Gorazd Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 Предложио ми је Ава да се јавим. Каже да се људи расписали. Без ироније кажем: драго ми је да је текст имао коментаре. Он не претендује да тему (коју је већина форумаша добро дефинисала, мислим) на најозбиљнији начин реши, али свакако жели бити један узвичник. Ипак, није настао с тенденцијом, колико је настао због мучног осећаја - горчину су многи радије одабрали, ја је се ипак морам одрећи. Хм. Имтересантно је да је женски род имао најтврђе критике на свим странама, с доста ироније и рекло би се (понекад) цинизма. О томе ћу озбиљно размишљати. Поштујем отворене коментаре теолога (тако звуче), али да се зна да нисам теолог, тек један црквени миш. Грицкам књиге. Немам позу смирења. Заиста верујем да ће доћи дан кад ћемо пожелети старе и полуписмене проте из храмова детињства. Јер, желећемо одсуство речи да бисмо поново Реч могли чути. То није апокалиптично обећање, долази и с годинама. Биће живе речи, сигурно је. Биће и логореје, још је извесније. Овим текстом бирам страну, опет ће други судити о томе коју сам одабрала о тако и треба бити. Ко реч пусти у јавни простор, нек трпи своје мањкове и вишкове. То значи, пишем, објављујем. Колико стигнем. Не на сајту Теологија.нет. Академски обрачун са неолибералном (не) културом мог рода је преда мном. Кад буде за њега време, поделићу штиво. Христос васкрсе, добри људи! Пољубац од Горазда. Milica Bajic, Биљана, два, Vladan :::. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 @Gorazd E pa - dobro nam dosao, i bolje nas napao! Талични Том, Zoran Đurović, Bokisd and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 (a, kako se ti brate Gorazd izjasnjavas o Teoriji evolucije.... ) Zoran Đurović, Ведран*, Талични Том and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 13:49, Bokisd рече (a, kako se ti brate Gorazd izjasnjavas o Teoriji evolucije.... ) Expand Neka te Tihomire, neka te... Milica Bajic and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Талични Том Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 13:49, Bokisd рече (a, kako se ti brate Gorazd izjasnjavas o Teoriji evolucije.... ) Expand А, како се ти, брате Бокисд, изјашњаваш о ”наводницима”? Zoran Đurović, Milica Bajic, Bokisd and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 14:13, Талични Том рече А, како се ти, брате Бокисд, изјашњаваш о ”наводницима”? Expand .. ja sledim naseg forumaskog potparola ... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 12:38, Gorazd рече Предложио ми је Ава да се јавим. Каже да се људи расписали. Без ироније кажем: драго ми је да је текст имао коментаре. Он не претендује да тему (коју је већина форумаша добро дефинисала, мислим) на најозбиљнији начин реши, али свакако жели бити један узвичник. Ипак, није настао с тенденцијом, колико је настао због мучног осећаја - горчину су многи радије одабрали, ја је се ипак морам одрећи. Хм. Имтересантно је да је женски род имао најтврђе критике на свим странама, с доста ироније и рекло би се (понекад) цинизма. О томе ћу озбиљно размишљати. Поштујем отворене коментаре теолога (тако звуче), али да се зна да нисам теолог, тек један црквени миш. Грицкам књиге. Немам позу смирења. Заиста верујем да ће доћи дан кад ћемо пожелети старе и полуписмене проте из храмова детињства. Јер, желећемо одсуство речи да бисмо поново Реч могли чути. То није апокалиптично обећање, долази и с годинама. Биће живе речи, сигурно је. Биће и логореје, још је извесније. Овим текстом бирам страну, опет ће други судити о томе коју сам одабрала о тако и треба бити. Ко реч пусти у јавни простор, нек трпи своје мањкове и вишкове. То значи, пишем, објављујем. Колико стигнем. Не на сајту Теологија.нет. Академски обрачун са неолибералном (не) културом мог рода је преда мном. Кад буде за њега време, поделићу штиво. Христос васкрсе, добри људи! Пољубац од Горазда. Expand А ја стварно мислио да је ово био окршај Коцијанчича и Жижека. Ех, пууусти малигани... Gorazd, Tristatri and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gorazd Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 Радујем се јер је јасно да је брат Горазд женско. Или је ипак сестра Горазд мушко?! Елем, хвала на добродошлици! Zoran Đurović and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 29, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 14:13, Талични Том рече А, како се ти, брате Бокисд, изјашњаваш о ”наводницима”? Expand Падоше на јоти. Јајаре се не изјашњавају уопште. Е ту сада, са мојим другаром Мачком, се не слажем, јер су могли да се јавно покају. Зато је та екипа иста као Таса Лохи и сл. Зато им ја не верујем ништа. Мене су подлачки спиновали да мрзим Максима јер сам каријериста, а најгоре је било једно учитавање које ће