Jump to content

Пројекат ”Нови српски поредак”

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

1. Направити једноумну тј. без-умну секту са култом Великог Вође, Срби то воле
  2. Преузимање власти и контрола медија
  3. Злоупотребити мит о ”враћању Косова” максимално јер Срби цимају на то (иако знаш да је бесмислица)
  4. Рехабилитовати Милошевића и остале зликовце, они и ”нису били тако лоши”
  5. Подгревати мржњу према западу и цивилизацијским вредностима - ”злочиначко НАТО бомбардовање!” итд.
  6. Стаљинистичке методе дискредитације противника - ”подршка независности Косова”, ”страни плаћеници и шпијуни” итд.
  7. Постепено поништити везе са цивилизованим светом, глумити у међувремену јер се мора
  8. Окренути се Русији, КГБ-оцу и њему сличним
  9. Обезбедити подршку СПЦ и почистити је од ”непожељних”, потребна је ”идеолошка подршка” Цркве
  10. Завити Србију у црно за наредних 50 година

Само ви стаљинови унучићи радите свој посао. Све то дође на своје.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ово твоје написано ме подсећа на оно кад крава да доста млека а онда шутне кофу и све проспе.

Све је у реду што си навео, само си се укакио са ''независним Косовом''.

Ништа ти изгледа није свето осим слободног тржишта.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Натан рече

Све је у реду што си навео, само си се укакио са ''независним Косовом''.

Ништа ти изгледа није свето осим слободног тржишта.

Мешаш појмове. То што мислим да је враћање Косова нереално не значи да ми није свето.

Али то не мења ништа у вези горе наведене чињенице да се Косово само злоупотребљава за неке друге циљеве.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Какав шит ти користиш? :D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Milan Nikolic рече

Какав шит ти користиш? :D

Тако то изгледа кад конвертит покушава да изпаметује на конто овога.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Grizzly Adams рече

Мешаш појмове. То што мислим да је враћање Косова нереално не значи да ми није свето.

Светиње се не одриче тек тако, ни кад је отета. У бајке о томе како ће Албанци да нам чувају светиње и народ на КиМ не верују ни Американци а камоли ми да верујемо. И то није ствар вере него искуства и историјског сећања. Знамо шта је остало од светиња и српског културног наслеђа у Албанији. Чак и у Македонији и Црној Гори је врло тешка ситуација а о статусу нашег највреднијег духовног и културног наслеђа у неком албанском Косову или Великој Албанији да не говоримо. Биће да нам је свима јасно да би било какве гаранције о томе остале само на папиру.  

Али то не мења ништа у вези горе наведене чињенице да се Косово само злоупотребљава за неке друге циљеве.

То је чињеница и то раде и "наши" и "њихови". Многи и данас, као и у време Милошевића, изједначавају ауторитарни и антинародни режим са народом, а српски народ је као и тада у ствари притиснут између тираније до сржи корумпираног АВ режима, екстремног национализма Албанаца и безобзирних интереса Америке и Брисела.  

Подели на овим сајтовима

Да ти је свето не би користио ту другосрбијанску фразу ''реална независност'', јер својих светиња се нико нормалан не одриче.

Били смо вековима под Турцима, једном смо на челу са краљем сви напустили земљу и оставили другима, па је реално стање у оба случаја било да Србије више нема, али оба пута је васкрсла. 

Јевреји су скоро два миленијума ''реално'' остали без државе, али су се ипак вратили само зато што за њих то није било реално.

Може јака економија и без таквих компромиса.

То што неки политичари злоупотребљавају питање Косова не значи да ми треба да га се одрекнемо и трубимо о реалној независности.

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams појела те та западњачка филозофија целог, раскинуо си све везе са слободарским светом и сада ти преостаје једино да мантраш кроз вечност... 

Подели на овим сајтовима

Nisam spremna da prihvatim da je vracanje Kosova mit ali se potpuno slazem da se to pitanje koristi za manipulaciju.

Ostalo sve mogu da potpisem. ?

Подели на овим сајтовима

Нема никакве везе шта ја мислим о независности Косова. Могу да будем 100% против независности Косова и ни једно слово у почетном тексту не би се променило.

Ово горе је сасвим друга тема коју ви не можете да видите баш зато шти сте заслепљени тим питањем. Управо као што сам рекао - Срби цимају на то.

И докле год буде тако бићете лаки за манипулацију.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

„Мит о враћању Косова“ уопште није бесмислица. Темом Косова се манипулише и најлакше је манипулисати, али са друге стране то доказује стварну важност те теме за Србе као народ. Док Срби „цимају“ на Косово, тј. док у њима живи Косовски завет, имаће темељ који их држи и биће Срби, тј. неће моћи да им се подмеће сваких десет година нови идентитет, како се промени геополитика. Захваљујући чувању Косовског завета и немирења са тим да Косово није њихово и да никада више неће бити њихово, Срби су га сачували 500 година. И истовремено сачували су себе као такве за тих 500 година. Они који су се одрекли Косовског завета, прогласили га за мит и занесењаштво и прагматично се окренули „реалности“, постали су Турци (касније Муслимани па Бошњаци) или Хрвати или нешто треће, данас чак и Монтенегрини, што наравно не мора да буде ништа страшно и многи су поносни на тај свој нови идентитет, али на нама је избор.

Подели на овим сајтовима

Можда ти ово што пишем изгледа као гуслање :) и опрости ако сам скренуо са теме коју си започео, али видиш да се и овде већина коментатора одмах ухватила за Косово :)

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, сведок рече

видиш да се и овде већина коментатора одмах ухватила за Косово

Па видим, и то лепо илуструје ово што сам горе написао. Наш народ је толико нуро-испрограмиран да ”цима” на то да је много лако њиме манипулисати.

Ено и у црквено-политичким обрачунима се то користи као ”муниција”. Трагично. И веома незрело. Брука.

Ситуација је таква каква јесте, нека је интерпретира свако како оће. Поента је само бити мало мудрији и не дозволити разним преварантима да нас цимају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Grizzly Adams рече

Поента је само бити мало мудрији и не дозволити разним преварантима да нас цимају.

Слажем се потпуно са поентом.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...