Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

Пре сат времена, Ekatarina_mala рече

E bila ja nekad curica.. Davno bese i dosje meni jedan mladi čovjek i onako.. Znaš ti si onako poštena, nisi imala tih momaka da se mi vencamo. Rekoh gde ja, moram završiti fakultet, pa ovo, pa ono... Ne ne završi ti sve to... I... Rekoh ja sebi, vidi pošten mladić, nema šta. Kad će ti on meni na to, tu tvoju foru, znaš godinu dana da mi vidimo... E odmah mi se smucio, oterala sam ga u tri lepe. Drazi su mi bili oni što nisu obećavali nista i hteli da me 'iskoriste' nego ti proračunati ljigavci.. Mislim tako nama djeluju ti uplašeni zecevi... Koji se boje razvoda, vjeruju u pravu i ne bi nikog mogli malo da potrpe. 

Izvini na okrutnoj iskrenosti... Ali eto možda i pomogne. 

Ali OK, šta ja znam.. Svako po svome. Flojd pisala sam ninu, tebe sam slučajno označila. 

Није моја фора, већ паметнијих од мене.

Добро је што ти се одмах смучио јер није згрешио с тобом и уштедео је обома време и стрес. Видиш како искреност помаже да избегнеш погрешну особу.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Ekatarina_mala рече

@Н И Н Е izvini nine baš te napadoh onako bezveze

Не љутим се. Зови ме како хоћеш али ја сам нашао праву. Што ти кажеш, свако по своме.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Н И Н Е рече

Није моја фора, већ паметнијих од мене.

Добро је што ти се одмах смучио јер није згрешио с тобом и уштедео је обома време и стрес. Видиш како искреност помаже да избегнеш погрешну особу.

Problem je u tome, što se on tražeći "pravu", na kraju razveo dva puta. A neki npr. su u braku već 10 godina, jer su samo verovali Bogu da im je izbor dobar i da će ih Gspod sve umudriti i voditi. I kad vide normalnost i prosečnost svojih "pravih" prihvataju ih kao takve i shvataju njihovu ljudskost i običnost, kao što su na kraju i oni sami...i ne ostavljaju partnera tražeći one pravije, jer su se kao prošli put zafrknuli...

Nema pravih i pogrešnih...samo osobe koja je pored nas sa kojom smo se negde u nekom trenutku skapirali,osnovali porodicu i sa kojom rastemo i razvijamo se zajedno, i mi kao ljudi rastemo i naš međusobni odnos. I poštujemo svetinju braka, čak i kad smo ljuti, neispavani, umorni, uvređeni...jer nemoj misliti da toga u braku sa pravima neće biti. Pogotovu u braku sa decom, kad partneri moraju da "dele" svoju ljubav na celu porodicu...treba shvatiti da je samo uvećevaju...ali ponekad partneri tada zaborave jedni na druge....u vrtoglavom džumbusu života ljudi postaju obični i imaju slabosti i samo ih Gospod može spasiti..i njih i  njihov brak. Jer baš taj braak...koji je ovenčan slavom...na njega će nečastivi najviše udarati.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ekatarina_mala рече

Problem je u tome, što se on tražeći "pravu", na kraju razveo dva puta. A neki npr. su u braku već 10 godina, jer su samo verovali Bogu da im je izbor dobar i da će ih Gspod sve umudriti i voditi. I kad vide normalnost i prosečnost svojih "pravih" prihvataju ih kao takve i shvataju njihovu ljudskost i običnost, kao što su na kraju i oni sami...i ne ostavljaju partnera tražeći one pravije, jer su se kao prošli put zafrknuli...

Nema pravih i pogrešnih...samo osobe koja je pored nas sa kojom smo se negde u nekom trenutku skapirali,osnovali porodicu i sa kojom rastemo i razvijamo se zajedno, i mi kao ljudi rastemo i naš međusobni odnos. I poštujemo svetinju braka, čak i kad smo ljuti, neispavani, umorni, uvređeni...jer nemoj misliti da toga u braku sa pravima neće biti. Pogotovu u braku sa decom, kad partneri moraju da "dele" svoju ljubav na celu porodicu...treba shvatiti da je samo uvećevaju...ali ponekad partneri tada zaborave jedni na druge....u vrtoglavom džumbusu života ljudi postaju obični i imaju slabosti i samo ih Gospod može spasiti..i njih i  njihov brak. Jer baš taj braak...koji je ovenčan slavom...na njega će nečastivi najviše udarati.

Подржавам сваку реч. Ко тражи хлеба преко погаче.. Цео живот је борба.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ekatarina_mala рече

E odmah mi se smucio, oterala sam ga u tri lepe. Drazi su mi bili oni što nisu obećavali nista i hteli da me 'iskoriste' nego ti proračunati ljigavci.. Mislim tako nama djeluju ti uplašeni zecevi... Koji se boje razvoda, vjeruju u pravu i ne bi nikog mogli malo da potrpe. 

On, nista strasno.

Vidis, ovo je zanimljiv odvovor, bas aam se uvek pitao sto zene zavrse sa ljudima koji su "najveci" bludnici ili gresnici a ne sa onima koji bi trebalo da su oke za brak.

Zanimljiva prica je mog drugara bajkera koji ima oko pedeste, elem on je super lik ali je pravi hedonista, vezano za sve u zivotu.

Uglavnom on je razveden , i imao je " devojku" koja je razvedena, tj napustila muza zbog njega, motori, zurke, adrenalin ludilo. Uglavnom, posto rade u razlicitim gradovima i on upozna preko prijateljice neku verouciteljicu petnaestak godina mladju. I pored toga sto je zauzet ona je izlazila sa njim, sto moze da bude oke ali posle tri sastanka ona pocne sa njim vezu u fulu.

