Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Порф. 

U podvigu nije potrebna prisila. Lukavi demon se koristi tvojim energijama i uz njihovu pomoć te iskušava. No, kad te sile pretvoriš u ljubav prema Bogu, tada sva iskušenja nestaju. Kad se duša hrani velikom ljubavlju prema Hristu, satana je prinuđen da ustukne. Ja tako činim. Kad se obraćaš Hristu, koristi ljubavne reči – nemoj me pogrešno razumeti, jer govorim o božanskom erosu.

Tvoje opštenje sa Bogom treba da bude jednostavno – ne uz prisilu. Čitaj Avgustinove Ispovesti; to ja sad čitam. Mnogo mi se dopada.

Podvizavaj se podsticana ljubavlju prema Bogu. Kad je tvoj podvig usiljen, duh protivnosti to odmah oseti, i napada na tebe.

Da znas da cu da uzmem da citam ispovesti veceras.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 12 минута, Вукашин рече

Evo svedochenje za Rodoljuba.

Imam Avgustinove ispovesti, zaturene negde medju druge knjige, jos neprochitane.

Al' sad cu da ih uzmem :D

Тамо ћеш наћи - на хорор Рођин @Родољуб Лазић - како се свети Авгстин хвали са величином алатке, како каже @dragisa

Испричах на вечери после неког симпозијума на Калабрији ту епизоду, а онда мој матори ментор, Виторино Гроси рече: Заиста, то тамо пише, ја заборавио! - и поче да се смеје. 

Има ту и други бисер: Боже, дај ми да будем целибатан, али не жури много!:))12:smeha::))  Рођа би исекао уздуж вене када би прочитао ово, а Августин у нашем календарчету!:))

Теме пак које сам третирао у докторату из Исповести, почевши од 11ог поглавља превазилазе Рођине капацитете. Тамо креће да расправља о времену и вечности. Рођа може да то чита на мом сајту.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Nebojš.a рече

Naravno da jeste. Kao i uvek.

Оно што је симптоматично и индикативно за вас (Рођа, ти, поп Небојша и још по неко) је да се нисте никад позабавили аргументима и отачким текстовима који су изнети. Само сте блејали као бесловесне животиње. Као стордирани од оног електричног пиштоља (не знам да ли се то зове трејзер на српском). 

Узмете да се жалите кад вам неко каже на оичном српском да сте бесловесна стока и мислите да вас вређа. Није тако, друже мој. Јер ко се по логосу не понаша, тај је бесловесан. Вама не одговара јавна диспута, јер она подразумева логичку демонстрацију, а ви за то нисте способни. И онда само булазните. Настави да баљезгаш, на срећу ти!  

Подели на овим сајтовима

Порф:

žao mi je što toliko sveta dolazi ovamo, i to uglavnom uzalud. Kad bi me neki vladika razumeo, pa da pošalje ovamo jednog sveštenika da ispoveda sav ovaj narod koji ima tolike potrebe! Dok sam mogao, ja sam ih sve ispovedao.

Ponekad mi se grlo stegne od ganuća kad osetim da mi celivaju ruku, a ja nisam u stanju da im se obratim. LJudi ovde dolaze sa velikom verom, i Bog će im pomoći.

Подели на овим сајтовима

Порф:

Ti sada radiš u školi, ali sve tvoje misli su vezane za odlazak u manastir. Na taj način lišavaš sebe velike radosti koju ti deca mogu pružiti. Ona te vole; smatraju te svojom majkom. Nemoj im pokazivati lažnu ljubav. Čak i tu, u školi, možeš obavljati veliko misionarsko delo. Postoje ličnosti pokraj tebe koje žele da se približe Hristu, i ti treba da im pomogneš. Od danas promeni način vladanja. Svakom čoveku koga vidiš, pomozi svojom molitvom. Kad se moliš za njega, Bog mu šalje Svoju blagodat. Činiš ga boljim, sjedinjuješ ga sa Hristom. Međutim, kad prezireš nekog čoveka, ti mu šalješ druge stvari. Nikoga nemoj prezirati i ni prema kome se nemoj vladati rđavo.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

Оно што је симптоматично и индикативно за вас (Рођа, ти, поп Небојша и још по неко) је да се нисте никад позабавили аргументима и отачким текстовима који су изнети. Само сте блејали као бесловесне животиње. Као стордирани од оног електричног пиштоља (не знам да ли се то зове трејзер на српском). 

Узмете да се жалите кад вам неко каже на оичном српском да сте бесловесна стока и мислите да вас вређа. Није тако, друже мој. Јер ко се по логосу не понаша, тај је бесловесан. Вама не одговара јавна диспута, јер она подразумева логичку демонстрацију, а ви за то нисте способни. И онда само булазните. Настави да баљезгаш, на срећу ти!  

Ја баш цијелог живота чекам неког таковог мудријаша да ми отвори очи и да објасни шта да радим са собом.:sossos:

Од када су тејзер и стордиран српске ријечи.

Мој ти је искрени савјет да посјетиш неког доброг доктора, нешто ти је пуно рука отекла, као крофнаа а то није од фотошопа. дДа се убодеш умјесто крви потекла би вода или маст.

Подели на овим сајтовима

Порф. 

Kad trpe nepravdu, hrišćani, svakako, ne govore o tome; ponekad, ipak, govore da se ne bi činile nepravde. Ako ne govoriš zbog lažnog smirenja, onda postaješ uzrok njihovih sagrešenja, jer će oni neprekidno činiti nepravdu. Treba, dakle, da govoriš kako bi svi došli na svoje pravo mesto. Slušaj, oni žele da te omalovaže. Poveli su protiv tebe rat nerava kako bi ti sama otišla, jer ne mogu da te oteraju. Izazivaju te da reaguješ i da vičeš, a onda kažu drugima: „Vidite da nije za monahinju. Evo, hoće da stupi u manastir, a neće da sarađuje sa drugima!”

Na kraju će reći: „Sve je upropastila, a sad je stupila u manastir”. Tako čine da bi u očima drugih omalovažili monaški život i da kažu kako u manastir odlaze samo neuspešni – a to nije tačno. NJihove namere su podle.

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović

Ударише двојица Небојша на тебе. Ти рече да си са оним Небојшом што није свештеник изгладио односе, а видим да те опет напада?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Небојша рече

Ја баш цијелог живота чекам неког таковог мудријаша да ми отвори очи и да објасни шта да радим са собом.:sossos:

Од када су тејзер и стордиран српске ријечи.

Мој ти је искрени савјет да посјетиш неког доброг доктора, нешто ти је пуно рука отекла, као крофнаа а то није од фотошопа. дДа се убодеш умјесто крви потекла би вода или маст.

Ти си добар пример да нема везе где ко живи. Сеоски живот је требало да те оплемени, научи домаћинском мишљењу. Да не трчиш као во пред руду. Прве асоцијације на Драгишин фотошоп су ти биле идикативне. Баш џиберске, како си поменуо. Али си себе пљунуо. Испао си мајмун. И човек те уопште није пецао, него се шалио са мном. Теби сам постао опсесија.

Што се тиче речи, показујеш хрватске тенденције: зракомлат, околотрбушни панталонодржач итд... 

Фотка моје левице је од 5 година. Сада ми је рука много мршавија. Убодох се једном док сам шио и истече ми 7 кила ракије!:)) Ако хоћеш на целивање, ће ти дам ову ажурирану...    

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...