Jump to content

Попадија проглашена за мис сексуалности

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 часа, Paradoksologija рече

Mene zanima 1) da li ti kanoni, posebno vezani za recimo glumice imaju ikakvog smisla danas?

Možda je već neko odgovorio na ovo pitanje na narednim stranama teme, pa se izvinjavam. Dakle, koliko je meni poznato ti kanoni su nastali u vreme kada su glumice istovremeno bile i prostitutke pa kanon prosto odgovara na konkretne okolnosti tadašnjeg života. Ja ne vidim zbog čega  danas jedan sveštenik ne bi mogao biti oženjen nekom glumicom koja je normalna žena, hrišćanka npr. ?

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, ronin рече

На интернету, сигурно је свакодневно пратио њене активности на друштвеним мрежама. 

Значи, није само ревнитељ, него online ревнитељ...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Августин рече
пре 9 часа, Bokisd рече

Joj, :D ... , jednostavno neki malo zesci revnitelji sa nekim jeromonahom na celu su pokrenuli pricu i 'hajku' i stvorili problem i crkvi i svesteniku.

Требало би истражити где ју је тај јеромонах видео.И зашто се монаштво бави изборима за мис

Verovatno dobija informacije od drugih, procita negde ili slicno. Uostalom koliko sam procitao to je neka 'zestoka' i malo problematicna struja u crkvi pa su pokrenuli 'hajku' na net - u.

https://yandex.ru/search/?lr=10522&oprnd=8977568989&text=Священник Сергея Зотова

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Благовесник рече

Значи, није само ревнитељ, него online ревнитељ...

шпијун:)))

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Trifke рече

To sam bas i ja primetio. Neznam kako je osvojila tu titulu. 

Pa možda jer nisu samo gledali plot njezinu nego i neke druge kvalitete koji su se tražili na ovom izboru...kako već neko napisa.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Хаеул рече

Ако је икада време за трач, сад, у време Великог поста, није.

Pa ti bre stvarno nemas pojma. Sad je bas pravi momenat, ka` cemo da se bijemo ako necemo u postu... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Broken рече

neke druge kvalitete

sigurno je pokazala odlicno kulinarsko umece:D

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Grizzly Adams рече

Сад да се уозбиљим мало...

Далеко од тога да сам на страни руље која осуђује и баца се камењем. Свако има права да ради шта оће и живи како оће.

Али ова ”претерана-сексуализација” којом се многе данашње женске баве по инстаграмима и осталим интернетима је стварно лоша и ружна појава. Из неког нормално људског угла, који би требало да буде хришћански. Јер су ти ”медији” данас портали за масовно омамљивање и заглупљивање незрелих особа. Опет - свако има права да се омамљује и заглупљује ако оће. Само ако оћемо да будемо достојанствена и разумна бића не приличи нам да у томе учествујемо.

А Црква би требало да буде у неком смислу стуб и тврђава људског достојанства и разума. Па према томе такве ствари од стране свештеника и његове породице су заиста непримерене. Не осуђујем никог, али не може и јаре и паре. Ако оћеш да будеш свештеник и у породици свештеника, не би требало злоупотребљавати сексуалност. Остави лепо тај посо, нађи неки други, па ради шта оћеш.

Није у реду овај ”интернет линч”, али није у реду ни њено понашање, ако ћемо поштено.

Amin. Isto to sam i ja rek`o.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Juanito рече

гледају и кључају изнутра

Naravoucenije: ne kljucajte, nego otkljucajte! :smeh1:

U braku - dajte se jedno drugom u punom zanosu prave ljubavi, rastuci u neizrecivom odusevljenju, pazeci samo "da vas necastivi ne iskusa vasom neumerenoscu".
U isposnistvu i devstvu - dajte sebe zivome Hristu isto tako kao i u braku supruzniku, i gledajte kako On na neiskazan nacin od bezumne bure pravi rajski vrt.

Istina je - mimo ova dva, vrlo je tesko da se postigne nase bogoliko naznacenje. Nije nemoguce, ali jeste tesko.

:)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

Naravoucenije: ne kljucajte, nego otkljucajte!

U braku - dajte se jedno drugom u punom zanosu prave ljubavi ,rastuci u neizrecivom odusevljenju, pazeci samo "da vas necastivi ne iskusa vasom neumerenoscu".

