Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ova Tamos Dalekso je moj najfan opd svi moji fanovi  redovno mi lupa lajk na dole, takvo je to njeno pleme ,liberlanihdosojeda,il lupaju minus il kukaju il cinkare ko i sve tužibabe,e da kad su u mogučnosti krvavo kažnjavaju, tako mi se lepo uklapaju u opise kapoa po logorima

Подели на овим сајтовима

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

Занимљиво је колико пута је употребио заменицу "ја". За свакога ко има и површно знање из психологије то је јасан индикатор.

А занимљиво је и на 1:04:20 кад каже: 

"Ја и неки тамо крајње десни, неки вјерски...да га не назовем фанатик, него човјек који мисли да само треба да се по цијели дан моли Богу, исто можемо да нађемо своје мјесто у Цркви и у овом свијету...".

Није га назвао фанатиком, али се види да то мисли...Што ће рећи, све претходне генерације хришћана ревнитеља, а нарочито монаха (којима је "позив" да се моле по цео дан) су  за епископа неки "десничари" и "фанатици" у Цркви. Нешто им фали, застранили су. Е сад, занимљиво је да владика као опозит себи узима тог "молитвеног фанатика", који, узгред буди речено, ради управо оно што и Христос и ап. Павле траже од нас у Новом Завету - молите се без престанка.. Што после понављају кроз векове и светитељи Божји, све до савремених стараца, и грчких и руских, и румунских, када и мирјанима саветују да се, колико год могу више, моле Исусовом молитвом.

Можда у томе и јесте проблем, или један од проблема, што је молитвеност почела да се перципира као застрањење.

Nemojmo zamenjivati teze opet, jer stvarno nema potrebe osim ako je Djuroviceva dijagnoza presla I na vas. Nije on minimalizovao znacaj molitvenika, tihovatelja, a posebno ne monastva koje on izuzetno ceni I podrzava! Moze li covek ilustracije radi da kaze u studiju , dakle direktan prenos, moze li da se izrazi, dozvolite I pogresno, ali ne I maliciozno!? Lepo on rece, tj. citirase u emisiji, kada kaze iz zlog coveka izlazi zlo, a onaj koji cuje I dela dobro, iz takvog izlazi dobro. Ostavimo se trunja u oku drugog, a gledajmo na svoja brvna I ne osudjujmo tako lako. Ne znam odakle ti ideja da povezujes vl. Grigorija sa navodnim pristupom da je molitvenost zastranjenje!? Pa on, vl. Maksim, Mitropolit Amfilohije, Vl. Atanasije, Joanikije I mnogi drugi su uistinu oziveli I oradosnili liturgijsko bogoslovlje, tj. vratili I poveli nove vernike na Svetu Liturgiju, opet I opet!!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Tελώνης рече

Ми који еп. Григорија одлично познајемо, ја ево већ више од 20 година, за разлику од вас који га не познајете осим површно, знамо да су његови јавни наступи једна врста глуме. Та његова слика у јавности потпуно је различита од онога какав је он у свакодневном односу према пријатељима, политичарима, свештеницима, обичном народу...

Овим само показујеш да уопште не познајеш владику Григорија и да си један обичан слинавац и преварант. Како те није срамота да кажеш за Владику да је он глумац и лицимер. Ја га познајем дуже од тебе, више од 30 год, и никад нисам видео оно што ти овде причаш.Управо супротно-онакакв какав је на телевизији такав је и уживо са народом било да се ради од малог детета, одрслог човека па до неке неписмене бабе. Увек благ, насмејан и мио.

Што се тиче његовог наводног каријеризма и то није тачно. Григорије није хтео нпр.да буде Митрополит у Сарајеву а могао је. Није он крив што је 2010 имао 14 гласова за титулу патријарха. То су други гласали а не он сам за себе.

Даће Бог па да нам он буде српски патријарх једног дана.

Жив је Бог и жива ће бити душа наша!

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Desiderius Erasmus рече

Tebi tvoj gospod(ar) izgleda već dovoljno pomaže, inače ne bi tako revnosno botovao za njega. 

Баш бих волео да видим како живиш ти, па да те одведем да видиш како живим ја.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Tελώνης рече

Ово се посебно односи на еп. Григорија! Видим да је опет у кампањи за патријарха - вели можда четврта буде срећа ;) (за неупућене и наивне: имао је кампање пред саборе 2006. и 2008. када је планирана смјена патријарха Павла, те пред изборни сабор 2010. - сва три пута имао је несебичну подршку тадашње власти, али му се ипак изјаловило...)

Да ти Живица Туцић и Мирко Ђорђевић нису били деде кад овако збориш?

Ти си неки опасан стручњак за све и свашта и још понешта......

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Баш бих волео да видим како живиш ти, па да те одведем да видиш како живим ја.

Pa, zašto onda, crni Milane, tako besramno botuješ? Ako nije iz koristi, onda, znači, iz iskrenog uverenja? Ali, ne deluje mi da imaš dva razreda osnovne, pa da možeš da ne vidiš ovo što se radi... 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Obozavalac рече

Да ти Живица Туцић и Мирко Ђорђевић нису били деде кад овако збориш?

Ти си неки опасан стручњак за све и свашта и још понешта......

Обожаваоче. јеси ти стварно наш добри Таса? По стилу, личиш ми на њега. :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Стаљиново унуче рече

е да тебе не зборавим Манго, ти си један од поглавица племена лицемерних на овијем форуму,са овијем шатро у короту,

чу ауторитета... пи

Nije uopšte nužno da odgovoriš ako nemaš šta pametno da odgovoriš.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Obozavalac рече

Даће Бог па да нам он буде српски патријарх једног дана.

Дај Боже!:dobro:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Стаљиново унуче рече

Ova Tamos Dalekso je moj najfan opd svi moji fanovi  redovno mi lupa lajk na dole, takvo je to njeno pleme ,liberlanihdosojeda,il lupaju minus il kukaju il cinkare ko i sve tužibabe,e da kad su u mogučnosti krvavo kažnjavaju, tako mi se lepo uklapaju u opise kapoa po logorima

... reče pametnjaković kukajući i žaleći se na nekog, tužakajući ga... sve uz trip kao da je u logoru samo zato što je neko udario minus na neko njegovo baljezganje...

Projekcija je fenomenalan psihološki mehanizam. :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Vladika Atanasije (Jevtić): U crkvi nema vlasti, nego Sabora

29.10.2019 | 17:19 | Religija | Kim | komentara: 0 | pregleda: 528

Episkop bački se vidno lakta da bude patrijarh. Vladika Maksim je pohvala pravoslavlja. Napad na medije nije stav SPC. Srbi na Kosovu su zastupnici kosovskog zaveta, moraju da ostanu i opstanu, smatra episkop Atanasije.

Podeli ovaj članak sa:

• 1572365996434_episkop_atanasije___foto_k Episkop Atanasije (Foto Kim)

Komentarišući proslavu 800 godina autokefalnosti SPC episkop Atanasije, u intervjuu za RTV Kim je izjavio:

„Moglo je biti i bolje, ali to je organizovao Sinod. Ovaj Sinod, sa ovim patrijarhom nije, da kažem iskreno, nije pravi odraz i izraz naše jerarhije“, dodajući da je još od ranije episkop bački (Irinej) nametnuo svoj način rada i da je proslava u Žiči bila saborna. Proslava je nastavljena u Peći, ali na nju nije došla polovna vladika SPC. Episkop Atanasije smatra „da je bolje bilo da je to pretvoreno u jedan Sabor, da se nastavi Saborom iz Žiče i da se napravi Arhijerejski sabor“.

