Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

@ana čarnojević

Лепо од вас, али нема потребе да се извињавате у име других.

Волео бих да разумете да  сам овде сам, а да је са друге стране неколико саговорника који су били и прилично малициозни (што могу и да разумем, да се не лажемо) и свако је имао своја питања, коментаре и "саплитања". Треба имати и много времена и стрпљења па, осим Ђуровићу, одговарати и њима. А овде сам да бих у првом реду разговарао са Ђуровићем.  (Објаснио сам и зашто њему нисам одговарао на оно што је он постављао). И имам и свој други живот, осим овог форумског. Због тога једноставно морам да економишем са "ресурсима" и да се не расплињујем и не завлачим у оно што не сматрам битним.

Овај други део је одговор и @ Aristarh-у, уз извињење. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Дакле! 

Да разјаснимо!

Родољуб-Рођа је у праву! Нити земаљски судови, а некмоли Форум некакав - нема "механизам" е да би "истерао на чистац" сва питања форумска!?

ПРЕМА ТОМЕ! МОЛЕ СЕ ФОРУМАШИ; ДА НЕ ИНСИСТИРАЈУ НА ТОМУ! ХВАЛА УНАПРЕД!

Подели на овим сајтовима

ma sta Vi njemu objasnjavate, nema tu leba. gore malo je napisao torzenstveno...[emoji3]
Poslednji put vam se obracam.
Moguce da sam pogresio - greska je bila ne-namerna - kucam na telefonu.
Tako da neki put otkucam slovo vise ili manje u brzini. Hvala na razumevanju [emoji173]
Nastavite sa opravoslavljivanjem ljudi po portalima u pauzi odlaska na pijac i spremanja rucka. Dobro vam ide [emoji4]

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Вукашин рече

Il' mu ne da gordost da napise Djurovicu za episkopa, a ovde ga proziva za nesmirenost : )

Samo Ava odreagovao, zato sto je znao da je ovo u pitanju :smeh1:

Rodoljub nam potvrdio danas. Da ga bachimo na muke, ne bi rekao za episkopa :D

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

Ti gnjuriš u gordosti. Želja za moćju koju pokazuješ je nesakrivena. Zato ovaj tvoj refren. Non-stop se projektuješ.

"Starac nije negovao obožavanje ličnosti u vidu „poštovanja staraca”, nije nastojao da svoje mnogobrojne posetioce veže za svoju ličnost, nije želeo da stvori posebnu „duhovnu frakciju” i nije želeo da stekne duhovne „sledbenike”. Naprotiv, svojim životnim putem, u čijem središtu se nalazio Bogočovek, svojim životom „u Hristu”, nastojao je da, uz pomoć istančane revnosti, u celosti poveže ljudske duše sa Hristom"...

Sve ono što sam svagda radio. I to ovde ljudi znaju i zato nikoga nisi uspeo da sablazniš. 

Da te "kontestualizujem" Porfirijem: Tako jedni kažu da sam svet, a drugi da sam u prelesti i da obmanjujem narod svojim pričama.  

У праву си Ђуровићу код њега је то св е воља за моћ или како би рекао друг Алфред Адлер надкомпензација као социопатска појава.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Родољуб Лазић рече

@ana čarnojević

Лепо од вас, али нема потребе да се извињавате у име других.

Волео бих да разумете да  сам овде сам, а да је са друге стране неколико саговорника који су били и прилично малициозни (што могу и да разумем, да се не лажемо) и свако је имао своја питања, коментаре и "саплитања". Треба имати и много времена и стрпљења па, осим Ђуровићу, одговарати и њима. А овде сам да бих у првом реду разговарао са Ђуровићем.  (Објаснио сам и зашто њему нисам одговарао на оно што је он постављао). И имам и свој други живот, осим овог форумског. Због тога једноставно морам да економишем са "ресурсима" и да се не расплињујем и не завлачим у оно што не сматрам битним.

Овај други део је одговор и @ Aristarh-у, уз извињење. 

Шта желиш Родољубе.Да Ђуровић каже да је луд, а сви ми да кажемо да смо луди јер подржавамо Ђуровића у лудилу и да га обожавамо.Па да ли је Теби добро човече ако немаш шта да радиш гледај штрумфове или телетабисе биће ти лакше.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Августин рече

У праву си Ђуровићу код њега је то св е воља за моћ или како би рекао друг Алфред Адлер надкомпензација као социопатска појава.

пре 1 минут, Августин рече

Шта желиш Родољубе.Да Ђуровић каже да је луд, а сви ми да кажемо да смо луди јер подржавамо Ђуровића у лудилу и да га обожавамо.Па да ли је Теби добро човече ако немаш шта да радиш гледај штрумфове или телетабисе биће ти лакше.

Јес!

И после кад ка`ем да су сви плаћени сајтЕви несумЉиво вага личних речи и ТРГ реченица, кажу, по неки-истина, да сам непристојан са:

IMG-c613c03443a06cc1c68f3313d3e79f1a-_V.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вукашин рече

Samo Ava odreagovao, zato sto je znao da je ovo u pitanju :smeh1:

Rodoljub nam potvrdio danas. Da ga bachimo na muke, ne bi rekao za episkopa :D

Рођа би био супер за јатака! Не би ти тај проговорио, нема силе!12:smeha: Знао сам да је гордост у питању. 

Зашто не одговара на питања, а покуша да одговори само на Николаја око васкрсења? Зато што би упао у ситуацију "неубедљивости, немоћи", а он мора да доминира. Јер свакако да нико не би ни био задовољан његовим контекстуализацијама. И онда, када имаш да може овако или онако, то није позиција моћи, и овом гордељивцу то не одговара. Не може да трпи несигурност. Он зна законе и све чиме ће да задужи Бога па да му се овај (Бог) још и захвали и награди га што ће бити са њиме!:)) Што прост народ каже: Мисли да је ухватио Бога за... (тачке су Авине :smeh1:). - За Николаја је веселник мислио да зна, јер где би Николају могла пасти тако настрана мисао на памет? Онда се испоставило да не зна, и покушао бедасто да се извуче из непријатне ситуације. 

Портрет овог лика имате у Порфирија када говори о лажном/демонском смирењу. Сјајан имамо одломак и у житију св. Максима (не западноамеричког) Капсокаливита (Име му значи Паликућа!, јер је палио све колибе које би саградио и неко време боравио; био пироман, што би рекао Роћко). То бих волео негде да наведем, али да имам гр оригинал поред себе, не само Џастинов превод.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Паликућа

To mi je klasić. Olimpijski pobednik!

14432961_10202289791843386_5615906104084

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Родољуб Лазић рече

И имам и свој други живот, осим овог форумског. Због тога једноставно морам да економишем са "ресурсима" и да се не расплињујем и не завлачим у оно што не сматрам битним.

Naravno, prvo da neko naruci napad na nekoga ili fiktivnu odbranu lika i dela ( uvijenu u oblandu ), pa onda prepodobno udri - uz tuznu pokajnicku radost i molitveno umiljenje. ??? ( usput moze i neki citat iz pisma ili zitija, tumacenje neko z'brda z'dola - da se baci prasina u oci i zamaskiraju prave namere ). Neizbezno se zakuka nekoliko puta - avaj napadaju me, a ja naivan kao francuska sobarica ( ovo zbog zenskog dela publike - da se upeca na jeftin sentiment - pa gde upali )

Sta reci - STRASNO!

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Августин рече

staniiiiiiiMislim da ti taj lik ne voli ni štrumpfove ni teletabise..

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

rodis se kao zena, al neko se rodi i kao ljakse.

c'est la vie

Подели на овим сајтовима

Кренуло је поново затрпавање тобож-паметним опаскама Ђуровића и Годфадера, па лепо вам било, уживајте и тапшите се по раменима. Немам потребе да се тиме бавим.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

ne znam zasto mi se obracate, ja sam razgovarala sa g Lazicem. 

Кумим ве Алахом, не ми се свађајте ође! Рођин дух да се одалечи од вас!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...