Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

пре 9 минута, Anika рече

Prvo, nisam jadna i nemoj tako da mi se obraćaš!

Ti sad pričaš o nekom ruganju, a šta je ovo?

Ovo nije ruganje, nego sarkasticni odgovor na foliranje i bacanje prasine u oci.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Anika рече

a ja ću sačuvati za sebe zbog čega tako mislim

A sto onda uopste iznosis bilo sta o bilo kome? Prvo ispljujem coveka, a onda glumim finocu. Ne ide to tako sestro mila.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Natasa. рече

Slažem se. Ima npr. sjajnih lekara koji rade non stop i spašavaju ljudske živote svakodnevno. Ko tu ne može da uklopi porodične obaveze, itekako vodi smislen život.

Ето, пада ми на памет пример докторке Данице Грујичић. Наравно, она је изузетна и не могу сви постићи тај ниво, али зар неко може рећи да она није испунила сврху и циљ свог живота??

• Свиђа ми се 1

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Lady Godiva рече

Шта беба учини од жене..? А била си тако кул. :smeh1:

A realno nisam :)).

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Natasa. рече

Jeste. Uz rizik da zvučim kao vremešna tetka-TOGA NIJE BILO RANIJE :dedica:!

:smeh1:

Istina. Cini mi se da danas ljudi lakse odustaju. Lakse se razvode. Nema onog da malo istrpim zarad neceg boljeg. Da pokusa da nesto popravi umesto da odustane. Mozda je problem idealizacija braka, pa svi ocekuju med i mleko, a onda ih lupi stvarnost po glavi.

Pri tom ne mislim na extremne slucajeve, zlostavljanje u porodici, i slicno, tu je stvar jasna, bezati glavom bez obzira.

Подели на овим сајтовима

• Ljubav ne postoji zato da nas usreći. Ja verujem da postoji zato da nam pokaže koliko možemo izdržati. /Hese /

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Lenka88 рече

Lakse se razvode. 

Da, ali nažalost niko nije sazreo i rešio da izdrži jer su ljudi ostajali zajedno velikim delom i zbog socijalne stigme. Iju, gde da se razvede, sramota. Kad bismo spojili izdržljivost bez seljačkog moralisanja bilo bi sjajno. 

Smatram da se treba debelo potruditi i rešavati probleme na vreme dok ne postane nepopravljivo loše. Kao što stvari ne idu na bolje preko noći tako nisu ni užasne tek tako odjednom.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Lenka88 рече

Mozda je problem idealizacija braka, pa svi ocekuju med i mleko, a onda ih lupi stvarnost po glavi.

Problem je napumpani egoizam/samoljublje, i (uglavnom potpuno) odsustvo zelje da se na tome poradi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Da, ali nažalost niko nije sazreo i rešio da izdrži jer su ljudi ostajali zajedno velikim delom i zbog socijalne stigme. Iju, gde da se razvede, sramota. Kad bismo spojili izdržljivost bez seljačkog moralisanja bilo bi sjajno. 

Smatram da se treba debelo potruditi i rešavati probleme na vreme dok ne postane nepopravljivo loše. Kao što stvari ne idu na bolje preko noći tako nisu ni užasne tek tako odjednom.

Istina, pre je bilo sramota danas nije.

Sve se slazem. Treba raditi na sebi i razgovarati o problemima dok se moze pricati o tome. Naravno treba postojati volja sa obe strane.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Рапсоди рече
  • Ljubav ne postoji zato da nas usreći. Ja verujem da postoji zato da nam pokaže koliko možemo izdržati. /Hese /

Ne bi se slozio nikako. Ona je itekako tu i da nas usreci, ali pre svega na onaj unutarnji i nebeski nacin, pa tek onda na onaj spoljasnji. Nije ona samo muka i trpljenje, daleko od toga, ali svakako jeste i to, i to u solidnoj meri. Ona je, u stvari, bozanstvena kombinacija (bolnog) samosazrevanja i predokusanja Njene neizrecive vecnosti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Problem je napumpani egoizam/samoljublje, i (uglavnom potpuno) odsustvo zelje da se na tome poradi.

Ima i toga. U braku se uci kako da se resis samoljublja. I nije to lako. Zato treba konstatno raditi na njemu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lenka88 рече

Ima i toga.

Veruj mi, iz odgledanog iskustva kazem i tvrdim - to je apsolutno problem br. 1.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...