за употребу сваког дана што многи људи на овом форуму не схватају.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече

Целокупан његов ангажман од 1990. (да не кажем 1987.) до 2000. је био један злочиначки подухват...

Он је нас уназадио. Никако није злочиначки подухват онако како га представља Америка којој су св ђаволи осим ње саме. Дакле, мани ме нво и хашке правде.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

Он је нас уназадио. Никако није злочиначки подухват онако како га представља Америка којој су св ђаволи осим ње саме. Дакле, мани ме нво и хашке правде.

Jeste zlocinacki poduhvat, to ce ti potvrditi mnogi racionalni i posteni zvanicnici RS u to vrijeme, koje Karadzic i Mladic nisu zagadili svojim budalastinama. Ja sam pominjao dr Rajka Kasagica sa kojim sa pricao o Milosevicu i koji je bio bivsi predsednik vlade RS 95-96. Covjek se u to vrijeme 2006. na sam pomen Milosevica osjecao lose i nije volio da mu se pomene. Nista Milosevic nije radio u korist Srba u RS, vec uglavnom je kao i Karadzic gledao iskljucivo svoju korist. Ako bih cjepidlacio za Mladica bi moglo da se kaze kako je ipak direktno ucestvovao u ratu pa ga otud mnogi borci, moji prijatelji, iz Krajine uglavnom ili oko Sarajeva malo vise cijene.

Подели на овим сајтовима

Nece niko priznati KiM, nasi politicari nece, vec jedino kao sa ovim mahinacijama oko Ustava mogu indirektno da pokusavaju, kao sto sam i ranije pomenuo, ali nema ni nekog realnog nacina da se povrati pod nadleznost Srbije a narocito je nerealno ocekivati nekakav priliv Srba i odliv Albanaca u isto vrijeme kad to nije slucaj zadnjih 100 i vise godina.

Srbija trenutno moze jedino da se izbori za zastitu kulturno istorijskih i hriscanski znamenitosti, naravno i ljudi ali vise od toga tesko da ce moci. Dobro bi bilo da moze nekakav novac da izvuce. USA je podrzala Kosovo jer vide realno stanje na terenu, njih je 10 puta vise, trenutno su formirali institucije i funkcionisu kao drzava, nerazvijena ali manje ili vise kao i ostale. Vremenom ce i ovi zlocinci, Taci, Haradinaj itd nestati sa scene i docice mladji ljudi koji nemaju veze sa zlocinima ili drugi koji nisu ucestvovali i USA to uzima u obzir i bolja su im baza oni nego mi koji smo neodlucni ali i koji sigurno ne bi 100% stali uz USA. Mi smo nesigurni i za Ruse i Kineze, za bilo koga jer zelimo sjediti na milion stolica, a nismo Svajcarska, niti cemo ikad biti pa da nasu neutralnost neko uzima za ozbiljno.

Druga stvar, ljudi u kontekstu KiM cesto pominju geopolitiku, ali da nije USA na KiM, kineski i ruski biznis bi vrlo brzo nasli zajednicki jezik sa njihovim politicarima i u drugi plan stavili prijateljstvo sa Srbijom. Kinezima bi Kosovo bilo najbolja baza da ciljaju projekte u Evropi, ali posto ovde na Balkanu USA ima glavnu rijec onda i Kinezi i Rusi sa njom u dogovoru djeluju.

