Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 минута, Milan Nikolic рече

@Avocado 

Како не схваташ да поштен човек неће ни гледати такве медије које наводиш. Има ко то мора гледати и ко се мора препирати, ја не морам.

Vidi se i iz samog naziva linka šta u njemu piše...

Ne ide pozivanje na poštenje uz taj sendvič... pokvarićeš stomak...

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Свашта је било у насловима ББЦ-а. Што бих се поводио тиме?

Може ли бити већа провокација од непрекидне активности атеисте на верском форуму?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

@Ronald 

Како не видиш да си у игри изигравања Срба са Косова? Шта би ти понудио Србима на Косову?

Ne bih tim ljudima na KiM ponudio nista, jer nece ni dobiti nista. Zasto bih zamajavao te ljude kao sto rade svi politicari ili kao Vucic svaki dan na televiziji i prica kako je tesko, kako se on bori itd. Ne bih im obecavao bajke kako Srbija nece priznati KiM uzdizao to kao nesto bitno kad u realnosti Kosovo funkcionise kao druga drzava, imaju sve. 

A ta prica kako vrijedi cekati decenijama jer se mogu stvari okrenuti na stranu Srbije mozda prolazi kod ljudi koji ne vide demografiju Srbije, migracije, odnos nataliteta i mortaliteta. KiM najbolje koriste politicari i prije Vucica da ne sredjuju stanje u Srbiji. Mozda bi neko mogao prebaciti kako je i na KiM stanje slicno ili gore kad su u pitanju migracije i oni ce se isprazniti brze, pa vrijedi cekati, jer se masovnije iseljavaju, ali kod njih je prirastaj i dalje pozitivan a to je bitan pokazatelj i generalno imaju bolji odnos mladih i starih.

Подели на овим сајтовима

@Ronald 

Зашто се онда не договориш са савременим владикама антивучићевцима? Зашто вам је трубљење о издаји Косова адут против Вучића, када верујете да је Косово већ изгубљено?

Слушао сам од неких свештених лица, не бих сад да их именујем, познати су на форуму и били су уредници ранијих форума, како је све изгубљено где нема Срба, и тачка и готова прича. А сада такви свештеници треба да нам буду узданица против Вучића, да дозволимо да такви играју на карту против Вучића, зарад ко зна каквих интереса, можда профанарских, можда из ко зна каквих антисрпских разлога, сигурно не у интересу Србије, укључујући територију и део Србије, Косова.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

Ја никоме нисам говорио да је бот, сендвичар и много тога што сте ви мени причали. Мислим, ако вам је тешко да признате макар то да сте такви, шта да вам кажем.

Они то не виде као проблем. Чак ни са хришћанског становишта. Вулгарна диксредитација политичких неистомишљеника је канда неки спорт и традиција код Србаља.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Milan Nikolic рече

Свашта је било у насловима ББЦ-а. Што бих се поводио тиме?

Pa poveo si se time... napisao si isto što i piše u tom naslovu... tako slobodouman i nepovodljiv... :)

пре 10 минута, Milan Nikolic рече

Може ли бити већа провокација од непрекидне активности атеисте на верском форуму?

Ako to što sam ja aktivan na forumu a ateista sam tebe provocira samo po sebi, onda je krajnje vreme da potražiš profesionalnu pomoć.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Небојша рече

Ово пред огледалом ми је мало аут. Ваљда човјек има паметнијих ствари ујутро, него да мантра да ли се слаже с овим или оним. 

То је као што су неки 90-их за све кривили Милошевића. А с друге стране не можеш бити добар с Додиком , а да ти не ваља његов јаран.

И не само да му не ваља него имају сасвим солидну комуникацију, да не кажем нешто више...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жељко рече

Они то не виде као проблем. Чак ни са хришћанског становишта. Вулгарна диксредитација политичких неистомишљеника је канда неки спорт и традиција код Србаља.

Šta je vulgarno u tome da nazoveš sendvičarima simpatizere one partije koja svojim simpatizerima obebeđuje sendviče i druge pogodnosti za podršku?

