Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

Rezime " razmene misljenja" sa Adelaidom na temi ( zene kakve muskarce volite) i Rapsodi na temi ( Маните се љубави, ко би да се жени? Удаје?)    Je da:

Postoje dve vrste ljudi: 

Oni koji su spremni na brak i zarko zele da se uzmu, oni ne cekaju mnogo da se upoznaju vec mnogo brze stupaju u brak i prepustaju se volji Bozijoj.

Oni koji zele brak ali ne toliko jako, zele da upoznaju prvo nekog kroz vezu a kasnije se uzmu kada se dobro upoznaju.

Po meni su oba puta ispravna, jer je to sve stvar odluke pojedinca.

I najbitnija stvar je da oni koji imaju srecne brakove imaju i lepo misljenje o isntituciji braka, a oni koji nemaju ili imaju losa iskustva, oni imaju lose stavove o braku.

Na osnovu svog iskustva ljudi i dozivljaja ljudi kreiraju svoju sliku o nekome, necemu ili ovde konkretno o braku.

Pa nek  vam je sa srecom svima koji zelite jako ili ne zelite jako brak.

Nek vam Bog da po srcu i po molitvama s. Ksenije nek vam se ispune zelje.

Amin.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

"Nemojte traziti savrsenu osobu, potrudite se da nesavrsenu osobu zagrlite vasom ljubavlju i uz vas postane savrsena, volite ne savrsenu osobu savrseno." o. Ivan

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Ovo cebiti interesantno onima koji su u potrazi za partnerima:

Odgovor na pitanje - Zasto zene "igraju igrice"?

Neće ove žene da ti odgovore na tu provokaciju... nema šanse da ti neka kaže da se ona igra (to možda neke druge rade) :) a pogotovo da ti kaže da voli da se igra.

Uglavnom (naravno ništa ne važi za sve) - ne vole žene da se "igraju"... nego nekada smatraju za potrebno... pod tom igrom se podrazumeva da ti daje mixed signale... cilj igre je ne ispadne da je "laka" (ako misli da ćeš njen prebrz pristanak tako da protumačiš i ako joj je uopšte i važno da li to može tako da ispadne), a da sa druge strane ti ne pomisliš da neće da ima ništa s tobom...

ili u b) varijanti zapravo neće da bude sa tobom, ali nije još 100% sigurna, pa ti daje još nekakvu šansu da je možda nečim impresioniraš ili sebi daje šansu da popusti, i onda neće da te odmah oladi i to nekom sa strane možda može da izgleda kao da se igra... jer zapravo balansira kako da te istovremeno ne oduva skroz i ne privuče skroz...

imaš i c) varijantu, možda i najčešću, gde se ona uopšte ne igra nego to nekom muškarcu izgleda tako... tj. ne šalje ona pomešane signale, nego ih on ne kapira...

Avocado - autor.

Подели на овим сајтовима

Ma jok... samo treba da zaista slušaš i gledaš... a evo ne slušaš ni mene :)... nema uopšte te varijante da ona ne zna šta hoće... zna posle prvih 10 minuta da li hoće ili neće (u nastavku možeš samo da pokvariš ako hoće i veooooma teško da joj promeniš mišljenje ako neće)... te dve varijante koje sam ti rekao su "hoće, ali neće još uvek da ti znaš da hoće" i "neće, ali nije to još 100% odlučila"... u obe varijante, ti samo treba da ostaviš malo vremena, budeš normalan, ne zasereš i prva se pretvori u samo "hoće", a druga se razreši sama od sebe...

Sama ideja o zavlačenju (osim kada ne govorimo o nekim ekstremima) je malo bizarna - kao da ti ona nešto duguje zato što je izašla par puta sa tobom... i kao da moraš da dobiješ to što hoćeš čim to poželiš...

Avocado - autor.

Подели на овим сајтовима

U mojim mlađanim danima nisam imala varijantu a - umesto toga sam otvoreno prilazila dečacima koji su mi se sviđali, a njima to najčešće izgleda bilo bezveze, iako bih se zaklela da je do tog trenutka bilo neke hemije, ali šta ćeš, pogreši čovek. Nikad nisam krivila druge zbog toga što sam ja možda pogrešno protumačila signale ili što im se nije svideo moj pristup, niti mislila da mi nešto duguju zato što su toliko puta toliko lepo sa mnom pričali.

Varijanta b je bukvalno 'daj da budem fina, da dam čoveku šansu' iako te neko ne privlači uopšte.

Obe varijante bi idealno mogle da izumru, ako postane prihvatljivo da žena pokaže da je zanima neko ko je zanima.

Varijanta c je prečesta, kao i kuknjava o friendzoni i štatijaznam. Nasmešiš se iz ljubaznosti, popričaš sa nekim o temama koje vas oboje interesuju, neko te sasluša o ljubavnim jadima (ovo poslednje mi je najbizarnije - da li je moguće jasnije staviti nekom do znanja da te ne interesuje nego mu pričati o nekome drugome u koga si zaljubljen? zbilja treba eksplicitnije?) i to mu nekad u nekim mozgovima dođe kao potpis kod matičara, šta li.

I varijanta c bi mogla da izumre ako postane prihvatljivo da žena pokaže da je zanima neko ko je zanima i time valjda potencijalno da je ne zanima na taj način neko prema kome se ponaša ljubazno ili prijateljski.

Parapsihologija autor

Подели на овим сајтовима

"Koliko god zarko da zelite brak ili vam se neko mnogo svidja i da vam neke signele, ne trebate mnogo da se ocekivati od te osobe (pa makar i pomesane to je ono kada pocne da te nervira ili komplikuje (zasto prosto kad moze komplikovano)),  vec da se potrudite da procite te signale ispravno. Verovatno niste jedini koji joj pisete ili ste u kontaktu sa njom, pa ce onaj koji ostavi najbolji utisak biti taj koji ce je osvoiti.,ne uporan nego onaj koji ostavi najbolji utisak.

Salite se,zasmejavajte je, budite ozbiljni kada pricate ozbiljne teme. poenta je da sami odaberete vreme koliko zelite da joj posvetite.

Posle nedelju dana dopisivnja, potrazite joj broj teleona ( ne mora da bude tako,ocenite sami kad je nabolje, uvek je najbolje je kd vam da sama ali to opet zavisi od vas samih).

Kada dobijete broj telefona to je odlican znak da ste na pravom putu. Nemojte je davit porukama, obavezno je pozovite,  prvi razgovor telefonom nemojte mnogo duziti, najbolje je da je pozovete onog trenutka kada odlucite da se upoznate, tj da zakazete sastanak, budite spontani u toku razgovora.

ne cekajte mnogo da zakazete  taj prvi sastanak. U zavisnosti od devojke, njeno izgleda i od broja momaka koji joj pisu i vaseg strpljenjaprvi sastanak mozete zakazati u drugih nedelju dana pa do cetiri - pet narednih meseci.

Neke zene vole da im konstantno dokazujete da vam je stalo pa onda krenu da vas proveravaju. E sad od vas zavisi koliko cete imati zivca za to njihovo "igranje"ali ako vam se devojka svidja i imate dovoljno strpljena sacekajte je pa vidite na cemu ste. Ne smatrajte to kao izgubljeno vreme,svaki kontakt je jedno novo iskstvo vise.

Budite strpljivi i mudri i iskreni. Nista se ne postize ishitrenim postupcima. (tesko je biti strpljiv ali nije nemoguce)." Danas je "nedostupnost"  je najbolji izazov za devojke tj da one jure vas.

Vi sami odlucite kakvi ce te biti,dali ce tedase igrate ili ce te igrati otvoreno. uvek postoji rizik da budete povredjeni ali bez rizika nema uspeha."

Goran - "MK Carapani".

Подели на овим сајтовима

Ako neko vec ima nekoga, nemojte to kvariti ili ulaziti u neku dublju pricu sa tom osobom osim drugarsku.

Ako sa vama flertuje a ima nekoga to ce isto da radi vama ako bi bila sa vama u vezi.

Trazite samo singl osobe.

Подели на овим сајтовима

"Po prici sad shvatih da je previse fin ocigledno onaj koji je ocajan u tome sto ne moze da nadje devojku, pa ide iz krajnosti u krajnost.

