Jump to content

Да ли "Политикин Забавник" својим текстом "покушава" да оправда "банду" састављену од домаћих издајника?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 часа, Heraklit рече

Koliko sam čitao on svaku nesreću uopšte u prirodi tumači u kroz biblijski vizir,otpad od Boga i moralni sunovrat čoveka,kao kaznu od Boga al ne znam koliko baš je to u skladu sa istinom. 

пре 13 часа, obi-wan рече

Smisao = Hristos Bogocovek i Njegov vecni etos zivota. Najkrace i najjasnije moguce.

A otpadali smp puno puta u svojoj istoriji, pa se vracali. I evo, danas smo opet sasvim odstupili od Njega. 

Zar ne bi trebalo da pravednici Božji trpe progon?

Ima u Jevanđelju o tome... kao: progoniće vas zbog mene, mir u svetu nećete naći ali u meni je mir....

Kao što i jesu progonili rane hrišćane i kao što jesu komunisti progonili pravoslavne sveštenike i verujuće.

Kalvinističko rezonovanje jeste materijalno blagostanje = ljubav Božja.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 79
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 49 минута, Tumaralo. рече

Zar ne bi trebalo da pravednici Božji trpe progon?

Ima u Jevanđelju o tome... kao: progoniće vas zbog mene, mir u svetu nećete naći ali u meni je mir....

Kao što i jesu progonili rane hrišćane i kao što jesu komunisti progonili pravoslavne sveštenike i verujuće.

Kalvinističko rezonovanje jeste materijalno blagostanje = ljubav Božja.

Mislim da je to protestantsko rezonovanje uopšte.materijalno blagostanje je mera Božijeg blagoslova.Mada ne znam koliko je to u skladu sa Hristom:

19 Ne sabirajte sebi blago na zemlji, gde moljac i rđa kvari, i gde lupeži potkopavaju i kradu;

20 Nego sabirajte sebi blago na nebu, gde ni moljac ni rđa ne kvari, i gde lupeži ne potkopavaju i ne kradu.

21 Jer gde je vaše blago, onde će biti i srce vaše.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Heraklit рече

Mislim da je to protestantsko rezonovanje uopšte.materijalno blagostanje je mera Božijeg blagoslova.Mada ne znam koliko je to u skladu sa Hristom:

19 Ne sabirajte sebi blago na zemlji, gde moljac i rđa kvari, i gde lupeži potkopavaju i kradu;

20 Nego sabirajte sebi blago na nebu, gde ni moljac ni rđa ne kvari, i gde lupeži ne potkopavaju i ne kradu.

21 Jer gde je vaše blago, onde će biti i srce vaše.

Uopšte nije.

Potpuno mi je nezamislivo da postoji kalvinistička verzija hrišćanstva.

Ali Kalvin, sam po sebi, bio je veliki mistik. Ne verujem da je on sam propovodao to o materijalnom blagostanju. Veće njegovi učenici i naslednici ... Al trebalo bi proveriti.

Подели на овим сајтовима

On 24.1.2019. at 0:54, obi-wan рече

Cenis da bi se jevrejsko udruzenje bunilo tek onako, radi parade? Neverovatno sta se sve ovde procita.

Уопште није поента у Јеврејској општини Београда (не удружењу Јевреја) нити у Љотићу. Димитрије Љотић је негативна историјска појава и око тога нема спора. Питам због чега се користи N1 као канал и због чега се у истом тексту у позитивном контексту помиње и згражавање НДНВ-а.

Подсећам, ради се о порталу који отворено ратује против свих, буквално свих српских националних интереса. У извештавањима фаворизује сепаратисте из Војводине, бошњачке заговараче укидања Републике Српске, хрватске заговараче да је Србија једини и искључиви кривац за ратове, све живе и неживе антисрпске НВО и јавне личности, а уз то још и фингира коментаре, који личе оно како је некад изгледао форум Б92, Боже саклони.

