Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја се слажем са 99% посто онога што је синоћ у Утиску недеље речено. Једино имам проблем са интегритетом човјека који је то изнио.
Значи имате Григорија који прича против Вучућа (деспота који држи све под својом шапом), а истовремено је у БиХ годинама лобирао и данас лобира за Додика (деспота који у РС држи све под својом шапом).
Slazem se da tobom o ovome sto Grigorije govori, a povodom Dodika ne. Dodik godinama vlada u koaliciji. Mediji u Federaciji i pisani i elektronski su godinama protiv njega kao i strani faktor. Tako da nema medijsku dominaciju kao Vucic i daleko od zapadne podrske koju ima isti naprotiv. Dodik je po meni iskreniji nacionalista nego Vucic. Naravno i on mulja, ali bi mnogi iz opozicije i muljali i prodavali interese Srba.

Послато са SM-A530W користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Жељко рече

То је њихов маркетинг који се наслања на ваше етикетирање.

A "etiketiranje" se naslanja na suvu i golu činjenicu koju nisi ni pokušao da osporiš nego samo spinuješ oko nje, a koja glasi: SNS svojim sipmpatizerima deli sendviče (i druge pogodnosti) za davanje političke podrške.

Nazvati to "etiketiranjem" je smešno... kao da si uvredio i etiketirao nekog ko se roka heroinom zato što si mu rekao da je "narkoman".

пре 1 минут, Жељко рече

И добар им је маркетинг јер на тај начин су успели да превазиђу наметнути а заправо лажни морализам тзв опозиције.

Dobar je za sendvičare... kad pojedeš SNS-ov sendvič, onda ta reklama deluje baš super... a kad nisi prodao veru za večeru, onda je degutantna... dali nesrećnicima malo sendviča (tu podrazumevam razne pogodnosti, nekom posao za ženu, nekom neki ugovor, nekom pojavljivanje u medijima, itd) i onda još pišaju po njima...

пре 1 минут, Жељко рече

Њихова дефанзива је боља од ваше опозиционе офанзиве. То је барем по свим параметрима јасно.

Наравно, ја разумем да се таква количина немоћи и очаја на крају претвара у револт и озлојеђеност и да се напредњаци таргетирају као извор сваког зла. Али реално то је дебилана.

Realno je debilana kada se ljudi koji žvalave naprednjački sendvič žale što ih neko zove sendvičarima...

пре 1 минут, Жељко рече

Препоручио бих ти овај текст да прочиташ, одличан је а делом објашњава и твоју озлојеђеност:

WWW.TARZANIJA.COM

Poslednji put kad je svrgavan autoritarni režim, opozicija je imala na svojoj strani: Samu sebe – osamnaest stranaka koje su konvergirale ka istom...

Ja nisam ozlojađen... više sam tužan kad vidim na šta je spao moj narod tj. dobar deo njega... ali ne toliko da me spreči da sendvičare uvek podsetim na to šta su i gde im je obraz nestao...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, "Tamo daleko" рече

Sve zavisi ko kako gleda na Dodika: jednima je on "despot", dok je drugima cvrsta ruka koja brani nase ljude u toj vestackoj tvorevini "federadiji". Treba znati nositi se sa politicarima u okruzenju… ukljucujuci I trenutnu vlast u Srbiji. Najbolje znaju ljudi na samom terenu. 

Издалека може Додик личити и на Деда мраза који свима дијели поклоне. Изблиза је Додик исто што и Вучић, само у мањој мјери = он и његови контролишу све што могу.

Он је владао у РС као премијер, као предсједник, а САД и као члан Предсједништва БиХ (уочавате матрицу?). Његови кумови добијају најуносније грађевинске  послове, он и његови се питају гдје ће ко бити запослен итд.

Друго је то што је Додик друкчија појава од Вучића са вокабуларом каквог крајишког ђилкоша. Можда се то некоме и свиђа, али мени је то одвратно.

Посебна је прича његова трансформација од комунисте до жестоког националисте и о томе како су га Амери поставили на чело Владе РС иако је имао само два посланика у скупштини. Идентична прича је и код Вучића, само је трансформација ишла обрнутим смером, а странци су и њега довели да доврши задатак.

Е сад, са таквим Додиком је наш добри бивши херцеговачки владика друговао и све то знају добри Херцеговци, а посебно Требињци. Има ли неко из Требиња да га питамо јел се неко могао запослити у ХЕТ-у и Електропривреди РС, а да то и владика није аминовао. Својим ушима сам слушао владику кад је причао како подржава Тадића јер даје паре његовој епархији. Истовремено су се многе друге владике буниле, јер су паре углавном ишле у јужне крајеве: ЦГ и Херцеговину. Сад се обрнуло и одједном је настао проблем. Да је Вучић наставио са таквом поделом новца, можда би владика синоћ друкчије причао.

Подели на овим сајтовима

Вучић или неко други, зар није потпуно исто. И после Вучића доћи ће неки други Вучић .Бићемо одушевљени и еуфорични променом на кратко, а после  опет... Јово наново. Шта ће тај неко други после Вучића боље дУради ? Све се своди на исто....сваки будући преЦедник  ће играти, како му главни босови кажу, ев. ће мало мање или више балансирати за српски интерес у зависности  од патриотске  дефиниције личности. И Путин игра у неком колу.....а ви губите драгоцено време млатећи празну сламу, свађајући се међусобно...зашто....што немате преча посла  или примајући плату...односно ботирајући :smeh1:  Трећег нема .   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Рисбо рече

Slazem se da tobom o ovome sto Grigorije govori, a povodom Dodika ne. Dodik godinama vlada u koaliciji. Mediji u Federaciji i pisani i elektronski su godinama protiv njega kao i strani faktor. Tako da nema medijsku dominaciju kao Vucic i daleko od zapadne podrske koju ima isti naprotiv. Dodik je po meni iskreniji nacionalista nego Vucic. Naravno i on mulja, ali bi mnogi iz opozicije i muljali i prodavali interese Srba. 

Ја причам о Републици Српској. У РС има медијску доминацију. РТРС, АТВ, Независне новине и Глас Српске су под његовом контролом. Противници имају само БН. Исти је то систем као у Србији.

Србима из Србије и региона можда изгледа искрено та борба за српске интересе, али мислим да је то првенствено борба за фотеље и позиције.

Дакле, моје мишљење је да, као што патријарх и одређене владике у Србији нису остали изнад својеврсног заузимања страна и давања подршке садашњем режиму, и владика Григорије је исто то чинио у РС, те да ради тога нема интегритет када критички говори о томе.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Koje to mane ima aktuelna vlast? Ne stavljaju ti dovoljno parizera u sendvič?

Оплаках! :)) Иди бре Авокадо, стомак ме заболе 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Када будемо били бољи људи, врлинскији, природно је да ће и власт бити боља, јер лоша власт исто као и зло паразитира на нашим слабостима. 

пре 6 часа, Милан Ракић рече

Vladika Maksim je redovni profesor, govori pet jezika, sam kuva, sam živi, nema strasti, dvorove, palate, i kao retko ko izvršava sve obaveze. I odjednom je problem Maksim, mi smo problem jer hoćemo da budemo slobodni.

Ово је спиновање јер нема никога да је без страсти а догађаји око Максима годину дана уназад а којих смо сведоци нам говоре да Максим никако није преподобан и да зна да злоупотреби своју дату слободу а и еп. Григорије је познат по својим испадима када скида мантију и преображава се у бизнисмена.

Него учење послушању и смирењу је најтеже, а они су монаси пре него владике.

Подели на овим сајтовима

Sta kaze Grigorijev arhineprijatelj iz Hercegovine o Utisku nedelje

Ovaj bivsi novinar a sada poslanik u RS je malo hejter prema Grigoriju, sukobljavali su se redovno dok je Grigorije bio vladika u Hercegovini pa ako je preterano za forum, da se ukloni.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Жељко рече

Мислиш да они сад конкретно немају помоћ од Србије?

Imaju humanitarnu pomoc ali od pojedinaca I udruzenja iz Srbije I regiona I dijaspore. Medjutim ti ljudi koji su na KiM nemaju nista znacajno od Srbije u vidu nekog konkretnog  politickog resenja koje bi mnogi od njih zeljeli, niti ce ga imati, niti ga moze biti. A prica o cekanju I cuvanju teritorije ne pije vodu jer Srbi nisu Jevreji, nemaju strategiju, nemaju dugorocni plan, niti se mogu oporaviti od gubitka populacije u buducnosti. Zemlje regiona bi mogle zbog GZ da imaju poplavu migranata u buducnosti. 

A prica oko KiM se stalno vrti jer se nista  znacajno profitabilno u Srbiji ne rade ili kad treba optuziti EU I praviti zrtvu od sebe, sto Vucic non stop radi ili zataskati greske I skandale u unutrasnjoj politici  I strukturama vlasti.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Milan Nikolic рече

@Ronald 

Зашто се онда не договориш са савременим владикама антивучићевцима? Зашто вам је трубљење о издаји Косова адут против Вучића, када верујете да је Косово већ изгубљено?

Слушао сам од неких свештених лица, не бих сад да их именујем, познати су на форуму и били су уредници ранијих форума, како је све изгубљено где нема Срба, и тачка и готова прича. А сада такви свештеници треба да нам буду узданица против Вучића, да дозволимо да такви играју на карту против Вучића, зарад ко зна каквих интереса, можда профанарских, можда из ко зна каквих антисрпских разлога, сигурно не у интересу Србије, укључујући територију и део Србије, Косова.

Meni nije adut ja samo mislim da on previse I namjerno razvlaci tu pricu kako bi prikrio ostale probleme I krenuo u ozbiljne reforme, boji se gubitka glasova I podrske a prvi je svjestan da je KiM izgubljeno. Treba da djeluje brzo i izvuce zastitu za ljude I kulturnu I religijsku bastinu I mnogo novca, jer vremenom ni toga biti nece. Srbija nema populaciju za trenutnu teritoriju jer ljudi masovno migriraju. Jel neko od vas iz BG I NS obilazio jugozapad, jugoistok I jug Srbije detaljnije I vidio na sta lice ti gradovi I sela, I onda se zapitao  hoce li tu iko ostati da zivi osim starijih ljudi. Pa Srbija ne moze te gradove da odrzi u zivotu, umire sve u njima, a ne KiM.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, feeble рече

Sta kaze Grigorijev arhineprijatelj iz Hercegovine o Utisku nedelje

Ovaj bivsi novinar a sada poslanik u RS je malo hejter prema Grigoriju, sukobljavali su se redovno dok je Grigorije bio vladika u Hercegovini pa ako je preterano za forum, da se ukloni.

Наравно, Вуканов однос са Григоријем је познат и то непријатељство траје поприлично дуго.

Иако његов наступ зна иритирати слушаоце, он углавном износи ноторне чињенице о односу Додиковог режима и бившег епископа ЗХиП. Све ово потврђује моју пређашњи тезу, да није битно шта се прича него и ко прича - иначе садржај приче неће имати никакве вриједности.

Боље је било да је у емисији говорио владика Јоаникије или Теодосије - садржај разговора би био исти, али би имао своју тежину. Овако...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Жељко рече

Они то не виде као проблем. Чак ни са хришћанског становишта. Вулгарна диксредитација политичких неистомишљеника је канда неки спорт и традиција код Србаља.

Сендвичар је благ израз за хришћанина и/или демократу који може да свари Савамалу.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Н И Н Е рече

Сендвичар је благ израз за хришћанина и/или демократу који може да свари Савамалу.

Савамалу?!

Брате, какви све ликови долазе овде на форум, страва и ужас.

Мислим да ћу се опет повући на неко време.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...