Jump to content

Пројекат ”Нови српски поредак”

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

пре 3 минута, Bokisd рече

Ma, pitanje je koliko vidim, da li smo imali pravo da se organizujemo i branimo ili ne.

Gledaj u ratu ljudi uglavnom brane sebe i svoje porodice ili se povlace i bjeze a oni koji su na vlasti nemaju predstave sta se desava na terenu, samo im jave da su osvojili ili da su potisnuti. To je to, za obicnog covjeka kojem nije bilo do rata je najgore jer uzimas pusku i ides u rov a preko puta ti je komsija sa kojim si kafenisao prije koji dan. Ali sve zavisi od ljudi na vlasti.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Ma, pitanje je koliko vidim, da li smo imali pravo da se organizujemo i branimo ili ne.

Наравно да смо имали право. Само није требало чинити злочине (без обзира што их је чинила и друга страна).

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Ма, он је крив за другачији злочиначки подухват... највише према свом народу. 

Мада ми се, наравно, нимало не свиђа ни оно сравњивање Вуковара са земљом, ни оно вежбање стрељаштва по Сарајлијама, ни убијање заробљеника у Сребреници, и сл.

То не приличи српској војсци. Арчибалд Рајс пише да је својим очима гледао како смо са заробљеним аустроугарским војницима делили последње парче хлеба, и то након онога што су радили по Мачви. Али, 50 година комунизма је очигледно узело данка и у моралном погледу.

Ma, da, Erazmo, mi bi bolje znali kako treba da se vode ratne borbe, .... inace, ako je bilo streljastva, nije bilo organizovanog streljastva nad Sarajlijama, dok recimo poznato je koliko je Srba takodje stradalo u Sarajevu u logorima i progonima, pa, Srebenica i stradanje Srba, ..... drugo, to je bio prakticno gradjanski rat i medjusobni zlocini i streljanja su bila veoma cesta zbog specificnosti te situacije..... dok je glavno pitanje da li je bilo zlocinackog poduhvata,.....ja mislim da je sa strane muslimana i Zapada bio zlocinacki poduhvat, dok sa nase strane samo pojedinacni zlocini koje ne opravdavam.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Sacekaj, ovde je zapad nametnuo komunizam?

Sami su ga izmslili na prvom mjestu,  a poslije i direktno progurali, Rusima preko Lenjina, Srbima preko Tita. Tamo gdje nisu htjeli da se primi, svojski su se potrudili da ga spriječe kao u primjeru Grčke. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Justin Waters рече

međuvremenu se apsolutno posvetiti sebi i unutrašnjim problemima, jer na prvom mjestu bez obzira s kima je Srbija saveznik stoji sređivanje nereda u sopstvenoj kući. 

Kako se posvetiti samo sebi kad Vucic ali i vlast prije njega su uvijek govorile kako mi trpimo konstantan pritisak. Evo i Vucic to pominje svaki dan.

Kako mislis da se okrenemo sami sebi, jel to znaci prestanak slivanja novca od strane evropskih zemalja i USA u Srbiju.

Sta je tvoj konkretni odgovor, jel Srbija treba da tezi EU ili treba da prekine pregovore, zauzme neutralnu poziciju i pokusava na raj nacin da gradi odnose podjednake sa svima? Ja mislim da Srbija jednostavno nema snagu za to, jer ovde niko nije u stanju da sredi unutrasnje probleme, niti se radi na tome.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ronald рече

Gledaj u ratu ljudi uglavnom brane sebe i svoje porodice ili se povlace i bjeze a oni koji su na vlasti nemaju predstave sta se desava na terenu, samo im jave da su osvojili ili da su potisnuti. To je to, za obicnog covjeka kojem nije bilo do rata je najgore jer uzimas pusku i ides u rov a preko puta ti je komsija sa kojim si kafenisao prije koji dan. Ali sve zavisi od ljudi na vlasti.

Pa, da, mislim da je to u stvari prakticno bio gradjanski rat, sto je specifinije od klasicnog rata i postoji veliki broj pojedinacnih zlocina.....samo sto mislim da je uzrok rata bio u politici Zapada i muslimana u Bosni. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

inace, ako je bilo streljastva, nije bilo organizovanog streljastva nad Sarajlijama, dok recimo poznato je koliko je Srba takodje stradalo u Sarajevu u logorima i progonima, pa, Srebenica i stradanje Srba, ..... drugo, to je bio prakticno gradjanski rat i medjusobni zlocini i streljanja su bila veoma cesta zbog specificnosti te situacije..... dok je glavno pitanje da li je bilo zlocinackog poduhvata,.....ja mislim da je sa strane muslimana i Zapada bio zlocinacki poduhvat, dok sa nase strane samo pojedinacni zlocini koje ne opravdavam.