бити за постхумно издање авината. То је било за повраћање, а ја сам особа која буквално поврати кад се суочи са сличним гадостима. Зато ми је јасно Гораздово гађење и подржао сам објављивање овог текста. Жао ми је што познајем ово друштво. Мачак се зајебава и хвали теологијанет, као што сам и ја Максима похвалио у 2 наврата јер нам је открио фанариотске намере. Посебно сам га хвалио како лепо пева. Других похвала на рачун тог човека немам. Благоје је мене, само месец дана пре него што ми је написао да сам морална и интелектуална пропалица, звао да сарађујем са теологијанет. И тада ми је учитао бестијалне ствари. Ту нема ни морала ни интелекта. Да би вам било јасно: По истом кључу су позвани Мачковић и Ђого, јер их цене као интелектуалце, као што их и ја ценим. И ту су се зезнули. На сву страву њихову, схватили су да ова двојица нису фанариотски настројени. Али су мислили да могу да их ђестирају, што би рекли Италијани, или хендлују, како веле Англи. И у првој фази су покушали да глуме демократичност, што нема благе везе са њиховим модус операнди, а после су узели да врше мобинг над истима, односно психолошки рат, јер Мачку и мени могу само да ... што кажу млади. Талични Том and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 29, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 14:38, Милан Ракић рече А ја стварно мислио да је ово био окршај Коцијанчича и Жижека. Ех, пууусти малигани... Expand Није још, али ћеш видети кад и Коцијанчића прогласе за хуљу... Gorazd, Ведран* and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gorazd Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 14:42, Zoran Đurović рече Падоше на јоти. Јајаре се не изјашњавају уопште. Е ту сада, са мојим другаром Мачком, се не слажем, јер су могли да се јавно покају. Зато је та екипа иста као Таса Лохи и сл. Зато им ја не верујем ништа. Мене су подлачки спиновали да мрзим Максима јер сам каријериста, а најгоре је било једно учитавање које ће бити за постхумно издање авината. То је било за повраћање, а ја сам особа која буквално поврати кад се суочи са сличним гадостима. Зато ми је јасно Гораздово гађење и подржао сам објављивање овог текста. Жао ми је што познајем ово друштво. Мачак се зајебава и хвали теологијанет, као што сам и ја Максима похвалио у 2 наврата јер нам је открио фанариотске намере. Посебно сам га хвалио како лепо пева. Других похвала на рачун тог човека немам. Благоје је мене, само месец дана пре него што ми је написао да сам морална и интелектуална пропалица, звао да сарађујем са теологијанет. И тада ми је учитао бестијалне ствари. Ту нема ни морала ни интелекта. Да би вам било јасно: По истом кључу су позвани Мачковић и Ђого, јер их цене као интелектуалце, као што их и ја ценим. И ту су се зезнули. На сву страву њихову, схватили су да ова двојица нису фанариотски настројени. Али су мислили да могу да их ђестирају, што би рекли Италијани, или хендлују, како веле Англи. И у првој фази су покушали да глуме демократичност, што нема благе везе са њиховим модус операнди, а после су узели да врше мобинг над истима, односно психолошки рат, јер Мачку и мени могу само да ... што кажу млади. Expand Хвала Ави што је на основу познавања намера стао иза овог текста. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 13:45, obi-wan рече @Gorazd E pa - dobro nam dosao, i bolje nas napao! Expand Gorazd je žensko, ako pažljivo čitaš. Broken and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 15:46, Снежана рече Gorazd je žensko, ako pažljivo čitaš. Expand @Zoran Đurović Bokisd је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 За мене је неки Коцијанчић... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gorazd Написано Април 29, 2019 Пријави Подели Написано Април 29, 2019 On 29. 4. 2019. at 16:06, Milan Nikolic рече За мене је неки Коцијанчић... Expand Та(ј) сам! Додајем да владика Максим није поменут јер квалитет садржаја текстова свакако варира и он није био мета напада нити жртва за одбрану. Међутим, неолиберални ружичасти свет теолошког неба, где се такорећи и тобоже поштује извесно вишегласје (јер је то тобоже један неутрални простор за изношење богословских закључака, дилема, те прљавог и чистог црквеног веша) остаје дубоко проблематичан јер је вишегласје фарса - док се не чује Авин глас и глас других који вероватно имају извесне моралне разлоге што не пишу за њих. Све до тада, говоримо о идеологији у залеђу, и то не само црквеној, јер она и не иде сама, већ руку под руку (отворено или прикривено) са политичком, да не кажем белосветском. Баш на ту последњу све мирише и зато је текст и написан. То ваља разобличити, умесније, разрађеније и одговорније од мене. Точка. ronin, Августин, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука