Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, grigorije22 рече

Zato sto su oni imali dar prozorljivosti izuzev Sejmonova. Zato sto nisam video da je neko odgovorio na njegov tekst iz 2009 gde on iznosi argumentaciju da odricanje od Hrista nece da bude svesno vec voljno. Zatim primer oca Joila koji tvrdi da je poceo da gubi blagodat prilikom fotografisanja. Da ne duzim dalje i ne spamujem imas ovaj film iz 4 dela pa pogledaj i prosudi sam. 

Ма немају везе са мозгом Никодимови текстови. Крај света и антихриста дефинише без основа. За тумачење светог писма је најважније познавање терминологије, историјског контекста и контекста речи у тексту. Значи, Никодим је добро видео у сну да орао пада поред Острва Крит и не појављује се више, али није схватио да је то он самом себе кроз подсвест предвидео пад, из кога би било лепо да устане:945729:. Јер свете тајне штите и чисте од прародитељског греха, док херувимски покров чува вернике од демона које је Архангел Михаило заједно са Сатаном збацио у поднебесје. Демон је само логичка конструкција у виду нестворене светлости која може да се призове... Обично потиче од палих анђела или људи који су имали поремећену неуролошку мрежу и самим тим човек под демоном почиње да се понаша као лудак! То се тера Духом Светим преко Сина Божијег Хрста (разума-логоса Божијег).

немој буквално све схватати у овој теми. Помињало се да демони излазе кроз задњицу на поље или у тоалет. То су само Лазића кроз аналогију довели до пелена12:smeha:. И доказали да не зна шта прича, јер је ту могао лако да започне дијалог са предношћу коју му је о.зоран намерно дао. Значи демони улазе и излазе кроз нестворену светлост (ткз. лажну коју је и Свети Сава дефинисао кроз појаве лажног Христа и палих Анђела у виду нестворене светлости). Немају везе са стражњицом, марија египћанка је била протерана од хришћана и сама је живела. Човек јој је по старе дане помогао да се опере, то је део послушања био код старих народа. Као и данас кад старце оперу после нужде. Неки јевреји и рани хришћани су се сваки дан ритуално купали, некад једни друге. Посебно оне пустињаке када им дођу. Некад је жена прала ноге мужу, из поштовања...

Имамо примере Исуса из Јудиног племена који је своју иночу, након што су покушали и њега да силују због ње. Откупио из робља, па на крају искидао на комаде и однео део тела код сваког од племена Израелових... Исус Хрсистос из јудиног племена је касније прекинуо тај обичај убијања иноча. Али није легализовао Валилонски курвалик!

можемо негде отворит тему о овим питањима. Па кренут од почетка све кроз свете оце. који дају примере спасења кроз свете тајне. назначују Лудаке типа Григорија Распућина који је практично причајући о крају света, индиректно побио све људе који су могли да спрече долазак протераног Лењина натраг у Русију..

пре 52 минута, Благовесник рече

Јасно се види из Откривења 13:16,17 да ће жиг звери давати на чело или руку, што значи да тај догађај тек предстоји.  ,,И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, да им даду жиг на десној руци њиховој или на челу њиховом, да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, име звиери или број имена њезина."  Цивилизација је тек сада у могућности да испуни ове цитате Библије. Међутим, у овом документарном филму се говори о компјутеру Звер у Бриселу. То је компјутер из 1976. године и неупоредиво је слабији од компјутера које данас има свако у свом дому. 

Шта ћеш рећ за копте православце које су генерацијама под арапима, тетовирали на чело и десну руку са крстом?:945729:

Овај документарац ме инспирисао за један шири одг. Што се тиче овог документарца, систем златног стандарда, је одбачен пре династије Палеолог код православаца, и овај ткз. "Ротштилдов" долар је изграђен по нашем старом моделу финансија који је заменио златни стандард. Трговачки уговори историјски гледано код нас срба, грка, млетака касније... су још развијенији пример обавезница, него што данас можеш видети у банкарству...