Како бре није било организованог стрељаштва? Па, ено, онај Лимонов дошао човек мало да се опроба у пуцању, па распалио са брда доле по Сарајеву, као да је у лов пошао... 

Како ти, као хришћанин, можеш да релативизујеш злочине свог народа? Значи, прија нам само гуслање? А, ако нам неко помене да смо и ми свашта радили, одмах се копрцамо? Шта, оправдање је то што су и они нама то радили?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Desiderius Erasmus рече

Како бре није било организованог стрељаштва? Па, ено, онај Лимонов дошао човек мало да се опроба у пуцању, па распалио са брда доле по Сарајеву, као да је у лов пошао... 

Како ти, као хришћанин, можеш да релативизујеш злочине свог народа? Значи, прија нам само гуслање? А, ако нам неко помене да смо и ми свашта радили, одмах се копрцамо? Шта, оправдање је то што су и они нама то радили?

Pa, ako je dosao sam, ludak i zlocinac, kao i svi ostali, da je bilo organizovano, ne znam ko bi preziveo, pa, bilo je i muslimanskih snajperista ludaka i zlocinaca, na primer secam se da su mnogi Srbi takodje stradali od snajpera .... drugo su ratna dejstva i ofanzive muslimana u ratu u Sarajevu i okolini,....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Sami su ga izmslili na prvom mjestu,  a poslije i direktno progurali, Rusima preko Lenjina, Srbima preko Tita. Tamo gdje nisu htjeli da se primi, svojski su se potrudili da ga spriječe kao u primjeru Grčke. 

Ihh, ja sam citao koliko ima dva naucna rada o slanju Lenjina u Rusiju i tu je dosta toga nejasnog. Nije ga poslala USA, vec je isao kao njemacki agent, osim ako ti ne mislis da USA i kroz cijeli 20. vijek odredjuje i upravlja spoljnom politikom Engleske, Njemacke itd.  Ali se stalno sa druge strane skida odgovornost sa ruskih seljaka i radnika koji su objerucke prihvatili taj sistem, kao sto su i kod nas neki iz moje porodice, a neki ne i vidjeli su jos 45. sve mane komunizma. Da ga ljudi nisu prihvatili niko im ga ne bi mogao nametnuti, kao sto mnogi nisu pa su se iselili. Ali prica o bratstvu i jedinstvu uvijek upali kod sirotinje, i sad a ne onda.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, ako je dosao sam, ludak i zlocinac, kao i svi ostali, da je bilo organizovano, ne znam ko bi preziveo, pa, bilo je i muslimanskih snajperista ludaka i zlocinaca, na primer secam se da su mnogi Srbi takodje stradali od snajpera .... drugo su ratna dejstva i ofanzive muslimana u ratu u Sarajevu i okolini,....

Па дошао је на готово, знајући да је то популаран спорт на брдима око Сарајева.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ihh, ja sam citao koliko ima dva naucna rada o slanju Lenjina u Rusiju i tu je dosta toga nejasnog. Nije ga poslala USA, vec je isao kao njemacki agent, osim ako ti ne mislis da USA i kroz cijeli 20. vijek odredjuje i upravlja spoljnom politikom Engleske, Njemacke itd.  Ali se stalno sa druge strane skida odgovornost sa ruskih seljaka i radnika koji su objerucke prihvatili taj sistem, kao sto su i kod nas neki iz moje porodice, a neki ne i vidjeli su jos 45. sve mane komunizma. Da ga ljudi nisu prihvatili niko im ga ne bi mogao nametnuti, kao sto mnogi nisu pa su se iselili. Ali prica o bratstvu i jedinstvu uvijek upali kod sirotinje, i sad a ne onda.

Nisam ni rekao USA, nego zapad....tu sam svakako mislio na Njemačku. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

Па дошао је на готово, знајући да је то популаран спорт на брдима око Сарајева.

... ludaka i zlocinaca je oduvek bilo, .... problem je da li je organizovano i da li je bilo naredbi da se spreci pojedinacni zlocin.... 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ronald рече

Kako mislis da se okrenemo sami sebi, jel to znaci prestanak slivanja novca od strane evropskih zemalja i USA u Srbiju.

Sta je tvoj konkretni odgovor, jel Srbija treba da tezi EU ili treba da prekine pregovore, zauzme neutralnu poziciju i pokusava na raj nacin da gradi odnose podjednake sa svima? Ja mislim da Srbija jednostavno nema snagu za to, jer ovde niko nije u stanju da sredi unutrasnje probleme, niti se radi na tome.

