Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 25 минута, Zoran Đurović рече

Да вас питам? Да ли бисте оволико ствари из житија прочитали да се Ава није хвалио? Не бисте. Житија су досадна (ловим Рођу на бућку). Гледајте колико је сада ово добро. ЖИТИЈЕ ПРЕПОДОБНИХ ОТАЦА НАШИХ МАРКА ПЕШТЕРНИКА и ТЕОФИЛА ПЛАЧЉИВОГ: 

Када блажени Теофил изговори ову молитву, ангео Господњи стаде преда њ у облику дивнога младића и рече: Добро се молиш, Теофиле; но зашто се хвалиш количином сабраних тобом суза у суду? – И ангео му показа свој суд, далеко већи од његовог, пун дивног миомира, као од мира скупоценог, и рече: Ево твојих суза које си од срца ронио у молитвама својим Богу, и отирао их руком или марамицом или хаљином, или пак које су из очију твојих пале на земљу. Ја сам их сабрао све у овај суд и сачувао по наређењу Владике мог и Творца. И сада сам послан да ти јавим радост, да с веселошћу отидеш к Рекавшему: Блажени који плачу, јер ће се утешити (Мт. 5, 4). – Пошто то изговори и остави суд, ангео постаде невидљив.
Блажени Теофил, призвавши игумана, исприча му о јављењу Ангела и о његовим речима; затим му показа и оба суда, пуна суза: један свој, а други ангелски који је мирисао дивније од свих мириса, и моли игумана да их по његовом престављењу излију на његово тело.
У трећи дан по своме прогледању блажени Теофил отиде ка Господу да созерцава Тросунчано Божанство. А чесно тело његово положише у пештери поред милог му брата, блаженог Јована, близу преподобнога Марка. И помазаше га из суда ангелског, од чега се сва пештера испуни дивнога миомира. После тога излише на њега и сузе из другог суда, да би онај који је на земљи сејао сузама, пожњео на небу радошћу. 

Постоје мира, јаког мириса. са којим и најсмрдљивији гробови у којима неки људи живе. Почну да изгледају прихватљиво. Па се не зна је ли душекорисно то миро или није. Некима изгледа да је блудоточиво... јер ови који су без барометра у главу не знају на ком су небу по ваздушном притиску. самим тим неће знати дал су пали или нису. 

расправа Лазаића и Ђуровића се претвори у бој силних мачева светитељских. И Обоје говоре "толка је милост божија да има и оваквих апостола (рибара данашњих), да им ни гроб не смрди док полако испузавају из њега ка светлсоти и рибају науспут"

доследно приказано у снимку0703_read:

Шалим се, али како да знамо разлику између светих лудака и ђавоиманих лудака?

Имамо пример Распућина, за кога дан данас РУска црква подељено дели став о светости или ђавоиманости. Јер је до краја био истрајан у блуду. Све што је пророковао се остварило кроз његово мешање у Цркву и Политику. Тј. аристократију и епископе које је протерао, ове друге које је поставио... Јер је тако лењин прогнан дошао натраг у Русију и преко револуције хлеба (послератна револуција због опште глади) направио црвену револуцију...

https://rs.sputniknews.com/rusija/201701181109678359-Rusija-raspucin-Mi61/

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, grigorije22 рече

Doktor sve objasnio :ani_biggrin:

Не разумем уопште како се ти и Ан уопште примате на овог будалаша и узимате га за озбиљно? Њему само пошаљите овај мој постер о његовом зачећу. Са таквим битангама мора овако како ја радим, грубо. Да се не би заносили. Зато сам рекао и овом Родољубу да хули на Духа Светога. Неће да се разговеди. То је то чудесно упорство и разлог се види зашто је само то хула која не може да се опрости. Кад ти Бог узме светлост разума, онда ту нема помоћи. Покајање је неопходна ствар у духовном животу сваког човека. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Аристарх рече

грешка, мени је анђео неких Цркви (и парохија) јавио да су заблудели:i6d1r8:

И притом, тај за вас невидљиви анђео, је дошао преко Копитара па је причао ијекавицом. Рекавши ми, "знам за ваш талибанизам, и мене мучи много... оставио је ову песму.

Да ме неко погрешно не схвати (пошто се о укусима хумора не расправља али ипак да нагласим!!). Ја то кроз хумор причам о Анђелу Цркви који се јављао Апостолу Павлу и говорио која ће црква пасти са небеса, ако се не покаје. То је за Лазићеву парохију посветио анђео песму (не због лазића, већ због онога који га шаље да шпијунира и извлачи цитате из контекста па лажно сведочи о секти. Јер ја те Лазићу не би слао да шпијунираш за мене, јер би ми почео дојављиват појаву змајева, патуљака, вилењака...).

или ме исправи ако грешим о курварству твом? истеко си ми раније на то питање. Мораш се покајат због тога, размишљаш ли колико си њих преварио са оним текстом0703_read.

И ја се кајем што сам написао да ми је анђео јавио ову песму преко Копитара. И молим те да ми опростиш. Јел то тешко, ја мсм. њет!

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Аристарх рече

Шалим се, али како да знамо разлику између светих лудака и ђавоиманих лудака?

Ствар је прилично једноставна. Павле је рекао, али и Исус, да чуда по себи нису гарант светости, него љубав. Други критеријум је да неко не проповеда јерес и расколе. После тога има других критеријума када се наиђе на компликоване случајеве. 

За Рођу је ствар јасна, јер је он секта/јерес, а онда проповеда мржњу према другима јер тврди да ће само православни да се спасу.  

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, dragisa рече

oče ovi primeri žitija na koje se protežeš su toliko slični svemu onome što nas ti podučavaš....

evo ja sam se odma setio da si bećao kurs kako ispravno drkati, pa te ovom prilikom molim da ne zaboraviš nas potrebite

Ти мање грешиш дркајући него језиком.

Подели на овим сајтовима

Још једна из житија. ЖИТИЈЕ И СТРАДАЊЕ СВЕТОГ НОВОГ ПРЕПОДОБНОМУЧЕНИКА ОНУФРИЈА

Чујући Онуфрија где се моли са јауком, Григорије му овога пута не забрани да јавно излива своју тугу пред Оцем небеским, јер виде да његова гласна молитва излажаше из срца, загрејаног божанском топлином. А када блажени заврши своју молитву, Григорије му из предострожности примети говорећи: Зар ти ниси чуо шта каже Господ у Еванђељу: "да не зна левица твоја што чини десница твоја" (Мт. 6, 3). Због чега се ти то хвасташ и молиш гласно? Разуме се, због тога да би те сви чули и хвалили. Несретниче! опет си пао у гордост и упропастио труд свој. Опет те духовна гордост ослепи!

Слушајући од старца Григорија ове речи, блажени му кротко одговори: Сагреших, оче! прости ми и помоли се за мене Богу, да ме Он избави од замки ђавољих. - Међутим, опитни Григорије, видећи дубоко смирење Онуфријево, радоваше се у души за њега, а изружи га ради тога, да би блаженога водио к подвигу мучеништва путем смирења и на тај начин сатро свезлобног и гордог ђавола.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Не, различито. Белизар је мој другар, филолог. Роћко је фарисеј. 

Ne nego onaj što je banovan zbog talibanjenja veliazar ili tako nešto.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...