Jump to content

Obozavalac

Члан
  • Број садржаја

    39
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Obozavalac

  1. Срамота је шта се ради у Америци. Добријевић је срамота за једног православног владику. То је човек који један дан у животу није живео у манастиру а епископ је. У Америци једино што је успео до сада јесте да купи луксузну кућетину од 2.милиона долара и да ту доведе свог ђакона са којим живи већ више од 3 године. Свето то народ гледа и шапуће и саблажњује се ал кога је брига. Београд је далеко и Деда Пантелија је на издисиају па само чекају својих 5 минута. Боље владике су смењене за неке глупости а ево овај Добријевић хаос прави и ником ништа.Докле не знам.
  2. Раскол неће бити баш по овој шеми јер ће Јерусалимска Патријаршија као Грчка и Грузијска признати Думенкову лажецркву. Мислим да су први следећи Румуни.
  3. Мутава није он тај за кога мислиш. Секретар је Талични Том. Лично знам. п.с. Дођи мало до Тврдоша да се испричамо
  4. Антиохијци неће признати ову лажну Думенкову цркву све и да хоће. Прво, они се простиру као и наша СПЦ у више држава и могли би добити нпр.лажну Либанску цркву као и ми црногорску. Друго и рекао бих важније је то што је у Сирији Руска војска и њихове 2.базе. Руси су им сачували државу и Асада на власти. Ако би покушали тако нешто баћушке би им избомбародвале Патријаршију само тако.
  5. Никаква мука није у питању. Треба поштено рећи да је ово организовна Грчка завера и да им је у генетском коду да се свађају и праве расколи као цигани. Не поричем да је оваквом неморалном човеку и лажовчини били тешко направити уцену, зли језици кажу да болује од хомоскесуализма. Од тога нема ништа. Они су Амерички пијуни и нема назад. После ове јајаре доћи ће неки други олош Ми то можемо само да сањамо. Нажалост.
  6. Јавна је тајна, бар у Грчкој међу нашим студентима теологије и свештеницима, да су у Египту 90 посто гејеви у епископату и да је зато њих врло лако контролисати и манипулисати са њима. Ово је невиђена брука и пад Грчког православља.
  7. Откад то епископи примају плату. Зар они нису монаси који су се заветовали на нестицање. Ја сам моју пензију од 260 км подарио деци безт родитеља у Републици Српској. Једино ако епископи живе у иностранству има оправдања да имају плату јер тамо не постоје услови за живот епископа као овде у српским земљама.
  8. Владика Иринеј треба да се измири сам са собом а не са Атанасијем кога неће да позива на Саборе епископа. И да престане да буде слугењара овом ноторном издајнику и дефетисти Александру Вучићу.
  9. Неће Иринеј постати Патријарх. Свети Ава Јустин му није тако прорекао на самрти. Рекао му је нешто сасвим друго. Он се пашта да то постане али Бог ће изабрати другог. Лично мислим Григорија или Јоаникија. О расколу нема речи.
  10. Само незнавени људи могу да мешају бабе и жабе тј.случај бившег брата Артемија и владике Максима. Максим се прогони као неподобан по политичкој линији и зато што неће да се савије и покори Бачком Иринеју. Оно што му је приписао Бачки у одлуци Синода да он тобоже исповеда Таоизам је класична подвала својствена њему и његовим трабантима. Митрополит Амфилохије и вл.Атанасије су послали писмо-одговор том истом Синоду где су показали да Максим није ништа погрешно и богохулнио рекао већ само поновио оно што је Свети владика Николај наших дана писао. Наравно да Атанасије неће саветовати Максима да се повуче већ управо супротно. Рећи ће му да се бори против Бачког до краја тј.доке не сруши његову кулу од карата.
  11. Е моја мутава децо. Толико су вам отврднула срца да се и са овако озбиљним стварима спрдате и исмејавате па уз то још и подмећете кукавичје јаја да Тврдош и Владика Атанасије измишљају писма која пристижу од јадних и напаћених људи. Када би ви то само прочитали и видели плакали би и кукакли кроз шта све људи пролазе и шта трпе. Углавном су то жалбе на свемогућег секратара Таличног Тома за кога кажу да је метастазирао у Бачком Цензору. Он је Алфа и Омега свих и свега, апсолутни господар људских судбина. Толико је људи унесрећио да га проклињу у цркви и пред народом где стигну. Он и Бачки му господин заборављају да је Христос рекао да је Он камен и ко на њега удари разбиће се а на кога он падне сатрће га. Sapienti sat! Ја да сам Талични Том добро бих се замислио пред Христом и сопственом савешћу али и будућношћу. Где ће сутра када више не буде свемогућег му Владике. Шта он мисли када дође неко други на то место. Мисли да ће умрети у фотељи. Сумњам. Жив је Бог и жива ће бити душа наша!