Kineze interesuju prijateljstva samo u okviru biznisa, narocito u medjunarodnoj trgovini, izvan toga su oni dosta hladnokrvni i nemaju vremena za opterecivanja sa emotivnim i nacionalnim nabojem izvan njihove teritorije i odnosa sa njihovim susjedima.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ronald рече

Jeste zlocinacki poduhvat, to ce ti potvrditi mnogi racionalni i posteni zvanicnici RS u to vrijeme, koje Karadzic i Mladic nisu zagadili svojim budalastinama. Ja sam pominjao dr Rajka Kasagica sa kojim sa pricao o Milosevicu i koji je bio bivsi predsednik vlade RS 95-96. Covjek se u to vrijeme 2006. na sam pomen Milosevica osjecao lose i nije volio da mu se pomene. Nista Milosevic nije radio u korist Srba u RS, vec uglavnom je kao i Karadzic gledao iskljucivo svoju korist. Ako bih cjepidlacio za Mladica bi moglo da se kaze kako je ipak direktno ucestvovao u ratu pa ga otud mnogi borci, moji prijatelji, iz Krajine uglavnom ili oko Sarajeva malo vise cijene.

Не није. Злочина је било али нико није седе у мрачно соби и планирао истребљење несрба како то Хаг тврди. Злочине ја никада нисам негирао и то сам писао више пута.

Дакле, нема удруженог злогиначког подухвата. Да га је било не би ни један Хрват и муслиман остао у Србији.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ronald рече

Jeste zlocinacki poduhvat, to ce ti potvrditi mnogi racionalni i posteni zvanicnici RS u to vrijeme, koje Karadzic i Mladic nisu zagadili svojim budalastinama.

racionalni i posteni.... e, bas me nasmeja Ronald....:D ....bre, da se nisu Srbi bar koliko toliko vojno i politicki organizovali prosli bi skoro kao u Drugom ratu, iako smo u nekim oblastima opet mnogo stradali, Naser Orlic i mudjahedini, pa Sarajevo i mnogo drugoga.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Срђан Шијакињић рече

Немам дефинитиван став, само размишљам наглас...

Teško je skloniti emocije, jer ni zapad ih ne sklanja koliko god se nama činilo da su oni samo pragmatični, ali nisu. Pragmatičnost je samo na površini, a emocije duboko ispod površin i one rukovode u mnogome geopolitičkim potezima koje je zapad vukao kako u daljoj tako i u bližoj prošlosti i čvrsto sam uvjeren da se to neće promjenuti. 

Srbiji je još jedino ostao razlog za učlanjenje u NATO, prevencija da ne bude napadnuta od tog samog NATO-a dok druge zemlje koje su prije Srbije ušle koliko toliko gutaju budaleštinu da im je NATO zaštita od spoljnjeg neprijatelja, počev od Srbije ako je u pitanju region Juge ili generalno Rusija. Nisam siguran koliko je to dobar razlog za učlanjenje, i kakve bi benefite Srbija imala u samom savezu osim što bi joj 2% BND odlazilo za potrebe tog saveza. To bi bilo čisto plaćanje reketa, a ništa drugo se ne bi promjenulo u odnosu na ono što Srbija sad ima ili nema. Dakako sa učlanjenjem u NATO, Srbija blanko potpisuje pristanak na sve od potpisa na nezavisnost Kosova, do potvrde da sav tretman koji je imala tokom dvedestih od strane zapada je opravdan, da su Srbi zločinci i jedini krivci za rat u Jugoslaviji na kraju završno sa mučkim bombardovanjem koje bilo potpuno opravdano i potrebno. 

Srbija nažalost nema elite koje bi oblikovali svijest ljudi, što je svakako zasluga tog istog zapada kroz prvi i drugi svjetski rat, kroz nametanje komunizma, pa do danas do čerečenja države i naroda. Političke prilike se odvijaju stihijski, i Srbija je prepuštena samoj sebi. Šta će biti u budućnosti to će se vidjeti. 

Svi vozovi u kome bi priklanjanje Srbije zapadu značilo neku beneficiju su prošli, ako su ikad i čekali na stanici. Srbija u zapadnom savezništvu može biti samo pokisli, crkveni miš kome je uzeto svako dostojanstvo i integritet u takvom savezništvu. Dok s druge strane geopolitičke prilike zaista Srbiji idu na ruku, i sad je najbolji trenutak da se ostane neutralan i da se ne raskidaju veze i sve što je dosad izgrađeno sa Rusijom, a međuvremenu se apsolutno posvetiti sebi i unutrašnjim problemima, jer na prvom mjestu bez obzira s kima je Srbija saveznik stoji sređivanje nereda u sopstvenoj kući. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Не није. Злочина је било али нико није седе у мрачно соби и планирао истребљење несрба како то Хаг тврди. Злочине ја никада нисам негирао и то сам писао више пута.

