Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 28 минута, Предраг М рече

него јел си ти сигуран да су ови твоји наводници на правом месту? немој касније да преправљаш па да видим да пише "сасвим добро"  :))

они сами себе сасвим кажњавају али то и није баш много добро, да им је добро не би мољакали бугаре нити би нас овај брат овде троловао својим причама него би гледали своја посла као сав канонски свет...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 часа, Trifke рече

Moram da primetim da od sve dopiske na kraju neće biti ništa. Tresla se gora rodio se miš! Iz svega možemo samo mi da se poučimo!

Чему?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ведран* рече

Чему?

Da nema pravde na ovoj zemlji i da neki mogu da rade šta hoće i da pišu i pričaju šta hoće bez posledica. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ведран* рече

.

Neznam šta si hteo da pitaš ali ova tačka me navodi na duboko razmišljanje!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Trifke рече

Da nema pravde na ovoj zemlji i da neki mogu da rade šta hoće i da pišu i pričaju šta hoće bez posledica. 

Ја ипак мислим да ће последица бити питање је само колико ће бити видљиве "обичном" свету тј. онима који ни о чему не одлучују, онима који се не питају ништа, који ваљају да аутоматски вичу амин и достојан, који само трпе последице и потежу се када треба да се вади кестење из ватре, коју је неко други потпалио или занемарио...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vladan :::. рече

Ја ипак мислим да ће последица бити питање је само колико ће бити видљиве "обичном" свету тј. онима који ни о чему не одлучују, онима који се не питају ништа, који ваљају да аутоматски вичу амин и достојан, који само трпе последице и потежу се када треба да се вади кестење из ватре, коју је неко други потпалио или занемарио...

Biće pred sudom Božjim, na koji svi zaboravljamo. Pred ljudskim sudom nikada. Na žalost neki misle da zato što su vladike da se neće pojaviti na tom sudu. Zato je retko videti i čuti da se vladike izvinjavaju i kaju za bilo šta što rade. Na nekim primerima vidimo da čak mogu da budu nagradjeni za nešto što su loše učinili.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Trifke рече

Zato je retko videti i čuti da se vladike izvinjavaju i kaju za bilo šta što rade.

Па ако је то ретко међу свештеницима и монасима шта од владика очекивати? А, да... пример... :0205_whistling:

Подели на овим сајтовима

Зато се зове страшни Суд. Знају сви теорију, да љубав представља спасење, али биће страшан Суд, јер није поента у само некаквом праштању, које свакако има смисла, него је кључ уласка у Царство у томе што се сви морају састати и згрљено ући у Царство са својим непријатељима, а са пријатељима је лако, осим ако је било фолирање.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Trifke рече

Neznam šta si hteo da pitaš ali ova tačka me navodi na duboko razmišljanje!

И треба. Јер и о сваком наводннику треба размишљати.

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Ово што је епископ бачки Иринеј написао веома је конзистенто,разумљиво и смирено.Опет су разобличене Максимове лажи.Ако су неког у Сабору заплашили разни скотови владику Иринеја очито нису.Он је сада стуб наше Цркве.Оно што забрињава је да се нико од епископа поред владике Иринеја и Давида није огласио неким текстом.Као да поједине није брига шта ће бити са нашом Црквом.

Али после овога је сасвим сигурно да ће еп.Иринеј отворити ову тему на Сабору без обзира шта се неко договорио са скотовима.Биће подржан и од архиепископа Цетињског који је више пута исказао у проповедима или интервјуима свој исправан и пре свега црквен и светосавски став.

Веома је добро и ово што је епископ Бачки приметио да се Зизиуласова теологија променила.Нисам се бавио Зизуласовом назови теологијом али и ја сам то приметио да је од релационизма отишао ка монархизму и питао сам неке који су то више читали и потврдили су ми да сам у праву.

Треба још приметити да је један епископ у својој епархији за Васкрс наредио да се чита његова посланица а не патријаршијска.Не знам да ли и до сада тако радио.Неко ће рећи нетје бити али отје бити.

Подели на овим сајтовима

Из неког мени нејасног разлога био сам убећен да је Преосвећени епископ Иринеј знатно старији него што је заправо случај, иако сам у неколико наврата прочитао његову биографију. Изузетно ме је обрадовало када сам јуче, чепркајући по интернету, случајно сазнао да овах умни епископ заправо има "свега" 72 године. Надам се да ће га Господ поживети, и да ће нас Преосвећени, у наредним годинама, обрадовати с пар књига.

Подели на овим сајтовима

Архиепископ амерички (ЦП) Димитрије се повукао са трона. 

(У преводу читај Барт га најзад склонио)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...