Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Да Денисенко ради против Фанара, и да се у томе назире непоштовање договора, имате укратко препричано на: http://orthochristian.com/120150.html?fbclid=IwAR1u_p9wM3NDJ0LU-GYisFn5Flgl6eSihXQXYrR5GWPKYUFoTjHFl7CVdXM

Само глупом човеку неће бити јасно да је он иза одлуке украјинске дијаспоре да не стане под Цариград. И то ради уз благослов Порошенка. Себе наставља да назива патријархом. Овде је на делу украјинска превара Цариграда. 

Циркус и хаос се настављају и постају све смешнији. Несрећа је једино што се то све ломи преко леђа верника који су у канонској Цркви...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Да Денисенко ради против Фанара, и да се у томе назире непоштовање договора, имате укратко препричано на: http://orthochristian.com/120150.html?fbclid=IwAR1u_p9wM3NDJ0LU-GYisFn5Flgl6eSihXQXYrR5GWPKYUFoTjHFl7CVdXM

Само глупом човеку неће бити јасно да је он иза одлуке украјинске дијаспоре да не стане под Цариград. И то ради уз благослов Порошенка. Себе наставља да назива патријархом. Овде је на делу украјинска превара Цариграда. 

Па не знам да ли је Денисенко преварио фанар наиме какав је био договор пре доношења томоса.Углавном Ведран је пророчки овде неколико пута наговештавао да ће Денисенко тек одиграти своју улогу.Чуди ме одређена наивност Вартоломеја у чијем деловању има више насиља него лукавости јер је испао прилично глуп.

Што се тиче евентуалног одцепљења Либанске митрополије од Антиохијске патријаршије то се никада неће деисти јер у Либану постоји више фактора који то никада не би дозволили.Најпре сама Црквена структура и народ, а онда и још неки други.Тако да ту нема страха.

Подели на овим сајтовима

Није директно везано за тему, али може постати, зависно од тога шта ће сада да се деси.....али....

Упокојио се архиепископ Стилијанос аустралијски (Цариградска Патријаршија), 25. марта око 6 увече, на Благовести, по новом календару. Он је био један од отворених критичара одређених поступака Цариградске Патријаршије који су нарушавали еклисијалност деценијама уназад. Био је дугогодишњи копредседавајући у дијалогу између Православних Цркава и Римокатолика све до тренутка док тај дијалог није био обустављен због непремостивих разлика. А касније када је обновљен под новим руководством, критиковао је неке изјаве новог копредседавајућег, Митрополита Зизиуласа, које, по мишљењу Архиепископа Стилијаноса,  нису биле богословски утемељене.

Управљао је архиепископијом у Аустралији 44 године, и основао је први, и за сада једини, Православни Богословски Факултет на јужној хемисфери.

Нека му Господ подари рајско насеље и вечан му помен!

1413.thumb.jpg.9da1131866d8afbd46c7fbeeb9ca4be2.jpg

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Августин рече

Па не знам да ли је Денисенко преварио фанар наиме какав је био договор пре доношења томоса.Углавном Ведран је пророчки овде неколико пута наговештавао да ће Денисенко тек одиграти своју улогу.Чуди ме одређена наивност Вартоломеја у чијем деловању има више насиља него лукавости јер је испао прилично глуп.

Strasno!   :unbelieveble: Ne mogu da verujem koga si proglasio za proroka!  :0222_shocked:  Ovo ti se nece oprostiti nikada!  Ovo je tako strasna keres da je ni mucenickom krvlju neces oprati!  Samo da zans licno cu podpaliti lomacu za tebe i pvpg laznog kengurskog prorka. sFun_bat

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Trifke рече

Strasno!   :unbelieveble: Ne mogu da verujem koga si proglasio za proroka!  :0222_shocked:  Ovo ti se nece oprostiti nikada!  Ovo je tako strasna keres da je ni mucenickom krvlju neces oprati!  Samo da zans licno cu podpaliti lomacu za tebe i pvpg laznog kengurskog prorka. sFun_bat

Ја нисам рекао да је пророк него да је прорекао што јес јес.Постоје и материјалчни докази овде на форуму.Нисам могао да кажем да је шаман или врач.:navijanje:

Подели на овим сајтовима

Da ste vi zivi i zdravi, zahuktava se od 1965 od kada je SPC odstupila od ucenja svetih oceva i uclanila se u dusepogubni ekumenisticki "svjetski savez crkava".

Za ocekivati je bilo da ce raskolnici nastaviti da se cijepaju i dalje. Eklisioloski ste isklesali sebi osudu na Strasnome sudu u kamen, Bog da vi dadne pamјeti da se pokajete.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, VuleC рече

Da ste vi zivi i zdravi, zahuktava se od 1965 od kada je SPC odstupila od ucenja svetih oceva i uclanila se u dusepogubni ekumenisticki "svjetski savez crkava".

Za ocekivati je bilo da ce raskolnici nastaviti da se cijepaju i dalje. Eklisioloski ste isklesali sebi osudu na Strasnome sudu u kamen, Bog da vi dadne pamјeti da se pokajete.

Слушај секташ.

СПЦ није одступила од учења Св Отаца.

А ти се љуљкај у својој сектантској умишљеној "исправности" и "правди" и измишљај себи причице да оправдаш своје богоодступништво. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, VuleC рече

Вуле твоји ментори су те слагали јер СПЦ је већ дуже време само посматрач у ссц дакле није активна.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Августин рече

Ја нисам рекао да је пророк него да је прорекао што јес јес.Постоје и материјалчни докази овде на форуму.Нисам могао да кажем да је шаман или врач.:navijanje:

Ti nikako da se okanes te zle jeresi. Sinko ne gine ti lomaca! sFun_bat

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, VuleC рече

Kako bi bilo da ynamo ko nas to poziva na pokajanje. Kome pripadas? Marku (bivsem Artemiju) ili onome iz jedine prave i istinite ?  Ako se ne predstavis (posto je moja tema) trazicu da ti se brisu postovi. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Слушај секташ.

СПЦ није одступила од учења Св Отаца.

А ти се љуљкај у својој сектантској умишљеној "исправности" и "правди" и измишљај себи причице да оправдаш своје богоодступништво. 

Poskropljen i uskopljen nekrst me nazvao sektasem. Neka prihvatam Hrista radi.

Ne pravdam ja nista jer ja ovdje nisam bogooodstupnik. Osjetio sam Blagodat i znam da razlikujem istinsku pravoslavnu vjeru od papoljubljenja i svejeresi ekumenizma.

Подели на овим сајтовима

Када се развије дијалог са неким отпадником, молим администрацију да пребаци расправу у другу тему. Нека ова остане за опште вести и дебату коју Буквојед највише воли. :D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Мислио сам на дебату о унутрашњем свепрожимању Тројице Ипостаси и какве ми имамо информацијске везе са самим тим.

То ће бити највеће интересовање код већине Цркава, а резултоваће једним правим обједињујућим саветовањем и саборским изношењем мишљења и одлука већине.

Природа Цркве, рекао је неко, је општење у јединству, а заправо је суштина сам Господ Христос. Међутим, иако је све од вере и добре воље, ред је да се зна какво је заједничко мишљење о вери и теологији, па да се ствари ставе на своје место. Свакоме по заслузи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@VuleC Молим те склони се са ове теме.

Никоме није до твојих баљезгарија и прелести.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...