Kad kažeš da Srbija nema snage, pa kako će se onda izboriti za svoje mjesto pod nebom? Šta treba da se desi, ili bolje rečeno tim nekim članstvima u NATO-u i EU itd...šta će se promjenuti u funkcionisanje srpske politike što će se odraziti na društvo? Šta kao nestaće Vučića, Malija, Gašića jednom kad uđemo u NATO i EU? Šta da se očekuje da će se odjednom stvoriti te elite, ili će neki zapadni namjesnici voditi spoljnju i unutrašnju politiku Srbije što će izaći na dobro odjednom? 

Srbija neće nikad ući u EU. Samoprosvjećenje o toj činjenici bi vidio kao jedan važan korak u spoznavanju samih sebe, svog položaja i naših mogućnosti za ubuduće. To bi bio prvi korak ka tom okretanju sebi. Srbija treba da izigrava da teži EU, i da crpi koliko je moguće novac iz fondova koji su rezervisani za zemlje pregovarače, ali da istovremeno radi na obezbjeđenju alternativa, kao što je dobro učinjeno sa potpisivanjem sporazuma sa EAEU, učvrsćivanjem saradnje sa Kinezima itd....Ionako je vrlo malo tog novca koje je Srbija dobila, nepovratna sredstva, ugalvnom su to krediti evropskih banka, i u manjem broju donacije vlada određenih država. 

Dešavaju se tektonski potresi na geopolitičkoj sceni. EU će postati značajno oslabljena izlaskom Britanije. Trump je sve suprotno od onoga kako je Evropa navikla da ima odnos sa SAD, Milijarde će faliti u EU bužetu, i taj novac će se nekako morati nadomjestiti. Makron predlaže poboljšanje odnosa sa Rusijom, što bi značilo i skidanje sankcija, a Njemačka se protivi tome...a opet kroz sjeverni tok 2 stoje na toj linij tako da su i  oni na nekoj vrsti dve stolice, a Srbiji se nešto zamjera. Ako Njemaci uspiju da prevaziđu tu svoju staru boljku, doći će se u sukob sa Englezima i SAD koji će tad biti u nekom svom savezu.....Turska je odavno na kolosjeku da se gradi kao sopstvena regionalna sila, i sve više se udaljava od NATO-a. Kina se postaje jača nego ikad u svojoj istoriji....itd uopšte nije vrijeme ni za kakve saveze ni unije. Nakon što se ti potresi smire, situacija će ako Bog da da odmota u korist Srbije, sa ojačanom EU i bliže povezana sa Rusijom. 

Srbija nema ništa sa USA, niti imamo bilo kakvu ekonomsku razmjenu s njima. Srbija treba da ima partnerstvo sa EU i sa Rusijom u prvom planu, i sa Kinezima u drugim planu. I treba se nadati povoljnom geopolitičkom vjetru, a unutrašnji red zavesti sopstvenim snagama, ako to ne možemo onda ne treba ni da postojimo. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Desiderius Erasmus рече

Ма, он је крив за другачији злочиначки подухват... највише према свом народу. 

Мада ми се, наравно, нимало не свиђа ни оно сравњивање Вуковара са земљом, ни оно вежбање стрељаштва по Сарајлијама, ни убијање заробљеника у Сребреници, и сл.

То не приличи српској војсци. Арчибалд Рајс пише да је својим очима гледао како смо са заробљеним аустроугарским војницима делили последње парче хлеба, и то након онога што су радили по Мачви. Али, 50 година комунизма је очигледно узело данка и у моралном погледу.

И ја кажем да се о нас највише огрешио. Остали могу да му дигну споменик. Али овде Гризли говори да је он најогри а Амери добри. О томе се ради. И то је лаж.

Ја сам више пута писао овде против ратних злогина ( Око Вуковара су се водиле борбе и није био циљ да се сраван са земљом. Око Сарајева треба свашта да се рашчлани за шта сад немам времена, стрељање ратних зарбољеника у Сребреници је злочин за сваку осуду као што је и за осуду фалсификовање и увеличавање истог злочина) Али то није тема, него је тема и поента да Слоба није балкански касапин и та прича може да прође само у друштву Наташе Кандић

Подели на овим сајтовима

Види @Grizzly Adams како они лепо чувају наше светиње. Јел ти сад јасније?

WWW.RTS.RS

Епархија рашко-призренска оштро протестује због видео-снимка косовске певачице Албане Азизи на темељима храма Светог Николе у Новом Брду. У саопштењу се изражава дубоко згражавање Епархије...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...