E sad, ona je bila upoznata sa njegovom situacijom ali je pristala da bude sa njim ck ga nije ni zvala kad je sa njom vec sa ovom drugom. heh sestra "hriscanka". ? 

Da bi uglavnom on raskinuo sa njom onog trenutka kada mu je ona predlozila da zive zajedno. Uglavnom , njegov razlog je da on ima decu i da mu treba provod. Elem uskoro posle toga raskine i sa devojkom i eto. E sad, tu verouciteliicu i ne voli, ne pominje je a ovu drugu stalno pominje.  Uglavno skontao sam da je ovu verouciteljicu kod podstrekla da se zaljubi ta neizvesnost njihove veza, i zelja da zauzda nekoga ko nije za zauzdavanje. ?

Svidja mi se ovaj deo sto kazes za ljude koji su Bogu verovali da ce da ih vodi i u braku i u nalazenju partnera, a nisu trazili " pravu" ili "pravog" i razvoda o kijima pricas..

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Flojd рече

Vidis, ovo je zanimljiv odvovor, bas aam se uvek pitao sto zene zavrse sa ljudima koji su "najveci" bludnici ili gresnici a ne sa onima koji bi trebalo da su oke za brak.

Pa ja nisam završila sa najvećim bludnikom, niti sam se ikad oduševljavala sa najvećim bludnicima... samo ideja ta...da mora da me malo isproba, to me je tada jako odbilo, jer je proračunato. Razumem ja tu priču...ali ja za sebe znam da nisam savršena, iako sam jakoooo cool što se svega tiče, znam da sam samo čovek, kao i taj koji predamnom stoji. Ali bi mi bila nad glavom stalno ta ideja da dotični traži savršenu i da takva moram biti, jer sam jeli bolja od svih ostalih žena, jer sam jel savršena...Za poludeti...i da naravno, ako pokažem da sam čovek od krvi i mesa preti mi razvodom...jer neko ne može živeti sa nekim ko nije pravi...Šta god to značilo pravi, jer je to sad različito za svaku osobu...i joj veoma opterećujuće.

ne znam koliko me kapirate.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Sam naziv teme je malo nejasan.

Kakve veze ima sama zelja s tim da li ce doci do njenog ostvarenja i sa kojom osobom? A i ako dodje, niko ne garantuje da ce brak biti uspesan.

Sto se tice nekog "staza" koji se pominje, ne bih preterano komentarisala. Zavisi mnogo od slucaja do slucaja.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ekatarina_mala рече

I kad vide normalnost i prosečnost svojih "pravih" prihvataju ih kao takve i shvataju njihovu ljudskost i običnost, kao što su na kraju i oni sami...i ne ostavljaju partnera tražeći one pravije, jer su se kao prošli put zafrknuli..

На то сам и мислио кад сам написао да сам нашао праву. Није ни нормалну, добру особу лако наћи. 

А тај што не поштује светињу брака, (требала си то одмах написати) добро је што си га избегла.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ekatarina_mala рече

Pa ja nisam završila sa najvećim bludnikom, niti sam se ikad oduševljavala sa najvećim bludnicima... samo ideja ta...da mora da me malo isproba, to me je tada jako odbilo, jer je proračunato. Razumem ja tu priču...ali ja za sebe znam da nisam savršena, iako sam jakoooo cool što se svega tiče, znam da sam samo čovek, kao i taj koji predamnom stoji. Ali bi mi bila nad glavom stalno ta ideja da dotični traži savršenu i da takva moram biti, jer sam jeli bolja od svih ostalih žena, jer sam jel savršena...Za poludeti...i da naravno, ako pokažem da sam čovek od krvi i mesa preti mi razvodom...jer neko ne može živeti sa nekim ko nije pravi...Šta god to značilo pravi, jer je to sad različito za svaku osobu...i joj veoma opterećujuće.

ne znam koliko me kapirate.

Mozda te je samo oterala ideja da ti je dao neki rok da te dobro upozna " Ko je on da meni da rok" znas vec kako to ide  ? Ne znam kako je tekao razgovor i kakav je kao osoba.

Mozda te je vise tu povredila ideja da se on sad postavlja iznad tebe on kao vredi a ti ces morati da se dokazujes. Ne znam sad kako su tekli vasi razgovori i kako je doslo do toga, ali mozda ste se lose razumeli. Da sam zensko pre bih birao nekog sa kim bih znao na cemu sam a ne nekig sa kim mi je neizvesno.?

Uglavnom imao sam neku situaciju gde mi je neka devojka na neki nacin rekla da moram za nju da se takmicim sa nekim drugim momkom, sto je mene isprva odbilo a posle sam se zeznuo i pristao na to ali mozda sam ja sve to lose i skontao ko ce znati. I posle je to imalo neki los epilog..uh Uglavnom mnogo se iskomplikovalo jer sam mozda i ja razumeo kako sam hteo a ne kako je receno. I meni je zao al dobro mozd se to nekad resi pa budemo drugari.

Ali uglavnom svi koji traze prave uglavnom ih nikad ne nadju jer uvek ima neko falinku.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Flojd рече

Ali uglavnom svi koji traze prave uglavnom ih nikad ne nadju jer uvek ima neko falinku.

Ma ne, pravi je onaj kog možeš da voliš, sa svim pratećim vrlinama, manama, osmesima, mrštenjima,...

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Smaragdni kamičak рече

Ma ne, pravi je onaj kog možeš da voliš, sa svim pratećim vrlinama, manama, osmesima, mrštenjima,...

To je lepo. Samo treba to naci. ?

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Smaragdni kamičak рече

I zadržati. 

Ako je to "pravi" ili " prava" to se zadrzi. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...