Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 26 минута, Zoran Đurović рече

Ovde kao Ava!:))

Kad sagovornik nije prihvatao njegov prvi savet, Starac se povlačio i nije davao drugi, lakši – njegov prvi savet, naime, donosio je mnogo veću duhovnu korist.

Eh da je barem starac živ pa da popijemo kavu i popričamo..0703_read

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jednog dana Starac mi je rekao: „Hrišćanin treba da izbegava bolesnu religioznost: i osećanje više vrednosti zbog svoje vrline, i osećanje ništavnosti zbog svoje grešnosti. Jedno je kompleks, a drugo smirenje; jedno je melanholija, a drugo pokajanje. Posetio me je nekom prilikom jedan svetovni psihijatar i počeo preda mnom da optužuje hrišćanstvo jer, kako je rekao, stvara melanholiju i osećanje krivice. Odgovorio sam mu: ’Prihvatam da pojedini hrišćani, zbog grešaka svojih i tuđih, upadaju u zamku bolesti krivice, ali i ti treba da prihvatiš da svetovnjaci upadaju u goru zamku – gordost. Osećanje krivice prisutno kod vernikâ u blizini Hristovoj, nestaje kroz pokajanje i ispovest, dok gordost svetovnih ljudi koji žive daleko od Hrista, nikad ne nestaje’.”

Подели на овим сајтовима

Apostoli nisu govorili besmislice “Kad napokon dođe Pedeseti dan, svi bijahu skupljeni na istom mjestu. Tad iznenada dođe neka huka s neba, kao kad puše silan vjetar, pa ispuni svu kuću u kojoj su boravili. I ukazaše im se jezici kao od plamena, i razdijeliše se te nad svakog od njih siđe po jedan. Svi se oni napuniše Duha Svetoga te počeše govoriti tuđim jezicima, kako ih je već Duh nadahnjivao da govore.” Tako je zaslugom Duha Svetoga svim prisutnima omogućeno da doznaju za spasonosnu i oslobađajuću Božju ljubav. Međutim, za razliku od kršćanskih apostola, koji su čudesno progovarali u istinskim jezicima, današnji pripadnici Pentekostne crkve i srodnih kongregacija proizvode zvukove koji ništa ne znače. U Korinćanima 14:22, Pavao ističe da dar govorenja u jezicima nije namijenjen upotrebi pred drugim vjernicima. Svrha mu je proširiti radosnu vijest - evanđelje - među nevjernicima tako da i oni počnu vjerovati.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Zoran Đurović рече

Jednog dana Starac mi je rekao: „Hrišćanin treba da izbegava bolesnu religioznost: i osećanje više vrednosti zbog svoje vrline, i osećanje ništavnosti zbog svoje grešnosti. Jedno je kompleks, a drugo smirenje; jedno je melanholija, a drugo pokajanje. Posetio me je nekom prilikom jedan svetovni psihijatar i počeo preda mnom da optužuje hrišćanstvo jer, kako je rekao, stvara melanholiju i osećanje krivice. Odgovorio sam mu: ’Prihvatam da pojedini hrišćani, zbog grešaka svojih i tuđih, upadaju u zamku bolesti krivice, ali i ti treba da prihvatiš da svetovnjaci upadaju u goru zamku – gordost. Osećanje krivice prisutno kod vernikâ u blizini Hristovoj, nestaje kroz pokajanje i ispovest, dok gordost svetovnih ljudi koji žive daleko od Hrista, nikad ne nestaje’.”

Да ли можеш да појасниш?Ово што постављаш од старца Порфирија сам читао пре 8, 9 година мада често понављам. Он ми је омиљени светац.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Isusovo magare рече

Apostoli nisu govorili besmislice “Kad napokon dođe Pedeseti dan, svi bijahu skupljeni na istom mjestu. Tad iznenada dođe neka huka s neba, kao kad puše silan vjetar, pa ispuni svu kuću u kojoj su boravili. I ukazaše im se jezici kao od plamena, i razdijeliše se te nad svakog od njih siđe po jedan. Svi se oni napuniše Duha Svetoga te počeše govoriti tuđim jezicima, kako ih je već Duh nadahnjivao da govore.” Tako je zaslugom Duha Svetoga svim prisutnima omogućeno da doznaju za spasonosnu i oslobađajuću Božju ljubav. Međutim, za razliku od kršćanskih apostola, koji su čudesno progovarali u istinskim jezicima, današnji pripadnici Pentekostne crkve i srodnih kongregacija proizvode zvukove koji ništa ne znače. U Korinćanima 14:22, Pavao ističe da dar govorenja u jezicima nije namijenjen upotrebi pred drugim vjernicima. Svrha mu je proširiti radosnu vijest - evanđelje - među nevjernicima tako da i oni počnu vjerovati.

Ово се тешко чита.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Жика рече

Ово се тешко чита.

Зла католкиња оће да ослепи православце!:))

Напомена за @Isusovo magare i @grigorije22 Када копирате текст кликните доле paste as plain text!

Подели на овим сајтовима

Porf. Jednog dana Starac mi je skoro otvoreno govorio o svom daru prozorljivosti. Pošto sam znao da se veoma uzdržava od takvih priča, posmatrao sam ga začuđeno i sa nekakvim prikrivenim nemirom, zbog opasnosti od gordosti. On odmah „shvati” moj nemir, pa mi reče: „Znaš, može neko govoriti o svojim gresima, pa biti gord; sa druge strane, može neko govoriti o svojim vrlinama, a biti smiren”.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Ovde kao Ava!:))

Kad sagovornik nije prihvatao njegov prvi savet, Starac se povlačio i nije davao drugi, lakši – njegov prvi savet, naime, donosio je mnogo veću duhovnu korist.

Подсећа ме на Бушидо кодекс части, док нисам схватио да су били педери (због чега сам изгубио илузију о савршеном поретку Бушида) ти јапанци, гледао сам то штиво као Свето Писмо. Тек касније сам почео да се преумљујем на хришћанство:945729:. али ово је дефинитивно као јапанска филозофија

Подели на овим сајтовима

Ја сам јутрос гледао интервију један из 2017.. Има причу опасну, увод му је увек припремљен за петицу.

И даље није схватио да је сам себе сањао испред нове и старе цркве са овом женом и човеком који га терају да уђе у стару цркву (као ово двоје на јутјуб што са њиме објављују прекид општења са патријархом јер је новотар). Док га Свети Николај зове у нову Српску православну Цркву. хаха, каже Никиодим да је неки орао пао изнад крита и није се више дизао, није га видео.

Цело време му подсвест говори, "Никодиме, психички си се уморио", док му дух говори "бит ћеш искушан"... али он то тумачи по свом. Исто као равну земљу:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...