  12. Потписа би било још најмање 50. Из наше СПЦ се нико није потписао јер се плаше освете Бачког Цензора и његовог излива љубави. Свакодневно у Тврдош пристижу писма и имејлови угњетаваних монаха, монахиња и свештеника из Бачке епархије где се види најгора диктатура и мобинг свемогућег и самозваног потпарола. Данас је сменио Максима и Игнатија а сутра можемо да гатамо у пасуљ кога ће следећег. Није то добро и једна ласта не чини пролеће каже наш народ. Као да су Господа заборавили и то да Он има задњу реч. Жив је Бог и жива ће бити душа наша!
  13. Него да се вратимо на тему а она је колико се ја сећам гостовање владике Григорија и оца Вукашина Милићевића код Оље Бећковић у Утиску недеље. За мене је право освежење било да гледам овакве госте у једној забрањеној емисији каква је ова. Радовао сам се од тренутка када сам начуо да ће гост бити владика Григорије али сам се бојао да то није новинарска патка. Међутим испоставило се да је информација тачна и јако сам се обврадовао због тога. Шта рећи, Григорије је био фаца као и увек. Лепу плаву мантију је одлично уклопио са плавом позадинином у студију. Дрвена панагија је такође пажљиво изабрана како не би бола очи људима који гледају емисију. Гришо је био опуштен, пун самопоуздања и мудрости и све што је рекао рекао је одлично. Потписујем сваку његову реч. Нарочито ону када је говорио да се у СПЦ флагрантно крши Устав СПЦ и да се не поштују никаква правила. Ту је говорио о безакоњу које на делу готово свакодневно спроводи Бачки Цензор и патријарх кога држи у шаци. Човек је као канцер метастазирао целом СПЦ и ради шта хоће и како хоће. Господу је то мрско да гледа, верујем, а до када ће не знам. Надам се само да неће још дуго. Владика Григорије је одлично рекао шта има против диктатора и велеиздајника Александра Вучића. Она слина и бескичмењак и дефетиста жели да прода и изда нашим непријатељима Свето Косово и Метохију, Милутинову Грачаницу и Бањску и Стфеанове и Душанове Високе Дечане. Срамота о томе и мислити а камоли бесрамно говорити и лапрдати као што то он чини на својим поданичким телевизијама свакодневно. Мисли ако је купио Синод да је купио Цркву али грдно се вара. Није Патријарх Црква нити је Бачки Цензор Црква. Црква смо сви ми-и она монахиња у Девичу, богословци у Прирену и свака душа жива на северу Косова у Митровици и јужна на Метохији. Жив је Бог и жива ће бити душа наша!
  14. Ти си неки велики духовник изгледа кад ти епископи поверавају овакве интимне ствари? Дај просветли нас све светлошћу твог богопознања духовниче.
  15. Чиста измишљотина. Хриз је био једини кандидат за Сарајево јер се трпао да побегне од Качавенде. Иначе болује од Наполеоновог комплекса и животна жеља му је била да постане Митрополит. Да је Максим хтео да буде изабран био би изабран 100 посто. У то време није био компромитован као што је нажалост данас. Истина је да се мали Митрофан из Америке трпао да он дође на то место али Григорије није хтео ни да чује за њега.
  16. Па и Јован звани Сократ је фалсификатор. Он фалсификује филозофа Диогена и његова учења.
  17. Одлично речено Готов је. Не знам што му је ово требало.
  18. Налупао си се поштено. То што си rekao да познајеш његову тамну страну вероватно говори да си неки смотанко или лузер. Знам какве људе Григорије цени а какве органски не подноси. И није тачно да га познајем само насмејаног јер га исто тако знам и када је љут и када не сме да му се изађе на црту. Што се тиче избора за Сарајевског митрополита ту си лоше обавештен. Слагао те неки од твојих владика на које се позиваш. Григорије уопште није био на листи за гласање већ је Хриз био једини. Зар верујеш да би Хриз могао у било каквом гасању да има више гласова од Григорија? Уозбиљи се.
  19. Чему чуђење за ово? Сократ Шумадијски мученик не зна боље од овога.
  20. @Александар Милојков https://www.radiokim.net/vesti/religija/vladika-atanasije-jevtic-u-crkvi-nema-vlasti-nego-sabora.html
  21. Да ти Живица Туцић и Мирко Ђорђевић нису били деде кад овако збориш? Ти си неки опасан стручњак за све и свашта и још понешта......
  22. Овим само показујеш да уопште не познајеш владику Григорија и да си један обичан слинавац и преварант. Како те није срамота да кажеш за Владику да је он глумац и лицимер. Ја га познајем дуже од тебе, више од 30 год, и никад нисам видео оно што ти овде причаш.Управо супротно-онакакв какав је на телевизији такав је и уживо са народом било да се ради од малог детета, одрслог човека па до неке неписмене бабе. Увек благ, насмејан и мио. Што се тиче његовог наводног каријеризма и то није тачно. Григорије није хтео нпр.да буде Митрополит у Сарајеву а могао је. Није он крив што је 2010 имао 14 гласова за титулу патријарха. То су други гласали а не он сам за себе. Даће Бог па да нам он буде српски патријарх једног дана. Жив је Бог и жива ће бити душа наша!
×
×
  • Креирај ново...