Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Зосима рече

Вукашин

mogu samo da kazem da su njegove propovedi smislene, a cuo sam dve (ako se secam dobro) 

jeste njegov jezik na nekom nivou ali nisam shvatio kao neki puki intelektualizam, ali isto nije ni ono "papiric" i udri....i jedva cekas da zavrsi

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 12 часа, Ronald рече

Stanivukovic o dodjeli ordena Dodiku, haha:

Vatren kao i svaki drugi Drasko :cheesy3:

MOram i ja neki sako da nabacim, mada mi bela ne stoji tako dobro

Crna mi stoji, i crvena

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Зосима рече

Апропо о овим млађим богословима,као што су о Вукашин,Деврња,Игор,Здравко... могу рећи хвала Богу што су у Цркви,изузетни људи,богслови, а последња ствар  на коју су мислили,кад су свој живот предали Цркви, је финасијска страна,који им овде неки имплицирају...

Devrnja je sveštenik kod kog sam se prvi put u životu ispovedio. Čovek mi je neizmerno pomogao.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Драшко рече

mogu samo da kazem da su njegove propovedi smislene, a cuo sam dve (ako se secam dobro) 

jeste njegov jezik na nekom nivou ali nisam shvatio kao neki puki intelektualizam, ali isto nije ni ono "papiric" i udri....i jedva cekas da zavrsi

Njegove besede su, vidi se, proživljene. 

I nije taliban. Govori afirmativno o Oskaru Kulmanu, luteranskom teologu, ili Frensisu Makenziju, škotskom protestantu koji nam je poklonio zemljište za izgradnju Hrama Svetog Save (po kom se zove i ona ulica do Hrama).

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Зосима рече

Апропо о овим млађим богословима,као што су о Вукашин,Деврња,Игор,Здравко... могу рећи хвала Богу што су у Цркви,изузетни људи,богслови, а последња ствар  на коју су мислили,кад су свој живот предали Цркви, је финасијска страна,који им овде неки имплицирају...

Ја нисам ни мислио да је финансијска страна императив, већ да ако имаш 33-34 година (кажњени су пре 2,3 год ако се не варам) а био си у две најбогатије, највеће, најцењеније парохије у престоном Београду, да је по мени очигледно да те неко протежира и конкретно сам се бавио оцем Вукашином, јер он ствара у медијима конкретно у овој емисији тај смисао да је тлачен и кажњен и да само зато што слободно мисли да га неко у цркви прогања, отприлике.

Остале заиста не знам нити сам спомињао. Генерално то писмо о теорији еволуције је једно од безвезних ствари, не знам што су се уопште бавили тиме, ако немаш петиције од стране клира против абортуса, против ријалитија, за останак КиМ и многих других важнијих и битнијих тема, но се бавиш тиме, онда стварно јесте безвезе.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, МилошБГ рече

Ја нисам ни мислио да је финансијска страна императив, већ да ако имаш 35 година а био си у две најбогатије, највеће, најцењеније парохије у престоном Београду, да је по мени очигледно да те неко протежира и конкретно сам се бавио оцем Вукашином, јер он ствара у медијима конкретно у овој емисији тај смисао да је тлачен и кажњен и да само зато што слободно мисли да га неко у цркви прогања, отприлике.

Ali, mora se priznati da je trebalo hrabrosti da se u Utisku izgovori ono što je on izgovorio. Za ono može i posao na faksu da se izgubi, a čovek ima dvoje-troje dece (ne znam tačno). ;) 

Подели на овим сајтовима

Шта конкретно? 

Ја имам утисак да је та либералнија страна наше цркве нашла начин да преко Вучића крене у некакав обрачун са супротном страном у цркви и да је ту Вучић генерално само средство.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, МилошБГ рече

Шта конкретно? 

Ја имам утисак да је та либералнија страна наше цркве нашла начин да преко Вучића крене у некакав обрачун са супротном страном у цркви и да је ту Вучић генерално само средство.

Ma, ne mislim na kritiku državnih, nego crkvenih vlasti...

Подели на овим сајтовима

On 31.10.2019. at 9:58, Стаљиново унуче рече

Григорије,је исти као они.индентичан,и он је на истом идеолошком фону као и они,чак се може рећи да је им један од родоначелника. А то цинцулирање са кешом и влашћу је исто што и они чине. Амфилохије је ,по мени,Србин,али је проблем што га уби сујета и лажна слика коју су направили национално романтичарски песници 19.века о Црногорцима као најчеститијим Србима. Амфи и Гриша су дијематралне супротности у темељу ,али на жалост оба та различита пута воде у једну тачку

Ok, ali kako gledas na patrijarhovu otvorenu podrsku Vucicu i Dodiku, mislim na kojoj je on relaciji?

Подели на овим сајтовима

Аман, људи. Прескочите Додика мало. Не спинујте више. Додиг је највећи лидер Срба у дијаспори и треба да се држи власти у Србији, каква је таква је. Није он уопште наиван, јер је добар и са Русијом и са Израелом. :skidamkapu:

Зашто стављати њега у исту раван и Вучића, који подржава косовску власт, каква је таква је (макар и србождерска!), тако што са њима формира коалицију.

А то што Додиг краде, то нема везе са Вучићем, већ са професијом политичар. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, МилошБГ рече

Шта конкретно? 

Је л стварно дошао и тај тренутак да Амфилохије и Атанасије буду класификовани као либерални? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Протомајстор рече

Аман, људи. Прескочите Додика мало. Не спинујте више. Додиг је највећи лидер Срба у дијаспори и треба да се држи власти у Србији, каква је таква је. Није он уопште наиван, јер је добар и са Русијом и са Израелом. :skidamkapu:

Зашто стављати њега у исту раван и Вучића, који подржава косовску власт, каква је таква је (макар и србождерска!), тако што са њима формира коалицију.

А то што Додиг краде, то нема везе са Вучићем, већ са професијом политичар. 

Meni se cini da Dodik podrzava Vucicevu politiku oko Kosova. I on je pominjao razgranicenje, kompromise kao i AV.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Протомајстор рече

Аман, људи. Прескочите Додика мало. Не спинујте више. Додиг је највећи лидер Срба у дијаспори и треба да се држи власти у Србији, каква је таква је. Није он уопште наиван, јер је добар и са Русијом и са Израелом. 

Sacekaj, da li si ozbiljan u vezi Dodika? Koji Dodik i koja naivnost? Pa to je najveci kriminalac u RS, pogledaj jednu skupstinu u zadnjih sedam dana i vidi sta iznose Jelena Trivic, Drasko Stanivukovic i Nebojsa Vukanovic. Nista ranije ne moras. Jednostavno sve sto je Dodik radio od kad je dosao na vlast je cisti lopovluk i unistenje i onako labavih i neizgradjenih institucija RS. Pogledaj rupetine u budzeti itd. Ne, ne reci da se salis, jer evo za ljude kao ja, koji od 2006. godine dosta detaljno pratimo njegovu politiku, cak i poznajemo mnogo ljudi iz SNSD-a ovo sto si napisao nema veze sa istinom. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...