Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Августин рече

Родољубу Лазићу је епископ патријарх Иринеј али не сме да каже јер се боји Амфилохија.

Znaju gotovo svi da je Irinej.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 часа, Леон Професионалац рече

Ви сте лоше информисани. 

СА Сабор га је годинама упозоравао, наређивали су му да склони Виловског и он је терао по свом... 

Заиста смутња у народу око бившег вл. Артемија још увек траје. Последице негативне кампање против СПЦ се још увек осећају у народу, то знам из прича и познајем људе који иду и код њих и код нас на литургије. А у почетку је било страшно, ко је пратио Артемијеву и ових око њега пропаганду, лако је могао да склизне.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Просечан србенда рече

Заиста смутња у народу око бившег вл. Артемија још увек траје. Последице н

Artemije se pretvorio u babu. 

Ima tu i dobrih strana. Nema po crkvama i manastirima vise onih ludih prica od pre 10-ak godina. Samo su trovali: ko otvara dveri, ko cita glasno molitve, ko je bio kod Pape...sve iz maloverja, neznanja, tj. gluposti.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вукашин рече

Artemije se pretvorio u babu. 

Ima tu i dobrih strana. Nema po crkvama i manastirima vise onih ludih prica od pre 10-ak godina. Samo su trovali: ko otvara dveri, ko cita glasno molitve, ko je bio kod Pape...sve iz maloverja, neznanja, tj. gluposti.

Сигурно има добрих страна иначе Господ то не би допустио.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Просечан србенда рече

Ne oduzima Bog slobodnu volju, uzima pamet kad covek zabrazdi. 

Ovi pameti vise nemaju. 

Ko zna kako bi SPC izgledala da su Artemijevi i poslednjih 10-ak god. bili unutra i rovarili? Mozda bi pukla na pola?

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Просечан србенда рече

Заиста смутња у народу око бившег вл. Артемија још увек траје. Последице негативне кампање против СПЦ се још увек осећају у народу, то знам из прича и познајем људе који иду и код њих и код нас на литургије. А у почетку је било страшно, ко је пратио Артемијеву и ових око њега пропаганду, лако је могао да склизне.

Да су му судили за јерес до сада би био историја, овако, ћераћемо се још ?

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Просечан србенда рече

Нема везе с везом. Тако, по том аршину можемо и за прародитељски преступ да резонујемо. Има човек слободну вољу ваљда. 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Леон Професионалац рече

Нема везе с везом. Тако, по том аршину можемо и за прародитељски преступ да резонујемо. Има човек слободну вољу ваљда. 

Tako rezonuje vecina ljudi. Il je Boziji blagoslov il dopustenje. Opravdanje za sve. Bog za sve. Il je Bozija kazna il nagrada kako god oni nisu odgovorni. A Bog nam je lepo dao slobodu ivecinu toga sto mislimo smo sami odgovorni. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Да али рачуна се да Бог својим промислом ипак донекле задржава човека али ако је човек упоран онда Бог допусти до краја по човековој вољи. 

Подели на овим сајтовима

Ava duguje tekst na tu temu poodavno. 

Ja imam neko svoje misljenje al ne mora nuzno biti pravoslavno. 

Bog nam je ostavio zemlju, sa svojim prirodnim zakonima, nuznostima uslovno receno. I da u nekim situacijama ti prirodni zakoni se nadilaze al trpati sve u isti kos je nemoguce. Jer Bog ispada sadista. 

Poplava op Bozija kazna il dopustenje, pa cekaj nije Bog ostavljao djubre svuda redom, zagadjivao okolinu, akao prirodu, jok sad odjednom pederi krivi za sve. Il eto dopustio je.. 

Nekako previdjamo sopstvenu odgovornost. U svemu. Trazimo duhovnika da nam odredjuje kako da mislimo, sta da radimo, magijski sve posmatramo... 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Леон Професионалац рече

Ја сам расуђивао више по народски као оно у сваком злу или лошем има нечег доброг.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Просечан србенда рече

.

Sreca da postoji Vas nekolicina ovde da odrzite pozitivnu kampanju tj. odrzite Pravoslavlje na pravom putu. Doprinos je neprocenjiv. Plus svetac i prorok je medju Vama, pa je uspeh zagarantovan. Ne treba narod nimalo da strepi. Tu je i prorokov 'Потврђујем-Апсолутно разумем ...' poklisar, a takodje i prorokov poslednji alterego (The Godfather) za slucaj da dijalog negde zapne, ili, pak, bude potrebno nekoliko dodatnih lajkova. Naravno da ne zaboravimo na verne mironosice. Dakle, dok vitezovi pravoslavlja bde u sve tri smene, nema bojazni od ma kakvog novodoslog ili starog talibana, ili da slucajno neko zabludeli sklizne pogresno. Eh, jos samo da je malo vremena vise pa da se tiket ne propusti i da ne padne kvota previse ... Po kvantitetu Vas nema mnogo, ali sreca, to nadoknadjujete kvalitetom i pre svega kontinuitetom. Tesko onim demonizovanim, kada dodje dati cas, sto se smeju sa strane.  

.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Tristatri рече

.

Sreca da postoji Vas nekolicina ovde da odrzite pozitivnu kampanju tj. odrzite Pravoslavlje na pravom putu. Doprinos je neprocenjiv. Plus svetac i prorok je medju Vama, pa je uspeh zagarantovan. Ne treba narod nimalo da strepi. Tu je i prorokov 'Потврђујем-Апсолутно разумем ...' poklisar, a takodje i prorokov poslednji alterego (The Godfather) za slucaj da dijalog negde zapne, ili, pak, bude potrebno nekoliko dodatnih lajkova. Naravno da ne zaboravimo na verne mironosice. Dakle, dok vitezovi pravoslavlja bde u sve tri smene, nema bojazni od ma kakvog novodoslog ili starog talibana, ili da slucajno neko zabludeli sklizne pogresno. Eh, jos samo da je malo vremena vise pa da se tiket ne propusti i da ne padne kvota previse ... Po kvantitetu Vas nema mnogo, ali sreca, to nadoknadjujete kvalitetom i pre svega kontinuitetom. Tesko onim demonizovanim, kada dodje dati cas, sto se smeju sa strane.  

.

Мало си се зезнуо јер и ми овде смо народ па има нас разних. Али добро да спазих црну мачку кад ми пређе пут:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...