Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Опет за наш двојац без кормилара, Рођо-Дркче. Пише човек: 

Старац Николај Гурјанов чијег благослов сам и ја добио ... али дужа прича... једном када су иконописали улаз на гробље на његовом острвцету рекао је нешто као баш лепо, после ћете и мене ту уписати

а пошто драгиши западају мошнице за око ...

Једном је дошао неки страдалник

Имао проблем са блудом

И тражио савет од старца

Овај му само одговорио, а мислим да није стигао ни да га пита отворено

Одговорио пре него га овај питао

Са... "одмори мало муда"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mislio sam da si video ovo za Nikodima, kad si stavio u tekst da bi Rodoljub pisao predstavku sinodu itd.
Nisam hteo da potežem, da nije bio uporan. Pazi sad, ti lud, a Artemije i Nikodim su pravoverni [emoji3]
Gledaj dokle to može da dovede. Ovo je više za zonu sumraka, ali nije loše da stoji kao upozorenje.
[/url]  
Zamisli da takvi vode Crkvu - pa inkvizicija bi bila smesna - a mormoni male bebe - bila bi to sekta nad sektama [emoji23][emoji1787][emoji23]

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Вукашин рече

Tako nekako. Meni ovo vise za plakanje. Bolest.

Rodoljub bira pitanja na koja ce da odgovori, a na koja ne.

Ne rece nam kako se prevari i kod Nikodima, posle Artemija?

Пријатељу, пошто си прилично малициозан, и понављаш око Артемија оно на шта сам десет пута одговорио, сада ћу ти одговорити и после више нећу. Као што нећу одговарати ни Јеци, Снежани, Ани и осталим доказано малициозним "саплитачима":

Изнео сам став да Синод није поступио канонски у оној првој одлуци, кад га је склонио са епархије После тога се нисам више мешао. Грешака је било на обе стране.

Никодим је написао, ако се не варам, читаву књигу у којој такође критикује Артемија.  Да ли то значи да си и ти на истим позицијама у свему са Никодимом? Наравно да не значи. То што сам, заједно са јоош тројицом људи, међу њима и Никодимом, потписао захтев који си цитирао, не значи да делим све његове ставове. Уосталом, као што видиш, мој потпис је на том тексту испред његовог. Јасно ти је, ваљда, да то говори и о учешћу потписника у сачињавању текста. Да је Никодим био творац текста, или најважнији у његовом сачињавању,  његово име би било на првом месту, не на трећем. 

Све су то ad hominem прозивања које благе везе немају с темом. 

Што не питаш Ђуровића (по истој логици), зашто је и даље код Истанбулског патријарха који је пао у папистичку јерес?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Родољуб Лазић рече

Као што нећу одговарати ни Јеци, Снежани, Ани и осталим доказано малициозним "саплитачима

хтео си рећи - мироносице :smeh2:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Родољуб Лазић рече

Пријатељу, пошто си прилично малициозан, и понављаш око Артемија оно на шта сам десет пута одговорио, сада ћу ти одговорити и после више нећу. Као што нећу одговарати ни Јеци, Снежани, Ани и осталим доказано малициозним "саплитачима":

Изнео сам став да Синод није поступио канонски у оној првој одлуци, кад га је склонио са епархије После тога се нисам више мешао. Грешака је било на обе стране.

Никодим је написао, ако се не варам, читаву књигу у којој такође критикује Артемија.  Да ли то значи да си и ти на истим позицијама у свему са Никодимом? Наравно да не значи. То што сам, заједно са јоош тројицом људи, међу њима и Никодимом, потписао захтев који си цитирао, не значи да делим све његове ставове. Уосталом, као што видиш, мој потпис је на том тексту испред његовог. Јасно ти је, ваљда, да то говори и о учешћу потписника у сачињавању текста. Да је Никодим био творац текста, или најважнији у његовом сачињавању,  његово име би било на првом месту, не на трећем. 

Све су то ad hominem прозивања које благе везе немају с темом. 

Што не питаш Ђуровића (по истој логици), зашто је и даље код Истанбулског патријарха који је пао у папистичку јерес?

Treba da ti verujem da nisi znao u kakvo se kolo hvatas? Nije bilo 99 potpisnika, vec vas cetvorica.

Oko Artemija si odgovorio i OK, ali gde da odmah naletis na Nikodima? Klasican primar prelesti o kojoj pricas. Pun mu je sajt raznih snovidjenja i sl.

To kako je Nikodim "napao" Artemija, mogu svi da procitaju i da rasude.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Родољуб Лазић рече

не значи да делим све његове ставове.

Да ли је земља округла?

пре 17 минута, Родољуб Лазић рече

Мало ти је логика рашрафљена. Ово још није осуђено као јерес. Само ти и Никодим се одвајате од Цркве и пре него што се нека јерес саборски осуди. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вукашин рече

Treba da ti verujem da nisi znao u kakvo se kolo hvatas?

Човек је патентирани лажов. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, ana čarnojević рече

Ava*s angels. 

th?id=OIP.UAIaanFhN6AQpRPBzVS8wAHaJY&pid

Како ми знаш преференце?12:smeha:

Питају се: Јесте ли читале како је Рођа разобличио Лудог Аву?:)))

20120628-100631.jpg 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Вукашин рече

Oko Artemija si odgovorio i OK, ali gde da odmah naletis na Nikodima?

О каквом налетању причаш? 

Све сам ти објаснио, и ти опет причаш свашта. Није Никодим састављао текст да бих налетео на њега. Он има потпис испод мога. Разумеш ли ти шта то значи? Како може да архимандрит има потпис испод лаика? 

Него користиш то само из једног јединог разлога, а то је ad hominem напад. Као, ја сам Никопдимово чедо, шта ли? А твој Ђуровић је клирик патријарха - јеретика, али нема везе?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Кад дунстери узму да ти машу папирима... Памет их не смета.   

Кад сте их навадили да играју покера, а појма немају. Него, опростите им дуг ако Перица положи матуру! :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

О каквом налетању причаш? 

Све сам ти објаснио, и ти опет причаш свашта. Није Никодим састављао текст да бих налетео на њега. Он има потпис испод мога. Разумеш ли ти шта то значи? Како може да архимандрит има потпис испод лаика? 

Него користиш то само из једног јединог разлога, а то је ad hominem напад. Као, ја сам Никопдимово чедо, шта ли? А твој Ђуровић је клирик патријарха - јеретика, али нема везе?

Sto se srdis? 

Nisam rekao da si mu chedo, vec da imate, ili ste imali isti stav. 

Hajde reci, je l' upala SPC u jeres, pa da budemo nacisto jesi li dobronameran, ili nas zavlacis?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Hajde reci, je l' upala SPC u jeres, pa da budemo nacisto jesi li dobronameran, ili nas zavlacis?

Nije u SPC, јеретик је јер је хришћански култ јаван, а ова јајара није хтела да се изјасни да ли припада некој СПЦ епархији. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Nije u SPC, јеретик је јер је хришћански култ јаван, а ова јајара није хтела да се изјасни да ли припада некој СПЦ епархији. 

Ја сам у СПЦ, а ти си код Вартоломеја, који је пао у јерес и треба да буде осуђен као такав. 

Смешан си и жалостан, госн Ђуровићу-Павићу

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...