Одрицање од Христа је Павле дефинисао јасно "само кажите да је васкрсао из мртвих и спашени сте"!!!! Значи противник Христа је Исус Бараба, који је део Богумилске, неких источних јереси... па онда Ислама. Ислам се гради на томе да је потомак Исмаилов не Исаков тај који ће проповедати веру правог Бога. Иако сам Куран не објашњава како је то могуће, само даје смртну казну ако кажеш нешто против Мухамеда пророка (који је потомак Исмаела по Курану). Исмаил је син Египћанке и Авраама, Исак је син Саре и Авраама.

Антихрист је син Јестире из Вавилона (јеврејке из царевог харема) која је као и њен син касније, натерала Јевреје да се одрекну Бога, кроз Цара на земљу. Исус Христос је прави Цар који је њега збацио. Дан данас, Христа јудејска вера не поштује, али поштује и светкује Јестиру из Вавилона, па и сина њеног као спаситеље!!!

Ту ти може постат јасно зашто Антихртист долази рођен од курве из Вавилона и зашто је египћанка протерана. Због Источног прародитељског Греха! Забрањено је било јеврејима да се придружују курварству у храму Венере. Тамо се практиковала ритуална репродукција са циљем да се сви народи помешају и постану један нови. Али то је уништило Вавилон, као што Данило пророкује. Медена глава је пала на стопала, сачињена од народа који нису смели да се мешају... То је довело до крда лудака, јер се различите неуролошке мреже спајају, исто као што жена неке крвне групе не може уопште да роди дете некоме друге крвне групе. ако нема лекове да спречи антитела у крвна зрнца. Тако и хаплогрупе изазивају поремећаје перцепције типа шизофреније, хомосексуализма... Исус Христос је Адама очистио од греха иако је Адам у себи имао Дух Свети који му је Бог удахнуо након стварања од блата (Адам значи земља на херб. језик). Христово спасење обухвата чишћење од прародитељског греха, зато је Нови Завет важан!

Овде сам ја започео једну тему, мсм. да смо ту кренули причу на ту тему

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/50429-тумачење-божијег-завета-са-човеком-и-краја-света/&

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 59 минута, Аристарх рече

Демон је само логичка конструкција у виду нестворене светлости

Нестворена светлост се зове тако, јер извориште нема у сунцу. Не мсм. на нестворену светлост која је део Божије суштине.

То су само питања духовне хигијене (кроз мистичну природу светлости, соли...), исто као и телесне хигијене. исправио сам се, да ме погрешно не схватиш. зато имамо свете тајне у цркви:pop:

Подели на овим сајтовима

Има ли ђе Драгише да пита за маструбацију? :kupanje:

Не појављује се, ево, прође дан. Да није занемоћао у руке па не може да куца? 12:smeha:

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Ljudi su navikli da petrovski post bude duze pa im cudno. Od vajkada kako krene post tako krenu te keksaste teme raznih vrsta:))

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Јелена011 рече

Ljudi su navikli da petrovski post bude duze pa im cudno. Od vajkada kako krene post tako krenu te keksaste teme raznih vrsta:))

Топлије је, све зри, ври, рађа, хормони се заиграју, све је то нормално. Тако деца расту :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Леон Професионалац рече

Има ли ђе Драгише да пита за маструбацију? :kupanje:

Не појављује се, ево, прође дан. Да није занемоћао у руке па не може да куца? 12:smeha:

Lako za Dragišu, junak je onaj ko izdrži više od pet postova sa Aristarhom i pri tom obradi sve od Kulina bana do zvjezdanih ratova.:))

Подели на овим сајтовима

Још мало па 'иљаду одговора. 

