Леон Професионалац Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 8 минута, Zoran Đurović рече Ја се дружим са паметним људима... Ово је било сурово. Нисам знао за ово Драгољубово. Свакако су текстови Еп. Атанасија без референци, некако неубедљиви... Зато сам писао оно пре неки дан... Августин, Zoran Đurović and farisejski.bukvojed је реаговао/ла на ово 1 1 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 3 минута, farisejski.bukvojed рече Zasto? Ucinio si uslugu gg. umirovljenom Atanasiju. Да ли ће бити одговора? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 9 часа, Леон Професионалац рече Сјајно. Исто и ја мислим. Све ми делује као да пише из позиције: ја сам ово рекао и као такав сам неприкосновени ауторитет. То ме нервира у његовим текстовима. Ево овде писах о томе... ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 7 часа, Леон Професионалац рече Стварно то мислим. Да је велики - јесте! То нико не спори. Али велики морају да знају када треба да стану. Некад истрајеш управо тиме што станеш на време. Како Бог заповеда. Наша је несрећа што смо толико мали и сиромашни па имамо само њега који се издвојио од многих. Додуше, неки су просто били онемогућени да буду велики. Не само Ђуровић, било је ту прегршт даровитих али нису имали митру као супер armor у игрици. И одмах затим овде. ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 4 часа, Zoran Đurović рече Није. Нема оригиналности мисли. Већ је издао. Чекао је да се заврши сабор па да објави ово да му не би обријали Максу. После је срамно потписао овај апел иза кога стоје Максим и компанија, а сам није био на сабору. То је сулудо. Оче Зоране, ко има оригинилности мисли када говоримо о теологији и има ли уопште смисла говорити о томе? Ништа епископ Атанасије није урадио срамно, поготово не што је потписао апел против Александра Вучића. Срамно је бранити издајника, аутократу, мрачњака, христомрсца, клеветника и лажова Вучића, а знамо да га бране патријарх Иринеј и епископ Давид и то без подршке већине САС-а и народа. То је срамно драги оче Зоране. Нема то везе са Украјином и фанариотима, јер су митропилит Амфилохије и еп. Атанасије јасно и гласно на линији званичне политике СПЦ по том питању. Епископи Максим и Григорије такође (званично), а све остало што је тајно је на нивоу инсинуација, при чему не спорим да сте прозорљиви и да видите оно што је иза сцене. Ја спрам своје немоћи судим само на основу оног очигледног, а очигледно је да се еп. Максим јавно и писмено одрекао заблуде, а да се Вучић два пута заклињао: пред олтаром (да неће украсти мандат) и на Јеванђељу и уставу (да неће издати), па слагао. пре 4 часа, Zoran Đurović рече Прочитајте најбољи коментар на Тасино сочињеније: Dragoljub Marjanovic „Прочитах први део до краја средњег века... (...) требао је неко од историчара ово да му мало прегледа пре него што су публиковали). Заиста је неко од историчара требао да му прегледа овај текст пре него што су га објавили.“ Браво за овог господина Марјановића! Прочитао је до средњег века па сад очекује да њега неко чита до краја и да га схвати озбиљно? А ко је он уопште и да ли је као такав Таси до колена? Да ли је то можда доктор Филозофског факултета у Београду? Требало је неко од лектора да му прегледа текст пре него што је обрукао себе и факултет коментаришући епископа Атанасија Јевтића, за њега недостижну културну и духовну громаду. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 4 минута, Протомајстор рече Браво за овог господина Марјановића! Прочитао је до средњег века па сад очекује да њега неко чита до краја и да га схвати озбиљно? А ко је он уопште и да ли је као такав Таси до колена? Да ли је то можда доктор Филозофског факултета у Београду? Требало је неко од лектора да му прегледа текст пре него што је обрукао себе и факултет коментаришући епископа Атанасија Јевтића, за њега недостижну културну и духовну громаду. Ви очито не знате да је Марјановић струка. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 9 минута, Леон Професионалац рече Ви очито не знате да је Марјановић струка. Не знам, само сам изнео своје скромно мишљење. Прочитајте епископа Атанасија кад је имао 40-50 година, то је био ниво којем нико до садашњих теолога није до колена. Марјановић је стручњак за средњовековну историју и византологију (знам га ја) и у реду је што је написао овај осврт, али не видим поенту. Шта је тиме доказао, шта је истражио, шта оспорио суштински? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Није. Нема оригиналности мисли. Већ је издао Ау... промашај... Протомајстор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 9 минута, Протомајстор рече Не знам, само сам изнео своје скромно мишљење. Прочитајте епископа Атанасија кад је имао 40-50 година, то је био ниво којем нико до садашњих теолога није до колена. Марјановић је стручњак за средњовековну историју и византологију (знам га ја) и у реду је што је написао овај осврт, али не видим поенту. Шта је тиме доказао, шта је истражио, шта оспорио суштински? Показао је низ грешака. И треба да покаже! farisejski.bukvojed and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Нема оригиналности мисли. Ово се потпуно слажем. Он је енциклопедиста и то недоследни - теолошке књиге су му као девојачки споменари, ако ме разумете. Ценим га ипак што не воли Шизоја и говори против њега Zoran Đurović, Перезвон, Леон Професионалац and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 Tasa legenda. Pre dva dana u Nemackoj, pozdravlja narod sa Hristos se rodi, na kraju besede Жика, farisejski.bukvojed, Леон Професионалац and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 3 минута, Вукашин рече Tasa legenda. Pre dva dana u Nemackoj, pozdravlja narod sa Hristos se rodi, na kraju besede О томе причам. Ајде једном, ајде два пута, али два дана... Много је... farisejski.bukvojed, Лазар Нешић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 пре 19 минута, Протомајстор рече Оче Зоране, ко има оригинилности мисли када говоримо о теологији и има ли уопште смисла говорити о томе? Онда не знаш ништа о теологији. Назидај се овде: https://djuroviczoran.wordpress.com/повратак-оцима-после-повратка-оцима/ пре 21 минута, Протомајстор рече очигледно је да се еп. Максим јавно и писмено одрекао заблуде Није. Види коментаре у Милојкова. Спинује се са Вучићем. Ја сам јавно писао давно против Вучића. Марјановић је озбиљан доктор. Све што је рекао на рачун Тасиног опускула стоји. пре 13 минута, Протомајстор рече Прочитајте епископа Атанасија кад је имао 40-50 година Да ли си читао моју полемику са Тасом? https://stanjestvari.com/2014/04/11/полемика-епископа-атанасија-јевтића/ Ја збацујем богове са неба. Ко пак хоће да полемише са мном мора то да ради са аргументима, не "у молитвама светих отаца". Узми и читај моје текстове. Кад освојиш то градиво биће ти лакше. Вас су хипнотисали. Моји текстови вам нуде алтернативу. Отрежњујући су. Нису папске буле, али могу да ослободе човека. farisejski.bukvojed, Лазар Нешић, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 Ено на овој теми https://pouke.org/forum/index.php?/topic/55017-васељенски-трон-и-украјинска-црква-–-сведочанство-докумената/ се види историјска студија фанариота која оправдава њихово деловање, а скоро, види се и то на теми, и Руси су објавили зборник који говори супртно, е. Атанасије ради исто... Ја морам стално то да понављам да је рат са фанариотима историјом губљење времена док они раде свој посао свеједно. Да ли неко заиста мисли да Вартоломеј има времена и воље да чита е. Атанасија и руске зборнике и да га је уопште брига? Он када би (озбиљно и искрено) читао такве ствари не би био то што јесте. Њима је то смешно, тролоју цео раскол. Ево сликовито. То је као да вам неко украде ауто а онда вам каже да је ауто сам дошао код њега јер је био покварен. И онда ви узмете да копате по сервисној историји, вадите документе са свих техничких прегледа, атеста и регистрација, фотографије, сведоке да му докажете да је ауто био исправан и да није могао сам да дође до лопова. Лопова наравно за то боли уво и има да вам се смеје. Све док не доведете полицију (Сабор) и ставите га тамо где му је место а ауто узмете назад. Просечан србенда, Протомајстор, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 2, 2019 Пријави Подели Написано Јун 2, 2019 Мени се чини да ћемо сви срнути у живо блато, па ко се извуче - извуче. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука