Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Ма шта се натежем са вама Корнаракис па Корнаракис. Шта уосталом каже Корнаракис, зашто се хвали? Читам тумачења светих Отаца на то место и јасно је као дан да је и та хвала изнуђена, јер упадају лажни учитељи који смућују хришћане. Прва глава је контекст читаве приче.

Ко ли у данашње време упада па јадан о. Зоран мора да.се хвали:) Само да и сам не настрада, Бог да га сачува!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 23 минута, Леон Професионалац рече

Баш тако! Нацртали сте му! 

Златоусти каже да се не хвале ако није по нужди, а то логички значи да се хвале ако је по нужди. 

А овај беше правник? Јадан онај кога би он бранио! 12:smeha:

Пријатељу, у овоме што си написао нема ни назнаке логике- Ово је изврнута логика, што ме уопште не чуди.

Подели на овим сајтовима

Oh Rodjo ali se hvali! 

O motivima hvale je druga tema! 

Ti si spocotao Djurovicu to sto se hvali. 

Ono sto se vidi je da tebi ne bi smetala njegova hvala kao takva nego sto ti mislis da nema razloga da se hvali i da su mu motivi za tebe problematicni. 

Samim tim, ti si se postavio kao neko ko prosudjuje o unutrasnjim porivima drugog coveka. Znas vrlo dobro da to nije pravoslavno. Jer samo Bog zna sta je kome u srcu dakle samo Bog zna motive. 

Da je Djurovic neko za koga mislis da je sve u auperlativu hvala ti ne bi smetala. Dakle nije do hvale. Do coveka je. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вукашин рече

Jes, ti da pišeš, a njemu da ne objavljujete odgovore na SS :))

Тооо! 

Пратио сам уживо расправу кад су се двојица власника Стања ствари, Ђуровић и Лазић расправљали. Било је јадно читати шта Лазић пише. Такво писање није достојно човека. Да не говорим о томе да је покушао да насамари Ђуровића. 

Клеветао га је на Стању а није му дао да одговори. Е, са тим Лазићем се овај Лазић ухватио у коло. 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Читам тумачења светих Отаца

Дајте фотографију књиге коју читате! Хајде, имате 5 минута! 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Ма шта се натежем са вама Корнаракис па Корнаракис. Шта уосталом каже Корнаракис, зашто се хвали? Читам тумачења светих Отаца на то место и јасно је као дан да је и та хвала изнуђена, јер упадају лажни учитељи који смућују хришћане. Прва глава је контекст читаве приче.

Ima ih ihaaa, dr. Nikodim npr. Eno nesrećnici pišu pisma i stavljaju na njegov sajt, laici prekidaju opštenje sa svojim episkopima i patrijarhom joooj Revnitelji. Ludilo mozga. Ne znaš da li da se smeješ, ili plačeš.

Подели на овим сајтовима

Да ли је ава пророк или није не знам. Мени је отворио један потпуно другачији поглед на нашу веру у васкрслог Господа. Волио био кад би ава био пророк или свет, мада нисам сигуран. Мислим, уклапа се у профил по томе што га нападају са свих страна, али нико до сада да га побије аргументима, бар ја овде (на форуму задњих неколико година) не видех. Те хвалише се, те безобарзан је, те паписта, али све без везе. Јесте иритантан са хвалисањем као један број људи из Црне Горе и јесте сочног језика, али кад би био само то не би се оволика прашина дигла за њим. Ово што видим на форуму је да је човјек великог знања, али би рекао и проживљеног животног хришћанског искуства (ово само наслућујем (духом) пошто човека не знам). Поносан сам што имамо таквог човека у нашој Цркви. Његови опоненти нека га нападају жешће, али са аргументима, ако их имају, јер са огромним знањем које има (ја бих рекао дар од Бога уз његов труд) могао би многе да упропасти ако је на супротној страни. Овде неки помињу да се свети људи крију своју светост, али где боље сакрити светост данас у ери ријалитија него у у хвалисавост и сочан језик (тако да то и није неки аргумент, бар по мени). Што се тиче пророштва мислим да то и не мора бити до краја везано за светост јер и Кајафа пророковаше за Исуса да ће страдати за многе. Желим свима светост и скоро сви имамо таквих момената и дај Боже да то буде на крају трајно стање.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

Пријатељу, у овоме што си написао нема ни назнаке логике- Ово је изврнута логика, што ме уопште не чуди.

Доказујете да се Павле не хвали говорећи да се хвали по нужди. 

Онда имате озбиљне поремећаје. Ово Вам добронамерно говорим. 

Подели на овим сајтовима

Да, к

пре 1 минут, Јелена011 рече

Oh Rodjo ali se hvali! 

O motivima hvale je druga tema! 

Ti si spocotao Djurovicu to sto se hvali. 

