Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, The Godfather рече

Znaci u prevodu tvrdis - da je privatna poruka upucena o.Zoranu 20 i nekog maja tekuce god u kojoj ga molis za oprost i molitve, pises mu da si u bolnici itd, zapravo bila neka vrsta testa u stvari?

пре 31 минута, Zoran Đurović рече

Не. Али сам ја овде јавно поменуо о чему се ради. Узми сада и ти да лудујеш па да причаш како сам ја Гудфадер. Апсолутно не знам ко је тај човек

.

Poceo si da gubis kontrolu nad nalozima. Gubis se gde si, i kao ko, sta rekao. Kao The Godfather tacno znas kada je bila prepiska, a to nije nigde pominjanao i to bi mogao znati samo Djurovic, ali on ispraznio inboks izgleda. A kao orig. Djurovic tvrdis da nemas veze sa tim nikom. Ostaje jos da te spojimo sa ovim nikom sto ga koristis od avgusta 2017., pa i sa onim jednim od ranije. 

.

Подели на овим сајтовима

Да дам Рођи нови материјал. Потукао сам сваки рекорд кад сам предавао на Академији СПЦ у Бг - студенти су после првог часа тражили да се уклоним!:))12:smeha::)) То ни владики Николају није пошло за руком!:))

Ево га друго писмо:

Декану Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, протојереју-ставрофору др Радомиру В. Поповићу

ЖАЛБА

Високопреподобни оче,

На Академији постоје студенти на које негативно утичу предавања из предмета Агиологија са химнографијом (3.год.осн.студија) и Савремено богословље (2.год.мастер студија), а које држи професор Зоран Ђуровић. Наиме, ови студенти сматрају да предавања нису у складу са православном теологијом и да професор Ђуровић превише латинизује теолошка виђења, бави се често јересима, јеретицима и апокрифима. Студенти су упознати са постојањем јеретичких учења у историји цркве, али су против претераног бављења њима јер то може нарушити духовно здравље.

Важно је напоменути да студенти који се жале воде уредан црквени живот, под руководством духовника и појачано осећају демонизовање ових предавања која су противна учењу светих Отаца, тако што губе душевни мир, јављају им се сумње у до сад стечено сазнање, замишљају саблажњиве слике, имају лоше снове који су прожети садржајем који су упили на часовима.Са педагошке стране, неумесно је да професор као ауторитет и могући узоризноси шале и вицеве сексуалне конотације, хвалећи се притом да су му зидови у соби облепљени „голим женама“, што није у складу ни са институцијом у којој се налази. Овакве приче подстичу лошије студенте на још горе понашање и не помажу у духовном  освешћивању истих.

Посебно су повређени професоровим ниподаштавањем светитељства аве Јустина Поповића, демантовањем делова његовог учења, као и учења Владике Николаја. Студенти желе да се промени професор, али се пре свега уздају у Ваше расуђивање и благослов, као и у мишљење председника савета Еп. Јована Пурића.

Ево још неких сегмената са часова које професор често понавља:

-„Душа је смртна као и тело, тек после свеопштег васкрсења ће постати бесмртна.“

-„Немојте читати житија светих, пуна су измишљотина и легенди, поготову су преувеличана чуда која су наводно чинили свети (разделили реку, молили се у ваздуху итд.)“.

-„Рукоблудије је дозвољено,чак је пожељно због пражњења.“ (Професор је у наставку алудирао и на то да блудне страсти у различитим видовима постоје и у нашој православној цркви као и у католичкој и да је то сасвим нормално-природно. Исмејавао је Владимира Димитријевића поводом тога, пошто је он писао против рукоблудија).

-„Хомосексуализам се јавља и код делфина и код лавова...“

-„Неке од мањкавости Богородице су:частољубље, невера у неком тренутку“итд. (наводећи примере из Светог Писма и позивајући се на Златоустог)

-„Кад бисмо познавали светитеље, уплашили бисмо се јер су били наопаки људи.“

-„У католичкој цркви су многи светитељи балсамовани а тога је било и у Византији. Маса светитеља је доспела у календар политичким путем.“

-„Ако узмемо у обзир да је Србија у време цара Душана била анатемисана, онда многи Немањићи не треба да буду у календару...“

Напомена: Све ове изјаве професор на часу разрађују до најситних детаља, износећи исказе из личног тумачења у својим научним радовима, које додатно оптерећује и смућује студенте. Студенти који се жале нису верски „затуцани“ нити зилотски настројени, редовно се причешћују и читају дела Св Отаца, познају догматику и Историју Цркве у довољној мери да не прихватају манипалуцију протестантске теологије која је професору Ђуровићу,  можда и несвесно (услед живљења и дошколовавања у таквом окружењу) утицала на теолошки приступ у бављењу делима Отаца Цркве.