Дакле, нема удруженог злогиначког подухвата. Да га је било не би ни један Хрват и муслиман остао у Србији.

Nije bilo ciljanog istrebljenja i kontinuiranog etnickog ciscenja ali ja ti govorim nesto drugo, on je najveci zlicinac prema svom narodu. Sve je radio pogresno, i isao na pregovore pun samopouzdanja i totalno nesvjestan snage USA u to vrijeme. On je smatrao da je od izuzetne vaznosti njegova pozicija i da moze da odlucuje a stanje na terenu se brzo mijenjalo i mogao je mnogo bolje stvari da izdejstvuje. Mogao je da utice i na Tudjmana i Izetbegovica jer su ga u pocetku podrzavali ljudi iz USA. Posto je i JNA tada bila najaca njegova odgovornost je veca nego ove dvojice koju u pocetku niko sa zapada nije mnogo pitao za bilo sta. Njegova odgovornost je 40% na kraju, u pocetku je bila 50%, a njihova po 25% a na kraju 30%. Znas li da su na pocetku rata Bosnjaci bukvalno bili bez oruzja i moji prijatelji cije su baze bile u Vogosci mi kazu da su isli jedan za drugim i u slucaju da jedan pogine ovaj iza preuzima pusku, cak su i mnoge hvalili hrabroscu. A otac od mog prijatelja je jedan od najpostenijih ljudi i najhrabrijih u ratu koje sam upoznao a koga su i mnogi bosnjaci voljeli i dan danas ga vole za odnos prema ratu i prema ljudima protiv kojih je ratovao svaki dan. To je tuzno jer znas ljude protiv kojih ratujes i tu je tuzna strana tog bosanskog rata. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

racionalni i posteni.... e, bas me nasmeja Ronald....:D ....bre, da se nisu Srbi bar koliko toliko vojno i politicki organizovali prosli bi skoro kao u Drugom ratu, iako smo u nekim oblastima opet mnogo stradali, Naser Orlic i mudjahedini, pa Sarajevo i mnogo drugoga.

Rajko Kasagic je jedan od najpostenijih ljudi koje sam upoznao. A ti nisi nikad ni pricao sa nekim iz tadasnje vlasti tako da ne vidim sto bih sad ovo sto pises uzimao za ozbiljno.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Ма, он је крив за другачији злочиначки подухват... највише према свом народу. 

Мада ми се, наравно, нимало не свиђа ни оно сравњивање Вуковара са земљом, ни оно вежбање стрељаштва по Сарајлијама, ни убијање заробљеника у Сребреници, и сл.

То не приличи српској војсци. Арчибалд Рајс пише да је својим очима гледао како смо са заробљеним аустроугарским војницима делили последње парче хлеба, и то након онога што су радили по Мачви. Али, 50 година комунизма је очигледно узело данка и у моралном погледу.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Rajko Kasagic je jedan od najpostenijih ljudi koje sam upoznao. A ti nisi nikad ni pricao sa nekim iz tadasnje vlasti tako da ne vidim sto bih sad ovo sto pises uzimao za ozbiljno.

Ma, pitanje je koliko vidim, da li smo imali pravo da se organizujemo i branimo ili ne.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Srbija nažalost nema elite koje bi oblikovali svijest ljudi, što je svakako zasluga tog istog zapada kroz prvi i drugi svjetski rat, kroz nametanje komunizma, pa do danas do čerečenja države i naroda

Sacekaj, ovde je zapad nametnuo komunizam?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...