Ono sto se vidi je da tebi ne bi smetala njegova hvala kao takva nego sto ti mislis da nema razloga da se hvali i da su mu motivi za tebe problematicni. 

Samim tim, ti si se postavio kao neko ko prosudjuje o unutrasnjim porivima drugog coveka. Znas vrlo dobro da to nije pravoslavno. Jer samo Bog zna sta je kome u srcu dakle samo Bog zna motive. 

Da je Djurovic neko za koga mislis da je sve u auperlativu hvala ti ne bi smetala. Dakle nije do hvale. Do coveka je. 

Да ли су овде сви луди? Читаш ли ти? Каже Златоусти да Павле беспоштедно критикује тај недостатак, чак и себе назива безумним што се хвалио, иако по нужди. А нужда је јер лажни учитељи смућују хришћане. 

А која је нужда Зорану да нас затрпава својим хвалама о чудима, исцељењима, пророштвима и свему? Која је нужда? 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

Да ли су овде сви луди? Читаш ли ти? Каже Златоусти да Павле беспоштедно критикује тај недостатак, чак и себе назива безумним што се хвалио, иако по нужди. А нужда је јер лажни учитељи смућују хришћане. 

А која је нужда Зорану да нас затрпава својим хвалама о чудима, исцељењима, пророштвима и свему? Која је нужда? 

Ви сте циркус! 

И даље доказујете да се Павле не хвали тврдњом да се хвали у нужди. 

Ха, ха, ха! Хиииитчина! 

На овом Форуму једино Ви нисте разумели Ђуровића. Или сте глупи?Нема треће. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Да, к

Što mu nisi poslao mejl, pa ga prvo pitao, pre nego što si napisao tekst :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Леон Професионалац рече

Доказујете да се Павле не хвали говорећи да се хвали по нужди. 

Онда имате озбиљне поремећаје. Ово Вам добронамерно говорим. 

Да не замењујемо тезе. Ваша је теза да је хвалисање нормална ствар, да нема проблема хвалити се својим врлинама. Моја теза је била да је хвалисање проблем, да то није нормално, да то може да се ради у нужди. . И ви између осталог потегнете Павла. И испостави се да јесте, хвали се, али је контекст битан. Због чега. И све је јасно као дан, ко хоће да му буде јасно. А Златоустове рећи не могу бити јасније. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

која је нужда Зорану да нас затрпава својим хвалама о чудима, исцељењима, пророштвима и свему? Која је нужда? 

Pa pitaj ga! 

O tome se radi, ne znas "koja je njegova nuzda" a napisao si citav tekst ismevajuci to sto on radi. Ili ga ne razumes ili podrazumevas da on to radi iz lose namere i ucitavas mu lose motive. Kako god bilo ti ne znas "koja mu je nuzda". Kao sto nisu znali Pavlu koja je njegova, dok im on to nije otkrio, dok se nisu malo odmakli i videli siru sliku. Upravo u odgovoru tebi davajuci ti primere proroka i ludaka Hrista radi, govoreci o apsurdu, sam Ava ti daje smernice ako zaista kao covek zelis da ga razumes. Ne moras da se slozis. Ali deluje jako neosetljivo s tvoje strane da ga optuzujes bez razumevanja. 

Koja je nuzda bila prorocima da idu goli i bosi? Koja je nuzda bila jurodivcima da pokazuju svoje polne orhane i da vrse nuzdu pred svima? Kad pogledas mogli su lepo ko svi kaludjeri da pisu bogonadahnutu literaturu jel i da cute. Oni su izabrali da budu izvrnuti ruglu iz koje nuzde!? Sta je toliko veliko i vazno da peostis da mi moramo da gledamo kako neki kaludjer koji se nije kupao sto godina cu ne i obavlja nuzdu na sred ulice. Eto samo cekamo da gledamo gola dupeta. 

To je sablaznjavalo tadasnje ljude ko tebe Ava sad. Krstili su se levom i desnom sto bi nas narod reko. Navodili im citate iz pisma o golotinji i sve redom... 

To se bukvalno desavalo i svi ti ludaci su proslavljeni od Boga. 

Ajde ti kazi, koji su krompir oni to radili i sto je njih Bog proslavio? 

Upravo brate isto ko i s tobom i sa Avom. Dok su oni izigravali pajace ljudi su ih pljuvali. Time su apsurdno upravo njihovu sujetu rusili. Time su ti isti pajaci bili slobodni u molitvi pred Bogom. Tako da napadajuci ih ljudi su njima ubstvari pomagali da se oslobode okova sujete. Tako da i ti to radis, eto da nisi napisao tekst o Avi ne bi Ava napisao ovaj o prorocima i ludjacima... Sve ove atrane natezanja upravo pomazu tome da ta tema bude aktuelna i da ljudi procitaju i nesto novo... 

Joj ne mogu vise, umorna sam. Do malopre radih. Stvarno ne mogu. Prastaj 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...