Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Опет Гр кога Рпћко покушава да тролује: Али зашто ја оволико отежем беседу? Ја сам са вама, пастири и сапастири! Са тобом сам,
света паство, која си најдостојнија Архипастира Христа! И ти, оче мој, потпуно си ме
победио и подчинио Христовим, а не људским законима. Упознао си моју покорност;
узврати благословом. Руководи молитвама и речима, утврђуј духом.
Очев благослов
утврђује дом деце.[
85] О, када бих се ја, и овај духовни дом који сам одабрао и за који сам
се молио, утврдили и да ми он постане мир мој за сва времена, из века у век и када се из
овдашње цркве преселим у вишњу цркву у славље прворођених, који су записани на
небесима! Таква је моја молитвена и праведна жеља!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, ana čarnojević рече

ovo je psihoticno. neko porobljava ljude uz pretnju...

kao wannabe psiholog amater imam kasti da je neka projekcijica u pitanju. 

Ја сам му већ рекао да се пројектује као поп Живковић... 

Подели на овим сајтовима

Ево шта каже старац Софроније о општењу са светим Силуаном:

Опхођење са старцем имало је особити, изузетан карактер: осећала се савршена простосрдачност и неусиљеност, без икаквог устручавања или страховања да се у било чему погреши. Били смо дубоко убеђени да никакав наш поступак, неприкладна или ружна реч не може нарушити миран однос са њим, нити изазвати прекор или љутит одговор. У његовом присуству нисмо осећали никакав страх, али смо свим силама душе настојали да се кроз молитвени труд удостојимо да живимо оним духом којим је он био испуњен.
Када улазите у просторију испуњену миомиром, груди вам се спонтано шире, тежећи да што више миомира унесу у себе. Исто то се збивало са душом када је била у старчевој близини. Душу је обузимала спокојна, мирна, али истовремено и веома снажна жеља да у себе прими миомир те области духа Христовог, у којој је старцу било дато да живи.
Ретку и изузетну насладу особите врсте пружало је општење са таквим човеком.

Подели на овим сајтовима

Zna Ava ko preko svestenika isceljuje, tj. ko je svet i ko osvecuje. Cuda su za verujuce normalna pojava.

Pisao je Makarije Egipatski da je znao mnoge cudotvorce koji su izginuli, zato sto su se uzvisili. I to je i njemu i svima valjda jasno?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zoran Đurović рече

Ја само упозоравам хулитеље као што си ти да не лају против Духа

Ти си убеђен да си сасуд Духа Светог и да ко теби опонира - тај хули на Духа Светог. Ти си у својим очима велики, свет и тражиш да то сви прихвате. Вучеш све за рукав и показујеш шта си урадио. Чему то?

Са друге стране, свети су се смиравали до последњег дана, живели у покајању, творили молитву "Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме грешног". Смирење нема никакав проблем са оспоравањем, чак ни са вређањем и понижавањем. Видели смо како реагује Силуан. Слично је реаговао и ава Агатон када су га ружили, на разне начине вређали. Све је то мирно поднео. Једино није допустио да му кажу да је јеретик.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Ево шта каже старац Софроније о општењу са светим Силуаном:

Опхођење са старцем имало је особити, изузетан карактер: осећала се савршена простосрдачност и неусиљеност, без икаквог устручавања или страховања да се у било чему погреши. Били смо дубоко убеђени да никакав наш поступак, неприкладна или ружна реч не може нарушити миран однос са њим, нити изазвати прекор или љутит одговор. У његовом присуству нисмо осећали никакав страх, али смо свим силама душе настојали да се кроз молитвени труд удостојимо да живимо оним духом којим је он био испуњен.

Самоубијаш се. На твој хорор, никад ниједан од светих стараца ме није критиковао! Знао сам се са Лазаром из Пипера, Тадејем, Серафимом из Будисаваца, Калистом... И пророковали су за мене. Шта, то ти нећу казати, али никаквих анатема или бљувотина које ти сејеш нисам чуо из њихових уста. Никад од њих никакву епитимију не добих, а боравио сам доста по манастирима. Још им је било драго у мом друштву. Лазара сам стално засмејавао, а Калист ми давао да му пипам гелере у ногама. Био у гаћама преда мном, само не у овим перверзним ситуацијама за које знамо, али и то би теби могло пасти на памет, ниси ти мали...  

Подели на овим сајтовима

Још потврда да си велики. Само то. Из сваке твоје поруке једино то избија - ја сам велики, ја сам свет, ја сам Сасуд Духа Светог. Погледајте, погледајте...

