Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Родољуб Лазић рече

Лаве, то је гордост, да вам поједноставим.

Будите уверени у своје мишљење. 

И потрудите се око статута секте Светих хвалисаваца.

Ја сам пастир, свидело Вам се то или не. Такође, знам да препознам тај низ узрочно-последичних веза који називају комплексом. Не учи се Црква из пар књига и два сајта. У Цркви се стасава. И то мора постепено. Уколико један степеник прескочите ти може да буде кобно.

Зато што видим где грешите, зато Вам и говорим. Да ствар буде гора, оним ауторским текстом сте себе наметнули за учитеља другима. Олако, без струке и са помало знања. И ја сам ту да Вам на то скренем пажњу. Добронамерно. Можда и болно. 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Леон Професионалац рече

За брисање

Подели на овим сајтовима

Хвала на добромнамерном скретању пажње.

И ја вама добронамерно скрећем пажњу да се упрежете у врло проблематична кола.

Подели на овим сајтовима

Немам кад да реагујем на све јер сви много пишете али имам неке мисли за @Родољуб Лазић

Пар добронамерних сугестија. Ваљало би да имаш (макар мало) резервисан став тј. да разликујеш хвалисање и богонадахнутост. Хвалисање ради сујете сигурно није врлина али хвалисање (само по себи) и даље није потпуно сигуран знак да кроз некога не говори Дух. Јер људи могу да се хвале и на славу Божију, као што су понекада апостоли и свети радили, када су отворено говорили о својим даровима.

А хвалисавац (ради сујете) је још мало као безуман, зар не? Али Бог је говорио и кроз децу и кроз бесловесне животиње. А камоли кроз хвалисавца. А и њега може да смири када му за то дође време. Мојсија је малтене натерао иако се овај противио, а пре тога убио човека па морао да се крије. И Павлу каже да га је одабрао и дао му велику благодат али му и рекао да ће му показати колико има да пострада за Њега. Због овога мислим да може неко да има благодат иако није беспрекоран у карактеру а Бог ће га истесати у своје време како треба.

Дакле, уместо апсолутне сигурности да је у прелести свако ко се похвали неким чудом било би добро да си резервисан и да имаш став: како се мени чини, на основу онога што ја знам, ја верујем да је тако и тако и слично.

Још ако не знаш човека лично и ниси имао ни прилику да га таквог какав јесте упознаш још је ризичније да се упушташ у апсолутне судове само на основу писања на неком форуму. То није наивно ако око озбиљних ствари кренеш да судиш о некоме коме ни очи ниси видео.

Подели на овим сајтовима

Поп Ђуровић је иако је написао добар иницијални текст погрешио јер је дозволио да банку држи Лазић и да се  брени од Лазића и доказује нешто што је неком очевидно а неком недоказиво.

Наиме требамо се упитати зашто је Лазић сада напао Ђуровића баш после седнице Сабора.Ђуровић је наиме на овој теми у светоотачком маниру одговарајући на конкретне проблеме бранећи и српску аутокефалију и црквеност.Дакле наступао је и у црквено традиционалистичком и национално патриотском маниру и овде је свакако био најзначајни поред епископа Иринеја епископа Давида и брата Ведрана Гагића.Многи од нас су иссто тако писали.

дакле Лазић је  наступио овако сад иако се сада у вези онога што Лазић ништа није десило.Сада се само дешава борба за Цркву у којој је Ђуровић веома битан што му је чак и Борба за веру признала.

И уместо да се Лазић обрадује јер сам припада проартемијевским и просекташким конзевативним круговима он напада Ђуровића.Који су могући разлози.

1.лазић је постао екстремни новотарац,екумениста и фанариот.

2.Лазић је ово написао по нечијој наредби нпр. Максимовој или Амфилохијевој

3.Лазић нема ни најмањи смисао за време историју и стратешко размишљање

4.Лазић је ово написао из личне мржње сујете и слично и није размишљао о последицама овога

Молим Лазића да одговори на ово па онда можемо да разговарамо на аскетско-духовне теме.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Августин рече

Поп Ђуровић је иако је написао добар иницијални текст погрешио јер је дозволио да банку држи Лазић и да се  брени од Лазића и доказује нешто што је неком очевидно а неком недоказиво.

Наиме требамо се упитати зашто је Лазић сада напао Ђуровића баш после седнице Сабора.Ђуровић је наиме на овој теми у светоотачком маниру одговарајући на конкретне проблеме бранећи и српску аутокефалију и црквеност.Дакле наступао је и у црквено традиционалистичком и национално патриотском маниру и овде је свакако био најзначајни поред епископа Иринеја епископа Давида и брата Ведрана Гагића.Многи од нас су иссто тако писали.

дакле Лазић је  наступио овако сад иако се сада у вези онога што Лазић ништа није десило.Сада се само дешава борба за Цркву у којој је Ђуровић веома битан што му је чак и Борба за веру признала.

И уместо да се Лазић обрадује јер сам припада проартемијевским и просекташким конзевативним круговима он напада Ђуровића.Који су могући разлози.

1.лазић је постао екстремни новотарац,екумениста и фанариот.

3.Лазић нема ни најмањи смисао за време историју и стратешко размишљање

4.Лазић је ово написао из личне мржње сујете и слично и није размишљао о последицама овога

Молим Лазића да одговори на ово па онда можемо да разговарамо на аскетско-духовне теме.

Pitao ga ja i odgovorio je. 

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Родољуб Лазић рече

Како ће да гласи први члан статута секте Светих хвалисаваца?

Могу и да вам помогнем. Нећете веровати, знам бити креативан у тим стварима

:))

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Родољуб Лазић рече

Хвала на добромнамерном скретању пажње.

И ја вама добронамерно скрећем пажњу да се упрежете у врло проблематична кола.

Како ми се чини, Ви сте тај који се ухватио у коло коло које не зна да игра.

Каже се у Писму да чашћу чинимо једни друге већима од себе. Шта Ви радите? Покушали сте да унизите човека. Моја чада не смеју да се баве другима. То могу док су још нејаки а после не. Опоменем тако пар пута а они исто наставе - испратим их другом па нека са њима разбија главу. Нисам их достојан.

Он, пак, са Вама игра симултанку. Провалио је са каквим примерком има посла и забавља се. На његовом сте терену. Топовска сте храна.

Исто Вам радим и ја. Написали сте са свети нису јавно говорили о својим даровима, поменули сте Кавсокаливит. Дао сам Вам опречне тврдње. Покушали сте да ми исклизнете из руке. А, не!

Или ћете да испливате или ћете да се удавите. Речи које Вам дајем су сламка спаса. Пружам Вам је али Ви морате да је ухватите. Сами. То мора тако.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Nebojš.a рече

Slepče, dolaze i od demona i od prirode. 

Добро, ти си бистар момак. Зезнуо те у старту ђаво. Само уживај.

Не могу да тражим, тамо где си ме поредио са овим видовитим Зоркама и сл, па Борком из Вучака, која је анатемисана од Игњатија (ја био мирођија и у тој чорби), али је мисао била јасна па да узимам паре за молитве. 

Узимам паре за требе као и сваки други поп. Не могу да водим помоћника и идем 10 км, проведем пола дана и да не наплатим. Немам плату, тако да то особа мора да плати, али никоме не узимам душу. Десило се да сам и за покојника дао кад је специфична ситуација. Не знам да ли се то теби икад десило, или имаш змиче у џепу? Код мене је широка демократија. 

Само један једини пут ми се десило да сам узео паре за молитву за здравље. Једна жена у Америци, моја земљакиња, имала је рак на плућима. Молила је моје заступништво. Помињао сам је као што помињем и друге особе, док ходам, док седим, али ми је она била специфична. Отишла је на истраживање, рекли су јој да нема више рака! Жена ме је молила да јој дам адресу да ми пошаље неки динар, јер није могла а да ми не заблагодари. Пристао сам због ње. То је био један једини случај. Памтим га јер је и специфичан, зато што је рак плућа зло од кога се не спашава. Ето, ова се спасила. Жива, хвала Богу, и данас. 

Лакши су случајеви леукемије. Тако причестих једно дете без длаке (хемотерапија била) у Београду, оздрави после 7 дана. У Смедереву прочитах једној баби што је рак плућа изједао изнутра и отвориле јој се напред ране, да умре, она оде, а онда сам унуку од њене сестре читао молитве, дечак, да оздрави од леукемије. Исто га причестио и дете живо. Никоме од њих нисам узео паре. Помињем ове давне случаје, јер сам затрпан свакодневно са новима. Не бих вас лагао, али мени свакодневно људи пишу за молитве или се захваљују. Какве бих користи имао да вас лажем? Немам никакве плате, нити сам ово претворио у бизнис. Бесребреник сам. Сад ћете ти и Рођа да ме черечите, како се ја то проглашавам бесребреником!? Са друге стране, немам никакве нарцистичке гратификације, јер ми је ваше мишљење небитно. Ја сам у миру са мојим Господом. Уживам свакодневно са њиме и дишем са њиме. То је невероватна лепота. Ви пак не знате шта пропуштате. Губите време. Жедна је душа моја Господа, а молим се стално за вас. Да вас просветли, приведе себи. Заиста се распала душа моја за вас, и не знам колико пута сам се молио Господу да ако вас не погледа ни мене не узме себи. Исплакао сам очи...       

Подели на овим сајтовима

Колега, имамо оно што ви доживљавате као Порфиријево хвалисање. Ја бих могао, када бих имао толико времена да вам наведем стотине цитата и Порфирија и Пајсија о смирењу, покајању и свему осталом што јесте реалност духовног живота. Само се ви задовољно смешкајте својој мнимој победи у дијалогу. Прогледаћете једног дана, надам се.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Августин рече

Мислим да је ово. Нигде не нападе Максима, а као је био против фанариотизма и екуменизма. Плаћеник. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

Колега

Колега, ти ћеш бити банован јер не водиш дијалог. Урадио си исто што и Максимови требињски тамбураши. Ни на један аргумент ниси одговорио, а све је било ад хоминем. Што је рекао Августин, расправљаш о стварима које нису за расправу. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Жика рече

Ниси ме добро разумео. Нисам рекао да су говорили за себе да су светитељи већ да су откривали своје духовно стање због користи других и чуда која су се догодила на њихову молитву.

А он говори да то свети нису радили. Као да су они свети јер су они тако хтели?! Нема светости без печата с висине.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...