Jump to content

Попадија проглашена за мис сексуалности

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 23 минута, Vladan :::. рече

Е сад, овај човек из цркве, Лав, који је дао изјаву о целој причи, раздваја та два проблема, два слоја у причи и каже: није проблем такмичење и облачење итд. него што је стављала фотке по мрежама да се свуда виде. Дакле, да је то остало у приватној сфери, у којој се она замајавала тиме, вероватно би то тако и прошло и ником ништа. Али, фоткама на мрежама, она је зашла у област јавног црквеног морала, шта је прикладно а шта не за попадију, више није само њена прича, него уз њеног попа и целе Цркве, и зато је дошло до реакције. Зато је и био захтев да се склоне фотке што је она и урадила.

Deluje mi kao prenaduvan slucaj, internet zajednica i razni komentari su samo dopineli tome,... crkva je blago reagovala propicala sa svestenikom i radi crkvene discipline (verovatno i radi javnosti) odredila privremenu meru (popadija i dalje zivi u svojoj kuci)... proci ce medijski linc i opet ce se svestenik i popadija vratiti u normalan zivot.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Deluje mi kao prenaduvan slucaj, internet zajednica i razni komentari su samo dopineli tome,... crkva je blago reagovala propicala sa svestenikom i radi crkvene discipline (verovatno i radi javnosti) odredila privremenu meru (popadija i dalje zivi u svojoj kuci)... proci ce medijski linc i opet ce se svestenik i popadija vratiti u normalan zivot.

ne nego su sveštenika lupili  "po novčaniku" jer po njima tako funkcionišu stvari, a ujedno kao nešto i rade i brinu o "poverenim im" dušama.

Sveštenik ako iz nekog razloga nije podoban da bude duhovni otac pastvi u velikom gradu onda nije podoban da bude ni duhovni otac u najmanjem selu od pet verujućih, jednostavno nije podoban.

Besmisleno.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, dragisa рече

ali disciplinska komisija sa premeštajem je previše.

Па то смо ми, "обични" људи урадили, подигли смо ту буку и атмосферу линча на друштвеним мрежама, и тек је онда, након тога Црква реаговала "привременим решењем док се ревнитељи не смире а бука не утиша".

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, АлександраВ рече

Па то смо ми, "обични" људи урадили, подигли смо ту буку и атмосферу линча на друштвеним мрежама, и тек је онда, након тога Црква реаговала "привременим решењем док се ревнитељи не смире а бука не утиша".

jadan je integritet koji zavisi od internet reBnitelja, ispada da oni upravljaju Crkvom

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, dragisa рече

ne nego su sveštenika lupili  "po novčaniku" jer po njima tako funkcionišu stvari, a ujedno kao nešto i rade i brinu o "poverenim im" dušama.

Sveštenik ako iz nekog razloga nije podoban da bude duhovni otac pastvi u velikom gradu onda nije podoban da bude ni duhovni otac u najmanjem selu od pet verujućih, jednostavno nije podoban.

Besmisleno.

Pa, ne znamo tacno celu situaciju i da li neko iz crkve brine ili ne za ljude u crkvi.

Pazljivo sam procitao vest, receno je da je svestenik dobar i crkven covek, ali da nije bilo u redu da se popadija eksponira bas na takav nacin jer se digla i halabuka, moralo je nekako da se reaguje,... svestenik je prihvatio vremenski premestaj i kada sve vrlo brzo prodje opet ce se vratiti kuci i nastaviti svoj zivot.

Nema neke velike filosofije.

Подели на овим сајтовима

Сад да се уозбиљим мало...

Далеко од тога да сам на страни руље која осуђује и баца се камењем. Свако има права да ради шта оће и живи како оће.