„Posle su u Žiči arhijereji pokrenuli inicijativu da se održi Sabor sada, jer po kanonima imaju dva Sabora, jedan prolećni, a jedan jesenji. Kod blaženopočivšeg patrijarha Pavla se to poštovalo. Ovo sada, ja ne mogu da shvatim. Mogu da kažem gospodin episkop bački (Irinej) je taj koji ne dozvoljava da ja budem na Saboru, iako je bila odluka iz vremena patrijarha Pavla da me pozivaju, ali ja se ne osećam zapostavljeno“, rekao je episkop.

Sem mitropolita Hrizostoma, niko od članova Sinoda SPC nije prisustvovao proslavi u Peći, a episkop Atanasije tvri da je episkop bački Irinej preuzeo Patrijaršiju u Beogradu. „Ja sam to rekao patrijarhu (Irineju) i pisao mu, skoro da mu je preuzeo Patrijaršiju“, dodavši da se episkop bački „vidno lakta da bude patrijarh.“

On je u osudio nezakonito uklanjanajanje episkopa zapadno-američkog Maksima i profesora Marka Vilotića sa Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, „privatizovanje“ zvaničnog sajta SPC i činjenicu da mu se ne dozvoljava objavljivanje tekstova u „Pravoslavlju“, glasilu SPC.

„Vladika Maksim je pismen, učen i čestit čovek, ali po svaku cenu hoće da ga proteraju. Tobož, nije u nekim istupima pravoslavan, ali Amfilohije i ja napravili smo jedan referat, da je čovek potpuno pravoslavan. To što je on pomenuo indijsku filozofiju, to je i Nikolaj (Velimirović) pominjao“, navodi episkop Atanasije.

Komentarišući zvanično saopštenje na sajtu SPC u kom se, povodom pisanja o neregularnostima oko smene profesora na Bogoslovskom fakultetu, napadaju dva dnevna lista „Blic“ i „Danas“ za anticrkvenu harangu, on smatra da to nije zvanična osuda Srpske pravoslavne crkve.

„To nije stav SPC, to je stav dotičnog gospodina (episkopa Irineja), pa neka se on s njima raspravlja, s time nema veze Sabor arhijereja. Uglavnom, neće to proći i ne može proći takva bruka da smeni vladiku Maksima koji je pohvala pravoslavlja celoga.“

Vladika Atansije podseća da u crkvi nema vlasti, nego ima sabora, sabornosti i dogovora, kao i „da Duh sveti deluje u crkvi. Hristos Duhom svetim rukovodi u crkvi, mi Duhom svetim dišemo. Otkud bi svetitelji mogli da čuju naše molitve, da nije Duha svetoga.“

Govoreći o stanju na Kosovu i Metohiji on smatra da „Srbi treba da opstanu i ostanu. Mi imamo, poslovicu ’kadar biti stići i uteći i na strašnom mestu postojati’. Stići kad treba, mi smo sutra svi spremni da idemo na Kosovo.“

„Srbi su svedoci toga strašnoga mesta. Naslednici, nosioci i branitelji i zastupnici takve vekovne tradicije živog predanja kosovskog i kosovskog zaveta“, kaže episkop Atanasije i dodaje da su Srbi na Kosovu i Metohiji seme između 1500 crkva i manastira. „Treba da ih posećujemo jer im tako veliku hrabrost donosimo“, zaključio je umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije (Jevtić).

IZVOR: https://www.radiokim.net/vesti/religija/vladika-atanasije-jevtic-u-crkvi-nema-vlasti-nego-sabora.html

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ViktorijaV рече

U pravu si. Gledali smo sa oduševljenjem! Svaka mu čast! I onom profesoru i uredniku. Nažalost pametni i dragoceni ljudi odlaze. Za nas koji ostajemo potrebno je osveženje i nova snaga da nije sve kako izgleda da jeste.

Заиста, одмерено и са достојанством објаснили од статута, слободе, државе, универзитета, Цркве до владике Максима и слободе мишљења. Колико нам је потребна жива реч, медији само испирају мозак.  Оља не одступа и постојана је у својим  начелима. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...