Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, MKD13 рече

da ja, mada nisam ni jedno ni drugo. Sem ako braniti svoje oznacava da si ubica i lopuza

Ne branis ti nista svoje vec raskol a napravili su ga ljudi koji su ubice i lopuze. Tako ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

То није јединство, јер вас не признаје Цариград. А по твоме учењу ко није у јединству с Бартом није православан. Значи ти ниси православан. 

Константиновград нас није признавао, јер чекао да нам се смилујете. Али како ви не знате шта је милост...
А могли сте да и ви, Српска Црква будете црквородица, као што сада је Константиновград. 

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Ne branis ti nista svoje vec raskol a napravili su ga ljudi koji su ubice i lopuze. Tako ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju. 

Лицемерие. Ја неќу да помињем Качавенду, али вучеш ме за прсте... 

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Orthophill рече

Лицемерие. Ја неќу да помињем Качавенду, али вучеш ме за прсте... 

Ti nemas pravo da bilo sta kazes jer je ovo pravoslavni forum a ne raskolnicki. Mi smo se Kacavende resili a vi Timoteja i ostalih nikako. No kako i mozete kada ste raskol. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Orthophill рече

Константиновград нас није признавао, јер чекао да нам се смилујете. Али како ви не знате шта је милост...
А могли сте да и ви, Српска Црква будете црквородица, као што сада је Константиновград. 

У томе није ствар. 

Него је поента да си се ти сам самопроклео. На очиглед свих нас. Ја ти нисам рекао да ниси православан. Сам си то урадио. 

И уместо да се исправиш ти муљаш. То су ђавоља посла.

Ти ниси начисто сам са собом. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Ако вас призна Барт, како ћете се звати?

• Радостан 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Да ли би смео Фанар да додели аутокефалију МПЦ под тим именом?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Да ли би смео Фанар да додели аутокефалију МПЦ под тим именом?

претекох те за секунд :smeh1:

• Волим 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Orthophill рече

Како сте га решили? Тако што сте га пензионирали. Срам да Вас буде! 

Mali smiri se jer se nalazis na pravoslavnom forumu a ne na divljem da mozes da govoris sta ti pada na pamet. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Оставите острашћеност на страну и наставите разговор без провокација.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

nalazis na pravoslavnom forumu 

А ко би рекао? На православном форуму на којем од "напада" од стране православних људи „бране" (још увек) православног патријарха расколници и римокатолици. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

А ко би рекао? На православном форуму на којем од "напада" од стране православних људи „бране" (још увек) православног патријарха расколници и римокатолици. 

Koji apsurd.....:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...