Подели на овим сајтовима

.
Poceo si da gubis kontrolu nad nalozima. Gubis se gde si, i kao ko, sta rekao. Kao The Godfather tacno znas kada je bila prepiska, a to nije nigde pominjanao i to bi mogao znati samo Djurovic, ali on ispraznio inboks izgleda. A kao orig. Djurovic tvrdis da nemas veze sa tim nikom. Ostaje jos da te spojimo sa ovim nikom sto ga koristis od avgusta 2017., pa i sa onim jednim od ranije. 
.
Ti si zaista u teskom paranoidnom poremecaju licnosti.
Odg na pitanje - da li si molio svestenika, sluzitelja oltara, jereja PRAVOSLAVNE CRKVE za oprostaj i molitve za zdravlje iz zajebancije?

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, kopitar рече

E! 

• Оплаках :)) 1

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Да дам Рођи нови материјал. Потукао сам сваки рекорд кад сам предавао на Академији СПЦ у Бг - студенти су после првог часа тражили да се уклоним!:))12:smeha::)) То ни владики Николају није пошло за руком!:))

Ево га друго писмо:

Декану Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, протојереју-ставрофору др Радомиру В. Поповићу

ЖАЛБА

Високопреподобни оче,

На страну што су све тачке оптужбе бесловесне и не заслужују посебан осврт, овде се види да је ово писао неко ко, уз све остало, благе везе нема ни са ословљавањем у СПЦ. Сигуран сам 100 % да је ово писао неки дунђер који није завршио богословију. 

Наиме, проту-ставрофора ословљавамо са Високопречасни а никако да Високопреподобни које је резервисано за архимандрите.

Да сам на месту о. Раше, не бих узимао у обзир ово писаније. 

Отераше човека у калуђере. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Tristatri рече

Poceo si da gubis kontrolu nad nalozima. Gubis se gde si, i kao ko, sta rekao. Kao The Godfather tacno znas kada je bila prepiska, a to nije nigde pominjanao i to bi mogao znati samo Djurovic, ali on ispraznio inboks izgleda. A kao orig. Djurovic tvrdis da nemas veze sa tim nikom. Ostaje jos da te spojimo sa ovim nikom sto ga koristis od avgusta 2017., pa i sa onim jednim od ranije. .

Рекох ја да је тебе тромб лупио у мозак... Ја ћу сада да погледам кад си ми писао. 

21 мај. Боље би било да смрдиш тамо да не бих изнео преписку. Свако са употребом мозга је разумео да теби свакако није добро. И овог другог психопату, Рођу, сам замолио да не износим његов прљав веш. Гледам да вас покријем, а ви се иживљавате! Ако хоћеш, даћу ти контакт за најбољег психотерапеута у Србији, али је он презаузет и не би могао да те прими, али би ти рекао код кога да идеш. Мора да се лечиш. Ја сам ти давно написао да та мржња коју гајиш према мени је наопака ствар. Само ти се враћа у лице. Не разумеш како можете да живите у том мраку. Јер је то пакао. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, The Godfather рече

Odg na pitanje - da li si molio svestenika, sluzitelja oltara, jereja PRAVOSLAVNE CRKVE za oprostaj i molitve za zdravlje iz zajebancije?

.

Da li ovo sa kontra pitanjima, znaci da nemate argument na 20. maj. Ili i vi imate ekstra moci. Ali ovoga puta ekstra precizno sa tacnim vremenima dogadjaja. Napreduje se, napreduje ...

.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Леон Професионалац рече

Да сам на месту о. Раше, не бих узимао у обзир ово писаније. 

Раша ми је и дао ово писмо. Каже: Да се смејеш и за твоју архиву. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Па кад ти научник његовог калибра тако каже шта има мислиш? :navijanje:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Раша је легенда! Пре две године смо се срели у холу ПБФ, приђем да се поздравим и кренем да му целивам руку, каже, не колега, Ви мене треба да благословите, и целива он мени десницу. Добар човек. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Tristatri рече

.Poceo si da gubis kontrolu nad nalozima. 

.

znaš ono kad baš ukenjaš bez mogućnosti popravke ... pa odma izbaciš novu kosku (pismo studenata) da skreneš pažnju

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Tristatri рече

Pitaj Bokisd-a. Ja sam jednom ranije mislio da on ima problem sa prehladom samo i ne bas na lep nacin ga pitao da li mu e bolest prosla. Kada sam shvatio da nije kako sam pretpostavljao, kajao sam se.

Da, secam se, bio sam malo ostriji u odgovoru jer si kako kazes sam, na ne bas lep nacin pitao da li mi je bolest prosla, sto sad sam kazes da nije bilo bas kako si pretpostavljao. (nije samo prehlada u pitanju)

Znaci sad je sve okey, nema problemos'.... :D

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Zoran Đurović рече

Немој, брате, тако ти Манитуа, примиће се на ту причу! Узех једном да кажем како је Леоне поп Џомић, ту етикету није успео да скине код свих, иако сам ја јавно писао да сам се шалио!:))

А зар нисам? ?

Ха, ха! Тек кад сам прихватио да сам Џомић они су почели да престају да ми верују. Са неким ликовима овде све иде контра. Накриво баждарени, као Јевреји који су чекали Месију, Месија се појавио а ови га убише. 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...