Цитат

A sto se Milana tice, nek` ti on odgovori poduze ako bude imao volje, a ja cu kratko da ti kazem da si omasila svetlosnu godinu.

Нисам омашила светлосну годину јер ништа нисам ни гађала. Примећујем по трећи или четврти пут на форуму да се отварају теме са насловима N1 као уводом и да то чине исти људи и ако инсинуираш да за нешто нападам Милана, онда си поенту омашио ти. Сматрам само да треба бити веома опрезан у селекцији извора информација и мислим да сам ту била врло јасна, јер оно што је "регионална информативна кућа" N1, то је неспојиво са СПЦ. Треба ли да подсећам да је та телевизија редовно пренадувава сваки, па и најмањи скандал везан за СПЦ и да нема вести везане за СПЦ или њене великодостојнике а да није загађена коментарима на којима се на најпримитивнији начин исти вређају? Конкретно, патријарх Иринеј?

Подели на овим сајтовима

@CutieBub 

Lepo rekoh: nista medju ljudima nije crno-belo, nema apsolutno dobrih i apsolutno losih.

Cinjenica da neko ko inace nije bas ispravan u stvari napise nesto ispravno treba da nas raduje ako smo zivi Hriscani, jer svedoci da taj-i-taj nije sasvim izgubljen, i moze jos da se vrati Ocu. Tako bi trebalo da gledaju ljudi Crkve, kojima je na prvom mestu Bogocovek, pa tek posle sve ostalo.

Znaci, lepo sam objasnio sta sam imao, a ti se opet zaleces u samo tebi zamisljen ring.

Otvori oci i citaj napisano, nemoj da zamisljas.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, CutieBub рече

Питам због чега се користи N1 као канал и због чега се у истом тексту у позитивном контексту помиње и згражавање НДНВ-а.

Подсећам, ради се о порталу који отворено ратује против свих, буквално свих српских националних интереса. У извештавањима фаворизује сепаратисте из Војводине, бошњачке заговараче укидања Републике Српске, хрватске заговараче да је Србија једини и искључиви кривац за ратове, све живе и неживе антисрпске НВО и јавне личности, а уз то још и фингира коментаре, који личе оно како је некад изгледао форум Б92, Боже саклони.

Значи Милан не чита политички одговарајућу пропаганду?

Да чита неки жестоки националистички сајт, онда би било у реду?

Глупост чиста.

За некога ко толико не воли "другосрбијанце", имаш поприлично другосрбијански резон "нас и њих".

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 24.1.2019. at 0:54, obi-wan рече

A sto se Milana tice, nek` ti on odgovori poduze ako bude imao volje, a ja cu kratko da ti kazem da si omasila svetlosnu godinu.

Или, још горе, за који парсек!

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, GeniusAtWork рече

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Па ваљда CutieBub има право да каже шта мисли о Н1? Или нема, не капирам? Узгред, о њима мислим још горе.:D

Лепо је нагласила да у њеном ставу нема ништа лично (а Срндаћ то елегантно избрисао из цитата), навела шта јој смета и то је, колико ја видим, све. А испаде "глупост чиста".

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Филарет рече

Па ваљда CutieBub има право да каже шта мисли о Н1? Или нема, не капирам?

Normalno da ima, isto kao sto mi ostali imamo pravo da izrazimo misljenje na to njeno misljenje.

• Свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Филарет рече

Па ваљда CutieBub има право да каже шта мисли о Н1? Или нема, не капирам? Узгред, о њима мислим још горе.:D

Лепо је нагласила да у њеном ставу нема ништа лично (а Срндаћ то елегантно избрисао из цитата), навела шта јој смета и то је, колико ја видим, све. А испаде "глупост чиста".

Ал' највише волим овај "аргумент" - Па има Икс право да мисли шта хоће. Да, то нико не спори. Дакле нема то везе са мојим одговором Кјутибаби, као што ни њена опаска да Милан чита "другосрбијанске србомрзачке сајтове" нема везе са садржином подијељених чланака, али ни са било чиме другим.