Ali taj primer koji je Adelaida dala meni nema veze. Jer je po meni bas lep cin kad muskarac zenu prenosi preko bare, posto je zenama obicno vazna cipela. Meni nije, ja bih se umazala zajedno sa njim. A ja znam i bas bas fine momke koji vole sve vrste adrenalinskih izazova.

Ne mogu da se raspravljam ovde vise, jer ocigledno zene danas zele one muskarce koje nemaju ni M od manira. I mesaju se babe i zabe, a ja ne mogu da mesam babe i zabe."

Autor: Maja Pavlovic.

Подели на овим сајтовима

"U braku ne treba postojati muska i zenska uloga. Treba postojati partnerska uloga, muz i zena ne trebaju odredjivati da li muskarac treba da bude preduzetan, sposoban a zena nezna i domacica itd... U braku treba preduzeti one uloge za koje su predodredjeni ili najbolji. Ako muz zna da kuva i to mu je radost, naravnon da ce zena pustiti muza da skuva rucak, ako zeni cini radost cepanje drva, naravno da ce muz zeni to pustiti. ( uzeo sam banalne primere) Ne postoje muski i zenski poslovi, kao ni muske i zenske obaveze, postoje samo partnerske obaveze. Tamo gde muskarac ne moze da preuzme odgovirnost preuzima zena, gde ne moze zena preuzima muskarac. Na nebu nema polova i tamo im je data ona ulogu za koju Gospod misli da je najbolja za njih, tako treba biti i na zemlji. Ne postoje stereotipi vezani za to kakav treba da bude muskarac a kakva zena, postoji samo prica o preuzimanju uloga i partnerskom dopunjavanju, ono sto ne moze jedan supruznik da ispuni preuzima drugi. Ne treba muskarac biti iznad zene, ta poniznist zene muskarcu je i dovela do bunta zena i zenskih pokreta koji se bore protiv vladavine muskaraca, zatim prevare, pohlepa, lazi proizilaze iz nametnute potrebe zena prema muskarcima, onda muskarac, da bi zadovoljio ta ocekivanja i tu nametnutu mu ulogu od strane drustva i balkanskog sistema, pribegava raznim stvarima kako bi zadovoljio zenine potrebe. A opet zena, koj je nametnuto da treba da bude ( sluskinja ili poslusna) nema pravo na uspeh i karieru ili ako nije krotka i poslusna, tip muskarca od koga se ocekuje da ima sve gore navedene karakteristike, krene da prevaspitava, ili zapostavi zenu, pa zena pronadje nekoga ko ce da joj dopuni tu prazninu ili nesigurnost i neispunjenost, ili on pronalazi drugu koja mu bude, sve ono sto nije njehova supruga.

U zrelom bracnom odnosu dve individue, bez ocekivanja i emocionalnog tereta, uloge se preuzimaju i dele prema njihovim sposobnostima. Muskarac uzima onoliki teret koji moze da ponese zajedno sa zenom, pa kad on posustane ona preuzme teret i tako naizmenicno. Danasnji ljudi ne dele teret vec ga odman stave muskarcu na ledja( ocekivanja, predrasude...) i kad brak pukne onda majka preuzme ceo teret na svoja pleca jer tad nema nikoga da joj pomogne oko tereta. Dve emotivno zrele osobe uzivaju u skromnosti i racionalno, trose resurse koje imaju ( bilo na emotivnom, bilo na materijalnom planu). Zato je brak partnerstvo a ne nadmoc muskarca nad zenama. Ne postoji pravilo kakav muskarac treba da bude a kakva zena, postoji samo ljubav. Ljubav kojom volimo decu trebamo voleti i partnera jer je i on dete Bozije kao sto smo i mi. Decu volimo bezuslovnom ljubavlju, tako trebamo voleti i partnera. "

O.Jovan

Подели на овим сајтовима

"Igraju devojke igre, ali mnoge pogresno. To su one koje ukljucuju ljubomoru. To daje prividne rezultate samo kod nekih tipova momaka i to kratkorocno. Onu nesigurnost koju stvore tada nikada nece uspeti da operu i posle ce placati cenu turbulencijama u eventualnoj vezi ili nekom dubljem i dugorocnom odnosu.."

Spartanac

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...