Али ова ”претерана-сексуализација” којом се многе данашње женске баве по инстаграмима и осталим интернетима је стварно лоша и ружна појава. Из неког нормално људског угла, који би требало да буде хришћански. Јер су ти ”медији” данас портали за масовно омамљивање и заглупљивање незрелих особа. Опет - свако има права да се омамљује и заглупљује ако оће. Само ако оћемо да будемо достојанствена и разумна бића не приличи нам да у томе учествујемо.

А Црква би требало да буде у неком смислу стуб и тврђава људског достојанства и разума. Па према томе такве ствари од стране свештеника и његове породице су заиста непримерене. Не осуђујем никог, али не може и јаре и паре. Ако оћеш да будеш свештеник и у породици свештеника, не би требало злоупотребљавати сексуалност. Остави лепо тај посо, нађи неки други, па ради шта оћеш.

Није у реду овај ”интернет линч”, али није у реду ни њено понашање, ако ћемо поштено.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Pa, ne znamo tacno celu situaciju i da li neko iz crkve brine ili ne za ljude u crkvi.

Pazljivo sam procitao vest, receno je da je svestenik dobar i crkven covek, ali da nije bilo u redu da se popadija eksponira bas na takav nacin jer se digla i halabuka, moralo je nekako da se reaguje,... svestenik je prihvatio vremenski premestaj i kada sve vrlo brzo prodje opet ce se vratiti kuci i nastaviti svoj zivot.

Nema neke velike filosofije.

Па мислим да није требало да га премештају. Довољно је било поучавање и да се скину фотке са мрежа.

Сличан пример би био са свештеницима који су пушачи. Црква наравно не одобрава пушење због нарушавања здравља и тела али ретко који владика због тога гони а камоли премешта свештенике. Али ако би неки од тих свештеника по мрежама стављао фотке како пуши онда би сигурно било реакције и то оправдано.

Јер једно је да човек има неку слабост а сасвим друго да је јавно рекламира.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, dragisa рече

Besmisleno.

Ovo sam baš i ja hteo da pitam jer mi bi nejasno kako Crkva kao "moralna gromada" kažnjava navodno lošeg sveštenika tako što ga uvaljuje nekim seljanima... uostalom, sela su obično malo konzervativnija, pa će ova valjda u selu više da sablažnjava... ako je problem u sablažnjavanju...

P.S. Cenim da su sve zakuvale neke druge ljubomorne popadije...  ;)  

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, dragisa рече

da sve je ustvari u najboljem redu

popadija se duboko pokajala za sve 

a njima brak verovatno cveta

Nisi procitao celu vest, popadija je od 13 - 14 godine u crkvi, postila kao devojcica, bila je deo hora i pevnice,...  spojila ih je vera i crkva i imaju dva deteta i tako zive godinama.

Desilo se tako kako jeste, vec je receno ima i losijih stvari u crkvi ali eto zivimo u medijskom svetu... znamo odmah istog dana da se tamo negde u pet dana putovanja kolima dalekoj Rusiji,..... nesto desilo nekom svesteniku i popadiji i sad je to glavna  CNN vest pet minuta... :D

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Vladan :::. рече

Па мислим да није требало да га премештају. Довољно је било поучавање и да се скину фотке са мрежа.

Сличан пример би био са свештеницима који су пушачи. Црква наравно не одобрава пушење због нарушавања здравља и тела али ретко који владика због тога гони а камоли премешта свештенике. Али ако би неки од тих свештеника по мрежама стављао фотке како пуши онда би сигурно било реакције и то оправдано.

Јер једно је да човек има неку слабост а сасвим друго да је јавно рекламира.

Verovatno oni tamo bolje poznaju celu situaciju i kako je sve teklo i pretpostavljam da su sve dobro odmerili i izvagali i doneli takve odluke kakve su doneli.

Da nema TV to bi sve proslo kao manji 'incident'. (meni tako deluje)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

P.S. Cenim da su sve zakuvale neke druge ljubomorne popadije...  ;) 

Може бити може бити, јер, сада такве мисле да морају да се удесе као и ова, иначе ништа нису урадиле...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...