О чему пишете трактат?:))

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, kopitar рече

Lako za Dragišu, junak je onaj ko izdrži više od pet postova sa Aristarhom i pri tom obradi sve od Kulina bana do zvjezdanih ratova.:))

Odmah sam prestao da citam, kad je rekao da nemaju veze sa mozgom Nikodimovi tekstovi :D

Danas odem do Nikodima na sajt i skontam sto ga Djurovic ne podnosi. Tamo brate proroka i vidovnjaka k'o u " trecem oku".  Jedu mu 'lebac. :smeh1:

Cerekao sam se kao lud, kad sam procitao Nikodimov komentar na dopis iz Valjevske Eparhije. Kaze, ne moze da im odgovori na pismo, zato sto je u prekidu opstenja sa Milutinom :))

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Аристарх рече

Шта ћеш рећ за копте православце које су генерацијама под арапима, тетовирали на чело и десну руку са крстом?:945729:

Па какве везе крст има са антихристовским жигом звери? Обележавали  нацисти и фашисти Јевреје давидовом звездом, па? Копте су обележавали видљиво баш да би се знало и у јавности да су хришћани, да би им отежали живот, а и својевољно  су то често сами себи чинили као би јавно изразили пред светом да су Христови. 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Благовесник рече

Па какве везе крст има са антихристовским жигом звери? Обележавали  нацисти и фашисти Јевреје давидовом звездом, па? Копте су обележавали видљиво баш да би се знало и у јавности да су хришћани, да би им отежали живот, а и својевољно  су то често сами себи чинили као би јавно изразили пред светом да су Христови. 

Реко си да цивилизација тек сада има могућности да испуни откровење...

Могу сви чипови да се спрже са једном електромагнетном бомбом. данас озбиљна војна сила може да уништи целу мрежу електро снадбевања или електричне апарате неке државе. да хоће или морају (нашли би начин поред свих изолатора). У тим околностима, само механика функционише.

ја мсм. да је доба жигосања прошло. мсм. откровење се пише у време Рима који је касније пропао. "Германи" су извршили инвазију на Италију и град од седам гора, израел се обнављао под хришћанима...

ако је број звери 666 или 665. То је вероватно био Нерон Герман који је дошао у Јерусалиму, уништио Иродов Храм и протерао све јевреје и хришћане. Кад је касније Свети Цар Константин дошао, тада је почео опоравак Израела кроз хришћанске досељенике. јер их је пре Константина било јако мало. Нерон ту потпуно одговара откровењу о крају света. Генерално гледано, превише је ситуација где нешто може да се третира као жиг! Код муслиманских арапа, хришћане обележавају са крстом на чело и мишицу. Иначе не могу да тргују, јер су робови. опет и то је зависило од тренутне власти под којој су били... Јевреји су били главни трговци робљем, продавали су хришћане муслиманима вековима.

Подели на овим сајтовима

А оно што су жене Цинцара тетовирале на челу крст да би се заштитиле од Турака? 

И данас има живих у Крушеву, Македонија. Пореклом су из Москопоља. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аристарх рече

Реко си да цивилизација тек сада има могућности да испуни откровење...

Јесмо на страници 66, али да те замолим да се не расправља о жигу Звери овде. Није тема. Гриша уме да подене стално слична питања, али ја немам времена за то. Нисам стручњак за све као наш Рођа. 

Ја вам говорим да ће свако од нас када затвори очи да васкрсне. И то је кратко време. Зато су ми бесмислена сва питања око Антихриста. Њега ћемо препознати као Христови када дође (ко буде жив тада). Према томе, ми већ овде имамо довољно репера према којима се одређујемо. Рођа се усудио да се одреди у мом случају, ја никоме не браним да га послуша. Паламуди. Нигде у Писму није написано: Ко не верује да је Порфирије, или Ава Зоран светац, иде у пакао! Само се смејем његовом кретенизму (у смислу глупости, не болести). Показао сам на основу Писма и Отаца да ствар није тако једноставна како је овај "експерт" замишља. Из конкретног случаја смо направили општу причу. 

Подели на овим сајтовима

Па рекао сам ти, да би изразили јавно своју веру да су Христови, одмах након крштења уцртају крст испод длана, ретко на чело,  и после деци није лако да пређу у нехришћанску веру, што се ретко, скоро никада и не дешава.      

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Аристарх рече

ко зна што они то раде. Турски закони су пошли са турцима пре 200 година0703_read

Написао сам јасно зашто су то радиле. Није њих закон терао на то већ су се тиме штитили да их Турци не силују. 

Наравно, скоро 150 година после одласка Турака, задржао се тај обичај. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...