Али то није довољно, подразумева се. Јер када си сасуд Духа Светог, сви морају да те послушају, нико нема права да се противи теби, то јест Духу Светом. Зато кажем да то води поробљавању. То је супротно од слободе и љубави. Потпуно супротно.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

Ти си убеђен да си сасуд Духа Светог и да ко теби опонира - тај хули на Духа Светог. Ти си у својим очима велики, свет и тражиш да то свои прихвате. Са друге стране, свети су се смиравали до последњег дана, живели у покајању, творили молитву "Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме грешног". Смирење нема никакав проблем са оспоравањем, чак ни са вређањем и понижавањем. Видели смо како реагује Силуан. Слично је реаговао и ава Агатон када су га ружили, на разне начине вређали. Све је то мирно поднео. Једино није допустио да му кажу да је јеретик.

Po meni je ovo delikatnije pitanje. Prvo, nismo pozvani da sudimo i ne znamo sta je coveku u srcu.

Svaki krsten covek, nosi u sebi Duha, tako da onaj ko se gnevi na brata bez razloga (ili iz krivog razloga), ili ga naziva budalom, djavoimanim...ulazi na opasnu teritoriju.

Naravno, mogu da rasudjujem, ali se klonim definitivnih zakljucaka cak i u pomislima, a tek javno se ne usudjujem da nastupam samouvereno. Za mene je bolji put molitve za brata(sestru), koji Siluan preporucuje, a drugi kako hoce : )

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Ти си убеђен да си сасуд Духа Светог и да ко теби опонира - тај хули на Духа Светог. Ти си у својим очима велики, свет и тражиш да то свои прихвате. Са друге стране, свети су се смиравали до последњег дана, живели у покајању, творили молитву "Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме грешног".

Опет хулиш из слепила и мржње. Наука коју ја говорим је наука Духа Светога. Ја сам се формирао у црквеном учењу, живим у Цркви. Зато ти велим да хулиш на Духа. Свакодневно се молим на 2 начина: Помилиј ме грешнога, као и Помилуј нас грешне. У твоју коцкасту главу не може да уђе како неко може да се осећа грешним, и да себе сматра грешниом, а истовремено има слободу у Господу и да зна да врши света дела! То је за тебе немогуће! 

Да ли демон у мени свакодневно и непрестано вапи: Авва, Оче? Какви су те црни ђаволи спопали па да велиш да је демонско дело то што су многобројне особе преко мене ушле у православље? Ти потврђујеш онај феномен из Писма о глувима и слепима иако са здравим чулима. 

Подели на овим сајтовима

Нека ти је Бог у помоћи. Најискреније. Апсолутно најискреније. Бог зна да те не мрзим, да ти не желим зло. Зашто бих? Прави хришћанин свакоме жели добро, жели спасење. Имаш потернцијала, имаш дарова, можеш све то да умножиш. 

Подели на овим сајтовима

Ако ниси читао у Гр: Пошто презирем све приземно и унижено, сва моја љубав, после Бога, посвећена је речи
или, боље да кажем, само Богу, пошто и реч моја приводи Богу, само ако се правилно схвати и ако се сједини са умом којим се, уствари, Бог истински прима и чува, и нараста у нама.

- Ово све и ја изјављујем. Гле, у каквој сам прелести!:))

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Нифада рече

Елифас и остали Божји адвокати су ми најинтересантији.

Онда када  би они страдали   то  је сигурно зато што су посебно изабрани за велика дела Божја,а када други страда да је због греха  његовог или њеног.И данас ме чуди како неки не отворе канцеларију са натписом:Заступник Божји на земљи, и тумач Његове воље,па да свратимо по мишљење:citac:

Овако лепо сте сложили моје размишљање да ни ја тако не бих био кадар! 

Амин! 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Нека ти је Бог у помоћи. Најискреније. Апсолутно најискреније. Бог зна да те не мрзим, да ти не желим зло. Зашто бих? Прави хришћанин свакоме жели добро, жели спасење. Имаш потернцијала, имаш дарова, можеш све то да умножиш. 

:))12:smeha::)) Само да одем у Рукумију па да ишћерају ђаволе из мене!:)) Који си ти лик! Добио си по носу, и сада се правиш фином кршћанском душицом. Лепо су те и борбаши и Августин питали о тајмингу напада на мене. И ти ниси одговорио јер си љигавац. Испало је да је твој текст сада промашен да си ти само хтео нешто да ме коригујеш малкице... Па што ми ниси писао приватно, пошто ионако читаш мој фејс, а то ти и Писмо налаже. 

Ова ти је тек безумна: "имаш дарова, можеш све то да умножиш". Од кога имам дарове? Од Духа Светога или од ђавола? Вероватно ми желиш да будем још ђавоиманији, да се још нека легија демона усели у мене!:))12:smeha::))

Срам да те буде! Твој пак текст са СС ће остати у антологији оних који су хулили на Аву.  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Dzombic

Џомић, молим Вас. :0205_whistling:

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...