Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Golub рече

Па конкретно у Георгијевом случају да себи купи кућу, иначе да је оставио паре у епархијској каси, Митрофан би то преузео и тако би Георгије остао без крова над главом.... :)))

Зар није било могуће да има пребивалиште у манастиру? 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Tελώνης рече

Зар није било могуће да има пребивалиште у манастиру? 

Па мало теже, како би му у посету долизили жене и деца... :)  нарушавао би,  од Митрофана, већ успостављени, манастирски поредак... 

Али ако би синод донео одлуку да ожењени епископи могу столовати, онда би он, ако прода кућу и врати паре у епархијску касу, могао и добити неку другу епархију, што се мене тиче ја не бих имао ништа спроћу тога... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, florenntina рече

Meni, kao laiku, deluje smisleno ovo sto pises ali vi bogoslovi to verovatno bolje znate. Medjutim, treba imati u vidu da je vl. Grigorije bio dole sa tim narodom svo vreme rata. Ne secam se da je bilo drugih kandidata a nisam bas sigurna ni koliko bi Hercegovci i prihvatili nekoga “sa strane”.

Koliko je samo muceni vl. Atanasije imao problema kada je stigao. Ljudi su se hvatali za dugme da ih ne potera maler kada prodju pored  coveka u mantiji. Tezak je to malo mentalitet a vreme jos teze...

Ne mogu bas puno vise da kazem o tome konkretno a i ne zelim jer sam se nekih 4-5 godina pre toga ”diskonektovala” i to da paradoks bude veci bas zbog te (ne)slobode oko koje smo i poceli celu pricu. 

Мислим да сте у праву што се Григоријевог избора тиче. Послије преноса моштију Св. Василија Острошког постао је својеврсна звијезда у владичанским круговима, тако да су и његови потоњи љути противници са одушевљењем дочекали предлог владике Атанасија.

Других кандидата није ни било у Херцеговини (ако не рачунамо попа Слобу - доброг оца Симеона Биберџића).

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Golub рече

Па мало теже, како би му у посету долизили жене и деца... :)  нарушавао би,  од Митрофана, већ успостављени, манастирски поредак... 

Али ако би синод донео одлуку да ожењени епископи могу столовати, онда би он, ако прода кућу и врати паре у епархијску касу, могао и добити неку другу епархију, што се мене тиче ја не бих имао ништа спроћу тога... 

12:smeha: жене... дјеца... Циркус! Онда је њему оправдано, јер ваља издржавати породицу.

Подели на овим сајтовима

Него да се вратимо на тему а она је колико се ја сећам гостовање владике Григорија и оца Вукашина Милићевића код Оље Бећковић у Утиску недеље.
За мене је право освежење било да гледам овакве госте у једној забрањеној емисији каква је ова. Радовао сам се од тренутка када сам начуо да ће гост бити владика Григорије али сам се бојао да то није новинарска патка. Међутим испоставило се да је информација тачна и јако сам се обврадовао због тога. Шта рећи,  Григорије је био фаца као и увек. Лепу плаву мантију је одлично уклопио са плавом позадинином у студију. Дрвена панагија је такође пажљиво изабрана како не би бола очи људима који гледају емисију. Гришо је био опуштен, пун самопоуздања и мудрости и све што је рекао рекао је одлично. Потписујем сваку његову реч. Нарочито ону када је говорио да се у СПЦ флагрантно крши Устав СПЦ и да се не поштују никаква правила. Ту је говорио о безакоњу које на делу готово свакодневно спроводи Бачки Цензор и патријарх кога држи у шаци. Човек је као канцер метастазирао целом СПЦ и ради шта хоће и како хоће. Господу је то мрско да гледа, верујем, а до када ће не знам. Надам се само да неће још дуго.
Владика Григорије је одлично рекао шта има против диктатора и велеиздајника Александра Вучића. Она слина и бескичмењак и дефетиста жели да прода и изда нашим непријатељима Свето Косово и Метохију, Милутинову Грачаницу и Бањску и Стфеанове и Душанове Високе Дечане. Срамота о томе и мислити а камоли бесрамно говорити и лапрдати као што то он чини на својим поданичким телевизијама свакодневно. Мисли ако је купио Синод да је купио Цркву али грдно се вара. Није Патријарх Црква нити је Бачки Цензор Црква. Црква смо сви ми-и она монахиња у Девичу, богословци у Прирену и свака душа жива на северу Косова у Митровици и јужна на Метохији.
Жив је Бог и жива ће бити душа наша!
spacer.png

Обожавалац, лупаш као ник по дивизији, кажеш у Светом Синоду продане душе? А онда призиваш Господа. Налазиш се у стању раскола и устанку против своје земље и њеног легално изабраног председника.
Ревилуционарски би да нас обожаваш у махнитој кампањи?
Давид се продао? Хулитељу.
Мислиш да имаш посла са ретардима, погледај око себе...

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Tελώνης рече

Мислим да сте у праву што се Григоријевог избора тиче. Послије преноса моштију Св. Василија Острошког постао је својеврсна звијезда у владичанским круговима, тако да су и његови потоњи љути противници са одушевљењем дочекали предлог владике Атанасија.