(pri čemu to i ne krije, nego pravi spotove sa temom koliko će im sendviča trebati za sendvičare... link)

I sad nije problem u tome što oni dele/uzimaju sendviče za političku podršku, nego što ih neko naziva sendvičarima?

:aplauz:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Sherlock H. рече

Znaš kako, već godinama nisam aktivan na forumu ali k'o i mnogi drugi bivši forumaši pratim povremeno šta se piše, uključujući i tvoju podršku Vučiću. Sećam se da si podržavao i Tomu 2012. i prvu SNS-SPS vladu koja je tad formirana. Ok, dosta ljudi je tada bilo kivno na demokrate zbog svega što se dešavalo od 2008., pa mogu i da razumem zašto bi se neki ljudi okrenuli SNS-u. Ne slažem se, ali mogu da razumem. 

Ono što ne razumem, a na to se odnosi moje pitanje, je: šta sa svim onim što se dešavalo i što se dešava u poslednjih 7 godina? Kako i u kojoj meri je to uticalo na tvoju perspektivu Vučića i SNS-a? Ma šta "okoreli" opozicionari mislili, postoji razlika između toga da Vučića podržavaš 2012. i danas. Mnogo stvari se izmenilo i štošta smo imali priliku da gledamo. Dakle, kako gledaš na, recimo, priču sa Krušikom, na izveštavanje Studija B, na doktorat Malog? Šta misliš o slobodi medija generalno? Šta misliš o ministarskom kadru SNS-a? O javnim politikama koje predlažu? O Kosovu? 

Bez namere da te provociram ili bilo šta slično, zaista me zanima kakvo je tvoje shvatanje. Pre svega zato što sebe ne smatram vatrenim i ostrašćenim opozicionarem (kakvih sigurno ima) i zato što zaista polazim od stava da se dve jednako razumne osobe mogu ne slagati oko mnogo čega. Ali mi stvarno ne ide u glavu kako neko poput tebe može da brani Vučića. Preciznije, ne ide mi u glavu kako i ti i ja možemo da baratamo sa (verovatno) istim činjenicama i (verovatno) istim ili sličnim sistemom vrednosti, a da pritom dolazimo do potpuno suprotnih zaključaka.  Već godinama se "poznajemo" preko foruma i svakome ko prati tvoje pisanje na razne teme je jasno da nisi ni glup ni neobrazovan. Pa eto, ako želiš, pomozi mi da zadovoljim radoznalost.  :D 

Који ти је пре био ник?

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Sherlock H. рече

Zakleo bih se da si u to vreme pisao da jesi, ali nije ni bitno za priču. Moja greška. 

Није, грешиш. У то време је ратовао са мном на форуму као Тадићевац. Битно је за причу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Šta je vulgarno u tome da nazoveš sendvičarima simpatizere one partije koja svojim simpatizerima obebeđuje sendviče i druge pogodnosti za podršku?

(pri čemu to i ne krije, nego pravi spotove sa temom koliko će im sendviča trebati za sendvičare... link)

I sad nije problem u tome što oni dele/uzimaju sendviče za političku podršku, nego što ih neko naziva sendvičarima?

:aplauz:

То је њихов маркетинг који се наслања на ваше етикетирање.

И добар им је маркетинг јер на тај начин су успели да превазиђу наметнути а заправо лажни морализам тзв опозиције.

Њихова дефанзива је боља од ваше опозиционе офанзиве. То је барем по свим параметрима јасно.

Наравно, ја разумем да се таква количина немоћи и очаја на крају претвара у револт и озлојеђеност и да се напредњаци таргетирају као извор сваког зла. Али реално то је дебилана.

Препоручио бих ти овај текст да прочиташ, одличан је а делом објашњава и твоју озлојеђеност:

WWW.TARZANIJA.COM

Poslednji put kad je svrgavan autoritarni režim, opozicija je imala na svojoj strani: Samu sebe – osamnaest stranaka koje su konvergirale ka istom...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...