Да је Милан подијелио линкове са Патриота, Видовдана, Србин.инфо ( а дијелио их је када би нешто на њима занимљиво и релевантно прочитао ) и сличних сајтова са истом садржином, не би онда био проблем за Кјутибаб - то је моја поента. 

И нека @CutieBub не помисли да је ово нешто лично њој упућено. Просто, резон "не читаш одговарајуће медије" је глупост, јер у суштини се каже да се не чита политички погодна литература - што је диктаторијално размишљање. А тога нам је доста више, преко главе ва вијеки вијеков.

Али ево, није ни ово потпуно неповезано са текстом о Љотићу у Забавнику када боље мало размислим... Јер управо је на тај фазон покушано да се прогура пречишћена слика о Љотићу кроз, званично идеолошки неутралан, "дјечији" часопис ( а мислим да га више одрасли читају... ). И онда ће бити:"Па Политикин Забавник је то написао. Нећеш ми рећи да је то фашистички часопис који лажира историју?".

Пун ми куфер тих шешељизама. Њихов творац се сваки пут радосно насмјеши када други умјесто њега користе његове форице

592611216_Vojvodaekel2.jpg.fac89e34b69c12e04b1845d40d0cc21e.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Срндаћ рече

Ал' највише волим овај "аргумент" - Па има Икс право да мисли шта хоће. Да, то нико не спори. Дакле нема то везе са мојим одговором Кјутибаби, као што ни њена опаска да Милан чита "другосрбијанске србомрзачке сајтове" нема везе са садржином подијељених чланака, али ни са било чиме другим.

Да је Милан подијелио линкове са Патриота, Видовдана, Србин.инфо ( а дијелио их је када би нешто на њима занимљиво и релевантно прочитао ) и сличних сајтова са истом садржином, не би онда био проблем за Кјутибаб - то је моја поента. 

И нека @CutieBub не помисли да је ово нешто лично њој упућено. Просто, резон "не читаш одговарајуће медије" је глупост, јер у суштини се каже да се не чита политички погодна литература - што је диктаторијално размишљање. А тога нам је доста више, преко главе ва вијеки вијеков.

Па ја проблем видим баш у тој твојој поенти "да је Милан ово или оно...", она би тако и тако.

То је учитавање нечега што није рекла, нити је сугерисала шта да се чита и линкује. И тако дођемо до "диктаторијалног размишљања", што је тешка и по мом мишљењу незаслужена квалификација.

Али добро, CutieBub најбоље зна шта мисли, ја сам на другачији начин схватио шта је написала.

Подели на овим сајтовима

Све телевизијске куће су СНС информативно гласило. Једини прозор је Н1, и једино се ту може добити информација, а да није обојена у СНС боје. 

Када се гледају друге телевизије, приказују како нам толико добро иде, тако да се питам, а где ја живим.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Филарет рече

Па ја проблем видим баш у тој твојој поенти "да је Милан ово или оно...", она би тако и тако.

То је учитавање нечега што није рекла, нити је сугерисала шта да се чита и линкује. И тако дођемо до "диктаторијалног размишљања", што је тешка и по мом мишљењу незаслужена квалификација.

Али добро, CutieBub најбоље зна шта мисли, ја сам на другачији начин схватио шта је написала.

Није никакво учитавање. Фино је рекла да је лоше што Милан чита одређене портале, а то из политичких разлога. То значи да су неки портали за читање, а да неки нису ,на основу идеолошке опредијељености. Ништа ту не умећем, само указујем шта је речено и које су логичке посљедице тога.

Ако је незаслужена квалификација, да се увијек објаснити зашто. Ако је заслужена - исто се да објаснити. А заслужена је, јер подобност одређених писања на основу идеологије су одређивали искључиво диктаторски режими и диктаторском размишљању склони људи. Дошло је дотле да некима не смијеш рећи одакле ти информација, иако је тачна, јер ће се одмах ухватити:"Аха, ако је то рекао тај и тај онда наравно да није тачно и нећу да те слушам!".

Ништа више, ништа мање.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...