Других кандидата није ни било у Херцеговини (ако не рачунамо попа Слобу - доброг оца Симеона Биберџића).

Григорије је постао владика само зато што се Таса заљубио у његове фудбалске мајсторије а не зато што није било достојнијих  и духовнијих кандидата од њега. По тој фудбалској линији је и Максим постао епископ. 
Тај накарадни критеријум бирања епископа нас је и довео довде, а не назире му се ни крај узимајући у обзир поздравни Григоријев говор са устоличења Димитрија: цитирам  “ кад сам га видио како изгара на баскету за екипу рекао сам себи овај ће бити мој наследник”. Коме се да нека нађе на интернету ту “беседу”. Ма нек нам је Бог на помоћи. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Обожавалац, лупаш као ник по дивизији, кажеш у Светом Синоду продане душе? А онда призиваш Господа. Налазиш се у стању раскола и устанку против своје земље и њеног легално изабраног председника.
Ревилуционарски би да нас обожаваш у махнитој кампањи?
Давид се продао? Хулитељу.
Мислиш да имаш посла са ретардима, погледај око себе...

Ako se patriotizam i odanost svom narodu i otadzbini danas meri odanoscu prema predsedniku Vucicu, evo da se i ja upisem na listu izdajnika, cisto da me ne zaboravite!

Подели на овим сајтовима

Има ли неких житија од потомака Апостола?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Srdjan61 рече

Григорије је постао владика само зато што се Таса заљубио у његове фудбалске мајсторије а не зато што није било достојнијих  и духовнијих кандидата од њега. По тој фудбалској линији је и Максим постао епископ. 
Тај накарадни критеријум бирања епископа нас је и довео довде, а не назире му се ни крај узимајући у обзир поздравни Григоријев говор са устоличења Димитрија: цитирам  “ кад сам га видио како изгара на баскету за екипу рекао сам себи овај ће бити мој наследник”. Коме се да нека нађе на интернету ту “беседу”. Ма нек нам је Бог на помоћи. 

Sada kada smo konacno resili misteriju, znate sta vam je ciniti! Kopacke na noge i trk na zagrevanje. ? 

Подели на овим сајтовима

Могла си још додати и ако има потребе да слушаш Патријарха и Синод да се испишеш из цркве.
Или да си мушко и војник, ако треба да извршаваш команду у рату... и сл.
Треба да поштујеш сваки ред и поредак и да га чуваш.
Односно можеш и да га нарушаваш и да идеш и против Црквених установа по својој слободи - безумљу фураш НАТО четништво и Фанарски патриотизам, али ћеш кусати оно што те по духовном закону сљедује - државни можеш да избјегнеш.
Видим овде се другосрбијанци боре за Косово, али мораш да знаш податак из прве руке да је у добровољцима на Косову Београђана било мање од десет па се није могао формирати ни вод.
Мислиш да су доле људи ишли за Милошевића који је био врховни командант или из других апстрактних разлога који имају више везе са Црквом, али је поштован поредак и НАТО није смео да уђе и ако је био на врхунцу.
А то што сад покушава преко пар везаља да запоседне Цркву, је демонска игра која само показује природу војне силе са којом смо се суочили.

Подели на овим сајтовима

И немојте бајке о патриотизму да причате гдје је то Миличевић ратово, Атанасијева дјеца шта су залагала: Њега самог, Цркву, аутокефалијију, универзитет, сада и Синод, за шта за лажне докторате и комплексе.
А Давид се продао? И сад се паметњаковићи залажу да нам то објасне и још причају како не треба лагати. Морал дакле а не онтологија.
Шта би Вуки, је ли мама рекла да се прича мјења или мислиш да "Морнарица република српских" весло сиса?

Подели на овим сајтовима

Treba jednu stvar objasniti kad se prebacuje ep. Grigoriju za napadanje novinara i odbranu Dodika od istih, malverzacije, itd.. za to nema opravdanja, ali sam patrijarh Irinej radi istu stvar sa Vucicem, pocev od sprdnji sa ordenjem, a nekoliko puta prije izbora je dolazio i tako indirektno, pa i direktno davao podrsku Dodiku. Mislim patrijarh generalno podrzava i Vucica i Dodika. Vucic podrzava Dodika, finansijski narocito, SNSD i jos se sluze istim metodama, guse medije, sikaniraju opoziciju,  finansiraju kampanje preko javnih preduzeca i predstavljaju sebe kao zrtve itd. Logicno da je konkretno Vukan sa ep. Grigorijem imao mnogo rasprava i uglavnom je u pravu ali ni patrijarh nije nista bolji kada treba zlikovce podrzati, mislim da je u ovoj emisiji Vukan pomenuo dogadjaje i datume podrske patrijarha Dodiku uglavnom prije izbora na koje je dolazio:

Подели на овим сајтовима

Индикативно је да еп. Григорија врло симпатише грађанистичка и другосрбијанска Србија. Лично сам у свом окружењу имао прилике да то чујем и видим. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...