Нараво, то смањује снагу убода инсекта пожуде, али га никада и никако неће уконити, бар док не остаримо довољно. Другим речима, ма колико се двоје давали једно другом, увек ће остати жеља ка трећем (или пак другачијем, новом) јер је дубоко природна и укорењена у нашим најдубљим структурама. Чак је и Моника Белучи неком досадила. И ма колико волели да роматнизујемо (и ви црквени да теологизујете), моногамне везе и бракове одржавају углавном нека врста страха (од казне, гриже савести итд) и понајвише наша урођења потреба за искључивим поседовањем, тј. недељењем, која је често подједнако јака као и сексуална жеља.

Право решење је једино огроман аскетски подвиг који је немогућ у свету или пак нека врста сублимирања. Постоји здраво сублимирање. Али и многи нездрави начини. Тако је и ово тобожње ”гнушање” према згодним цицама на нету и ван њега једна врста погрешне сублимације. Уместо да будем напаљен, ја ћу сад да будем праведан, чист, рационалан, шта год и нећу да их видим као згодне, него као блудне, незреле, глупе, ваке наке, у зависности од моје идеологије, вере или генерално погледа на свет кога сам усвојио. Тешко је то себи признати, ал тако је... Ако само мало размислимо и искрено анализирамо себе, ухватићемо се у многим сличним сублимацијама. Има тога и у православној аскетској пракси. Није уопште случајно да они који су достигли јако висок степен духовног и аскетског често уопште не виде грех у другима, него само људска бића. 

Подели на овим сајтовима

@Juanito

Lepo pišeš danas. :D

пре 6 минута, Juanito рече

Уместо да будем напаљен, ја ћу сад да будем праведан, чист, рационалан, шта год и нећу да их видим као згодне, него као блудне, незреле, глупе, ваке наке,

Pre 10-15 godina pričam sa jednim crkvenim čovekom koji je tada imao oko 50 godina. Sećam se da mi je pričao kako se on brani od pomisli koje mu se javljaju kad vidi ženu koja mu privuče pažnju. On sebi kaže kako je ona "prljava i nečista". To mi se baš onako urezalo.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Juanito рече

Нараво, то смањује снагу убода инсекта пожуде, али га никада и никако неће уконити, бар док не остаримо довољно. Другим речима, ма колико се двоје давали једно другом, увек ће остати жеља ка трећем (или пак другачијем, новом) јер је дубоко природна и укорењена у нашим најдубљим структурама.

...

пре 14 минута, Juanito рече

Право решење је једино огроман аскетски подвиг који је немогућ у свету или пак нека врста сублимирања.

...

Pa nije bas sve tako. Ne treba ti u svetu ogroman podvig, nego sasvim umeren, upravo zato sto vec imas sa kim da delis prirodno, i da zajedno uzrastate u svemu tome. Da si sam u svetu, to bi - bar za moj dozivljaj - bio pakao u malom. Ali u braku nisi sam, a ako vas veze istinska ljubav, ona sto stvarno odusevljava cim vidis njeno lice, onda tu nema mesta vise nicemu drugom.

S druge strane, i "obican" brak, tj. ovaj koji je danas u velikoj vecini - gde se ljudi ne vole nesto posebno, nema tog neopisivog odusevljenja - moze da posluzi, ali tu nastaju problemi o kojima ti ovde pricas: postajes nezadovoljan tom jednom, jer za tebe ona nije jedina i jedinstvena, nego samo jedna od mnogih.

Pa javna je tajna da mnogi brakovi funkcionisu po principu da jedno drugom dozvoljavaju svrljanje, samo da se kuca cuva celom.

Sve u svemu - potpuno se slazem da je ta utkana prirodna sila veoma snazna, ali blagodat koju Bog daje kad se s Njim (stvarno) udruzimo prevazilazi i tu prirodnu silu, i vodi nas lako u natprirodno i nebesko. Kako bi inace pustinjaci uspevali da zive, a da prosto ne sagore? Pa tako sto se oni s Bogom udruze na zdrav i normalan nacin.

I ovo: danas masa ljudi prosto glumi poboznost, i misle da ako se prosto vencaju u crveni brak, da je to to - sve su uradili. E mucak. Znam za nekoliko crkvenih brakova u mojoj okolini koji su se rasturili, i jos nekoliko koji su na infuziji. A uzrok tome je uvek jedan: laz i zivljenje po lazima.

Zato se peva o pravoj ljubavi - jer je samo takva, nelazna i nelicemerna, bez racuna i statistike, jedina kadra da coveka uzdigne iz prirodnog u natprodno i rajsko.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...