Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сви ми долазите као живој, и ја ћу вас гледати, слушати и помагати вам!
Матрона московска
Рођо @Родољуб Лазићда дијагностификује Ниво светости:)):))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 10 часа, Августин рече

Занимљиво би било да неко напише где је Никодим ког епископа помиње.Мислим да је Родољуб поштен и да није у једној секти само му је forma mentis секташка.Али да је отишао у секту не верујем.

Znam i ja da me Rodoljub ne bi pokrao. Ne pričam o tome.

Pročitaj ovo:

https://srbin.info/2018/06/05/zahtev-sinodu-spc-osudite-jeres/?lang=lat

Bilo bi lepo da nam objasni da li je SPC, tj. da li su njeni episkopi prihvatili jeres i da li je on kod Irineja u bgd-karlovačkoj

Ako to ne kaže, svaka priča je besmislena. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Zoran Đurović рече

Сви ми долазите као живој, и ја ћу вас гледати, слушати и помагати вам!
Матрона московска
Рођо @Родољуб Лазићда дијагностификује Ниво светости:)):))12:smeha:

ja avi svaki dan dolazim na temu al od kursa drkanja ni traga ni glasa

samo Roćka i Nikodima ganja eno mošnice pobegle na broj veće 

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, dragisa рече

ja avi svaki dan dolazim na temu al od kursa drkanja ni traga ni glasa

samo Roćka i Nikodima ganja eno mošnice pobegle na broj veće 

Ја ти наведох оног старца: Одмори мало муда!:))

Него, јави ми9 се једна спасоносна: Пођи код Јоиља у Черну гору и тражи му душеспаситељни совјет!

Е, а частим те пиће како си насанкао попа Небојшу!:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Зла католкиња оће да ослепи православце!:))

Напомена за @Isusovo magare i @grigorije22 Када копирате текст кликните доле paste as plain text!

Ja sam na mob.ne_shvata

Подели на овим сајтовима

On 5.6.2019. at 20:19, Zoran Đurović рече

Ствар је прилично једноставна. Павле је рекао, али и Исус, да чуда по себи нису гарант светости, него љубав. Други критеријум је да неко не проповеда јерес и расколе. После тога има других критеријума када се наиђе на компликоване случајеве. 

За Рођу је ствар јасна, јер је он секта/јерес, а онда проповеда мржњу према другима јер тврди да ће само православни да се спасу.  

E sad ću opet da te maltretiram. Kako će da sespasu protestanti, adventisti, muslimani, budisti i hinduisti kada nisu kršteni? Ko se ne krsti vodom i duhom neće ući u carstvo. Zatim učenje da van Crkve nema spasenja kao u vreme Nojevo bez njegove ladje. Niko ne dolazi Ocu do kroz mene. Apostol Pavle nabraja ko sve neće da udje u carstvo i navodi jeretike. Argument da su u ptanju milijarde i milijarde ljudi koji ginu se opravdava Hristovim rečima Mnogo je onih koji idu širokim putem koji vodi u propast. Dakle prema samome Hristu malo ljudi se spašava. 

Aj sad da čujemo debunked.:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, grigorije22 рече

E sad ću opet da te maltretiram. Kako će da sespasu protestanti, adventisti, muslimani, budisti i hinduisti kada nisu kršteni? Ko se ne krsti vodom i duhom neće ući u carstvo. Zatim učenje da van Crkve nema spasenja kao u vreme Nojevo bez njegove ladje. Niko ne dolazi Ocu do kroz mene. Apostol Pavle nabraja ko sve neće da udje u carstvo i navodi jeretike. Argument da su u ptanju milijarde i milijarde ljudi koji ginu se opravdava Hristovim rečima Mnogo je onih koji idu širokim putem koji vodi u propast. Dakle prema samome Hristu malo ljudi se spašava. 

Al' si ti zaludan :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, grigorije22 рече

Tebi se ne može dati odgovor jer ne pitaš zato što ne znaš, već želiš da ti neko potvrdi ono što želiš čuti .

U tvom pitanju se vidi što želiš da bude odgovor.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, grigorije22 рече

De da vidimo taj odgovor. Al oću i Đurovića da čujem. 

Био си лењ и ниси читао моје теме о крштењу и оне о васкрсењу и преегзистентном Христу. Да си то читао не би ми постављао оваква питања. Христос је својим васкрсењем обухватио целокупну природу и зато она сва је садржана и вазнета са њиме. Хр васкрсење обухвата све векове и једнако се протеже уназад као унапред. Зато се некрштени пре Хр спашавају. Зато ће будиста моћи да каже: Кад те видех па да сам ти дао воде? Само безуман човек може да помисли да је Ис био некада ван света. Није. 

Схватање да је спасење у Цркви је исправно, али је редуктивно ако се мисли само на одређену конфесију. Прочитај поново у Јована Ис и Самарјанку, кад јој вели да се они клањају Ономе кога не знају, а ми (Јевреји) Ономе кога знамо. А клањају се истом Богу. Мени се чини да то тако функционише, а сада нека изволи како ко год хоће.  

Подели на овим сајтовима

Evo Siluana :D

Цитат

Отац Касијан је говорио да се јеретици неће спасти. Ја то не знам, али верујем само у Православну Цркву: у њој је радост спасења у Христовом смирењу.

Meni je ovo dovoljno, ne lupam glavu onim što mi nije na korist :D Svedočim kao i Siluan, blagodat u Pravoslavnoj Crkvi, a sve ljude doživljavam kao braću. Ne teram neverujuće, ili one van Crkve u pakao, to rade pravoverni :smeh1: 

Ima drugo mesto kod Siluana, gde kaže kako zna čoveka, kome je Hristos rekao da će pomilovati svakog, ko Mu se bar jednom iskreno od srca obratio. Tu iz smirenja verovatno govori o sebi. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...